نظر منتشر شده
۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 467140
ظرفیتهای شغلی کشور/ نگاهی به وعده های انتخاباتی
دکتر جعفر قادری/10اردیبهشت96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۶
اخیرا در مباحث انتخابات ریاست جمهوری کشور بحث ظرفیت اشتغال کشور مورد مشاجره قرار گرفته است. اعلام ایجاد 5 میلیون فرصت شغلی در طول یکسال توسط قالیباف باعث شده تا این ادعا مورد نقد جریان مقابل قرار گرفته و برغیرقابل تحقق بودن آن اصرار نمایند.

ادعای مخالفت رقبا با قالیباف در حالی مطرح میشود که اقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود در دور گذشته وعده ایجاد 4 میلیون فرصت شغلی را صرفا با استفاده از ظرفیت گردشگری در دور اول داده بود و ایشان نیز در گزارش عملکرد خود ایجاد 700 هزار فرصت شغلی را در هر سال در این 4 ساله را گزارش کرده اند.

سوال این است که اگر وعده 5 میلیون شغل توسط قالیباف عوامفریبی است چرا در دور گذشته وعده 4 میلیون فرصت شغلی توسط روحانی تنها به انکاء گردشگری به عوامفریبی تعبیر نشد؟ وقتی دولت روحانی در یک دوره 4 ساله آنهم در یک دوره توام با رکود ادعا میکند که هرسال 700 هزار شغل ایجاد کرده آیا در یک دوره 4 ساله توام با رونق امکان ایجاد این تعداد شغل وجود ندارد؟ قالیباف ادعا میکند وقتی در یک دوره 12 ساله تحریمهای شهرداری توسط دولتهای احمدی نژاد و روحانی توانسته درامد شهرداری تهران را ده برابر کند آیا نمی تواند در یک دوره 4 ساله بدون تحریم 5 میلیون فرصت شغلی ایجاد کند؟

ممکن است سوال شود که مگر برای ایحاد هر 100 هزار فرصت شغلی به رشد یک درصدی نیاز نیست؟ پس آیا ایجاد یک رشد متوسط 12.5 درصدی برای ایجاد یک میلیون و دویست و پنجاه هزار شغل در هرسال امکانپذیر نیست؟ اگر به ریشه اختلافها دقیق شویم در خواهیم یافت که مدل تیم اقتصادی اقایان قالیباف و رئیسی متفاوت از مدل اقتصادی دولت روحانی است.

 مدل اقتصادی روحانی که متکی بر همراهی کشورهای خارجی است، زمانی کارساز خواهد بود که شرایط ما مشابه شرایط کشورهای ترکیه، امارات و کره باشد. اگر ما مثل کشورهای ذکر شده در سیاستهای منطقه ای و بین المللی همراه و هماهنگ با کشورهای غربی و آمریکا باشیم به ما اجازه استفاده از ظرفیتهای جامه جهانی را میدهند و اگر در هرکدام از حوزه ها با آنها اصطکاک داشته باشیم به بهانه های مختلف با ما برخورد میکنند. تجربه برجام نشان داد که مشکل کشورهای غربی با ما مشکل هسته ای نیست، بلکه مشکل همراهی و یا عدم همراهی با سیاستهای غرب است.

کشورهای غربی در صورتی اجازه استفاده از ظرفیتهای بین المللی به یک کشور را میدهند که آن کشور برای آنها نقش یک نوکر را بازی کند. وقتی که ما بنای نوکری غرب را نداریم آیا میشود به کمک و همراهی آنها دل بست؟ تجربه کودتای ترکیه نشان داد که اگر نوکر آنها هر زمان بنای تخطی از نقش تعریف شده را داشته باشد به او نیز رحم نکرده و برعلیه او کودتا راه انداخته تا نیروی نوکرتری را جایگزین او نمایند. سوالی که از حامیان مدل اقتصادی روحانی وجود دارد این است که اولا ما اجازه داریم که نوکر غرب باشیم و اگر بنا بر نوکری باشد آیا کشوری میتواند نوکرتر از ترکیه باشد؟ آیا دل بستن به همراهی کشورهای غربی با این تضاد منافعی که بین ما و کشورهای غربی وجود دارد میتواند حلال مشکلات ما باشد؟

 در مدل اصولگرایان نگاه بر ظرفیتهای داخلی است و برای گشایشهای خارجی وقت تلف نمی کنند. در این مدل اگر همین ظرفیتهای موجود و داخلی بکار گرفته شود، مشکل اشتغال و درآمد بسیاری از جوانان را حل میکند. برای اینکه با گوشه ای از ظرفیتهای داخلی آشنا شویم، به ذکر چند مورد اشاره میکنم:

1-  اگر در ظرف مدت کوتاهی تمام پروژه های انتفاعی دولت مثل احداث آزادراههای جدید، تبدیل بزرگراههای موجود به آزادراه، احداث سالنهای فرودگاهی، سدها، تفکیک گازهای مختلف از همدیگر در واحدهای پالایشگاهی گاز، احداث تصفیه خانه های فاضلاب شهرها و روستاها و ...  براساس مناقصه سال پایه به کنسرسیومهایی متشکل از شرکتهای تولیدی و پیمانکاری داخلی واگذار شود و بجای استفاده از روش B.O.T  که به علت بی اعتمادی به دولت مورد استقبال قرار نمی گیرد، خود دولت درامد حاصل از اجرای طرحها را وصول و براساس فهرست بهای بروز شده سالهای پرداخت، مبلغ مناقصه را به پیمانکار بپردازد، آیا واگذاری این پروژه ها توسط دولت با استقبال وسیع و گسترده این کنسرسیومها مواجه نمی شود؟ وقتی سرمایه گذار مبلغ به روز شده قرارداد را در سالهای بهره برداری دریافت کند، طولانی شدن زمان پرداخت توسط دولت برای او مشکل ایجاد میکند؟ وقتی بنا باشد که شرکتهای پیمانکاری و واحدهای تولیدی از ظرفیت بلااستفاده خود برای اجرای این طرحها استفاده کنند، آیا نیازی به تامین نقدینگی برای این کنسرسیومها وجود دارد؟ اگر ظرفیت بلاستفاده این واحدها بکار گرفته شود در کشور پدیده ای بنام رکود را شاهد خواهیم بود؟

2-  اگر دولت بنای بر استفاده از منابع ارزی ایرانیان خارج از کشور بگذارد و به سپرده های ارزی آنان سود 5 درصدی پرداخت نمایند، آیا امکان جذب بخش قابل توجهی از 2 تا 3 هزار میلیارد دلار سرمایه های ایرانیان خارج از کشور را ندارد؟ با جذب بخشی از این منابع برای اجرای طرحهای زیربنایی و یا انتفاعی، آیا نیازی به انتظار برای جذب سرمایه گذاری خارجی و یا فاینانس خارجی وجود دارد؟

3-  اگر دولت اقدام به افتتاح حساب سپرده طلا کند و برای سپرده گذاران سکه و یا طلا در هر سال سود 2 تا 3 درصدی بپردازد، قادر به استفاده از ذخیره 800 میلیارد دلاری طلای ذخیره شده در خانه های مردم برای تامین سرمایه طرحهای انتفاعی و یا زیرساختی دارای توجیه بالای اقتصادی نخواهد بود؟

4-  اگر دولت برای تامین مالی بسیاری از طرحهای انتفاعی صنعتی اساسی قابل عرضه در بورس، اقدام به انتشار اوراق سهام تبعی نموده و کف سود سهام را بعد از دو سال پس از بهره برداری واحد تولیدی برای خریدار معادل نرخ اوراق مشارکت و یا سود سپرده های بلندمدت بانکی تعیین کند، آیا مردم با حجم نقدینگی 1200 هزار میلیارد تومانی از آن استقبال نخواهند کرد؟ خریدار وقتی تضمین دولت را نسبت به کف سود داشته باشد، حتما از خرید چنین سهامی استقبال میکند.

5-  اگر دولت برای تسریع در اجرای طرحهای نفتی و گازی در حوزه های مشترک اقدام به انتشار اوراق مشارکت با نرخ سود حداقل 5 درصدی بیشتر از نرخ سود اوراق مشارکت معمولی کند، جامعه از خرید آن استقبال نخواهد کرد؟

6-  آیا اجازه استخدام نیروی کارآموز با تقبل پرداخت حق بیمه سهم کارفرما توسط دولت و یا الزام کارفرما به پرداخت فقط نیمی از حداقل دستمزد تا سقف 25 درصد از کل نیروی کار شاغل هر بنگاه اقتصادی، گامی در جهت توسعه اشتغال، افزایش تولید، سودآوری بیشتر بنگاهها، کسب بیشتر مالیات، رونق اقتصادی و کاهش معضلات ناشی از بیکاری نیست؟

7-  اگر دولت برای اجرای طرحهای انتفاعی و یا زیرساختی اساسی خود اقدام به واگذاری سهام شرکتهای دولتی تعیین قیمت شده از طریق مزایده در بورس در مقابل اجرای این طرحها نماید، پیمانکاران از اجرای این طرحها استقبال نخواهند کرد؟

8-  آیا با تغییر جهت سرمایه گذاری 60 میلیارد دلاری دولت از خرید هواپیما به احداث و توسعه خطوط ریلی پرسرعت و اتصال مراکز استانها به همدیگر از طریق این خطوط، اشتغال و تولید داخلی رونق نگرفته و صرف جوئی زیادی در وقت و هزینه های حمل و نقل کالا و مسافر ایجاد نشده و فضای رقابتی بیشتری در اقتصاد کشور شکل نمی گیرد؟ آیا این اقدام با عدالت اجتماعی و توسعه متوازن کشور هماهنگی بیشتری ندارد؟ آیا این اقدام گامی در جهت تمرکززدائی و معکوس کردن مهاجرت به حساب نمی آید؟

9-  اگر بانکها برای وصول مطالبات خود با هدف حفظ واحدهای تولیدی بجای حفظ سرمایه گذاران، از ماده 19 قانون حمایت از تولید رقابت پذیر استفاده کنند و روال سنتی وصول مطالبات با استفاده از ماده 32 قانون ثبت مبنای عمل قرار نگیرد، همزمان با وصول مطالبات بانکها، ساختار و شاکله واحدهای تولیدی حفظ نخواهند شد؟

10-بازسازی، نوسازی، بهسازی و توانمندسازی بافتهای فرسوده شهری و روستایی با مشارکت مالکین، سیستم بانکی، انبوه ساز، شهرداری و حمایت دولت، با کمترین هزینه مشکل مسکن شهروندان را حل میکند.

11- سخت گیری بیشتر برای واردات کالاهای مصرفی و جلوگیری از قاچاق کالا با تجهیز گمرکات و دستگاههای نظارتی به سیستمهای پیشرفته و روز کمک میکند تا بخش عمده ای لز تقاضاهای داخلی به سمت تولیدات داخلی سوق داده شود.

12- تسریع در اتصال خطوط ریلی کشور به خطوط ریلی کشورهای همسایه، بازار بزرگتری را برای تولیدات داخلی فراهم کرده و به توسعه مناطق مرزی هم کمک بیشتری میکند. این اقدام آسیب پذیری کشور را در مقابل تحریمها بیشتر میکند.

13- ادغام بانکهای کوچک در بانکهای بزرگتر هم زمینه برای کاهش هزینه متوسط سیستم بانکی کاهش داده و هم ریسک ناشی از سپرده گذاری در بانکها را کاهش میدهد.
 
کلمات کلیدی : اشتغال +وعده نامزدها+انتخابات 96+قالیباف+بیکاری
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۰۹:۵۴
تا وقتی سرمایه خارجی و شرکت ها و بانکهای خارجی با تکنولوژی و علم روز تولید وارد کشور نشوند اشتغال ایجاد نمیشود ! (4299472) (alef-13)
 
مشعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۵:۳۵:۱۴
سوال این است که اگر وعده 5 میلیون شغل توسط قالیباف عوامفریبی است چرا در دور گذشته وعده 4 میلیون فرصت شغلی توسط روحانی تنها به انکاء گردشگری به عوامفریبی تعبیر نشد؟ (4300198) (alef-1)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۵:۵۱:۱۱
اگر خارجی ها نباشند ....ما نمی توانیم ...نمی شود....ما توانایی نداریم....سواد نداریم....سرمایه نداریم....بدبختیم.....
این همه بانک ها پول ها رو جمع کردند خوب دولت سمت تولید هدایت کنه (4300287) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۰۰:۴۶:۲۶
عمو با پول با بهره 20% تا 30% هیچ کاری راه اندازی نمیشه ! نیاز به پول خارجی به بهره 5% و کمتر داریم (4301684) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۰۰:۴۷:۱۰
چی میخوای تولید کنی وقتی تکنولوژی روز رو نداری ، پراید ؟؟؟ (4301686) (alef-11)
 
شریعتی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۸:۵۹:۵۰
جواب همه سوال هایی که مطرح کردید یک کلمه است. خیر.
مسئله خیلی ساده است، در عمل هیچ وقت اونطور که شما فکر می کنید میلیاردها دلار پول و طلا از طرف ایرانیان داخل و خارج به سمت دولتی تزریق نمیشه که حتی اگر در انتخابات هم پیروز بشه هنوز بخش قابل توجهی از مردم نه تنها بهش اعتماد ندارند بلکه با اون هزار تا چالش و مشکل دارند ثانیا با فرض اینکه اصلا دولت هیچ مشکلی از نظر مالی هم نداشته باشه که البته در مقاطع مختلف هم پیش اومده باز هم اونطور که شما فکر می کنید پیمانکاران داخلی ظرفیت ساخت راه اهن و واگن و کارخانه و پل و بزرگراه و هواپیما و خودرو و هتل و ... رو ندارند حالا شما باز هم چهار سال دیگه شعار بدید ما می توانیم ببنیم با حلوا حلوا کردن دهن مردم شیرین میشه یا نه. (4300860) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۱۴:۱۵
زنده باد دولت مردم (4299486) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۹:۳۶:۳۷
ايشون ميگن 5 ميليون شغل ايجاد مي كنيم. اگر هر كدوم از اين شغلها حداقل دستمزد (يك ميلون تومان) داشته باشه با احتساب حق بيمه كارفرما (23%) در يك سال به بودجه اي حدود 74 هزار ميليارد تومان نياز هست. اگر در نظر داشته باشيم كه در بهترين حالت هزينه نيروي انساني حداكثر 5% سرمايه گذاري مولد خواهد بود يعني نيازمند سرمايه گذاري در حدود يك ميليون و پانصد هزار ميليارد تومان خواهيم بود. يعني:
000 000 000 000 500 1 تومان (حدود 400 ميليارد دلار!!)
بعد ايشان در بند 4 مي گويد ما مي توانيم در حدود 1200 ميليارد تومان اوراق قرضه يا اسناد سهام تبعي چاپ كنيم (يعني كمتر از يك هزارم بودجه مورد نياز) يا ميگه ما ميتونيم به طلاي در خانه هاي مردم سود 2 الي 3 درصد ساليانه!! بدهيم و با پول آن اشتغال ايجاد كنيم!! يا با توزيع اوراق مشاركت براي پروژه هاي نفت و گاز با سود 5% بيشتر از اوراق مشاركت معمولي!! مردم را به سرمايه گذاري تشويق كنيم و ... (4300980) (alef-1)
 
ی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۴ ۱۶:۴۴:۰۰
روحانی دولت مردم نیست دولت سرمایه دارانه کمی تامل کنید (4312138) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۱۸:۵۲
وقتی دولت حمایت نمیکنه و برای گرفتن یه مجوز همه اورگانها سنگ اندازی میکنن
از قشر تحصیل کرده و تولید کننده چه انتظاری دارین (4299502) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۲۲:۵۶
من خودم برای احداث گاوداری درخواست مجوز و دریافت کمک از جهاد کشاورزی داشتم
با اینکه 500میلیون از خودم داشتم آقایون گفتن ما 500تومان میدیم با سود 18درصد، متاسفانه نظام نامه بانکی ما نیاز به بازنگری اساسی داره.حمایت بانک کشاورزی فقط برای مولتی میلیاردهاست و ...... (4299511) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۵:۱۶:۲۷
پس انتظار داری در حالی که تورم حداقل 10 درصد و سود بانکی 7 درصد و کارمزد بانک 3 درصد هست که جمعا 20 درصد میشود به شما وام رانتی 4 درصد بدهند از این وام های سوبسیدی و رانتی و رابطه ای 40 سال هست می دهند جز دلال بازی در مسکن و سکه و ارز نتیجه نداشته و همین الان وامهای کلان هزار میلیاردی معوقه در دست همین باصطلاح سرمایه گذار ها ی کارآفرین هست که هزینه تورم حاصل آن را همین مردم متوسط و محروم دارند می دهند حالا مانده که این راه را دوباره برای چندمین بار با قالیباف بریم که باز یکسری بقول خودش 4 درصدی فعلی و آینده جامعه و اعوان وانصار قالیباف بیایند این وام های رانتی و ارزان قیمت سوبسیدی را بگیرند و قشر متوسط و محروم هزینه آن را به شکل تورم های 50 درصدی با افزایش قیمت مواد غذایی و مسکن به میزان 2 و 3 برابر بپردازند ؟ با چاپ پول نمیشود سرمایه خلق کرد و بدتر از آن به صورت رانتی به نورچسمیها دادو هزینه اش را مردم با کم کردن خوراک سفره زن و فرزندانشان بدهند. چاپ پول وپخش آن بین این و آن یعنی دست تو جیب دهک های متوسط 3 تا 8 کردن و بذل و بخشش آن و حاتم بخشی از جیب دیگران الف اینها را هم چاپ کن فردا روز چند سال دیگه نیا اعلام براءت از قالیباف نکن و نگو اصلا اصول گرا نیست مثل همین احمدی نژاد که بقول خودتان دو دوره بهش رای دادید و الان اعلام براءت کردید و میگویید از ما نبود پس چرا ارتش اصول گرایی دو دوره تمام قد از او حمایت کرد اگر از شما نبود (4300118) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۲۶:۱۲
کشورهای غربی در صورتی اجازه استفاده از ظرفیتهای بین المللی به یک کشور را میدهند که آن کشور برای آنها نقش یک نوکر را بازی کند. وقتی که ما بنای نوکری غرب را نداریم آیا میشود به کمک و همراهی آنها دل بست؟ ....عجب منطقی...الان ژاپن و ترکیه و....نوکر و غلام آمریکا هستند. هر کشوری دنبال منافع ملی هست و ارتباطات کشور ها بر اساس منافع ملی کشور می باشد نه منافع حزبی و سیستمی.... (4299530) (alef-13)
 
سید امیرحسام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۳۱:۲۸
بدون اصلاح سیاست خارجی امکان پیشرفت وجود ندارد.البته با اصلاح روابط نیز تضمینی جهت پیشرفت وجود ندارد و تنها امکان پیشرفت فراهم می شود.در واقع چنین اصلاحی شرط لازم بوده و شرط کافی نمی باشد.مواردی که نویسنده محترم اشاره فرموده اند نیز عمدتاً نیازمند داشتن روابط بین المللی با دنیاست.به طور مثال در همان بند اول آیا می توان بدون تکنولوژی روز دنیا طرح های احداث سد و شبکه های فاضلاب و پتروشیمی را اجرا کرد؟ در همین قضیه مجتمع ستاره خلیج فارس ، ما صرفاً به علت تحریم ها نتوانسته بودیم تا آنرا نهایی کنیم که خوشبختانه پس از برجام ، تکمیل گردید.همچنین در خصوص بند دوم و انتقال سرمایه ایرانیان خارج به داخل ( که به نظرم خیلی ساده انگارانه است و مشخص نیست چند درصد ایرانیان خارج حاضرند سرمایه خود را به ایران منتقل نمایند!!!!) مگر نیازمند سیستم بانکی بین المللی از جمله اتصال به سوئیفت نیستیم؟ و در آخر شما یک کشور مثال بزنید که بدون ارتباط با دنیا توانسته است صرفاً با اتکا به داخل پیشرفت کند؟ نویسنده محترم از کشورهای ترکیه و امارات به عنوان کشورهایی که به زعم ایشان رویکرد نگاه به خارج داشته اند نام برده اند اما هیچ مثالی از کشوری که بدون نیاز به خارج پیشرفت کرده است نزده اند.البته مجددا تاکید میکنم ارتباط با دنیا شرط کافی پیشرفت نیست بلکه شرط لازم است.ما متاسفانه اگر با دنیا نیز رابطه ایده آل داشته باشیم همچنان گرفتار فساد و رانت در داخل ، ساختارهای اداری و مالی ناکارامد و غیر شفاف ، نبود فرهنگ کار و تلاش و ... هستیم که حل آن خود داستان دیگری دارد. (4299540) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۳۱:۴۴
کی از دست تفکر "نمیشه، نمی تونیم..." خلاص میشیم؟! (4299541) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۳۲:۰۸
فرمایشات دکتر قادری نقدهای فراوانی در ذهن ایجاد می کند
1- در نظام سرمایه داری فردگرایانه که هردو گروه به دنبال ان هستند اساسا استفاده از ظرفیت داخلی چه معنایی میتواند داشته باشد؟ در ایران انباشت سرمایه فقط با هدف خروج از کشور شکل میگیرد برای اطمینان نگاهی به امار و خود جامعه بیاندازید حداکثر سود در کوتاهترین زمان سپس خروج از کشور
2- در وضعیت فعلی ایجاد بزرگراهها و ازاد راهها با چه هدفی باید صورت بگیرد؟ و امروزه اثار جبران ناپذیر ان حتی در قالب افزایش تردد خوردروهای ناایمن پرمصرف بر مردم و محیط زیست کاملا اشکار است و اصولا با چه استدلالی ازادراه سازی را پیشرفت حساب میکنید؟؟؟؟به اندازه کافی محیط زیستمان را نابود نکرده ایم؟
3- در سیستم امپراطوری جهانی سرمایه این ما نیستیم که تصمیم بگیریم سرمایه کجا بیاید و کجا نیاید حتی اگر سرمایه ایرانیان خارج باشد و همانطور که ملاحظه میکنیم فعلا مقصد سرمایه ها چین و کشورهای اطراف ان حتی مالزی است و این سرمایه گذاری حتی از ایرانیان داخل کشور نیز صورت میگیرد!!
4-
در نظام بانکی فعلی که بیشترین افزایش رابطه سرمایه یا انباشت سرمایه در سیستم بانکی صورت میگیرد ادغام بانکها جز انحصار بانکی چه منافعی در بر دارد ایا این همان سرمایه مالی انحصاری که امروزه حلقوم دنیا و بیشتر از همه مردم ما را می فشارد نییست
والی اخر (4299543) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۴۵:۱۷
لطفا نمونه ای از مدل اقتصادی اصول گرایان که در نقطه ای از دنیا اجرا شده باشد را به همراه نتایج آن مثال بزنید. (4299594) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۲۰:۱۲:۱۶
نظر فوق العاده ای بود...می توانیم یک نمونه اش را در ونزوئلا ببینیم (4301078) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۲۳:۰۴:۰۰
مطالعه تان را بیشتر کنید لطفا
اصول گرایان در اقتصاد بدنبال چه الگویی هستند؟ نولیبرالیسم؟
شما پاسخ دهید چرا کار اصلاح طلبان در 8 سال از جامعه مدنی و مشارکت مردمی به نئولیبرالیسم کشید؟
در مورد ونزوئلا چه میدانید؟ (4301472) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۰۶:۳۲:۴۶
ونزولا كه اقتصاد نفتي داره و رويكردش صادرات...يه سرچ گوگل هم بد نيست (4301865) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۲:۵۳:۳۸
بزرگوار
روحانی نگفت ایجاد می کنم گفت وجود دارد پتانسیل صنعت رو گفت . قبلش گفت مثال میزنم که در فلان صنعت اینقدر پتانسیل وجود داره قول قطعی نداد اگر قول داده بود ازش مطالبه میشد. من مثلا میگم در فلان صنعت این پتانسیل وجود داره باید به اون سمت حرکت کنیم ولی نمیگم حتما ایجاد می کنم
بعد ایا با سفارت گیری شما دوستان میشه به اون اعدا رسید؟ حسن کرد میهن در ستاد کدام کاندیدا در سال 92 به عنوان رئیس ستاد در کرج فعالیت میکرده؟
700 هزار گردشگری که سالانه میومدن هم از این طریق از دست رفته
سابر صحبتهای شما رو به عنوان دانشجوی ارشد این رشته هم مردود می دانم (4299621) (alef-1)
 
صداقت دوست
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۳:۰۱:۰۸
جناب دکتر قادری، جنابعالی سال ها در مجلس حضور داشتید آن هم در کمیسیون اقتصادی . چرا در زمانی که نفت بالای 100 دلار و دولت در اختیار دوستان شما بود، چنین نسخه هایی در قالب طرح نپیچیدید ؟ چرا شما که بلد بودید به رییس دولت قبلی یاد ندادید که با درآمد 700 میلیاردی نفت ، بهمنی از بیکاران آوار شوند ... لطفا صادقانه پاسخ دهید که بر دل بنشیند لطفا (4299645) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۰۰:۵۰:۵۲
اینها همه شعار و آرزو و تئوری روی کاغذ هست هشتاددرصد شعارهای گفته شده بالا تنها روی کاغذ هست و اجرایی نیست.قشنگ شعاردادن خیلی راحته اما امروز متاسفانه ... (4301693) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۳:۱۲:۴۴
باسلام و احترام
برخی پیشنهادات خوب است و قابلیت اجرایی شدن را دارد اما در مورد برخی از پیشنهادات از نظر بندی بسیار سطحی و خوشبینانه است مثلا بعنوان چند مورد:
1- در رابطه با بند 5 واقعیت امر این است که در صنایع نفت و گاز بر خلاف ادعاهای معمول بخش اعظم تجهیزات صنایع نفت و گاز از خارج کشور خریداری می گردد و بیازمند در اختیار داشتن ارز می باشد. تأمین اعتبار ریالی از طریق عرضه اوراق مشارکت در خوشبینانه ترین حالت ممکن، 30-40 درصد در این صنایع موثر خواهد بود.
2- در رابطه با بند 6 همه ما میدانیم که نرخ بهره وری در کشور ما پایین است. به قول آقای هاشمی طبا در مناظره روز جمعه، اشتغالی ارزشمند است که ارزش افزوده داشته باشد در غیر این صورت می توان مثل دوره های قبل ریاست جمهوری با تحریف تعریف جمعیت شاغل روی کاغذ جمعیت بیکار را کاهش داد!!!

و... (4299675) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۳:۱۷:۱۳
جناب آقای دکتر جعفر قادری
چرا جنابعالی همین راهکارهای ساده پیشنهادی خود را جهت توسعه شهر شیراز در زمان مسوولیت خود به عنوان شهردار شیراز و یا زمان تصدی خود بر مسند نمایندگی مردم شیراز در مجلس به کار نبستید. (4299686) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۶:۰۱:۱۲
بارک الله احسنت سوال خوبی است (4300339) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۳:۵۰:۳۷
فقط و فقط کلی گویی و دیگر هیچ
شعارهای کلی
شعارهای قشنگ اما پوچ
بدون ارایه آمار و ارقام این حرفای قشنگ هیچ ارزشی نداره
تا زمانی که رونق صادرات غیرنفتی نداشته باشیم رشد اقتصادی آنچنانی نخواهیم داشت. (4299766) (alef-1)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۳:۵۳:۳۷
قالیباف وعده ایجاد 5 میلیون فرصت شغلی در مدت 4 سال داده است نه 1 سال لطفا اصلاح کنید (4299781) (alef-1)
 
شاهرخ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۳:۵۸:۲۸
اساس اشتغال سرمایه گذاری هست و جذب سرمایه گذار منوط به باور ثبات بلند مدت یه کشور از سوی سرمایه گذار هست پس حداقل باید ده سال ثبات رو ثابت کنیم بعد تازه ببینیم چیکار میشه کرد.......
خارج از همه مسایل سیاسی و حزبی واقعا حمله به سفارت خونه ها بزرگترین اشتباه یک کشور که دغدغه اشتغال داره هستش (4299801) (alef-1)
 
ناشناس
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۴:۲۷:۴۹
آیا فنلاند و سوییس و دانمارک و....همه نوکر آمریکا هستند و امثال شما کاملا مستقل ؟؟؟؟ طرز فکر خود را اصلاح کنید . (4299933) (alef-1)
 
عماد
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۴:۴۴:۳۳
میشود. به راحتی.
راه حل بین دو لب قاضی کشور است که از ملت دریغ میکند.
کافیست حکم به باطل بودن معاملات ربوی بانک ها بدهند تا ثروت جامعه بسوی تولید سرازیر شود شود (4300000) (alef-1)
 
اسماعیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۵:۱۴:۴۰
جنا آقای دکتر قادری
1-لطفا بفرمایید منظورتان از کنسرسیوم بخش خصوصی است؟
بخش خصوصی چند درصد اقتصاد کشور است؟
منظورتان از کنسرسیوم و توان داخلی شرکت ها و پیمانکارهای دولتی و شبه دولتی است؟
میفرمایید پروژه را برای پیمانکاران جذاب میکنیم...این پیمانکاران کیانند؟4 درصدند؟96 درصدند؟مردمند؟
2-سرمایه گذاری ایرانیان ساکن خارج در کنار آرامش سیاسی امکان پذیر است و جناح شما ازین مسئله فرسنگ ها دور است.
3-سپرده طلا طرح اجرا شده ای است که با ضرر شدید سپرده گذاران همراه بود.
4-بحث سرمایه گذاری مردم در سهام طرح های صنعتی عمده هم قبلا اجرا شده.در دولت هشتم سهام پتروشیمی ها را به مردم فروختند تا آنها را بسازند.
فقط در استان فارس پتروشیمی های ممسنی جهرم کازرون و ... تصویب شد.هرکدام بعد از 12 سال پیشرفت 10 درصدی دارند.سهامداران متضرر شدند.
5-پرداخت حق بیمه کارفرما توسط دولت فقط باعث افزایش بدهی دولت به تامین اجتماعی خواهد شد.مطلبی باز تجربه شده در برنامه 4 و 5 توسعه.دولت ها خود را موظف به این پرداخت نمیدانند.
در مورد بحث واگذاری سهام و توسعه ریلی با شما موافقم.
بازهم تشکر از شما که چند تا برنامه قابل نقد ارائه دادید.گرچه بسیاری از آنها قبلا تجربه شده اند.
فقط بیان اهداف به کار انتخاب مردم نخواهد آمد. (4300109) (alef-1)
 
وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۵:۲۱:۲۵
بهترین روش برای ایجاد شغل، روش قالیباف است. مطابق طرح ایشان فقیر بودن و محروم بودن بعلاوه بیکار بودن خود به خود یک شغل محسوب می شود که ماهیانه 150+250 هزار تومان دریافتی خواهد داشت. با این شیوه طی چهار سال اول ریاست ایشان تمام ملت شریف ایران شاغل خواهند بود. (4300142) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۶:۰۳:۴۱
با توجه به اعلام این دولت به دستیابی نرخ ایجاد 700هزار شغل درسال درشرایط اقتصادی فعلی ،همچنین انتظار بهبود شرایط کسب وکار وبزرگ شدن سفره اقتصاد کشوربا گشایش های ایجاد شده درفضای پسا برجام وانتظار برگشت رونق بیشتر درحوزه های توریسم ، نفت وفرارورده های پتروشیمی ،IT ،گسترش شرکتها وتولیدات دانش بنیان وحتی مسکن رسیدن به هدف ایجاد 1میلیون شغل درسال دردولت بعدی با توجه به الزام قانونی دربرنامه ششم مبنی بر کاهش نرخ بیکاری به 8درصد کاملادر دسترس وحتما دربرنامه های تمامی نامزدها باید جا داشته باشد. (4300349) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۶:۰۹:۵۰
"5- اگر دولت برای تسریع در اجرای طرحهای نفتی و گازی در حوزه های مشترک اقدام به انتشار اوراق مشارکت با نرخ سود حداقل 5 درصدی بیشتر از نرخ سود اوراق مشارکت معمولی کند، جامعه از خرید آن استقبال نخواهد کرد؟"

از خرید اوراق توسط مردم قطعا استقبال خواهد شد. اما بنده بعنوان کارشناس فعال در حوزه نفت و گاز اطمینان دارم که سرمایه گذاری حوزه صنایع نفت و گاز به سرمایه گذاری ارزی (نه سرمایه گذاری ریالی) نیاز دارد. افرادی که در این صنعت فعالیت دارند بخوبی واقف هستند که سرمایه ریالی بیشتر از 10-15 درصد مثلا در ساخت یک پالایشگاه تأثیر گذار نیست و برای خرید بسیاری از متریال و تجهیزات اصلی که عمدتا خارجی است به دلار یا یورو نیاز است. مشابه این کار در سال 90 در دولت احمدی نژاد در پارس جنوبی اتفاق افتاد و همه پیمانکاران ایرانی به دلیل مشکلات متعدد پیش آمده، وجوهات ریالی را به شرکت ملی نفت ایران بازگرداندند. (4300377) (alef-1)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۶:۱۹:۰۸
تنها راه موفقیت این است که مودبانه نزد مسئولان ژاپنی و کره جنوبی زانوی شاگردی زده و درس چگونه پیشرفت کنیم را از انها بیاموزیم ، (4300404) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۷:۰۷:۳۰
کی آقای قالیباف فرمودن 5 میلیون فرصت شغلی در طول یکسال
گفتن 5 میلیون شغل (4300525) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۸:۳۴:۰۷
جالبه دغدغه اصلی اصولگرایان قبل از انتخابات معیشت است ولی در صورت پیروزی، حفظ ارزش ها جایگزین می شود (4300798) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۱۹:۲۲:۴۰
جالب است ایشان در یک جا (بند-1) دولت را به دلیل عدم توسعه سازه های فرودگاهی به چالش می کشند و در جای دیگر سیاست بازسازی ناوگان فرسوده هوایی را که با خرید هواپیما محقق می شود مورد انتقاد قرار می دهند (بند-8) (4300916) (alef-13)
 
مهران توسلی
Netherlands
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۲۰:۰۰:۲۴
چند نکته
- به جز یکی دو مورد بقیه مشکل اساسی دارند. بنظر بنده ایشان مفهوم تولید ، عرضه و تقاضا بینشی ندارد. وقتی شما پول به اندازه کافی داشته باشی اما توان یا کالا و ... را برای انجام آن کار نداشته باشی موجب کاهش عرضه در نتیجه گرانی و تورم خواهی شد. بحث کمبود پول یک مطلب است بحث مقدار توان یک بحث است

- نویسنده تمام همتش بر روی پروژه های غیر انتفاعی است. مشکل اصلی کشور تولید است نه عمران . عمران هزینه بر ، کم بازده و کم اشتغال است . اما صنعت دقیقا عکس است. متاسفانه تمام دولت های قبل هدفشان پروژه های عمرانی بوده است. مانند پدر خانواده ای که فقط به فکر گسترش خانه اش باشد در حالیکه بچه هایش کار ندارند.

- بند 11 را خوب آمدی . کلا کسی که توان مالی ضعیفی داره ولخرجی نمی کنه . ما جزء کشورهای گات نیستیم پس بهتر است که کشور خود را برروی کالاهایی که نیاز مبرم نداریم ببندیم

- نویسنده از تکنولوژی غافل شده اند. شما اگر تیبا تولید کنید هرگز در تجارت جایگاهی نخواهید داشت تا زمانیکه موتوری مناسب برای آن بگذارید. متاسفانه با افتخار خودرو کویک معرفی میشود که تکنولوژی موتور آن به 20 سال قبل بر می گردد.
- من هم دوست دارم به روش خود چند مسئله اشتغال زا اعلام کنم
در بخش تفکیک زباله علاوه بر صرفه جویی ارزی حدود 500 هزار شغل خوابیده است. در بخش بسته بندی میوه و سبزی جات به شرط اینکه دولت عرضه فله محصولات را ممنوع کند حدود یک میلیون شغل وجود دارد. در بخش نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی در صورتیکه این دو ترکیب شوند و حرفه ای گردنند و در تمام محلات نیز تخلفات راهنمایی و تخلفات اجتماعی گرفته شوند حدود یک میلیون شغل وجود دارد. ارتش حرفه ای نیز علاوه بر ایجاد شغل می تواند برای کسانی که 5 ساله استخدام می شوند میتواند سکویی برای آموزش و جذب افراد به بازار کار گردد. (4301038) (alef-13)
 
منصور
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۲۰:۵۶:۴۴
اعتماد مردم وقتی برمیگردد که مسئولین پاکدست و پاکفکر و بدور از هر سو استفاده، اختلاس، رانت خواری و نجومیخواره و غیره باشند. تا ان موقع من که بشخصه نه به احدی از کاندیداهای انها اعتماد نخواهم کرد (4301167) (alef-11)
 
بهروز
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۲۱:۵۴:۴۸
دوستان عزیز کشورما بسیار پتانسیل برای ایجاد فضای کسب و کار در تمامی حوزهها داره ۱.حوزه پتروشیمی با ظرفیف ۴۳م تن مواد پلیمری هر ۱م تن ۲۰۰هزار شغل یعنی ۸.۶ م شعل در مدت زمان ۲سال و حوزه مسکن سالی ۱م خانه مورد نیازه بابت هر ۱۰۰متر ۴شغل مستقیم یعنی ۲.۴ م شغل در سال مستقیم و حوزه کشاورزی و عیره قضاوت با خودتان به سخنان نه من و نه افراد دیگه کفایت نکنید کمی تحقیق کنید در فضای مجازی و اتحادیه مربوطه روشن میشود برای شما. (4301287) (alef-11)
 
Kazakstan
۱۳۹۶-۰۲-۱۰ ۲۳:۳۱:۱۳
ذخیره 800 میلیارد دلاری طلای ذخیره شده در خانه های مردم؟؟؟
یعنی هر ایرانی 11500 دلار طلا داره؟ یعنی من که یک خانواده چهار نفره دارم و خودم فکر می کنم از قشر متوسط به بالای جامعه هستم اصولا باید حداقل 46000 دلار یا به عبارتی 175 میلیون تومان طلا یا ارز داشته باشم؟؟ (4301545) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۰۰:۵۵:۰۸
8 سال احمدی نژاد سیاست ها شما اجرا شدند همه دیدن به کره شمالی نزدیک شدیم ! (4301701) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.