نظر منتشر شده
۳۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 317100
غافلگیر کننده؛حداقل حقوق ۵۳۴ هزار تومان؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۰
 با اینکه حداقل مزد ۷۱۲ هزار تومانی فعلی حتی توان تامین هزینه‌های ۱۰ روز اول ماه خانوار را هم ندارد، سازمان مدیریت در پیشنهادی غافلگیرکننده برای کاهش حداقل مزد زیر ۲۹ ساله‌ها چراغ سبز نشان داده است.

به گزارش مهر، کارگران می‌گویند حداقل حقوق‌ها در ایران بسیار پایین است تا جایی که میلیون‌ها مشمول قانون کار در تامین معیشت خود دچار مشکلات فراوانی بوده و با مسائل جدی معیشتی دست و پنجه نرم می‌کنند. بسیاری ماهیانه تنها ۷۱۲ هزارتومان دریافت می‌کنند و اگر بیمه هم باشند باید مبلغی از آن به منظور حق بیمه نیز کسر شود که دریافتی نهایی به زیر ۷۰۰ هزارتومان می رسد.

علاوه بر این، بیشتر مشمولان قانون کار در سال‌جاری متوسط یک میلیون تومان (بنا به گفته مقامات وزارت کار و کارگری) تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دریافتی دارند که با این ارقام، زندگی در کلانشهرها قطعا با دست اندازها و چالش‌های بزرگی مواجه می شود.

چراغ سبزی برای عبور از مرز حداقل مزد

همچنین سال‌هاست که عنوان می‌شود دولت‌ها در حمایت مستقیم از معیشت اقشار کم درآمد و کارگری فعالیت خاصی نمی‌کنند و بار پرداخت حقوق و دستمزد و مزایای جانبی شغل تنها بر دوش کارفرمایان است. دولت‌ها حتی در مواردی که اختیار کامل هم دارند حاضر به تقویت معیشت نیروی کار نیستند و علاقه ای هم به صحبت کردن درباره آن ندارند.

اینکه فکر کنیم دولت‌ها در زمینه کاهش سهم بیمه اقشار کم درآمد و یا بخشش کامل آن اقدامی داشته اند و یا در زمینه معافیت مالیاتی حقوق کارگران کاری صورت گرفته، هرگز اتفاق نیفتاده در حالی که اختیار کامل اینگونه امور در دست دولت‌هاست و تنها کافی است دولت از بخشی از درآمدهای خود به نفع اقشار ضعیف چشم پوشی کند.

مانند چیزی که در برنامه چهارم و پنجم توسعه دولت‌ها سعی کردند برای ایجاد تحرک در بازار کار و ترغیب کارفرمایان به جذب نیروی کار، معافیت های بیمه ای اعمال کنند و در واقع از جیب خود برای تسهیل روند جذب نیرو در بازار کار بزنند به این نحو که جذب نیروی کار توسط کارفرمایان از طریق کاریابی‌ها و تحت شرایطی دارای معافیت بیمه ای بوده است.

اما حالا در برنامه ششم توسعه، دولت با محوریت سازمان مدیریت دیگر حاضر به هزینه کردن از جیب خود نیست و می‌خواهد بار مالی تسهیل شرایط ورود کارجویان به بازار کار را خودشان بپردازند به شکلی که می‌خواهد موافقت مجلس را برای پرداخت ۷۵ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار برای ورود به بازار کار زیر ۲۹ ساله‌ها دریافت کند.

دولت از جیب کارجویان هزینه می‌کند!

به بیان ساده تر، دولت می‌خواهد شرایطی بشود که طی آن، بتوان زمینه ورود کارجویان زیر ۲۹ سال را به بازار کار کشور فراهم کرد اما برای تشویق کارفرمایان دیگر تخفیف بیمه ای نمی دهد بلکه این خود نیروی کار است که باید هزینه کند و از ۲۵ درصد حداقل دستمزد خود به نفع کارفرما بگذرد!

کارشناسان بازار کار می‌گویند اعمال چنین رویه هایی در بازار کار نه تنها شکستن حصار مصوبه حداقل مزد سالیانه است بلکه این شائبه را در بازار کار و در بین کارفرمایان تقویت می کند که دولت با عدم اجرای حداقل دستمزدها درباره مهمترین گروه جوینده کار کشور موافق است؛ بنابراین می توان درباره تمامی گروه ها تعریفی مطابق با قانون برنامه ششم ارائه و در نتیجه حقوق نیروی کار را تضییع کرد.

چگونه است دولت با محوریت سازمان مدیریت در شرایطی که نرخ بیکاری زیر ۳۰ ساله های کشور دست کم ۲ برابر نرخ عمومی بیکاری کشور است به چنین روشی رسیده است؟ آیا نپرداختن ۲۵ درصد حداقل مزد کارجوی زیر ۲۹ سال از سوی کارفرما، انگیزه کافی برای جذب وی در بنگاه خواهد بود؟ چه تضمینی وجود دارد که فرد پس از دو سال کار کردن با شرایط دریافتی ۲۵ درصد کمتر از حداقل مزد مصوب، جذب آن واحد و یا بنگاه شود و کارفرما از ادامه همکاری با وی منصرف نشود؟

همچنین این سئوال از سوی کارشناسان مطرح می‌شود که چرا دولت باید در چنین شرایطی از بازار کار که در آن میلیون‌ها نفر به حقوق قانونی خود دست پیدا نمی کنند و صدها هزار قرارداد سفید به امضا می رسد و قرارداد کاری بیش از ۹۳ درصد کل نیروی کار کشور موقت زیر یکسال است، باید اجازه رد شدن از خط قرمز پرداخت حداقل دستمزد را به کارفرمایان بدهد.

تصمیمات عجیبی که هزینه آن را نیروی کار می‌دهد

اگر واقعا دولت به دنبال تشویق کارفرمایان برای جذب نیروی جوان است، باید از جیب خود نیز هزینه کند به نحوی که آن ۲۵ درصد تخفیف نیروی کار را خود بپردازد، یعنی دولت ۲۵ درصد کسری حقوقی نیروی کار را جبران کند و به وی بپردازد و یا مانند گذشته معافیت‌های بیمه ای و حتی مالیاتی برای تشویق کارفرمایان اعمال کند.

این ابهام مطرح است که آیا در صورت اجرای چنین پیشنهادی، امنیت شغلی چند میلیون نیروی متقاضی کار زیر ۳۰ سال کشور به خطر نمی‌افتد؟ انتظار می‌رفت دولت برای ایجاد تحرک واقعی در بازار کار و اشتغال نیروهای جوان تحصیل‌کرده زیر ۳۰ سال کشور، برنامه های ویژه ای ارائه کند؛ نه اینکه پیشنهاد دهد از جیب آنها برای ورود به بازار کار هزینه شود.

در شرایطی که حداقل دستمزدهای فعلی حتی توان تامین هزینه های ۱۰ روز اول هر ماه نیروی کار کشور را ندارد، چگونه جوانان تحصیل کرده زیر ۳۰ سال کشور باید با ۲۵ درصد کمتر از رقم ناچیز وارد بازار کار شوند، آنگاه بهره وری داشته و خلاقیت از خود نشان دهند؛ به آینده امیدوار باشند، تشکیل خانواده بدهند و ازدواج کنند و زندگی خود را با تکیه بر حداقل شده حداقل مزد بنا کنند؟

بازی دولت با حقوق بگیران

براساس پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در تبصره ۳۳ لایحه برنامه ششم توسعه آمده است: « به منظور ترغیب کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی و تعاونی به جذب نیروی کار بیکار جوان به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته و با هدف کمک به کاهش هزینه نیروی کار بنگاه‌های اقتصادی، دولت مجاز است اقدامات زیر را طی سال‌های برنامه اجرا نموده و منابع اعتباری مورد نیاز را در بودجه سنواتی لحاظ نماید:

۱. مستثنی نمودن از شمول قوانین کار و تامین اجتماعی برای دانش آموختگان دانشگاهی گروه‌های سنی زیر ۲۹ سال در اجرای طرح کارورزی (آموزش‌های تخصصی بدو ورود به کار و طی دوره‌های آموزش عالی در کارگاه‌های خصوصی و تعاونی) حداکثر تا دو سال برای هر یک از کارورزان.

۲. تعیین حداقل مزد برای کارگران جدید گروه‌های سنی زیر ۲۹ سال (که قبلا سابقه بیمه تامین اجتماعی نداشته باشند) و مشمولین طرح اشتغال عمومی (اجرای پروژه‌های عام‌المنفعه در زمینه زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و مدیریت محیط زیست و با مشارکت جوامع محلی) به میزان ۷۵ درصد حداقل مزد تعیین شده مصوبه شورای عالی کار حداکثر تا دو سال با هدف‌ انگیزه بیشتر برای بکارگیری نیروی کار جدید.»

حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با بیان اینکه پیشنهاد دولت با محوریت سازمان مدیریت در این بخش عجیب و تامل برانگیز است، گفت: در واقع با این کار اجازه سوء استفاده از نیروی متقاضی کار برای برخی کارفرمایان صادر می شود در حالی که زیر ۲۹ ساله ها، مهمترین و جدی ترین گروه جوینده شغل در کشور محسوب می شوند.

این کارشناس بازار کار اظهارداشت: اینکه دولت می‌خواهد شرایطی فراهم شود تا افراد در بدو ورود به بازار کار با حقوق‌های ناچیز و زیر حداقل مزد شروع کنند، بسیار حساس و در عین حال امکان ترویج آن در کل فضای اشتغال کشور وجود دارد و ممکن است برخی به بهانه های مختلف از این پس به دنبال عدم اجرای مصوبات مزدی شورای عالی کار باشند؛ بنابراین نباید با حقوق نیروی کار بازی کرد.
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۱:۱۳:۳۵
منتظر باشید جوونا ازدواج کنن (3387607) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۵:۱۵:۱۱
آخر الزمان شده به قرآن، با این همه بی عدالتی. (3388444) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۱:۴۷:۴۴
اصلا کار وجود داره شما دنبال دستمزد هستید. واقعا که (3387701) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۷:۱۶:۴۵
وقتی تعداد شغل ثابت است، این قانون یعنی کارفرما کارگران بی پناهت را اخراج کن و زیر 29 سال استخدام کو. و در نهایت گارگر قدیمی حاضر به کار با همین حقوق میشود (3388729) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۱:۵۹:۰۶
دولت ورشکسته است ولی هیچکس این رو عنوان نمی کنه....... (3387748) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۳:۲۰:۵۱
مملکت ورشکسته و توسط دارو دسته ها و مافیا ها غارت شده است (3388046) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۰۲:۱۲
دولت برای پرداختهای مدیران و ریخت و پاشها هرگز ورشکسته نمی شود. (3388170) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۶:۴۰:۱۰
ممنون اینو خیلی بجا اومدی. (3388647) (alef-11)
 
کارمند
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۲:۳۶:۳۶
شرایط زندگی واقعا خیلی سخته نمی دونیم چه کار کنیم حقو قها کم همه اجناس قیمت بالا (3387897) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۲:۴۸:۵۲
دریافتی تو عربستان و ترکیه و حتی عراق اصلا با ایران قابل مقایسه نیست تازه میخوان کم هم کنن (3387953) (alef-11)
 
امین
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۲:۵۳:۱۳
آخرش به کجا میرسیم آخه با این تصمیمات عجولانه و موضعی (3387963) (alef-3)
 
کارگر شهرداری
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۳:۰۲:۳۷
نفرین این مردم گریبان این مسئولان رو میگیره من همین الان باید دو جا کار کنم تا کرایه خونه خرجو مخارجه خودمو خانوادمو بدم این انصافه؟ یه باره بگین حقوق وزات خونه ها رو هم مردم بدن خودتونو راحت کنید دیگه باید به کجا فرار کنیم؟ کی امید داشته باشیم وضع بهتر بشه؟ از کی امید داشته باشیم هرکی اومد که صد برابر بدترش کرد تو این دو سه سالی که این دولت اومده فقط مردم بدبختر شدن (3387993) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۳:۲۴:۰۳
فرآیند چینی و هندی و بنگلادشی شدن (3388054) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۲۵:۲۱
زن و شوهر کار میکنیم تا پول اجاره خانه را در بیاوریم تو را بخدا فکر اساسی کنید. (3388248) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۲۵:۳۶
من شش سال هند بودم.
نسبت به ایران مثل بهشته. (3388249) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۸:۰۰:۰۷
دوست عزیز ویژگی این کشورها درامد کم و جمعیت ژیاده که ما هم همین وضع را داریم لذا توهم ان را نداشته باشید که باید وضع ما خیلی بهتر باشه (3388865) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۳:۲۷:۰۱
چینیها الان از ما حقوقشان بیشتر است . (3389645) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۳:۴۷:۰۶
چرا به چاي كنترل بيت المال و جلوگيري از دست اندازي بيش از حد به آن و حقوق چند ميليوني خيلي از افراد و صاحبين منصب و اختلاص هاي و غيره و غيره تمام تاوان رو از مردم پس مي گيريد. شمايي كه اين قوانين را وضع مي كنيد يك ماه تنها يك ماه با اين حقوق و با شرايط يك زندگي عادي شامل كرايه منزل و قسط و هزينه هاي جاري زندگي طي كنيد اگر شد اين قوانين را وضع كنيد. (3388118) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۳:۵۸:۳۵
این طور که شما میگید دولت حاضر شده نمودارهای رشد نرخ اشتغال رو با استخوانهای جوانان کشورش رسم کنه!!!! (3388156) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۰۰:۱۷
بنده در اداره کار و امور اجتماعی به عنوان نماینده کارگران در جلسات هیاءت های حل اختلاف شرکت می کنم. بعضی از دوستان نماینده دولت به کارگران اعتراض می کنند چرا بدون قرارداد، بدون بیمه و هر حقوقوقی که کارفرما پیشنهاد داده حاضر به همکاری شده اند. و الآن چرا پس از پرداخت نشدن حداقل ها شکایت کرده اند؟ در صورتیکه وضع کسب و کار در شرایط خوبی نیست. و مهمتر اینکه وزارت کار که خود مجری قانون کار است در سال جاری با وجود گذشت حدود 9 ماه از سال هنوز ریالی به عنوان حق حضور به نمایندگان پرداخت نکرده است و با وجود پیگیری های مکرر وزارتخانه مزبور کاری جز امروز و فردا کردن انجام نداده است. (3388163) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۰۲:۰۵
یک تعداد ضد انقلاب به نام انقلاب دارن کارخونه هارو یا اداره هارو چپاول میکنند ما جوانان هم اگر کاری هم داشته باشیم ماهی با این قرضو اقساط با مدرک لیسانس و فوق لیسانس 700 800 تومن حقوق میگیریم اقایان مدیرا هم 30 میلیون. 40 میلیون حالا چیزایه دیگه به کنار کجای این عدالته . (3388169) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۸:۲۶:۵۶
الان در مترو کارمندی کنارم نشسته بود ظاهری دیپلماتیک مثل اقای ظریف داشت د لباسهای گران و موبایل عالی کفش های مد روز در خالیکه ما کارمندان باید مثل فقرا باشیم .اینقدر فاصله !!!!؟؟؟؟ (3388932) (alef-11)
 
كاركر
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۲۶:۳۱
دولت فقط به فكر دار و دسته خودشان هستند يعني حقوق بگيران دولتي .
كسي بفكر كارگر و كارفرما نيست . چرا دولت فكري به حال كارگران شاغل و بازنشسته تامين اجتماعي با حقوق زير حتي يك ميليون جامعه كارگري ندارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مگر كارگران بنده خدا زحمت نميكشند ؟؟؟؟؟؟فقط و فقط بفكر كاركنان دولت و بازنشستگان كشوري است .
اينقدر مردم را طبقه بندي نكنيد . پس وظيفه دولت درقبال جامعه چيست . مگر نه اينكه لااقل حداقل ها را براي همه يكسان بخواهد ؟؟؟؟حتي شنيديم دولت حاضر شده عدهاي از كاركنان دولت را تحت پوشش بيمه درماني تامين اجتماعي قرار خواهد داد ؟ با اين تفكرات است كه جامه كارگري داراي معيشت سختي است . (3388253) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۶:۵۵:۰۴
جناب آقای کارگر
دولت اخیرا با دل و جان در حال اجرای رای هیات عمومی دیوان در خصوص ابطال تفاوت تطبیق استخدامیهای 88 به بعد می باشد.معنی آن این است که حداقل 150000 تومان از حقوق این افراد کاسته می شود و طنز ماجرا اینجاست که حکم برخی کارمندان پس از 6 سال خدمت به کمتر از حداقل دستمزد کارگری کاهش می یابد.همچنین طبقات تشویقی و سایر مزایا هم حذف شده است.لذا زیاد روی درآمد کارمندان مانور ندهید که کاهش دهندگان مستدلا جوابتان را خواهند داد! (3388671) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۰:۰۹:۰۵
میدونی جرا اینطور شده چشم دیدن همدیگه رو نداریم.ما فکر میکنیم شما زیاد میگیرین شما فکر میکنین ما.دولت هم بااین کار به اهدافش میرسه. بس ماها سرگرم همدیگه ایم جوووووونم.بدون چرا اینقدر!!!!!!!!!! (3389236) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۵ ۰۸:۴۰:۲۱
قانون 30 سال پرداخت حق بیمه مال زمانی بود که عمرافراد 70 یا 80 سال میشد الان که عمر افراد میانگین بین 45 تا 55 شده هنوز بازنشستگی شروع نشده که فرد از دنیا میره یعنی

در واقع تامین اجتماعی چیزی به جز فریب نیست خودتان قضاوت کنید ...... (3392381) (alef-3)
 
سید
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۴:۳۷:۱۵
تبعات بیکاری خیلی بیش از حداقل دستمزد نا کافی برای جوانان جویای کار است اما بهتر است که این قانون کاملتر شود و دوره زیر سی سال که به عنوان شروع کار و پیدا کردن تجربه و تخصص , معیاری برای کسر حقوق دیگر شاغلان نگردد و همچنین نیروهای کاری که با این حداقل وارد محیط کار می شوند همزمان با کسب تجربه افزایش حقوق و تضمین کافی برای ادامه کار تا بازنشستگی داشته باشند . (3388315) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۵:۱۰:۵۱
چنین زندگی =مرگ (3388431) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۵:۲۷:۴۷
سورپریز !!!!!!!!!!!!!!!! (3388481) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۵:۴۴:۴۹
ما تو مملکت خودمون کار نداریم دولت پیشنهاد خرید پالایشگاهای فرسوده و از رده خارج هند و .. رو میده که بعدشم از اون طرف تا تقی به توقی خورد سریع پالایشگاه رو مصادره کنن.مرسی دولت تدبیر و امید (3388533) (alef-11)
 
Saeid
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۶:۰۴:۱۴
ما که مثلا سرکاریم پنج ماهه حقوق نگرفتم (3388572) (alef-11)
 
ابراهیم
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۶:۱۰:۴۳
خداشاهده، هزار شغلم، یعنی یه جایی ثابت کار میکنم، بعد از اون کارهای مختلفی تا ساعت 11 شب، تا خرج خونه و زندگی و زن و بچه رو به صورت آبرومندانه تهیه کنم، انصاف هست این قوانین؟ به خدا وقتی میخوندم به نهایت عصبانیت رسیدم از بی قانونی ایران، تا کی باید کارگران زیر زور باشن؟ تا به کی؟ (3388584) (alef-11)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۱۹:۴۸:۵۱
از اختالسکننده بگیرند به مردم بدهند/ (3389181) (alef-11)
 
کارمند - سمنان
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۱:۳۷:۲۶
با سلام
امیدوارم این مطالب فقط در حد یک حرف باشد واگر به واقعیت بپیوندد باید بحال دولت و معاونش تاسف خورد . (3389422) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۱:۰۴:۱۷
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خودش چقدر حقوق می گیره؟ وجدانا یک دهم حقوقش رو به عنوان حقوق کارگران تعیین کنید ما راضی هستیم. (3389332) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۱:۱۶:۲۵
به نظر طرح خوبی میاد چون مشمول کسانی میشه که با پارتی و هزار جور سفارش و آشنا بازی وارد سیستم دولتی میشن و از همون ماه اول حقوقشون تمام و کمال پرداخت میشه والا در بازار آزاد که قراردادی وجود نداره همین الانشم خیلی از کسانی که دارن کار میکنن نه قرارداد دارن نه بیمه . خیلی افراد هم قرارداد سفید امضا هستن ... (3389359) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۲:۱۳:۰۹
واقعا ناراحت کنندست متاسفم (3389501) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۳ ۲۳:۲۵:۳۸
اقای نوبخت راضی هستن با این پول یک روز زندگی کنند (3389639) (alef-11)
 
ابتين
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۶:۰۷:۳۱
واقعا افسوس همين الانش خيلي كارفرما ها قرار داد نميبندن يا رعايت نمي كنن يا بيمه نميكنن اين قانون فاجعس شوزشو در آوردن ديگه اه (3402792) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.