توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 358844
چین به «موافقتنامه چابهار» واکنش نشان داد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۵
«لی کچیانگ» نخست وزیر چین گفت که کشورش هیچ تضادی در توسعه بندر چابهار ایران با طرح های چین در پاکستان و توسعه بندر گوادر نمی بیند.

 لی کچیانگ، نخست وزیر چین گفت که کشورش هیچ تضادی در توسعه بندر چابهار ایران با طرح های چین در پاکستان و توسعه بندر گوادر نمی بیند و معتقد است که این طرح ها در نهایت باعث توسعه اقتصادی کل منطقه منجر خواهد شد.

وی این مطلب را در جریان مصاحبه با شماری از سردبیران روزنامه های انگلیسی زبان در حاشیه اجلاس «شبکه خبری آسیا» در پکن عنوان کرد که این هفته در پایتخت چین برگزار شد.

نخست وزیر چین به اصحاب رسانه‌ها گفت که همکاری ایران با افغانستان و استفاده از فاینانس هند برای توسعه بندر مذکور هیچ تناقضی با برنامه های چین در پاکستان و توسعه بندر گوادر ندارد.

برخی از خبرنگاران و اصحاب رسانه حاضر در این نشست خبری از او سئوال کردند که شاید هدف از این اقدام ایران توسعه چابهار به عنوان یک مرکز منطقه ای تجاری در برابر کوریدور اقتصادی چین و پاکستان باشد که نخست وزیر چین چنین گمانه زنی را نادرست توصیف کرد.

او تصریح کرد: برخلاف دیدگاه مطرح شده چین توسعه چابهار ایران و بندر گوادر پاکستان و کوریدورهای اقتصادی منطقه ای را مکمل یکدیگر می داند و معتقد است که این طرح ها در نهایت باعث توسعه اقتصادی کل منطقه منجر خواهد شد.

وی افزود که در شرایط بحرانی و رکود اقتصادی لازم است که کشورهای منطقه نیز همکاری ها و حمایت های بیشتری از توسعه اقتصادی داشته باشند و این روند به سود همه است.

نخست وزیر چین در پاسخ به پرسشی مربوط به اینکه ممکن است تبدیل چابهار به یک مرکز تجاری و اقتصادی مانعی برای چین باشد، اظهار داشت: بر عکس ما بر این باوریم که از توسعه این بندر ما نیز منتفع خواهیم شد و بر همین اساس ما اکنون در اندیشه و بهره گیری از منافع همکاری های منطقه ای هستیم.

وی گفت: چین به هیچ وجه اعتقادی ندارد که چابهار مانعی برای اجرای برنامه های مرتبط با احیای راه ابریشم است و به همین خاطر تاکید می کنم که هیچ کشور دیگری نیز نباید چنین دیدگاهی داشته باشد.

او تصریح کرد که در مجموع، همکاری و مکمل یکدیگر بودن برای تحقق هدف واحد توسعه اقتصادی امری کاملا پسندیده است.
«لی کچیانگ» درک متقابل، همکاری و اجرای طرح های مشترک با همکاری کشورها را در زمره اهداف مشترک کشورهای منطقه برای توسعه اقتصادی دانست که همه کشورهای آن را منتفع خواهد کرد.

وی در همین مصاحبه که «چاینا دیلی» نشریه چینی بخش هایی از آن را منتشر کرده است به خبرنگاران و مسئولان رسانه ای و سردبیران نشریات انگلیسی زبان در پکن گفت که تلاش های چین برای توسعه منطقه ای و برنامه هایش در منطقه آسیای شرقی در راستای تبدیل شدن به یک ابرقدرت نیست و چین چنین تعبیری را قبول ندارد.

نخست وزیر چین گفت که بر خلاف برخی اظهار نظرها ما به هیچ وجه به دنبال برتری طلبی در منطقه نیستیم.
توافقنامه راهبردی تاسیس دالان حمل و نقل و گذر بین المللی بین ایران، هند و افغانستان معروف به «موافقتنامه چابهار» روز سوم خرداد ماه جاری در حضور سران سه کشور در تهران امضاء شد.
منبع: ایرنا
 
کلمات کلیدی : چابهار، هند
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.