نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 330646
زنگنه با اشاره به قراردادهای نفتی (IPC) مطرح کرد؛
توکلی اگر چه مخالف من است اما انتقادهایی که مطرح می کند از روی دلسوزی برای کشور است
بخش خبری الف، 20 بهمن 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۴
وزیر نفت با اشاره به انتقادها درباره قراردادهای جدید نفتی گفت: از انتقاد استقبال می کنیم، اما باید عنوان شود که هنوز قراردادی امضا نشده که عده‌ای خواستار لغو آن هستند، گفت: انتقاد باید درست باشد و کسی دیگری را متهم به خیانت نکند از آقای توکلی نماینده مردم تهران نام می برم به این دلیل که شما (خبرنگار) در پرسشهای خود از ایشان نام بردید، که اگر چه مخالف من هستند و در مجلس علیه من نیز صحبت کردند، اما مخالف محترمی است و انتقادهایی که مطرح می کنند از روی دلسوزی برای کشور است.

بیژن زنگنه صبح سه شنبه، ٢٠ بهمن ماه همزمان با سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در نشستی با اصحاب رسانه، با بیان این مطلب افزود: برای توسعه میدانهای مشترک و بالا بردن ضریب بازیافت مخازن نفتی و همچنین رسیدن به اهداف توسعه ای نیاز به سرمایه گذاری ٢٠٠ میلیارد دلاری داریم.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای توسعه فناوری در صنعت نفت طی سالهای آینده تصریح کرد: مدل جدید قراردادهای نفتی با این هدف طراحی شد تا بتوانیم با امضای قرارداد این هدف را محقق کنیم.

نیاز بخش بالادستی صنعت نفت به ١٣٠ میلیارد سرمایه گذاری

وزیر نفت با بیان این که در بخش بالادستی صنعت نفت به ١٣٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری و بخش پایین دستی از جمله پتروشیمی، نوسازی و ساخت پالایشگاههای جدید به ٧٠ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم، تصریح کرد: برای تامین این مقدار سرمایه، مدل جدید قراردادهای نفتی را طراحی کردیم، هم اکنون شاهد رقابت فشرده ای در منطقه برای جذب سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز هستیم.

زنگنه با اشاره به اقدامهای که از سوی برخی کشورها برای کاهش رجوع به ایران انجام می دهند، تصریح کرد: برخی از این کشورها می گویند می خواهیم سهام شرکت ملی خود را بفروشیم که تحلیلها نشان می دهد این کشورها به دنبال این هستند تا رغبت سرمایه گذاران را برای حضور در ایران کاهش دهند.

وی با بیان این که ما می خواهیم در فضای رقابتی کار کنیم، افزود: برای توسعه صنعت نفت، منابع داخلی ما کافی نیست، با این که حدود ١٥ تا ٢٠ میلیارد دلار منابع جدید نیز از صندوق توسعه ملی دریافت خواهیم کرد، اما منابع داخلی به سختی پاسخ نیازهای جاری ما را می دهد؛ بنابراین باید به فکر تامین این سرمایه از منابع خارجی و از آن مهمتر به دنبال فناوری باشیم.

وزیر نفت پیروزی انقلاب اسلامی را امداد الهی دانست و افزود: پیروزی انقلاب اسلامی ایران اتفاق غیرقابل تصوری بود و کسی گمان نمی کرد رژیم پهلوی فرو ریزد و این انقلاب به ثمر نشیند تا ما استقلال داشته باشیم و خودمان برای کشورمان تصمیم بگیریم.

زنگنه افزود: پدران و مادران شما و هم نسلهای ما برای به ثمر نشستن این انقلاب جانفشانی و شهیدان و جانبازان فراوانی تقدیم این انقلاب کردند و خداوند به برکت خون آنها و فداکاریهایشان تا کنون انقلاب ما را حفظ کرده است و پس از این نیز حفظ می کند.

وی با اشاره به عملکرد صنعت نفت در دولت یازدهم، برنامه توسعه پارس جنوبی را یکی از مهمترین برنامه های دولت و وزارت نفت اعلام کرد و افزود: توسعه این میدان، کار بی نظیر صنعت نفت و جمهوری اسلامی است؛ بر این اساس و با توجه به عقب ماندگیهایی که طی سالهای اخیر در توسعه این میدان به وجود آمده بود، به اولویت بندی ١٧ فاز در حال توسعه پارس جنوبی پرداختیم.

وزیر نفت با بیان اینکه توسعه هفت فاز پارس جنوبی اولویت نخست وزارت نفت و پس از آن توسعه ١٠ فاز دیگر به اولویت دوم بدل شد، ادامه داد: بر این اساس، تمرکز خود را بر تکمیل توسعه هفت فاز پارس جنوبی قرار دادیم و با این که در همان ایام با معضلات مالی روبرو شدیم، اما پارسال فاز ١٢ پارس جنوبی و امسال نیز فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی به صورت رسمی و با حضور رئیس جمهوری محترم افتتاح شد.

زنگنه با بیان این که فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی پیش از افتتاح در مدار قرار گرفته بودند، افزود: با این حال در این دولت بنا داشتیم تا زمانی که همه واحدها در مدار قرار نگرفته از افتتاح رسمی آن خودداری کنیم، هم اکنون نیز فاز ١٨ پارس جنوبی با گاز دریا در مدار بوده و فاز ١٧ نیز با گاز فازهای ٦ تا ٨ پارس جنوبی در مدار است.

وی با بیان این که اوایل سال ٩٥، فازهای ١٧ و ١٨ نیز به صورت رسمی افتتاح می شود، تصریح کرد: چنانچه مشکلات مالی نبود، امسال نیز ٤ فاز ١٩ (معادل دو فاز) ٢٠ و ٢١ نیز وارد مدار می شدند،اما به دلیل مشکلات مالی، سال آینده این فازها نیز وارد مدار می شوند.

وزیر نفت تصریح کرد: برنامه کلی ما این است که ١٠ فاز باقیمانده پارس جنوبی جز فاز ١٤ تا پایان دولت یازدهم وارد مدار شود که با اجرای آنها از نظر برداشت روزانه، دغدغه عقب ماندگی برداشت از این میدان مشترک را نخواهیم داشت.

زنگنه با اشاره به نیاز ٣٠ میلیارد دلاری برای توسعه فازهای باقیمانده پارس جنوبی تصریح کرد: در دولت یازدهم در بدترین شرایط تحریمها و مشکلات ناشی از کاهش قیمت نفت و منابع مالی، توانستیم فازهای پارس جنوبی را وارد مدار تولید کرده و به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه کنیم.

تولید نفت میدانهای غرب کارون تا پایان دولت یازدهم به روزانه ٣٠٠ هزار بشکه می رسد
به گفته زنگنه، بر اساس برنامه ریزی انجام شده، سال آینده، ظرفیت تولید میدانهای غرب کارون به بیش از ٢٠٠ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به عملکرد صنعت پتروشیمی نیز تصریح کرد: در آغاز فعالیت دولت یازدهم، ارزش تولید محصولات پتروشیمی بر پایه قیمتهای سال ١٣٩٠، ١٦ میلیارد دلار بود که امسال این رقم به ١٨ میلیارد دلار می رسد.

وزیر نفت تصریح کرد: با اجرای طرحهای جدید صنعت پتروشیمی تا پایان سال ٩٦، ارزش تولید محصولات پتروشیمی به بیش از ٢٢ میلیارد دلار خواهد رسید؛ این در حالی است که فازهای ١٥، ١٦، ١٧ و ١٨ پارس جنوبی به تامین خوراک اتان پتروشیمی ها نیز می پردازد که همین مسئله نیز سبب افزایش ظرفیت تولید آنها شده است.

زنگنه با اشاره به افزایش کیفیت بنزین و گازوئیل تولیدی کشور نیز افزود: در ابتدای دولت یازدهم، ٢,٥ میلیون لیتر بنزین یورو ٤ تولید می شد که امروز این مقدار به ٢٤ میلیون لیتر رسیده است؛ همچنین تولید گازوئیل با ١٠ هزار پی پی ام گوگرد انجام شد که هم اکنون این مقدار به ٥٠ پی پی ام کاهش یافته است.

وی با بیان این که تلاش می کنیم تا در کلانشهرهای بزرگ، بنزین را به صورت یورو ٤ توزیع کنیم، تصریح کرد: با افتتاح فاز یک پالایشگاه ستاره خلیج فارس، از واردات بنزین نیز بی نیاز خواهیم شد.

زنگنه پیشرفت پالایشگاه ستاره خلیج فارس را ٩٠ درصد اعلام کرد و افزود: سال آینده ٢ ردیف پالایشی (ترین) این پالایشگاه وارد مدار خواهد شد و بر اساس برنامه پیش از پایان دولت یازدهم سه ردیف پالایشی باقیمانده نیز وارد مدار خواهد شد.

وزیر نفت با اشاره به عملکرد وزارت نفت در مبارزه با فساد و قاچاق فرآورده های نفتی نیز افزود: از پارسال، توزیع نفت و گاز خودروهای برون شهری بر اساس بارنامه آنها صورت می گرفت که این مسئله سبب کاهش مصرف این سوخت شد.

زنگنه با بیان این که در سطح داخل شهرها نیز سهمیه خودروها با همکاری وزارت کشور و دیگر نهادها کاهش یافت، افزود: این مسئله سبب کاهش حدود چهار تا پنج میلیون لیتری در مصرف سوخت خودروها شد که البته بخشی از این کاهش مصرف به دلیل کاهش ورودی بارها و انتقال بار از جاده به شهر بوده است.

وی افزود: درباره فساد معروف دیگری که نمی خواهم نام آن را ببرم و بارها از سوی آنها اعلام شده که قرار است هفته آینده پول نفت را بدهند، اما هنوز آن هفته فرا نرسیده است، از این رو سخنی نمی گویم.

در ادامه این نشست خبری، وزیر نفت به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد.

وزیر نفت با بیان این که متن مدل جدید قراردادهای نفتی یک متن کاملا حقوقی و تخصصی است، تاکید کرد: هنوز قراردادی بر مبنای این مدل امضا نشده و نگرانی در این باره قابل رفع است.

وی در پاسخ به این پرسش که سرانجام مدل جدید قراردادهای نفتی (IPC) به کجا رسید، با اشاره به این که مصوبه دولت که مهرماه امسال تصویب شد، برای ما ملاک است، تاکید کرد:‌ لطفا صحبتهای من را در این زمینه تقطیع نکنید و به صورت کامل منتشر کنید.

وزیر نفت با اشاره به این که سایتی در یکی از کشورها به عنوان IPC ایجاد شده که به انتشار مطالبی درباره این قراردادها می پردازد و منتقدان نیز به آن استناد می کنند، افزود: این سایت ملاک اظهارنظر در این قرارداد نیست و تنها سند قابل استناد مصوبه مهرماه دولت است.

زنگنه با بیان این‌که از انتقاد استقبال می کنیم، اما باید عنوان شود که هنوز قراردادی امضا نشده که عده‌ای خواستار لغو آن هستند، گفت: انتقاد باید درست باشد و کسی دیگری را متهم به خیانت نکند از آقای توکلی نماینده مردم تهران نام می برم به این دلیل که شما (خبرنگار) در پرسشهای خود از ایشان نام بردید، که اگر چه مخالف من هستند و در مجلس علیه من نیز صحبت کردند، اما مخالف محترمی است و انتقادهایی که مطرح می کنند از روی دلسوزی برای کشور است.

وی با بیان این که من به عنوان وزیر نفت این انتقادها را می پذیرم زیرا از روی دلسوزی برای کشور و نظام است، تاکید کرد: همانطور که بارها گفته ام این متن قرارداد نیز مصنوع دست بشر بوده و وحی منزل نیست و اگر انتقادی نسبت به جزئیات آن مطرح می شود حاضریم درباره آن بررسی بیشتری کنیم.

زنگنه با یادآوری خاطره ای از امام راحل به این جمله ایشان «باهم بسازید» اشاره کرد و با بیان این که همه زندگی سیاسی یک کشور در این سه کلمه خلاصه می شود، ادامه داد: نباید عده ای تنها روی مواضع خود پافشاری کنند، بلکه باید با یکدیگر تعامل برقرار کنند ضمن این که ما همه یک نسل هستیم و نباید همدیگر را متهم کنیم.

وزیر نفت گفت: آیا کشور این گونه توسعه می یابد؟ آیا منافع ملی در این شرائط رشد خواهد کرد؟

وی افزود: اگر در موضوعی با منتقدان به نتیجه ای دست نیافتیم، در جلسه ای به مشورت گذاشته می شود و با رای گیری می توان نظر اکثریت را به دست آورد.

زنگنه با تاکید بر این که منافع ملی کشور مهم است، افزود: همه باید به این مهم توجه کنیم که با وجود اختلاف سلیقه ها، حفظ و پیروی از آرمانهای نظام جمهوری اسلامی برای ما اصل است.

وزیر نفت ادامه داد: البته برخی می گویند خارجیها وارد قراردادها نشوند که این مطلب منطقی نیست.

زنگنه افزود: یکی از انتقادهایی که مطرح می شود به قرارداد «OPEN CAPEX» که پنج قرارداد است و در دولت گذشته امضا شده است، که البته من انتقادی به آن ندارم؛ شاید بگویند در آن مقطع نمی دانستند که این قراردادها منطقی نیست.

نامه به رئیس سازمان صدا و سیما

زنگنه با بیان این که یکی از انتقادهای وارد به قراردادهای جدید، سقف باز قراردادهاست، گفت: در دولت گذشته، پنج قرارداد به شکل «OPEN CAPEX» امضا شد، اما کسی انتقادی نکرد که البته شاید بگویند در آن مقطع نمی دانستند این قراردادها منطقی نیست.

وی با بیان این که برخی دیگر انتقادهایی را درباره این که این قراردادها همانند مشارکت در تولید است عنوان می کنند، آن را تایید نکرد و افزود: در دولت گذشته قرار بود قراردادی با این روش با هندیها امضا شود که به مرحله آخر نیز رسید؛ اما من با آغاز به کار دولت یازدهم جلو این قرارداد را به دلیل مدل مشارکت در تولید، گرفتم.

وزیر نفت با تاکید بر این که ما همیشه در زمینه بحث قراردادهای نفتی شفاف بوده ایم و سعی کرده ایم با شفافیت به انتقادها پاسخ دهیم، به نوشتن نامه ای به رئیس سازمان صدا و سیما اشاره کرد و گفت: در این نامه که به تازگی نوشته شد، از سازمان صدا و سیما خواستیم در برنامه های متعدد، موافقان و مخالفان این قراردادها در کنار هم قرار گیرند و درباره جزئیات این قراردادها که ١١ ماده است، بحث کنند.

وزیر نفت گفت: در این نامه عنوان شده است زمان پخش برنامه مهم نیست و لازم نیست در ساعتهای پربیننده باشد، علاقه مندان به این مباحث می توانند آن را در هر ساعتی که باشد، پیگیری کنند.

زنگنه بار دیگر از انتقادهای سازنده و منطقی درباره این قراردادها استقبال کرد و با بیان این که اگر پیشنهاد منطقی در این زمینه ارائه شود، وزارت نفت ترتیب اثر خواهد داد، یادآور شد: آمادگی داریم به انتقادها درباره جزئیات این قراردادها پاسخ دهیم.

وزیر نفت گفت: منتقدان یکی از مشکلات موجود درباره این قراردادها را تضعیف شرکت ملی نفت ایران می دانند، که این انتقاد به جا نیست.

زنگنه ادامه داد: ایران با وجود این که هم اکنون با سابقه بیش از صد سال تولید نفت، هنوز یک شرکت اکتشاف و تولید ندارد و ضروری است که در این مقطع، این شرکتها تاسیس شوند.

وی گفت: هر پدیده تازه ای که پا به عرصه می گذارد، در گام نخست با بازتابهای منفی روبرو می شود، که بعد با گذشت زمان این موضوع حل خواهد شد.

زنگنه به تاسیس شرکت مپنا اشاره کرد و گفت: در آن مقطع نیز بارها به دلیل تشکیل این شرکت، مورد انتقادهای شدیدی قرار گرفتم؛ همچنین برای تشکیل شرکت پتروپارس نیز تا مرز به زندان انداختن من پیش رفتند، در حالی که هم اکنون بسیاری مدعی اند شرکت مپنا و پتروپارس حاصل تلاشهای آنهاست.

وی در پاسخ به پرسشی درباره محرمانه بودن قراردادهای نفتی گفت: ما می خواهیم بدون ابهام و شفاف کار کنیم و در خدمت نظام جمهوری اسلامی ایران باشیم.

وزیر نفت تصریح کرد: طبق قانون، قرارداد محرمانه است، اما پیش نویس قراردادها محرمانه نخواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش در این باره که هم اکنون پیش نویسهای قراردادهای جدید نفتی منتشر شده که کارشناسان درباره این پیش نویسها انتقادهای جدی دارند، گفت: این پیش نویسها هنوز نهایی نشده و هم اکنون سه پیش نویس از این قراردادها تهیه شده است و پیش نویس چهارم نیز در حال تهیه است، اما این پیش نویسها نظر نهایی وزارت نفت و شرکت ملی نفت نیست.

ماهیت قرارداد آی پی سی مشکلی ندارد
زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره این که ماهیت این نوع قرارداد از نگاه منتقدان دارای اشکالات اساسی است، گفت: زمانی که به جزئیات این انتقادها بیشتر توجه شود، معلوم می شود اشکالات در زمینه ماهیت قراردادها وجود ندارد.

وزیر نفت عنوان کرد: در زمینه تعارض این قراردادها با اصل ٤٤ قانون اساسی نیز حاضریم با منتقدان در این بخش بحث کنیم.

شفاف سازی سرلوحه کار وزارت نفت است
زنگنه در پاسخ به پرسشی در این باره که تا چه اندازه انتقادها به مدل جدید قراردادهای نفتی را سیاسی و چه مقدار آن را نبود شفافیت در اطلاع رسانی می‌دانید، اظهارکرد: در ایران نمی توان خیلی این موارد را از هم جدا کرد، زیرا همه حرفهایی که مطرح می شود، عقیدتی و سیاسی است، اما نداشتن شفافیت درباره قراردادهای IPC‌ را نمی پذیرم.

وی با یادآوری این که در دولت گذشته قراردادهایی امضا شده است که هم اکنون وقتی عنوان می شود بسیاری از آن اظهار بی اطلاعی می کنند، ادامه داد: ما از روزهای نخست کارمان شفافیت را سرلوحه کارمان قرارد ادیم و در همین مسیر حرکت کنیم.

زنگنه با بیان این که متن مدل جدید قراردادهای نفتی یک متن کاملا حقوقی و تخصصی است تصریح کرد: نگرانی در این باره این قراردادها قابل رفع است.

وزیر نفت درباره اعتراض دانشجویان به مدل جدید قراردادهای نفتی در مقابل وزارت نفت نیز پاسخ داد: من پس از آن اعتراض، از نمایندگان خود خواستم تا با نمایندگان دانشجویان مذاکره کنند؛ آنها همانند فرزندان من هستند، اما باید تاکید کنم هنوز قراردادی امضا نشده است.
با عرضه نفت خام در بورس موافقم
وی افزود: صنعت پتروشیمی و بخش پایین دستی در برنامه ششم توسعه به ٥٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارند که این مقدار باید از سوی بخش خصوصی تامین شود. زنگنه درباره عرضه نفت خام در بورس گفت: من مشکلی در این زمینه ندارم و اعتقادم این است که این مسیر باید طی شود.

به گفته زنگنه، دلیل مخالفت بدنه شرکت ملی نفت ایران نیز به دلیل جدید بودن این موضوع است، زیرا دلیلی برای مخالفت با عرضه نفت خام در بورس حتی به میزان اندک وجود ندارد.

دولت تصمیمی درباره افزایش قیمت بنزین نگرفته است
زنگنه در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که دولت چه برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین در سال آینده دارد، افزود: دولت هیچ تصمیمی در این باره نگرفته و بحثی در این باره نیز مطرح نشده است، اما من موافق ادامه استفاده از کارتهای سوخت در بخش بنزین نیستم، با این وجود کارت سوخت در بخش گازوئیل می تواند ادامه یابد.

زنگنه با بیان این که برخی دوستان معتقدند که کارتهای سوخت بنزین باید فعال باشند، زیرا دولت می تواند از اطلاعات تولیدی آنها استفاده کند، افزود: با این حال به اعتقاد من طی هفت تا هشت سال گذشته هیچ استفاده ای از اطلاعات مندرج در کارتهای سوخت نشده است و زمانی که سهمیه بندی وجود ندارد با چه ابزاری می توان مردم را به استفاده از کارتهای سوخت ترغیب کرد، با این حال از معاون اول رئیس جمهوری درخواست کرده ام تا این مسئله را بررسی کنند و دیدگاه های خود را به ما اعلام کنند.

زنگنه با بیان این که موافق دو نرخی بودن قیمت بنزین نیستم، افزود: نرخ بنزین، گازوئیل و ال پی جی تک نرخی شده است.

هنوز درباره جمع آوری کارتهای بنزین تصمیم نهایی گرفته نشده است
زنگنه در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال می دهید سال آینده کارتهای سوخت بنزین جمع آوری شود، افزود: جمع آوری در کار نیست، زمانی که استفاده ای از دستگاه های کارت خوان نشده و کارت جدیدی هم صادر نشود، در عمل این فرآیند حذف می شود، اما هنوز تصمیم نهایی در این باره اتخاذ نشده است.

وزیر نفت درباره افزایش ٥٠٠ هزار بشکه ای ظرفیت تولید کشور پس از تحریمها نیز افزود: بخشی از این افزایش تولید به بخش خشکی مربوط است که بخش عمده ای از آن نیز محقق شده است، منتها این روند برای رسیدن به اهداف زمانبر خواهد بود.

برای نفت تولیدی خود مشتری داریم
زنگنه با بیان این که برای نفت تولیدی خود مشتری داریم و قراردادهای آن را نیز امضا کرده ایم، تصریح کرد: هم اکنون مشکلاتی نیز در بیمه حمل و نقل داریم ضمن اینکه بانکها نه به دلیل تحریم، بلکه به دلیل جریمه های سنگینی که طی سالهای گذشته رخ داده است، تا اندازه ای مردد هستند که این مسئله خاصی نیست و بزودی حل خواهد شد، اما از منظر نفت، کارهای ما انجام شده است و از اواسط فوریه برنامه برای افزایش خرید نفت ایران آغاز می شود.

وی درباره برگزاری مناقصه های نفتی نیز افزود: اوایل سال آینده ١٥ تا ١٦ میدان نفتی با اولویت میدانهای مشترک و میدانهایی که نیاز به افزایش ضریب بازیافت دارند، به مناقصه گذاشته می شوند که این مناقصه در ایران برگزار خواهد شد.

وزیر نفت درباره کنفرانسی که قرار بود در لندن برگزار شود، اما لغو شد، گفت: این کنفرانس به دلیل صادر نشدن ویزا برای بخش خصوصی لغو شد و فکر می کنم حضور نیافتن ما در این کنفرانس اثر داشت، زیرا آنها گفتند می توانند ظرف چند هفته ویزا صادر کنند.

خسارت ناشی از لغو قرارداد کرسنت کمتر از ٥٠٠ میلیون دلار است
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره آخرین ابهامهای موجود درباره پرونده کرسنت گفت: بزودی و پیش یا پس از انتخابات، جلسه مفصلی با تعدادی از رسانه های مخالف و موافق درباره کرسنت خواهم داشت که در این مصاحبه در حدی که بتوانم و با توجه به مصوبه های شورای عالی امنیت ملی به پرسشهای آنان پاسخ خواهم داد.

وزیر نفت با بیان این که شورای عالی امنیت ملی، عالی ترین مرجع تامین کننده منافع ملی در حوزه عملیات کشور است که زیر نظر مقام معظم رهبری فعالیت می کند، افزود: این افتخار نیست که فردی بیاید و بگوید برخلاف مصوبه شورای عالی امنیت ملی این سخنان را می گویم، این چه افتخاری است که منافع ملی را بر هم می ریزید؟

زنگنه با بیان این که وظیفه ما اجرای مصوبه های شورای عالی امنیت ملی است، ادامه داد: من به دلیل منافع ملی سکوت می کنم که آسیبهای فراوانی نیز از این ناحیه دیده ام، با این حال این وظیفه ماست که بر اساس مصلحت کشور و منافع ملی گام برداریم.

وی با اشاره به اظهارنظرهای بیان شده درباره قرارداد کرسنت برخلاف مصوبه شورای عالی امنیت ملی، افزود: با انتشار این مطالب کاری می کنیم که طرفهای مقابل با استناد به این سخنان بگویند که شما خودتان گفته اید که ٥٠ میلیارد دلار خسارت از این قرارداد وارد شده است و آنها همین حرفها را در دادگاه به عنوان سند مطرح می کنند، در حالی که طرف خارجی قرارداد ٥٠٠ میلیون دلار هم خسارت ندیده است.

وزیر نفت گفت: چرا هر وقت اتفاقی به نفع منافع ملی رخ می دهد، عده ای این سخنان را می گویند؟ البته من نیز شخصا از آنها خواهش کرده ام به منافع ملی توجه کنند، بخشی از مخالفان در این زمینه با من همراهی و مشورت داشته اند که از آنان نیز تشکر می کنم، اما برخی دوستان مسائلی را مطرح کردند که به ضرر منافع ملی است.

تحولات قیمتی در قراردادهای گازی زیاد است
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره شکایت گازی ترکیه از ایران و این که مقصر این قضیه کیست، گفت: تحول در قراردادهای گازی زیاد است و از آن جا که قراردادهای گازی باید به صورت بلندمدت امضا شود، تحولات قیمتی در آن اتفاق می افتد و این موضوع امری طبیعی به شمار می آید.

وی ادامه داد: ترکیه دو بار تقاضای بازنگری در قیمت گاز را مطرح کرد، یک بار ١٢ درصد تخفیف گرفت و بار دیگر نیز خواهان کاهش قیمت ٢٥ درصدی بود و از سال ٢٠١٢ نیز به دادگاه داوری مراجعه کرده است که البته این دادگاه تخفیف ٢٥ درصدی را رد کرد.

وزیر نفت با اشاره به مذاکرات گذشته رئیس جمهوری کشورمان با رجب طیب اردوغان گفت: مقامهای ترکیه اعتقاد داشتند که گاز ایران خیلی گران است، اما رئیس جمهوری به مقامهای ترکیه ای عنوان کردند که در صورت افزایش خرید حجم گاز ما حاضر به انعطاف در قیمت گذاری هستیم.

روسیه می تواند در تولید نفت از میدانهای مشترک با ایران همکاری کند
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تهاتر نفت با روسیه تصریح کرد: تهاتر با روسیه موضوعی تمام شده است، روسها مشتری خوبی برای ما هستند و ما می توانیم با این کشور در میدانهای مشترک همکاری کنیم.

احتمال مذاکره ایران و عربستان درباره همگرایی هر چه بیشتر کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، پرسش خبرنگاری دیگری بود که وزیر نفت در این باره گفت: ایران با هر گونه مذاکره و همگرایی با کشورهای عضو اوپک و از جمله عربستان حمایت می کند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره چشم انداز صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: خصوصی سازیها در صنعت پتروشیمی چه اشتباه و چه صحیح و چه موفق و ناموفق، رخ داده است، اما ما باید برنامه مشخصی برای توسعه این صنعت داشته باشیم؛ باید بتوانیم خوراک پتروشیمی ها را تعیین کنیم. ما سعی در جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت پتروشیمی داریم. باید بتوانیم مسائل مالی آنها را حل کنیم زیرا این صنعت امروز به حمایت بیشتری نیاز دارد.

زنگنه در ادامه به عملکرد کشورهای حوزه خلیج فارس درباره چالش قیمت نفت اشاره کرد و گفت: برخی کشورهای حوزه خلیج فارس به ظاهر می گویند هدف آنها از کمک به کاهش قیمت نفت اهداف اقتصادی است، اما این هدف به هیچ عنوان اقتصادی نخواهد بود.

وی افزود: یکی از تحلیلگران می گوید کشوری که قیمت نفت را پایین آورده، هدفش ضربه زدن به ایران است، بنابراین اگر اراده سیاسی باشد، قیمت نفت را نیز می توان در عرض یک هفته درست و منطقی کرد؛ ما به سخت زندگی کردن عادت کرده ایم، اما بسیاری (از کشورها) این گونه نیستند.

وزیر نفت در پاسخ به خبرنگاری دیگر گفت: برخی منتقدان شما را دلیل اصلی کاهش قیمت نفت می دانند، افزود: اگر من فردی هستم که می توانم قیمت جهانی نفت را کاهش دهم و یا اقتصاد کشورهای حاشیه خلیج فارس و چین را متحول کنم، شخص مهمی هستم البته من خودم دچار این توهم نشده ام.

زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا ما با کشور روسیه در حوزه دریای خزر اشتراکهایی داریم گفت: ما با روسیه در دریای خزر جای مشترکی نداریم.

وزیر نفت به موضوع امنیت سرمایه گذاری برای شرکتهای خارجی در حوزه نفت و گاز اشاره و عنوان کرد: امروز ایران امن ترین کشور منطقه به شمار می رود، شکی وجود ندارد که ایران کشوری مقتدر و قوی است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا پس از اجرایی شدن برجام سوآپ نفت همچنان در اولویت وزارت نفت است گفت: اولویت خیر؛ اما آمادگی داریم تا عملیات سوآپ نفت و گاز را آغاز کنیم و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وزیر نفت درباره این که آیا در سفر هیئت ایتالیایی به تهران مذاکره ای با آنها خواهید داشت، با اشاره به این که در سفر به این کشور مذاکرات انجام شده است، تصریح کرد: با توجه به این که کمتر از ١٠ روز پیش در سفرم به ایتالیا با مقامهای عالی رتبه آنها مذاکراتی داشتم و از آنجا که اتفاق جدیدی در این فاصله زمانی رخ نداده است بنابراین لزومی به مذاکره با آنها نیست.

وی ادامه داد: منتها مذاکرات برای عملیاتی شدن تفاهمهایی که در ایتالیا انجام شد با همکارانم در وزارت نفت انجام می شود.

تعهد ایران برای صادرات گاز به پاکستان
وزیر نفت درباره صادرات گاز ایران به پاکستان و این که آیا ایران از این کشور به دلیل اجرائی نشدن این قرارداد غرامت دریافت می کند، تصریح کرد: ایران علاقه مند و متعهد به صادرات گاز به این کشور است و طبق قرارداد این کشور باید اوایل سال ٢٠١٥ از ایران گاز دریافت می کرد که عملیاتی نشده است و این به معنای تخلف و پرداخت خسارت از سوی آنهاست.

زنگنه گفت: با این حال اولویت نخست ما عملیاتی کردن اصل این قرارداد است.

وزیر نفت درباره این که در توسعه میدانهای مشترک اولویت همکاری با کدام کشورهاست، افزود: چنین اولویتی نداریم، اما علاقه مند هستیم با شرکتهای معتبر و صاحب فناوری کار کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به کاهش قیمت نفت چه برنامه ای برای نوسازی و بهسازی تجهیزات و خطوط لوله نفتی دارید، گفت: با این قیمت و همچنین سهم ١٤,٥ درصدی شرکت ملی نفت نمی توان اقدام زیادی در این زمینه انجام داد، اما برای نوسازی و بهسازی در قالب قراردادهای جدید نفتی برنامه هایی پیش بینی شده است.

به گفته زنگنه، باید فکری برای درآمدهای شرکت ملی نفت ایران کرد مگر این که قیمت نفت بالا رود.

آغاز بازپرداخت مطالبات نفتی ٤ میلیارد دلاری ایران
زنگنه درباره همکاری ایران و جمهوری آذربایجان و حضور در دریای خزر نیز گفت:‌ موافق همکاری با این کشور در زمینه سوآپ هستیم، اما در زمینه حضور در دریای خزر باید گفت مذاکرات در سطح بالای سیاسی در حال انجام است و احتمال می رود در جریان سفر الهام علی یف، رئیس جمهوری آذربایجان به تهران، مباحثی درباره حضور در دریای خزر نهایی شود.

وی با اشاره به بالا بودن هزینه تولید نفت در دریای خزر افزود: به دلیل گران تمام شدن تولید نفت در خزر، فعالیت در این حوزه دارای اهمیت نیست، اما حضور در دریای خزر برای ایران مهم است.

وزیر نفت درباره دریافت پول نفت به یورو نیز گفت: همه معاملات نفتی با دلار انجام می شود و پرداخت آن یک کار عملیاتی است که می توان به ارزهای مختلف و آنچه مدنظر بانک مرکزی است دریافت کرد.

زنگنه با بیان این که مطالبات نفتی ایران از شرکت هلنیک پترولیوم یونان، ساراس ایتالیا و شرکت انگلیسی-هلندی شل به احتمال زیاد به یورو یا ارزهای مدنظر بانک مرکزی دریافت می شود، افزود: مجموع بدهی این شرکتها حدود چهار میلیارد دلار است.

وی با بیان این که شل آماده بازپرداخت بدهی نفتی خود است، اظهارکرد: هلنیک پترولیوم مشکلاتی برای بازپرداخت دارد که قرار است راههای بازپرداخت آن بررسی شود.

وزیر نفت تاکید کرد: بدهیهای نفتی اینوک امارات، ژاپن و هلند به بانک مرکزی پرداخت می شود که کار بازپرداخت آن نیز آغاز شده است.
 
امیر
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۵:۲۴:۴۲
به نظرم جای سخن گفتن باید اعتراف کنی (3533642) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۲۲:۱۲:۵۲
خاوری هم میگفت بزودی حرف میزنم (3534437) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۳ ۰۴:۰۱:۵۲
آقای توکلی مواظب باش شاید با این تعریف،... پا روی خرده شیشه ها نگذاری...
شما کارت را تمام کن بخاطر منافع مردم ... (3539131) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۸:۴۲:۲۲
جناب آقاي مهندس زنگنه باور كنيد كه ادامه استفاده از كارت سوخت براي كشور در هرشرايطي مفيد و واجب است از جمله :
1 - آمار دقيق وسايل نقليه كشور به لحظه
2 - آمار مصرف سوخت هر وسيله نقليه با دقت بالا
3 - امكان كنترل داشتن بيمه نامه همه وسايل نقليه
4 - امكان كنترل جرايم رانندگي
5 - امكان كنترل معاينه فني همه وسايل حمل ونقل
6 - امكان استفاده از آن به عنوان اعتبار سوخت گيري(كيف پول)
7 - كنترل مصرف سوخت در جهت به صفر رساندن قاچاق سوخت
8 - اعمال نرخ بالاتر براي كساني كه از كارت سوخت خود استفاده نميكنند و با كارت جايگاه سوخت گيري ميكنند
9 - اماكن اخذ عوارض انتشار آلايندگي از خودروهايي كه سوخت بيشتري مصرف ميكنند بجاي افزايش قيمت پايه سوخت وكاهش انتظارات تورمي
البته به شرطها وشروطه ها
1 - بدنبال شفاف سازي باشيم و بخواهيم كه فسادي نباشد
2 - همه وسايل حمل ونقل در هر كلاسي مجهز به كارت هوشمند سوخت شوند (كه در حال حاضر نيستند)
3 - وسايل حمل ونقل را سواري ، وانت ، موتورسيكلت ، كاميونت ، كاميون ، تريلي قايق ، تراكتور ، كمباين و خلاصه هر وسيله اي كه موتور دارد و بنزين يا گازوئيل و يا گاز طبيعي و احتمالا گاز مايع مصرف ميكنند ، بدانيم .
4 - درمورد وسايل كشاورزي نيازمند سوخت اعمال مديريت كنيم
5 - نقش نيروي انساني داراي امضاء طلايي را صفر كنيم و از تكنولوژي (سخت افزاري و نرم افزارس)استفاده كنيم و ... (3534046) (alef-11)
 
امير
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۹:۰۳:۲۱
بنظرتون يكم دير نشده مهندس!
از كي تا حالا پرچمدار مصوبات شوراي عالي امنيت ملي شديد؟
چرا مردم حرف نزنند؟ (3534077) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۲۲:۴۳:۳۸
از وقتی زنگنه به وزارت نفت برگشته فاز های پارس جنوبی سرعت گرفته و لرز به جان قطری ها افتاده است . (3536851) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۳ ۰۴:۱۰:۵۴
اگر درست گفته باشی
به چه قیمتی؟
به قیمت مفت فروختن؟ و ضرر به ملت؟... (3539141) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۹:۰۶:۰۹
جناب زنگنه
لطفا كمي هم در مورد وضعيت فوق العاده مغاير تدبير و اميد
توسعه منابع انساني وزارت نفت هم توضيح دهيد (3534084) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۹:۳۹:۴۶
آقاي وزير گفته اند وقتي نياز باشد و حداقل سواد را داشته باشند استخدام وجود دارد
حال شخص جناب وزير اگر خود را واقعا نياز وزارتخانه نميدانند كنار بروند البته شرط حد اقل سواد را دارند (3534147) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۹:۲۲:۳۱
البته دادن تریبون یک طرفه درست نیست...بهتر است دو طرف یعنی حالت مناظره برگزار شود (3534112) (alef-11)
 
ميلاد
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۹:۵۲:۰۸
وزير محترم توسط يك بخشنامه هراميدي بين جامعه در خصوص وزارت نفت بود را از بين برد
و فقط از أزبين رفتن اموال مردم توسط بابك زنجاني سخن گفت و هرگونه مخالفتي را اشتباه قلمداد كرد از جمله صحبت در مورد كرسنت كه حق مردم است و خيلي بيشتر از بابك زنجاني اهميت دارد واعتراض دانشجويان كه يك اعتراض اجتماعي بود در حالي كه اگر در دولت قبل اتفاق مي افتاد آن را عدم تحمل دولت قبل مي دانست (3534178) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۶:۲۷:۵۸
خیلی جالبه تا قبل 92 مشکل پارس جنوبی سوء مدیریت بود ولی الان یکهو شده نبود منابه مالی... (3536185) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۷:۲۷:۲۰
نفت 110 دلاری را با نفت 20دلاری مقایسه کن - خودت میفهمی که درامد کم شده یا زیاد- شاید هم زیاد شده باشد ما حساب کتابمان خوب نباشه (3536307) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۲ ۰۹:۱۳:۵۶
غیر از این بود، جای تعجب بود. (3537313) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۶:۴۸:۲۵
50 میلیارد دلار ضرر کرسنت بس نیست
هنوز هم میخواهید با این قرارداد جدید راه گذشته تان را ادامه بدید
ترا بخدا بس کنید
50 میلیارد ضرر کافیه (3536223) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۳ ۲۰:۲۴:۵۰
مقصر قرارداد کرسنت آقای احمدی نژاده که وقتی قیمت نفت و گاز بالا رفت زد زیر قرارداد. حالا که قیمت انرژی پایین اومده بابت لغو قرارداد هم باید کلی خسارت بدیم و تازه در همه این سالها گاز ایران مفت میسوخته! (3540271) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۷:۳۴:۵۸
اقا اين مپنا ما را بيچاره كرده، هرچي ساختمان توي بلوار ميرداماد و خيابان نفت هست را گرفته از صبح تا شب كارمندان و ارباب رجوعش باعث شلوغي و ترافيك در اين محدوده شده اند.لطفا مسئولين رسيدگي كنند. (3536316) (alef-11)
 
صاحب
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۷:۵۲:۴۹
خدا خير دكتر توكلي رو بده كه همه ي مواضعشون از سر دلسوزيه نه سياسي بازي.
درود بر ايشان و همه ي دلسوزان نظام و نه سياسي كاراي امروز جامعه ما ... (3536344) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۷:۵۸:۲۱
برای پیشرفت باید کار دست دولت تدبیر و امید باشه و نمایندگانی مثل مطهری و توکلی ناظر و منتقد باشند تا کار به بهترین وجه انجام شود (3536354) (alef-11)
 
K
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۸:۲۵:۴۵
اقای زنگنه بعنوان حسن نیت به مردم ممکن است اموالتان را خوداظهاری برای عام نمایید.... (3536408) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۲ ۱۰:۳۲:۴۱
چه ربطی داره عزیزم با میزان اموال لیاقت یک نفر مشخص می شه؟ (3537441) (alef-11)
 
حمید نبوی
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۸:۳۳:۳۳
وقتی وزیر نفت مطالب مهمی را مطرح می کند .... به آنها توجه کنید
یک هم خط و همکار سابق در روزنامه رسالت در دهه شصت و هفتاد به دلیل ادامه اعتقادش به سلامت حاج احمد آقای توکلی و روحیات و منش مثبت او. به اندازه انگشتان دست در جناح راست مثل او ندارید . (3536422) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۲۰:۱۵:۴۴
آقای توکلی اینکه شما دنبال یک مقدار کم و زیاد این قرادادها باشین در این شرایط که عرضه نفت و گاز زیاده و رقابت شدیدی برای جذب سرمایه گذاری هست و سرمایه گذارها هم رقبت زیادی ندارن، آیا کار درستیه؟ مخصوصا برای منابع مشترک که کشورهای دیگه دارن چند برابر ما برداشت میکنن؟ (3536668) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۲۱:۰۰:۰۰
آقای زنگنه یکی از قویترین مدیران بعد از انقلاب هست که واقعا تو حوزه صنعت نفت و گاز بین سالهای 78 تا 84 تحول ایجاد کرد. این و همه کسایی که اون سالها تو این صنعت کار کردن شاهد بودن و همیشه قدر دان (3536710) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۲ ۰۹:۳۵:۲۵
زنده باد هر ان كسى كه دلش براى مردم ميتپد (3537356) (alef-11)
 
کارگر عسلویه
۱۳۹۴-۱۱-۲۲ ۱۶:۵۱:۱۲
وضعیت کار در اینجا خیلی خرابه حقوقمون دو ماه عقب افتاده از وقتی که اومده فقط داره مدیر عوض میکنه در عسلویه اکثر پیمانکارها کار را تعطیل کردن بازم صد رحمت به دولت قبلی (3538254) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۲ ۱۷:۰۱:۰۶
سلام اقای زنگنه قرارداد کرسنت ضررش بیش از بانک زنجانی است چرا سکوت کردی وهمه اش از فساد بابک زنجانی میکویی چرا سیاسی عمل میکنی با حکم دادگاه در خصوص مدیران مسئول درکرسنت عمل نمیکنی مردم منتطر اعمال حکم دادگاه از سوی امارت باشید تا ببینید چقدر ....... به کشور خسارت وارده کرده (3538264) (alef-11)
 
دلسوز
۱۳۹۴-۱۱-۲۴ ۰۷:۴۰:۳۱
سلام. فرمایش می فرمائید آقای وزیر. مجلس هر سوالی که داشته باشد مگر وزیر مکلف نیست پاسخ بدهد. اگر قانع شدند که هیچ و اگر قانع نشدند یک کارت می گیریید.
حالا چه بد باشند و چه خوب . مگر اینها نماینده مردم نیستند ؟ خوب بین مردم هم شما موافق و مخالف دارید. (3540719) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.