نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 197645
سخنی با رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه،
عوارض ادامه اقامه نماز جمعه در دانشگاه تهران
سید حسین شریفی، 13 شهریور 92
سید حسین شریفی، نماینده اسبق مجلس، در نامه ای از رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، خواسته است در پی عملی نمودن انتقال مکان اقامه نماز جمعه از دانشگاه تهران به مصلی باشد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۷
در نظام جمهوری اسلامی ایران نگاه مناصب حاکمیتی به مردم، نمی تواند جدای از اصول کلی حاکم بر حقوق متقابل حکومت و مردم باشد و گاهی غفلت از این امر، موجب ایجاد این شبهه می‌شود که مبادا برای دستیابی به یک هدف به هر وسیله‌ای ولو تضییع حق‌الناس متوسل شد.

هدف راقم این سطور طرح مسأله ادامه اقامه نماز جمعه در دانشگاه تهران و غفلت از عوارض سوء ناشی از آن است که هفت سال قبل با مشاهده صحنه‌ای در بلوار کشاورز در ضلع جنوبی پارک لاله به این مسأله ورود پیدا کردم و ماجرا به اینصورت بود که خانمی فرزند خود و دو فرزند همسایه‌اش را از ساعت ۱۰ صبح برای گردش به پارک آورده بود و ساعت ۱۲ که به خودرو خود مراجعه می‌کند با پارک دوبله خودرو نمازگزاران مواجه می‌شود و ساعت یک و نیم بود که نماز تمام شده بود و به محل صحنه رسیدم دیدم فریادهای این خانم باعث تجمع مردم و پلیس به دور او شده و پلیس هم قادر به آرامش ایشان نبود تا اینکه با یک عبارت حق دادن به ایشان آتش او کم کم خاموش شد و خودروها هم به تدریج حرکت کردند و... .

از فردای آن روز تصمیم گرفتم اساساً علت عدم انتقال نماز جمعه را به مصلی تهران جویا شوم با دو طرف(دست‌اندرکاران مصلی و مسئولین ستاد نماز جمعه تهران) جداگانه صحبت کردم. در اظهارات آنها هیچگونه مانع اساسی( جز مسائل داخلی فی‌مابین آنها) که در مقابل تحمل هزینه‌های ادامه وضع موجود اصلاً قابل ذکر نیست مشاهده نکردم و به این ترتیب در تصمیم خود مصمم تر شدم و به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مراجعه و در آنجا طرح موضوع کردم .

اعضای محترم کمیسیون در مهلت معقولی رسیدگی کردند اما پاسخ قانع کننده‌ای از آنها نیز نشنیدم. در ادامه پیگیری به رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری مراجعه کردم، توضیحات ایشان هم مرا قانع نکرد و دیگر موضوع را رها کردم تا اینکه هفته گذشته یکی از اساتید دانشگاه تهران ماجرای دیگری را دال بر آثار ادامه اقامه نماز در دانشگاه برایم نقل کرد که مجددا باعث نگارش این سطور شد.

از آنجاییکه جنابعالی را به عنوان فردی دلسوز به مردم و آگاه به مسائل اجتماعی می شناسم و تعجب می کنم چرا تا کنون با نگاه کارشناسی به ارزیابی نفع و ضرر ادامه اقامه نماز جمعه در دانشگاه تهران نپرداخته اید. میلیاردها تومان در مصلی تهران هزینه شده و فضاهای بسیار خوبی آماده است پس چرا استفاده نمی کنید؟ پیشنهادی را هم در پایان ارائه می‌دهم و آن این است یک پروژه تحقیقی پژوهشی با عنوان «آسیب‌شناسی ادامه برگزاری نماز جمعه تهران در دانشگاه» از ابعاد اجتماعی(ساکنین اطراف دانشگاه، نمازگزاران، عابرین غیرنمازگزار، مسائل بهداشتی و...) و دیگر آثار آن به فوریت سفارش دهید آنگاه متوجه خواهید شد که هزینه ادامه این وضعیت بسیار فراتر از منافع مورد نظر آن خواهد بود.
 
دانشجو
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۰:۲۵:۵۰
براستي چرا بايد نمايشگاه كتاب در مصلي تهران و نماز جمعه در دانشگاه تهران برگزار شود؟واقعن چرا؟؟ (1614555) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۸:۱۹:۴۷
فکر می کنم یکی از راههای برگزاری نماز جمعه در مصلی ممنوعیت برگزاری نمایشگاهها در مصلی وقطع درامد چند ده میلیارد تومانی ان می باشد که برای گروهی وسوسه انگیز است. (1615959) (alef-13)
 
Hamed
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۲۲:۰۰:۳۸
احتمالا" با انتقال به مصلی بدلیل بعد مسافت ، بسیاری از نمازگزاران بخصوص افراد مسن صرف نظر میکنند . (1616317) (alef-13)
 
بیژن
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۶:۴۷:۳۳
چون ما ایرانی ها همه کارهامون برعکسه (1619856) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۰:۲۶:۰۴
يكي از نادرترين تصميم ها هم همين است. چرا مصلي جاي مناسبي است براي برگزاري نماز عيد فط ،نمايشگاه كتاب، نمايشگاه مطبوعات،نمايشگاه هاي ديگر اما براي بر پايي نماز جمعه خوب نيست؟به علت سود جويي بي مورد،چون از برپايي نمايشگاه از غرفه ها و در نهايت مسولان نمايشگاه ها پول مي گيرند، اما بر پايي نماز جمعه مصلي هزينه دارد. هر هفته تميز كردن و... (1614556) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۴ ۱۱:۵۸:۵۱
سالهاست نماز عید فطر هم در مصلی برگزار نمیشه
این محل فقط اسمش مصلی است
اما انگار تنها کاری که توش انجام نمیشه همینه (1617285) (alef-13)
 
مزدك
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۰:۳۰:۵۰
مصلي تهران شده محل نمايشگاه پوشاك و لوازم التحرير و كتاب و ... . اين همه پول صرف شده تا مردم چند روز بيان مايحتاج عمومي رو با پنج درصد تخفيف بخرن. (1614565) (alef-1)
 
1982
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۰:۴۵:۴۸
مثل اینکه در ایران مد شده چیزی سر جاش نباشه دانشگاه نماز جمعه مصلا نمایشگاه این همه خرج کردیم ساختیم بعدم توش نریم نماز به این قشنگی مصلا یه سرویسایاب ذهاب درست درمون میخواد چون چند نفر به محل زندگیشون نزدیکه دلیل نمیشه جلوی طرح ملیو گرفت که (1614602) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۰:۵۵:۴۲
میلیاردها تومان در مصلی تهران هزینه شده و فضاهای بسیار خوبی آماده است ....

ههه، این نماینده محترم تا به حال چند بار در مصلی تهران نماز خوانده اند؟؟؟؟

شاید هم در آن جلوها نماز اقامه کرده باشند!!!!

وضعیت مصلی آنچنان که شما تصور نموده اید گل و بل بل نیست. اگر نمیدانید یکبار با مردم مستضعف به نماز مصلی بیایید نه شوهای سالیانه کتاب و .. که در مصلی برگزار میشود!!!! (1614636) (alef-1)
 
غلامرضاgholamreza
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۱:۰۹:۳۴
ضمن تایید این مطلب باید اضافه کنم دهها بار اقای قراعتی نظر رهبری در باره مجاز نبودن پخش صدای مراسم بجز اذان از بلندگوی حتی مساجد را در برنامه های خود گفته اند ولی اغلب رعایت نمیشود.ما در حوالی میدان فلسطین هستیم دایما همین مشکل پارک خودرو ها مقابل درب پارکینگ ویا ایستادن اتوبوس نبش کوچه و بستن خیابانها توسط پلیس (بدون انکه مسیر جدیدتعین کنند)به نحوی که امکان خروچ ماشین نیست ویا صدای سخنران مسجد و... بطور خیلی بلند را شاهد هستیم که با برخورد های موردی مردم با مراجعین وبرگذار کنندگان این مراسم جز تلخی اوقات انها وما وبحث هایی که منجر به ایجاد شبهه در اصل موضوع والقا احساس عدم ایمان واقعی مراجعین و....بدلیل عدم رعایت حداقل هایی از حقوق همسایگان ومردمی که در حاشیه اینگونه فعالیت های فرهنگی ساکن هستند میشوند در حالیکه باید بطورطبیعی بخود ببالند که در نزدیکی مکانهای مقدسی ساکنند. (1614661) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۱:۳۸:۰۶
مصلای تهران یک اشتباه معماری و محاسباتی می باشد. (1614755) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۴ ۱۲:۰۷:۲۳
تردیدی نیست که نماز جمعه هدیه ای مقدس و ملکوتی از جانب خداوند متعال به مسلمانان میباشد که البته بارعایت تمام اصول و احکام آن بایستی بر پا گردد که الحمدلله تاکنون برکات ونعمات الهی را برای امت مسلمان بدنبال داشته است .از طرف دیگر نیز حسب آموزه های دینی اسلام هرگونه مزاحمت از هر جهت برای حتی یک انسان بی تردید اقدامی نامشروع و حرام میباشد . وهمچنین براساس همان تعالیم برای اقامه یک حکم مستحب و حتی واجب نبایستی مرتکب اقدام نادرست و حرام گردید .شکی نیست که از الزامات برگزاری نماز جمعه و هر مراسم ملی و یا مذهبی دیگر، اعمال یک سلسله اقدامات و محدودیتهای انظباطی و امنیتی ضروری است ولی درمقابل نباید غافل شد که انجام برخی از محدودیتها ازجمله محدودیتهای ترافیکی آنهم بطور مداوم و هفتگی احتمال بروز مزاحمت برای ساکنین منطقه را فراهم مینماید . لذا باتوجه به وجود فضایی بسیار مناسب و گسترده مانند مصلی بنظر میرسد کسب رضایت اهالی و ساکنین منطقه دانشگاه تهران ضرورت دارد تا انشاالله مبادا از رحمات و برکات برگزاری این موهبت الهی کاسته گردد . (1617309) (alef-13)
 
احمد براتی فر
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۵:۴۸:۵۷
آیا برای اقامه نماز جمعه (هر هفته یک بار به مدت 2 ساعت و 54 بار در سال) و نماز عید سعید فطر و عید قربان آنهم سالی یکبار، که جمعاً 112 ساعت در سال نخواهد شد، واقعاً ضرورت داشت که این همه خرج و هزینه شود و مصلایی با طراحی بسیار پیچیده و معماری آنچنانی و... از ابتدای انقلاب تاکنون در حال ساخت باشد. سیستم تاسیسات مکانیکی و برقی، سیستم های گرمایشی و سرمایشی و سایر سیستم های صوتی و ... فقط برای 2 ساعت کار در هفته و یا ساعت در سال 112می بایست بکار گرفته شوند و آیا نمی شد مصلایی در کمال سادگی و با امکانات رفاهی بسیار ساده تر و ارزان تر و ... و طراحی و ساخت و با مصالح کم هزینه تر اجرا کرد؟ آیا عدم اتمام پروژه مصلای تهران به عنوان شهر ام القرای ممالک اسلامی نشان از بی تدبیری و سوء مدیریت ندارد؟ تا کی باید در زیر سایبان برزنتی و یا در خیابانهای اطراف دانشگاه تهران در زیر آفتاب سوزان و یا بارش برف و باران و ایجاد مزاحمت جدی برای ساکنان اطراف دانشگاه نماز را به جا آوریم؟
مسئولین چگونه پاسخ گو هستند؟
به نظر من مصلای تهران تنها بنای نادر در جهان است که قبل از افتتاح و بهره برداری رسمی ، جز آثار باستانی شناخته خواهد شد و ضرورت دارد از همین الآن مسئولین به فکر ثبت تاریخی آن در سازمان های بین المللی از جمله سازمان یونسکو باشند. (1615602) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۶:۲۲:۱۰
سلام
چند سال پیش من خودم در حال تردد در یکی از خیابانهای منتهی به بلوار کشاورز بودم . ساعت حدود 10 بود همانطور که در خیابان در حال تردد بودم ناگهان متوجه شدم راننده اتومبیلهای مقابل ایستادن و از آن خار شدن و دربهای ماشین ها را قفل کردند و رفتند !
من فکر کردم شاید موردی شده که پیاده شدم و دیدم تا ابتدای خیابان همه ماشینها را ول کردند و رفتند هم جلو و هم عقب ماشین و من از همه جا بی خبر که نگو نماز جمعه است و اقایان می ترسیدند به نماز نرسند!!!
خدا شاهد است که نزدیک به 3 ساعت منتظر شدم تا برگردند (1615707) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۱۶:۵۹:۵۸
متاسفانه در کشور ما جای همه چیز عوضی است
فروش گوشت ومرغ ارزان در مصلی ونماز جمعه در دانشگاه واقعا" خنده دار است
بعداز سی سال احداث بنا وصرف میلیادها تومان پول مردم احدی سئوال نمیکند چرا مصلی باتمام نرسیده وچرا در جائی که باید نماز خواند نمایشگاه وفروشگاه غیره برگذار میشود/////////////؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1615799) (alef-13)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۲۱:۰۶:۱۸
خطاب به نویسنده محترم باید گفت جانا سخن از زبان ما می گویی.ما چند سال قبل در خیابان ابوریحان مستاجر بودیم روزهای جمعه همه زندگی ما قفل بود.خدا را شکر مشکلی پیش نیامد که نیاز شود به اورژانسی برویم وگرنه خدا می دانست چگونه می شد.کسبه محل هم همیشه گله داشتند به نظرم حقوق مردم گم شده است. (1616212) (alef-13)
 
غلامرضا
۱۳۹۲-۰۶-۱۳ ۲۳:۵۴:۵۳
به نظر می رسد که مصلای تهران برای تجمعات بسیار بزرگ طراحی شده و نماز جمعه که یک برنامه هفتگی است با انبوه جمعیت مواجه نیست لذا صلاح نیست در مکانی که ظرفیت خیلی زیادتری از جمعیت حاضر دارد برگزار شود. دلیل عدم انتقال مراسم به مصلا هم همین است. زیاد هم نباید روی این موضوع مانور داد. (1616535) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۴ ۰۲:۴۲:۵۸
مسولین ما بر خود میبالند که نماز جمعه را به دانشگاه کشیده اند ولی غافل از اینکه چه ضربه هولناکی بر نماز وارد کرده اند وغافل از اینکه نماز را کاملا از عبادت خالی وتما ماسیاسی کرده اند (1616733) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۶-۱۴ ۱۸:۰۲:۲۳
سلام. خانه ما در خیابان ایتالیا جنب دانشگاه است. باور بفرمایید در سالیان گذشته که بنده در خاطرم هست حتی یک روز جمعه با آرامش نداشته ایم از حدود 2 ساعت قبل از خطبه ها بلند گو های منطقه را روشن می کنند و امکان استراحت اصلا وجود ندارد. بویژه با چندین بیمارستانی که در نزدیکی این منطقه وجود دارد خدا به داد بیماران برسد. نزدیک ظهرپارک دوبله و سوبله امکان تردد را خیلی سخت می کند و اگر ماشین شما در خیابان باشد قطعا تا ساعت 3 نمی توانید جایی بروید. باور کنید اگر در روز جمعه مهمان داشته باشبم جایی برای پارک خودرو و تردد وجود ندارد. به این موضوع خرده تجمعات و نیز حضور دست فروشان را اضآفه بفرمایید. بعضی از نماز گزاران هم گاهی اوقات تا 2 ساعت بعد از نماز خودروی خود را جابجا نمی کنند. به خدا قسم این نماز برای ما گرفتاری و مزاحمت است. حال خود دانید. (1618071) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۴ ۲۱:۱۷:۳۹
با تشكر إز نماينده محترم خوب بالآخرة نتيجه تا كي نمازگزاران در سرما و گرما برن در شرائط نامناسب نماز بخوان و سكنه هم دچار مشكل بشن در اين شرائط نه نمازگزاران در محيط مناسب هستن نه جاي پارك مناسب هست و نه أهالي محل آرامش دارن (1618401) (alef-13)
 
سید
۱۳۹۲-۰۶-۱۴ ۲۲:۳۵:۲۹
خوبه دیگه مصلی تو ایران محل کسب علم و کتابه دانشگاه هم مکان عبادت (1618528) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۰۰:۰۴:۴۴
اشکال معماری و محاسباتی هم شاید به خاطر این باشد که کاربری پروژه ها در کشور ما به خاطر فاصله زمانی زیاد شوع تا اتمام آن عوض میشود. ولی شاید اگر شهرداری نظافت محوطه های عمومی مصلی را عهده دار شود، ستاد محترم به این صورت هزینه ها و دیگر عوارض جانبی برگزاری نماز را بر مردم تحمیل نکند. (1618679) (alef-13)
 
بهرام
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۰۴:۰۰:۱۸
واقعا باید دید با چه نیتی مصلی رز ساختن که هنوز تموم نشده !!!؟؟؟
مصلی حضرت پیامبر (ص) رو میتونیم با این مصلا قیاس کنبم !!!؟؟؟؟؟ (1618884) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۰۹:۵۰:۰۲
بگین اهالی اطراف محل برگزاری امکان داشتن مهمان در ظهر جمعه ها را ندارن چون از ورود اتوموبیل ممانعت می شه و خب شرمندگی صاحبخانه از بابت طی کردن مسافت طولانی پیاده روی
حتی خود اهالی اگه ساعت 11 برسن منزل خودشون اونم با اتومبیل باید هفت خان رستم رو طی کنن
جلوی درب منازل برخی بلندگوی هست که واقعا تحملش برای برخی خصوصا سالمندان طاقت فرسات
از ساعت 10 صبح آرامشی وجود نداره
شب ها هم از ساعت 2 صبح پنجشنبه هم صدای کارگرها و مسئولین برگزاری آرامش رو می گیرد
وای اگر قرار باشه نماز عید فطر و ..... خوانده بشه که اساسا آرامش وجود نخواهد داشت

جالبه بدونین در صورت اعتراض و یا درخواست همکاری به ضد ولایت فقیه و اسلام و.. هم متهم می شوید (1619031) (alef-13)
 
دانشگاهی
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۱:۰۴:۴۸
خدا را شکر بلاخره یکی شهامت پیدا کرد در مورد این مسئله در رسانه ها بنویسد. از الف هم تشکر می شود که به نشر آن کمک کرده است. برگزاری نماز در دانشگاه عوارض زیادی برای دانشجویان و دانشگاهیان و ساکنان اطراف دانشگاه دارد.
1- دانشگاه تهران فعالترین دانشگاه ایران است و فعالیتهای تحقیقی و آزمایشگاهی دانشجویان تعطیلی ندارد. بسیاری از محققان برای پیگیری آزمایشات خود بایستی حتی روزهای جمعه به دانشگاه مراجعه کنند که بدلیل برگزاری نماز نمی شود کاری کرد. بعضی مواقع بدلیل قطعی برق و عدم امکان کنترل آزمایشگاهها خسارتهای بسیاری به دانشگاهیان وارد می شود که کسی پاسخگو نیست.
2- تنها فضای ورزشی دانشگاه مورد استفاده نمازگزاران است. برای جلوگیری از عوارض نبود یک فضای مناسب برای هزاران دانشجو به صلاح است این فضا به آنها برگردانده شود.
3- برگزاری نماز جمعه در دانشگاه نوعی دو گانگی در محافظت از اموال دانشگاه ایجاد کرده است. متاسفانه علیرغم حضور گسترده نیروهای امنیتی بارها اتفاق افتاده که دزدی ها و خرابیهایی صورت گرفته که کسی مسئولیت آنرا نمی پذیرد.
4- فضای دانشگاه اصلا در شان نمازگزاران عزیز نیست. علاوه بر مزاحمتهایی که برای ساکنان اطراف دانشگاه ایجاد می شود، چرا آنطور که نویسنده محترم اشاره کرده نباید از فضای معنوی و بزرگ و تمیز مصلی برای نماز بهره برد.
انشالله که با درایت نماز جمعه به جایگاه واقعی آن منتقل شود و صواب آن هم به مجریان برسد. و اجرکم عندالله. (1619136) (alef-13)
 
لواسان بزرگ
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۲:۴۴:۲۹
مشکل دلبستگی وتعلق خاطر بعضی از اقایون هست که عادت کرده اند به حضور در جایگاه ویژه دانشگاه وخبر ندارند مردم در خیابانهای اطراف چه مصیبتی می کشند هم برای اقامه نماز وهم اینکه حودتان را بگذارید جای سکنه اطراف دانشگاه سی وچند سال است که آسایش روزه جمعه ندارند ؟ این حق الناس نیست ؟ شما نتوانید برای روز جمعه در منطقه ای که روزهای دیگر در محدوده طرح ترافیک است ودر تنها روز هفته نتوانید خودروی خود را از خانه بیر.م بیا.رید ویا میهمان دعوت کنید و....... از همه مهمتر صدای گوش هراش دهها بلندگو نصب شده در هیابانها که از ساعت 10 تا 14 شروع می کنند به .... (1619331) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۶-۱۵ ۱۴:۵۳:۳۶
حکومت نمیداند مصلی برای چیست، دانشگاه برای چیست، رسالت دانشگاه چیست رسالت مصلی چیست!! (1619580) (alef-13)
 
دانشگاه تهرانی
۱۳۹۲-۰۶-۱۸ ۱۳:۲۰:۲۴
اتفاقا یکی از اساتید ما می گفت این چه وضعیه اگه می خواین ما بریم نمایشگاه درس بدیم این دانشگاه باشه واسه شما
کلا تردد پنج شنبه هم مسئله بود.
اویال هم که قبول شده بودم دیدم عجب جای کوچیکیه و در تصویر برداریش واقعا بزرگنمایی میشه و با چنان مشقتی اونجا میشه نماز خوند تو حیاط رو اسفالتا که دیگه نرفتم (1629100) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.