نظر منتشر شده
۱۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258007
گفت و گوی الف با عضو کمیسیون امنیت مجلس در مورد معافیت با پرداخت جریمه:
دنیا از سربازی اجباری فاصله گرفته است
بخش داخلی الف؛ 8 بهمن 93
دولت پیشنهاد داده که مشمولانی که بیش از ۱۰ سال غیبت دارند، با پرداخت جریمه ی نقدی مورد عفو قرار بگیرند. این پیشنهاد و جزییات آن، از جمله چرایی ارائه، میزان جریمه، محل هزینه ی این درآمد و ... موضوع این مصاحبه است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۵
در لایحه بودجه ی سال ۹۴ که چندی پیش از سوی دولت تقدیم مجلس شد، پیشنهادی ارائه شده که به موجب آن مشمولانی که بیش از ۱۰ سال غیبت دارند، با پرداخت جریمه ی نقدی مورد عفو قرار بگیرند. این پیشنهاد دولت و جزییات آن، از جمله چرایی ارائه، میزان جریمه، محل هزینه ی این درآمد و ... مورد گفت و گوی «الف» با دکتر عباسعلی منصوری آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و البته بحث در بررسی همین پیشنهاد متوقف نشد و سخن از اصل قانون سربازی هم به میان آمد. این روزها هم که نمی شود سخن از سربازی گفت و کلام به تخلف برخی فوتبالیست ها در این زمینه نرسد... او به دلیل سال ها حضور در ارتش جمهوری اسلام و سروکار داشتن با سربازان، اشراف خوبی بر وضعیت سربازان در ایران دارد. این گفت و گو را بخوانید:

ایراد جدی در بحث جریمه نقدی برای سربازان غایب در لایحه دولت، زیر سوال رفتن عدالت است. توضیح شما به عنوان موافق در این باره چیست؟

ماده واحده بودجه امسال، در تبصره ۱۶، بند ط، به دولت اجازه می دهد که کلیه مشمولان وظیفه عمومی را که بیش از ۱۰سال غیبت دارند، با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت، معاف کند. من فکر می کنم این در مجلس به ۸سال تقلیل پیدا کند تا جامعه آماری بیشتری را دربربگیرد.

اما بحث این است که این بند چه کارهایی را می تواند انجام بدهد. یکی از موضوعاتی که ما باید به آن اشاره کنیم جامعه آماری است. قریب به ۲ملیون نفر با غیبت بیش از ۱۰سال داریم. این جمع از بسیاری از فعالیت های اجتماعی محروم هستند. در دنیا هم مادامی که فردی قرار است به خدمت برود و نمی رود، محرومیت های اجتماعی به وی تحمیل می شود. البته دنیا الان از سربازی اجباری فاصله گرفته است، سراغ سربازی داوطلبی رفته یا همان سرباز حرفه ای که این از نظر من مطلوب تر است. منتها چون الان قوانین ما معتقد به سربازی اجباری است، لاجرم ما باید به قوانین احترام بگذاریم.

این ۲ میلیون نفر کسانی هستند که محرومیت هایی مثل نداشتن گواهی نامه، عدم توانایی برای گرفتن وام و استخدام شدن دارند؛ مالکیت و نقل و انتقال محضری نمی توانند انجام بدهند و در آینده هم در هیچ کدام از نهادهایی مثل شورا یا مجلس نمی توانند کاندیدا شوند. الان بسیاری از این ۲میلیون نفر ازدواج کرده اند و بسیاری از اینها به خاطر سربازی نرفتن زندگیشان در آستانه فروپاشی است و یا مثلا از این تعداد یک و نیم میلیون نفرشان حتما بدون گواهینامه پشت فرمان می نشینند که خطر بزرگی است.

وقتی کسی ۱۰سال سربازی نرفت، از لحاظ فیزیولوژیکی به گونه ای است که دیگر به درد خدمت نمی خورد. یعنی اینکه ما به یک فرد ۳۵-۳۰ ساله بگوییم یک شب نخواب و نگهبانی بده یا فعالیت های جسمی سخت انجام بده، این مسئولیت ها متناسب با فیزیک بدنی اش نیست و دیگر کارایی چندانی برای نظام نیروهای مسلح ندارد. به علاوه اینکه میخواهیم یک فرد ۳۵ را کنار یک جوان ۱۸ ساله قرار بدهیم و مثلا در یک گروهان چندین ماه را کنار هم باشند، اساسا دو نسلی هستند که از لحاظ فکری به هم نمی خورند و این هم مشکلات خاص خودش را به بار می آورد. بیش از یک میلیون نفر آنها ازدواج کرده اند و در صورت آمدن به پادگان ها چه کسی خانواده آنها را حمایت خواهد کرد؟!

در واقع این لایحه دارد تکلیف این ۲ میلیون نفر را مشخص می کند. به علاوه اینکه در حدود چهارصد هزار نفر از ایرانی هایی که خارج از کشور متولد شده اند و شناسنامه ایرانی دارند و یا اینکه با وثیقه برای تحصیلات از ایران خارج شده اند و الان می خواهند برگردند؛ درحالی که به عنوان مثال فرد دکترا دارد، می بیند در صورت برگشت، باید ۲ سال سربازی برود؛ اینها هم باید تعیین تکلیف شود.
حالا اینکه این بحث مطرح می شود که این لایحه برای ثروتمندان خوب است مگر آنها چند نفر هستند؟ اگر حتی ۲۰ هزار نفر از این جمعیت هم باشند می شود یک درصد. حتی اگر فرض کنیم ۲۰۰ هزار آقازاده و پولدار وجود داشته باشد. یک میلیون و هشتصد هزار نفر از قشر ضعیف و متوسط جامعه درگیر این موضوع هستند. بنابراین نمی شود به خاطر یک درصد یا ۱۰درصد روی ۹۰درصد بقیه خط کشید. اینجا قانون گذار باید بنشیند و آیین نامه را به گونه ای پیش ببرد که یک قانون مشمول ایجاد شود.

خود من پیشنهاد کردم که این پول را قسطی کنیم. یعنی ممکن است کسی ۱۰ یا ۲۰ میلیون را نتواند به صورت یکجا به دولت بدهد، اما چون بودجه ۱۲ ماهه بسته شده، ما می توانیم این پول را در ۱۲ ماه قسط بندی کنیم. ما باید تلاش کنیم این ۲ میلیون نفر را به جامعه برگردانیم.
قانون وقتی می گوید وقتی از چراغ قرمز عبور کنید۱۰۰هزارتومن جریمه می شوید، دیگر برایش فرقی نمی کند که بنز از چراغ قرمز رد شود یا پیکان و نیسان. نمی توانیم بگوییم متناسب با میزان پولداری کسی که از چراغ قرمز عبور کرده از وی جریمه بگیریم. قانونگذار موظف است که قانون را یکسان وضع کند.

مبلغ جریمه چقدر تعیین شده؟

مبلغ این جریمه قرار است در آیین نامه ای که بعداً دولت با نیروهای مسلح تهیه می کند، تعیین شود. اما روی مبالغی بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون صحبت شده است. پیشنهادی که من داشته ام این بوده است که دیپلم و زیردیپلم را ۱۲ میلیون، لیسانس را ۱۸ میلیون، کارشناس ارشد ۲۴ میلیون و دکترا ۳۲ میلیون تعیین شود. چون اقشار ضعیف بیشتر دیپلم و زیردیپلم هستند، پرداخت این مبلغ برایشان راحتتر باشد.

ولی شاید کسی که دکترا دارد عذر موجه تری برای نرفتن به سربازی هم داشته باشد...

کسی که دکترا دارد، از لحاظ اجتماعی در جایگاهی ست که احتمال درآمد بالا برای او متصور است. این پیشنهادی است که من به کمیسیون تلفیق داده ام و در صحن هم مطرح خواهم کرد.

فکر می کنید چند درصد از این قانون استفاده کنند؟ یعنی ممکن است عده ای هم باشند که بگویند که برای ما مهم نیست.
اینکه گرفتاری این ۲ میلیون نفر حل شود، یک بحث اجتماعی ست نه فردی. اگر کسی بگوید من به نوعی مشکل خودم را حل خواهم کرد، باید ترغیب و متوجه این موضوع بشود که بحث ما یک بحث اجتماعی ست.

سوال اصلی این است که در پایان سال ۹۴، تخمین می زنید که مشکل چند درصد از این افراد حل شده باشد و ضمانت اجرایی آن چیست؟

نوع نگرش نمایندگان به این بحث مهم است. یک وقت نمایندگان می خواهند فردی با موضوع برخورد کنند یک وقت اجتماعی. اگر دید اجتماعی باشد حتما باید به گونه ای راه حل فراهم کنیم تا گرفتاری اجتماعی مان رفع شود. ولی در نوع برخورد فردی سخت گیری به وجود می آید و گفته می شود که فرد باید نباید از خدمت فرار می کرد و... . درست است که اگر یک فرد از قانون عدول کرد باید به اشد مجازات برسد ولی وقتی موضوعی اینگونه به یک معضل اجتماعی تبدیل می شود، شرایط متفاوت می شود. من الان بیشتر از دید اجتماعی به قضیه نگاه می کنم. ما وظیفه داریم که این معظل اجتماعی را حل کنیم. صداوسیما، مطبوعات، مجلس و دولت باید دست به دست هم بدهند تا مشکل حل شود. یعنی باید طوری قانون را وضع کنیم که همه ۲ میلیون نفر میل پیدا کنند و ترغیب شوند که مشکل سربازیشان حل شود. البته که صدردرصد این اتفاق نمی افتد ولی باید به سمت صد درصد شدن میل پیدا کند.

با درنظر گرفتن اینکه از زمان اجباری شدن سربازی تاکنون ۲ میلیون نفر داریم که از خدمت فرار کرده اند، لازم نیست در قانون سربازی اجباری آنطور که مسئولین امر صلاح می دانند تجدیدنظر شود؟

حدود سه سال پیش من مقاله ای را در سایت خودم با عنوان «سرباز حرفه ای» نوشتم. قبل از آن هم زمانی که مسئولیت آموزش ارتش را به عهده داشتم، قریب به ۱۰ الی ۱۲ سال پیش، روی این موضوع تحقیق کردم. همان زمان هم من معتقد بودم که باید از سربازی اجباری عبور کنیم. دنیا دارد ازاین فضا فاصله می گیرد. ارتش های پیشرفته دنیا تماماً سرباز اجباری را از دستور کارشان خارج کرده اند و روی آورده اند به سربازی حرفه ای. یکی از عواملش تکنولوژی است یکی از عواملش انتخابی است که ارتش ها می کنند.
وقتی شما ارتش را حرفه ای کنید، اعلام می کنید که مثلا امسال ۱۰۰ هزارنفر برای سربازی پذیرش می کنید. شما ازبین ۵۰۰- ۴۰۰ هزارنفری که مراجعه می کنند. ۱۰۰هزار نفر را انتخاب می کنید با آنها ۵ سال قرارداد می بندید که ماهیانه حقوق بگیرند. با دریافت حقوق، تصوری که الان وجود دارد و می گوید سربازی یک نیروی کار مجانی است، ازبین می رود. وقتی نیروی کار مجانی باشد و فرد مجبور است بیاید سعی نمی کنیم تعداد را کم کنیم. اما وقتی تعداد کم است، افراد به معنای واقعی آموزش دیده و مردجنگی می شوند که به اندازه چندین سرباز اجباری انگیزه، تسلط و توان دارند.

به سرباز اجباری چون حقوقی داده نمی شود، خیلی هم نمی شود ازوی توقع خلاقیت و انرژی و... داشت. ما در سرباز اجباری انگیزه ای برای ترقی نمی بینیم. به علاوه اینکه از دوران دبیرستان استرس بر این جوان حاکم می شود و خانواده ها درگیر یک فشار روانی می شوند. خیلی از مشکلاتی که الان جامعه دارد، ناشی از اجباری بودن سربازی است. فرد دیپلمش را گرفته از ترس سربازی رفته لیسانس را هم گرفته و جامعه مان را پر کرده ایم از لیسانس ها و فوق لیسانس هایی که اصلا نیاز نبوده است. ضمن اینکه فناوری و تکنولوژی و تجهیزات ایجاب می کند که ما افرادی را با آموزش های بالاتر در دستور کار خود بگذاریم. شما وقتی خدمتتان ۱۸ ماه یا ۲سال است، نهایتا ۲ ماه یا ۳ ماه را آموزش می دهید تا بتوانید ۲۰ ماه از فرد با کسر دوماه مرخصی اش، کار و بهره بگیرید. شما در سه ماه نمی توانید کار با تکنولوژی های پیشرفته ای را که الان آمده آموزش بدهید. ولی اگر سربازی ۵ سال شد می توانید ۶ ماه برایش آموزش بگذارید و فرد را کاملا مسلط و متبحر کنید تا ۴ سال و نیم به سیستم ثمره بدهد. ما لاجرم باید از سربازی اجباری فاصله بگیریم.

البته من معتقدم بلااستثنا تمام جوانان ما، باید آموزش رزم مقدماتی را ببینند. حتی برای خانم ها واجب است چون اگر خدای ناکرده کشور ما دچار بحران بشود، همه باید مقابله کنند. دکترین ما دکترین دفاعی است و در دکترین دفاعی همه باید آموزش دیده باشند. پس ۲ ماه را مشمول همه کنیم که درمدارس، پایگاه های بسیج یا ارتش، سپاه و نیروی انتظامی صورت بگیرد و افراد برای دوران بحران سازماندهی و ساماندهی بشوند، اما از اینجا به بعد داوطلبانه اتفاق بیفتند. آنوقت می شود از او کار خواست و برای کارنکردن جریمه اش کرد.

پس با این حساب دولت باید بودجه نیروهای مسلح را افزایش دهد چون به نظر می رسد اصلی ترین مشکل بر سر اجرای سربازی حرفه ای بحث بودجه باشد.

اولا ما نیرویی را بیش از ۵ سال نیاز نخواهیم داشت. یعنی فرد از ۱۸ تا ۲۳ سالگی در سیستم می ماند، آموزش های نظامی و فنی حرفه ای می بیند و بعد گروه دیگری جایگزین وی شود. دیگر اینطور هم نیست که کسی جوانی اش را صرف خدمت سربازی کند.
با همین پیشنهاد، اگر برای هرکدام از این ۲ میلیون نفری که غیبت کرده اند، متوسط جریمه ۲۰ میلیون تومان را درنظر بگیریم، به رقمی در حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان می رسیم. حالا فرض می گیریم که نصف افراد هم جریمه شان را ندهند، می شود ۲۰ هزار میلیارد تومان. اگر صندوقی به نام صندوق سربازی ایجاد شود، و تا زمانی که دولت به توانمندی در زمینه پرداخت حقوق سربازان حرفه ای نرسیده، مشمولان دو گزینه را انتخاب کنند، داوطلب سربازی بشوند یا بپذیرند که به صورت اقساطی هزینه سربازی نرفتنشان را پرداخت کنند، اینگونه صندوق مذکور همیشه پرخواهد بود.

اگر فرض را بر نیاز به ۵۰۰ هزار سرباز بگیریم حقوق ماهیانه برای این افراد می شود ماهی ۵۰۰میلیارد تومان و در سال ۵هزار میلیار تومان. ضمن اینکه این مبلغ که به عنوان حقوق هم در نظر گرفته می شود، از خرجی که هم اکنون به پادگان ها تحمیل می شود بسیار کمتر است.

شما اگر بخواهید مشکلات اجتماعی را مرتفع کنید ناگزیر باید هزینه هایی را هم پرداخت کنید. ۵ هزار میلیارد تومان در بودجه ما برای کار مهمی مثل امنیت و رفع این حجم از مشکلات اجتماعی رقم مهمی محسوب نمی شود. به علاوه اینکه ما اکنون عدد را روی ۵۰۰ هزار بسته ایم، برای سربازی حرفه ای ۵۰۰ هزار نفر نیرو نخواهیم داشت و شاید به دوسوم تقلیل پیدا کند.
نکته دیگر اینکه بسیاری از سیستم ها با سربازی حرفه ای، الکترونیک می شود. یعنی به جای اینکه یک برجکی باشد و فردی برای نگهبانی بالای این برجک برود، با دوربین و تجهیزات الکترونیکی می شود محیط را به طور کامل پوشش داد.

ولی کسی که ۵سال عمرش را به کار نظامی می گذارند، بعد ۵ سال دیگر نمی تواند جای دیگری مشغول شود.

اینجا هم می شود دانشگاه های افسری و آموزش گاه های درجه داری از بین کسانی که ۵ سالشان را تمام کرده اند، گزینش کنند. اما شما نمی توانید بگویید در این ۵ سال فرد عمرش را از دست داده است. در این ۵ سال یک پولی گرفته، پس انداز کرده و می تواند برود به کار موردعلاقه اش بپردازد. فرض مثال اگر ماهی یک میلیون تومان حقوق دریافت کرده باشد، در این سال ها اگر ۱۰ میلیون هم خرج کرده باشد، در آخر یک سرمایه ۵۰ میلیونی دارد که برای شروع بسیاری از فعالیت ها رقم مناسبی است. ضمن اینکه حرفه و فعالیتی را هم فراگرفته است.

درست است که جریمه ای که برای افراد در نظر گرفته شده طبق طبقه اجتماعیشان است اما این کار بخششی را با خود به همراه دارد که تصور می شود این بخشش فقط برای افرادی با تمکن مالی بالا ست و کسی که نتوانسته این پول را تامین کند باز هم همان شرایط نامناسب قبلی را دارد. این عدالت را زیر سوال نمی برد؟

جریمه را ما از لحاظ مالی همین می دانیم؛ ولی از زمانی که فرد وارد سربازی نشده، جریمه های فردی داشته است. استرس های زیادی بهشان وارد شده، خیلی ها دستگیر شده اند و زندان رفته اند. افراد متمول بیشتر دنبال این هستند که ملکیت هایی مثل خانه و زمین داشته باشند و این برایشان ممنوع شده است، خارج از کشور رفتن ممنوع شده است. پس اینها هم شرایط بدی را تجربه کرده اند و حالا ما نمی توانیم بگوییم عدالت با این کار به هم می خورد ضمن اینکه من می گویم باید تلاش کینم که به این نود درصد کمک کنیم. ما جامعه آماری دقیق نداریم که بخواهیم بگوییم افراد متمول انقدر جریمه بدهند و قشر ضعیف جریمه ای پرداخت نکنند. پس باید راه حلی قانونی پیدا کنیم که مشکل را برای این افراد به صورت عمومی حل کند. اینجا سخن از بی عدالتی نیست. سخن ازاین است که قانون دارد تصویب می شود حالا ما چه کنیم که تمام آحاد جامعه ازاین قانون بهره مند بشوند.

بنابراین می خواهید برای کسانی هم که تمکن مالی ندارند قانونی مثل قسط بندی را داشته باشید که بهشان کمک کند؟

بله و در حقیقت مجلس باید این کار را انجام بدهد. البته به هرحال هر کدام از نمایندگان و صاحب نظران راه حلی هایی دارند. من ۲ موردی را که به ذهن خودم رسیده است عرض کردم. حالا شاید دوستانی که در مباحث اقتصادی صاحب نظرند، راه حل های بهتری ارائه بدهند. ولی نباید یادمان برود که به همه این غیبت کنندگان باید مجازات هایی مترتب شود. یعنی هیچ کدام از اینها دیگر امکان استخدام دولتی نخواهند داشت. علت این است که مبنای استخدام دولت برای دیپلم و زیردیپلم ۲۸سال است و برای کسانی که خدمت رفته اند زیر ۳۰سال. سن مشمولیت ۱۸سال است. پس کسانی که ۱۰سال غیبت کرده اند و اکنون ۲۸ساله هستند استخدام دولتی برایشان منتفی است.

علی رغم انتقاد به قانون سربازی اجباری اگر بخواهیم درباره چیزی که الان هست صحبت کنیم، فکر نمی کنید باقی مشمولان هم به این موضوع فکر کنند که خوب برای چه به سربازی برویم؟ حتما بعدها نظام یک فکری برای ما خواهد کرد!

ببینید آسیب هایی که به افراد غیبت کننده از خدمت وارد می شود، شدید است. می شود گفت هیچکدام زندگی ندارند و نمی توانند برنامه ای برای آینده شان تصویب کنند. اینطور نیست که یک نفر تصمیم می گیرد سربازی نرود و بعد خیلی راحت به زندگی اش در اجتماع ادامه خواهد داد. بخشی از جامعه بزهکاران را متاسفانه همین افراد تشکیل می دهند؛ چون نتوانسته اند از کانال های دقیق و سالم کار کنند. در جامعه هم به عنوان انسان های عادی با این افراد برخورد نمی شود و جامعه آنها را پذیرش نمی کند. شما وقتی افرادی را از خدمات اجتماعی محروم می کنید به صورت خودبه خود مشکلات بسیاری برایشان فراهم می شود. حتی دربحث ازدواج به مشکل می خوردند چون معمولا هیچ خانواده ای حاضر نیست دخترش را به پسری که سربازی نرفته است، بدهد. پس این فرد در خیلی از مواقع نمی تواند با فرد دلخواه یا در شأن خودش ازدواج کند. بنابراین غیبت از سربازی فرصت های زیادی را می سوزاند و اصلا اینگونه نیست که ما تصورکنیم فرد در ذهنش بگوید مشکل یک طوری رفع خواهد شد!

پیش بینی برای صرف درآمد این موضوع در لایحه بودجه چه طور صورت گرفت؟

هزار میلیارد تومان برای بنیه دفاعی پیش بینی شده است.

پیشنهاد خود دولت بوده است؟

پیشنهاد دولت و ستاد کل نیروهای مسلح با هم بوده؛ با هم توافق کرده اند و باقی درآمد هم متعلق به خزانه خواهد بود. در حقیقت چون نمی دانیم چقدر از این طرح استقبال خواهد شد، در ابتدا همه مبلغ به خزانه خواهد رفت.

اگر فرض را بر این بگیریم که درسال ۹۴ درصد بالایی از جامعه آماری مورد بحث، جریمه خود را بپردازند و این معضل حل شود، درسال های بعد تعداد مشمولان غایب چقدر خواهدشد؟

به نظرمن مادامی که سربازی اجباری است ما این معضل را داریم و شاید دوباره مجبور شویم در بودجه لایحه ای را به جریمه غیبت کنندگان سربازی اختصاص بدهیم. سرباز اجباری باید از دستور کار خارج شود.

تجربه سال ۹۴ تجربه خوبی خواهد بود که برای سال های بعد دراین زمینه بهتر عمل کنیم اما درکل موضوع این است که خیلی ها قابلیت های سربازی را ندارند. سربازی را با هر ایده ای که به آن نگاه کنید، مستلزم جدا شدن فرد از خانواده و تجربه شرایطی آموزشی است. خیلی ها از نظر روحی و جسمی در شرایط سربازی نیستند. نه سیستم ما آنقدر قوی هست که از لحاظ روانی تشخیص بدهیم چه کسی توانایی سرباز شدن را دارد و نه هزینه ای برای آن در نظر گرفته ایم. اما مثلا در دانشگاه های افسری چون فرد قرار است نیروی نظامی بشود، چکاپ های آزمایشی جدی می شود و ضمن اینکه چون فرد خودش آمده، آمادگی روحی کاملی هم دارد. چرا اینهمه بسیجی داوطلب در زمان جنگ داشتیم؟ چون فرد موضوع آمدن به جنگ و جنگیدن را برای خود حل کرده بود و با هدف و نیت و انگیزه راهی جبهه می شد.

آیا در قانون پیش بینی شده که اگر کشور با حمله نظامی مواجه شود، کسانی که جریمه داده اند و بخشیده شده اند با کسانی که ۲ سال خدمت سربازی را انجام داده اند تفاوت خواهند داشت؟ یعنی ممکن است جریمه داده ها دوباره به خدمت فراخوانده بشوند؟

من جزء کسانی هستم که اعتقاد دارم اینها در هر صورت باید ۲ ماه آموزشی را طی کنند. ما در ارتش گردان های احتیاط داریم در سپاه هم بسیج را داریم. تمام کسانی که در ارتش سربازی شان را می گذرانند، در گردان های احتیاط سازماندهی می شوند. در جنگ هم کسانی که سربازی شان سال ۵۶ تمام شده بود، تحت عنوان گردان های احتیاط فراخوانی کردیم و به جنگ آمدند. درحقیقت این افراد "معاف در دوران صلح" هستند.

در کشور ما خدمت سربازی به گونه ای است که این تصور را به وجود آورده که هرکس با خدمت اجباری مشکل دارد مخالف نظام هم هست. این تابو چگونه باید شکسته شود؟

خوب کسی که ۲ ماه آموزشی را می گذارد، آمادگی دفاع از کشور را دارد و دینش را در این زمینه ادا کرده است. در صحبتهایم گفتم که لازم است حتی خانم ها هم این دوران آموزشی را طی کنند. حتی عضویت در پایگاه های بسیج و آموزشی که نیروهای نظامی مثل سپاه و نیوری انتظامی می دهند همان ساماندهی را به وجود می آورد که می گوید هرموقع شما به من نیاز داشتید من هستم.
باید اینگونه باشد که اگر در خیابان سربازی را می بینیم از نوع راه رفتنش لذت ببریم. یعنی سرباز باید زینت بخش حاکمیت باشد. این با سربازان گزیشن ده امکان پذیر است نه سربازان اجباری.

به عنوان کسی که در قوه قانونگذاری کشور هستید، به نظرتان چرا طرح لغو سربازی اجباری ارائه نمی شود؟

این موضوع هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح را می خواهد. مجلس در بحث های ستاد کل ورود پیدا نمی کند. لذا شاید ما نتوانیم در مجلس همچین قانونی بگذاریم مگر نیروهای مسلح همکاری داشته باشند. مطبوعات و سایت ها هم در این زمینه موثرند. بالاخره جوابی به طرحی که مطرح شده می دهند و شاید اصلا از جهاتی حرف بنده را نقض کنند. مهم این است که با دوستان در ستادکل وارد یک گفتار اجتماعی دراین زمینه بشویم و وقتی این مناظره به اجتماع کشیده شود، مردم به فکر واداشته می شوند و مطالبه عمومی دراین زمینه شکل خواهد گرفت. چه طور کشورهای دیگری که وضعیت بودجه ای پایین تری از ما دارند مثل پاکستان، می توانند سربازی را حرفه ای کنند؟ از نظر جمعیتی هم خیلی از کشورهای اروپایی جمعیت کمتری از ما دارند، ولی توانسته اند. در بحث تهدیدات هم ما دفاعی کار می کنیم، درحالی که بسیاری از کشورها نیروی تهاجمی تربیت می کنند، ولی سرباز اجباری ندارند.

الان نیروهای مسلح ما از ایجادکننده ثبات، تبدیل شده اند به ثبات دهنده منطقه ای. مذاکرات ۱+۵ با ما از روی استیصال است. یعنی ما اکنون یک نقش بی بدیل منطقه ای و بین المللی را ایفا می کنیم که بسیاری بخش های آن مدیون نیروهای مسلح است. اما چرا وقتی به سطحی بالاتر از بلوغ نظامی رسیده ایم، هنوز مثل باقی کشورهایی که ارتش پیشرفته دارند، از سرباز حرفه ای استفاده نمی کنیم؟ به نظرم برای ما همه چیز فراهم است.

شما با بخشش فوتبالیست های متخلف در مورد سربازی موافق بوده اید؟

این ماجرای متفاوتی است. با دروغ و جعل حتما باید برخورد شود. فریبکاری باید از جامعه برود. فرقی هم نمی کند فرد در چه مقامی باشد. جعل و فریبکاری با کسی که غیبت کرده متفاوت است. فوتبالیست ها الگوی جوانان ما هستند. جوان هم می بیند می توان جعل و فریبکاری کرد، همین راه را پیش می گیرد. بنابراین به همان میزانی که باید با غایبین تسامح کرد، به همان میزان باید با جاعلان اینچنینی برخورد صورت بگیرد.
 
ali
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۱۸:۱۶
خدا پدرت رو بیامرزه یه کاری برای جوونها تحصیلکرده انجام بده (2637899) (alef-13)
 
saeed
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۱۰:۰۹
بعد این همه سختیو درس خوندن تو سخت ترین رشته تو سخت گیر ترین دانشگاهای ایران بریم تحقیر شیم؟
اونم دو ساال؟!
میریم آقا ازین کشور!
والا
شما بگو مرگ بر آمریکا
ولی ما میریم (2638236) (alef-17)
 
منصور صادقی
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۵۲:۱۲
با سلام
چرا در لایحه بودجه امسال هزاران میلیارد تومان برای امور زنان و دستگاه های زنان اختصاص داده شده ولی برای حقوق سربازان که باید 90 درصد پایور باشد ردیف بودجه اختصاص داده نشده است؟ آیا این موید سیاست های فمینیستی دولت نیست؟ (2638711) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۳۷:۱۸
برای اینکه اون بودجه صرف انتخابات میشه وبرای تبلیغات است هنوز متوجه نشدی شما؟؟ (2638809) (alef-17)
 
منصور صادقی
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۷:۴۰:۴۶
خب می تونستن واسه انتخابات هم که شده حقوق سربازان رو به 90 درصد حقوق پایور ها افزایش بدن. این موید نظر من هست. استراتژی دولت دقیقا ضد مردان جامعه و دقیقا در جهت فمینیسم و زن سالاری هست (2639065) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۹:۴۸:۴۲
حتما برو اگر نه میشی دروازه بان مسیر ویژه اتوبوس! (2639299) (alef-10)
 
mreb
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۰۹:۲۰:۰۷
داداش این همه سال مملکت به تو سرویس داده درس بخونی حالا دو سال تو باید به مملکتت خدمت کنی . این زیاده؟ دوست هم نداری لااقل پولشو بده . (2650066) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۰:۰۱:۱۹
مگه اين قانون ديشب اجرايي شده كه شما ميخواي بري
قبل از اينكه كنكور بدي اين قانون نبود؟؟؟!!!
ملت ميرن دانشگاه فكر ميكنن ...
اگر جوونهايي همسن تو نبودند كه شبها به قول تو تحقير شوند
و نگهباني بدهند تو ميتونستي بدون امنيت تو بهترين دانشگاش
درس بخوني؟ (2650097) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۱۹:۵۷
من به علت مسایل خانوادگی چند سالی سربازی نرفتم و اخرش هم ۱۶ سال پیش خریدمش و می دونم کسی که به هر علتی چند سال نره دیگه سربازی نمی ره پس بهتره یه پولی بگیرند خیال همه را راحت کنند (2638259) (alef-17)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۰۶:۲۲
موندم چرا نمیگید اجبار خلاف شرعه ولی کشورهای دیگه رو مثال میزنید (2638610) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۴۳:۴۵
بازم این بحث سربازی شروع شد و صدای این قشر تحصیل کرده دراومد! من نمی دونم چرا این تحصیل کرده هامون اینقد طلبکارن؟ ماشالله همه تو این دوره زمونه دکتر و مهندس هستن؟! همه تو این دوره زمونه دانشجو یا فوق لیسانس و دکترن؟ اگه این همه دکتر و مهندس نرن سربازی پس کیا برن؟؟؟؟؟
یه کم واقع بین باشید اگه بگن از فردا کسی که درس خونده، نمیره خدمت فردا همه میرن دانشگاه(کما اینکه همه دانشجو هستند و تو هر کوره دهاتی دانشگاه زدن)
به خدا من با ارشد رشته مهندسی از دانشگاه دولتی رفتم خدمت و الان هم خدمتم 6 ماهه تموم شده و سرکارم و ازدواج کردم پس میبینید که نمردم و زنده هستم
الف لطفا بچاپ (2638687) (alef-17)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۴۱:۱۷
تو قطعا یکی از غائبيني .وگرنه معنی و مفهوم سن بالا و بیکاری و میفهمیدی .
نترس زرنگ .نترس
طرح تصویب میشه .حالشو میبرین .به ریش ما هم میخندین
این عدالته (2638819) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۵۹:۱۲
اول شما خدا رو شکر معلومه جیبت پره که با حقوق سربازی از پس خرج و مخارجه زن و خونه اینا بر میای! (2638879) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۰۸:۰۶:۵۲
غایبینی مثل تو که احتمالا دیپلم هم ندارند و به تحصیلکرده ها حمله میکنن نتیجه قانون های بدون فکره (2640019) (alef-10)
 
هادی
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۰:۴۲:۰۴
سلام
این خیلی بده که چون خودتون رفتید دلتون نیاد بقیه نرن
این دو سال چی به شما اضافه شد در برابر بهترین سال های عمرتون ؟ آیا ارزششو داشت؟ (2640275) (alef-17)
 
یک مادر
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۰۹:۵۵:۰۷
چرا روی تحصیل کرده های بیچاره اینقدر حساسید اینها هم می خواهند به نوعی مشکلشان حل شود واقعابرای شما که افراد هم سن و سال خود را درک نمی کنید متاسفم (2651469) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۵۸:۲۷
نماینده به این میگن (2638878) (alef-17)
 
امین
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۰۰:۲۳:۵۹
ایشون نماینده مردمه کاشانه که خدا حفظش کنه که همیشه منطقی و مستدل حرف میزنه (2639832) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۰:۳۶:۴۷
بذار اول مهرداد پولادی رو ببرن خدمت...
بعدش کلا خدمت اجباری رو بردارن (2639383) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۰۸:۰۴:۳۸
خبرنگار 1 سوال راجع به مشمولای تحصیلکرده نمیتونست بپرسه؟ (2640017) (alef-10)
 
خِــــــد كــــشــــيــــده
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۴:۲۶
و تو چه ميداني خدمت چيست؟

باز هم يك سري آقازاده را ميخواهند معاف كنند ، دنبال بهانه ميگردند.

اگر كه آقاي دكتر آراني اين قدر به فكر افراد سربازي نـــــــرفته است

چرا يك ذره به فكر اين جوانهايي كه خدمت رفته اند و الان هيچي ندارند نيست؟؟؟!!!

وقتي ليسانس گرفتم به سربازي رفتم و دوستاني دارم كه دكتر و فوق ليسانس بودند و خدمتشان را هم گذراندند ... البته كه براي همه سخت است

چرا خدمت براي بعضي ها خوب است و براي بعضي خوبتر و البته براي بعضي ها اَخ؟

چرا بعضي افراد ميتونند سالهايي را به خوشگذراني بپردازند و نهايتا بتوانند از تمامي امتيازات هم بهره مند شوند؟

آيا نبايد تفاوتي بين افراد خدمت كرده به نظام و كساني كه از اين امر فرار كرده اند باشد؟

چه كسي در اينجا احساس ضرر ميكند؟

من-به دليل سربازي- نتوانستم در آن موقع ادامه تحصيلاتم را بدهم و حالا كه نوبت يك سري افراد خوشگذران شده كه خدمت بروند .....

آقاي دكتر آراني احتمالا تمايل شما به اين هست كه وكلاي مجلس و اعضاي كابينه از همين خدمت نرفته ها باشند كه اينقدر سنگشان را به سينه ميزنيد!!!!
و بچه هايي كه سربازي ميروند از نظر شما احتمالا بچه هاي بيسوادي بوده اند؟اينطور نيست؟

اميدوارم كه روزي اين تبعيض هاي ناروا به پايان برسد (2640573) (alef-17)
 
حرفا حساب
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۸:۱۳:۱۸
برای جوونهای تحصیل کرده بهترین راه کار این است که نایب بگیرند به جایشان بیکاری برود خدمت میشه دوسالش با ماهی 500000 تومان همان 12ملیونی که زیر دیپلمه ها نویسنده پیشنهاد داده !!نه دولت هزینه ای میده و مشکل خیلی افراد هم که شاغلند حل میشه و بیکاران لااقل 2سال شغلی دارند من که حاضرم چند سالی به جای کسی بروم سربازی راستی چرا نویسنده لقمه را اینقدر چرخانده (2649126) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۲۶:۳۴
برخلاف نظر ایشان اتفاقا در دنیا مجازات در شیوه های حقوقی جدید بر اساس درامد و موقعیت اجتماعی تدوین می شود. وقتی کسی درامد بالایی دارد مجازات مالی به شیوه معمول در ایران برای او بی معنی است. درصدی از درامد و مال فرد به عنوان مجازات تعیین می شود. بنابراین ممکن است فردی برای یک تخلف ساده رانندگی مبلغ میلیونی را بپردازد. (2637918) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۳:۰۸:۰۰
به نظرم تفاوت در مبالغ دریافتی بر اساس مدرک تحصیلی و تقسیط برای نیازمندان این تفاوت ضروری را ایجاد می کند. (2638392) (alef-17)
 
1360
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۲۷:۴۸
ايران بايد در كنار سرباز اجباري سربازي حرفه اي رو هم پيگيري كنه نيروهاي واكنش سريع شامل 2 لشكر پياده ويك تيپ مكانيزه و نيروهي هوايي قوي و لجستيك و صنعتي كه بتوانه هر وسيله ي مورد احتياج اون جنگ رو در فاصله 1 ماه تحويل بده (2637923) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۳۸:۵۶
ما که 21 ماه حبس کشیدیم 51 روز دیگه مونده اریا 28 ساله فوق لیسانس مکانیک بزن به سلامتی خودم (2637954) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۲۵:۲۶
دوست عزیز شما موفق خواهی بود و مثل من بعد از 18 سال محرومیت بخاطر نرفتن به سربازی، همه زندگیت را نخواهی باخت. (2638277) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۹:۳۷:۱۳
شما برو (2639279) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۵:۳۸:۱۷
فرض می کنیم که پسری 18 سالگی بره دانشگاه و چهار ساله لیسانسش رو بگیره یعنی 22 سالگی یه آدم بی پول بیاد بیرون حالا 2 سال هم باید بره سربازی یعنی شده 24 سالش و یه قرون پول توی جیبش نیست حالا می خواد بره سرکار ؛ خودتون بهتر می دونید که واقعا کمتر از یک سال برای پیدا کردن کار نمی شه حساب کرد! خوب الان شده 25 سالش و تازه می خواد سر ماه که بشه یه حقوق 700 تومنی بگیره!!!!
یه جون 25 ساله که تازه می خواد پول بذاره گوشه ی جیبش و بره ازدواج کنه!!!
دست کم باید دو سال کار کنه که هم یه سرمایه ی کمی داشته باشه و هم بتونه یه وام جزئی بگیره یعنی الان 27 سالشه و تازه می تونه به ازدواج فکر کنه!!!
واقعا از این همه حمایت برای فرزند آوری و ازدواج تشکر می کنم!!!! (2648855) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۴۵:۲۵
الان کشور ما در معرض تهدید داعش است و باید قدرت نظامی و آموزش نظامی را افزایش داد (2637969) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۴۴:۱۴
داعش جرائت حمله نداره ... (2638158) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۳:۳۸:۱۱
داعش عددى نيست! شما چرا اينقدر مى ترسى؟ بابا ببين حزب الله چه به روز صهيونيستها اورده. چرا قدرت ايران رو اينقدر ضعيف مى بينى؟ داعش تا مرز هم نمى تونه بياد. (2638509) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۳:۵۶:۱۴
خداوند خيرشون بده و امثال ايشون رو در كشورمون زياد كنه. (2638589) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۳:۳۲:۳۹
خام نباش اموزش سربازی را در عرض سه ماه می شود یاد داد بقیه عمر انسان چی میشود از عراق که کمتر نیستیم سرباز اجبری را حذف کنند هرکسی خواست نظامی بشود به او حقوق خوب بدهند تا نیازی به سرباز نداشته باشیم ض به اجبار نباشد نیازیمنا این مردم اینقدر با غیرت هستند در مواقع ضروری مثل دوران جنگ تحمیلی خودشان به میدان ایند و (2640799) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۴۶:۱۸
به نفع بچه پولدارهاست که دو سال سختی بکشند (2637971) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۲۶:۲۲
بچه پولدارها بله ولی اکثر کسانی که نرفتن از روی خوشی نبوده و درصد بالایی به خاطر مشکلات نرفتن و بی پول هم هستند. (2638280) (alef-17)
 
saeed
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۲:۵۸:۰۵
خوبه دیگه همه فهمیدن کارت معافی قیمتی نداره باز شما میگی بچه پولدارا میرن!؟
من ندیدم بچه پولداری که بره! (2654389) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۴۷:۲۹
حتی سربازی برای دختران نیز باید اجباری شود
وقتی زمانه جنگ شد دختران متوجه می شوند که سربازی نرفتن بلای جان آنها خواهد شد
همین الان هم چون سربازی نمی روند بدنی ضعیف دارند و نمی توانند از حق خود دفاع کنند. (2637975) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۶:۰۳:۳۶
مگه قراره جنگ بشه؟ بعدشم سه ماه آموزشی که آمادگی بدنی تا آخر عمر را تضمین نمی کنه (2638893) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۰۹:۴۹:۵۶
به نظر من صحبت از جنگ کردن دیگه مسخره است. با کی قراره ما جنگ کنیم؟ داعش؟ طالبان؟ تکفیری ها؟ اینها که اگر تصمیم بگیرند بیان به سمت مرز ایران به وسیله ارتش و سپاه در عرض 10 دقیقه از بین میرن. میمونه آمریکا و ناتو. اون ها هم که قرار نیست مثل جنگ با عرق تفنگ دست بگیرند و بیان رو در رو بجنگند که اینقدر سرباز خواسته باشیم. جنگ الکترونیک هست و موشک های هوشمند و کنترل از راه دور. بهتره به جای اینکه هنوز سرباز های ما تو پادگان ها کلاشینکف و ژ3 باز و بسته کنند بریم در این زمینه ها سرمایه گذاری کنیم که به نظر من خیلی هم خوب در این موارد سرمایه گذاری شده. سربازی اجباری مال زمانی بود که جنگ ها رو در رو بود و با تفنگ و نارنجک !!!! (2640162) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۴۹:۱۷
اگر 2 ماه اموزشی باشه دوباره کسی نمیره بخره یارو با 40 سال سن بره اموزشی 30 میلیونم پول بده مگه دیوانه است (2637981) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۴۹:۴۳
اموزشی بره 30 تا40 تومن هم بده دیگه چی ؟؟؟؟؟؟؟ (2637985) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۵۰:۳۲
خودت میگی دنیا ما با دنیا خیلی فاصله داریم هنوز در قرن 19 هستیم انشالله وقتی به دنیا رسیدیم شاید اخه مگر میشه از دوسال خدمت مجانی و بیگاری گذشت ان وقت اقایان باید بابتش خقوق واقعی بدهند. (2637987) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۰:۵۷:۴۱
شما که می فرمایین فرد با سن بالا نمی تونه بعضی از کارها رو بکنه، چرا اجازه می دین در جه تحصیل کرده ها رو در نظام وظیفه کم کنن؟ الان کسی که با فوق لیسانس می ره خدمت رو با درجه پایین نظامی می گیرن تا بتونن از لحاظ فیزیکی ازش کار بیشتری بکشن. (2638005) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۰۳:۱۴
من مشکلی با تعیین وضعیت غایبین ندارم ولی به نظر شما آیا بین بالا رفتن زمان خدمت از ۱۸ ماه به ۲۴ ماه و غیبت این چند میلیون نفر ارتیاطی نیست؟ چرا منی که دارم قانون رو رعایت می کنم باید ۲۴ ماه خدمت کنم تا جور دو میلیون غایب رو بکشم؟ فکر نمی کنید اگر زمان سربازی مثلا یکسال بود کلی از همین غایبین می اومدن خودشون رو معرفی می کردند و به افراد قانونمند به این شکل ظلم نمی شد؟ (2638017) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۰۴:۱۹
آخه کارشناس گرامی همین الان نیروهای مسلح توان سیر کردن سربازای خودشونو ندارن همه رو ساعت دو مرخص میکنن اوتوقت میخاید سرباز حرفه ای بگیرید با چه مقدار حقوق ؟ اول جیبتونو نگاه کن بعد طرح بدید (2638022) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۰۸:۳۷
فروش سربازی
طرح خوبیه اما نه واسه من که از پانزده سالگی کار کردم و به سختی مخارج پدر از کار افتاده و برادران را دادم .
مثل من سی وسه ساله کم نیست که از تحصیل و سایر خدمات اجتماعی مثل رانندگی ، ثبت احوال، بیمه درمانی ،شرکت در مناقصات و کار دولتی محروم شده اند و
حالا هم علیرغم اینکه متاهل هستیم و خرج زن و بچه و تامین معیشت زند گی خانواده پدری هم بر دوشمان هست باید فکری برای خرید سربازی بکنیم .... نه ، این در توان من و امثال من نیست
شاید پرداخت بیست میلیون یا دویست میلیون در توان از ما بهتران باشد که قبلا هم توانستند خدمت سربازی را مثل آب خوردن بخرندمنظورم ده سال پیش بود که عده ایی از هم دوره های من که توان مالی خوبی داشتند خدمت را خریدند ولی من و امثال من که به نان شب محتاج بودند نتوانستند خدمت را بخرند و همچنان از خدمات اجتماعی محرومند ....
عیبی ندارد باز هم از خدمات محروم می مانیم تا میانسالی ما هم طی گردد .
ولیکن با جدیت کار می کنم تا پسرم مثل من در حسرت خیلی چیزها نماند و همیشه تامین مالی باشد . کار و کار ....
به چیز دیگری فکر نمی کنم و خوشحالم تا امروز من و خانواده ام دست جلوی کسی دراز نکرده ایم و محتاج کسی نشده ایم ..
دعای خیر پدرم همیشه بدرقه من بوده و من از این بابت راضی ام (2638036) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۴۱:۵۰
امیدوارم البته پسرتان راه شما را نرود و سربازیش را برود تا محرومیت نکشد. یادش ندهید که سربازی نرفتن به از سربازی رفتن (2638330) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۱۰:۲۷
بسيار منطقي و كامل ً. خوشحالم كه جنين نمايندكاني هم داريم (2638043) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۱۲:۱۷
یعنی این آقا واقعا از مسولین مملکت خودمونه؟! ایول! (2638047) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۱۳:۳۶
من نمی دونم چرا همه دنبال این پولادی بنده خدا هستند چون اون هم می تونست مثل جباری پول بگیره وقطری بشه و دیگه واسه تیم ملی بازی نکنه (2638056) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۴۴:۳۰
کارت جعلی درست کرده.
و فرق هست بین کسی که سربازی نرفته و کسی که جعل اسناد قانونی کرده.
تبعیض اینجاست که امثال این آقا ، جرم مرتکب شده اما توی تیم ملی دعوتش می کنند، شما برو همین کار رو انجام بده ببین چه رفتاری باهات می کنند (2638337) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۱۶:۰۵
مدت سربازی خیلی زیاد است همه جوان ها نا امید و ترس و دلهره دارند از این مدت زیاد . باید سربازی مدتش 50 درصد کم بشه و اجباری باقی بماند (2638068) (alef-13)
 
پیام
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۲۱:۵۶
جناب آقای منصوری ارانی عزیز سلام
در ابتدا از زحماتی که جنابعالی و همکارانتان در جهت تصویب این بند بودجه و رفع مشکل جوانان می کشید، تشکر فراوان دارم.

دو مورد است که استدعا دارم تا در صحن علنی مجلس مطرح فرمایید تا این موارد مورد توجه قرار گیرند :

1- قیمتی که برای جریمه در نظر گرفته شده (30 تا 50 میلیون تومان)، بسیار بالاست و طبق برآوردها حداکثر 5 درصد (100 هزار نفر) توانایی خرید آن را دارند و مابقی (1 میلیون و نهصد هزار نفر) برایشان مقدور نیست. اگر هدف این است که حداکثر غایبین تعیین تکلیف شوند، با این رقم جریمه قطعا ممکن نیست و در خصوص اینکه به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی 50 درصد تخفیف داده خواهد شد نیز تا حدودی دور از واقعیت است. چون کسی که تحت پوشش است، یعنی اینکه به نان شب نیز محتاج است. حال این فرد چگونه قادر است 15 میلیون تومان هزینه کند !
حال اگر قیمت به حدود 10 میلیون تومان تنزل کند، قطعا حدود 80 درصد از غایبین استقبال خواهد کرد و رقم درآمدی هم (16 هزار میلیارد تومان) حداقل 5 برابر مصوبه (3 هزار میلیارد تومان) خواهد بود.

2- در خصوص به قوت خود ماندن بخشی از محرومیت ها حتی پس از پرداخت جریمه و دریافت کارت قرمز! این نوع برخورد به نوعی ایجاد شهروند درجه 2 در جامعه است. حتی اسلام نیز با این نوع برخود مخالف است و چگونه گروهی از نمایندگان محترم این موارد را بیان می کنند. در سال 82 که معافیت سنی صورت گرفت و همه بدون پرداخت ریالی هزینه و اعمال محرومیت های جانبی معاف شدند، کسی چنین ادعاهایی را مطرح نکرد ؟!
لطفاً نمایندگان محترم با کارت قرمز رنگ معافیت! ما را در جامعه انگشت نما نکنند.

با سپاس فراوان و دعای طول عمر برای جنابعالی و دوستانتان (2638083) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۳:۱۰:۳۷
سلام دوست عزیزم کاملا درست میگی

30 میلیون پول پرداخت بشه کارت قرمز داده بشه استخدامم ممنوع!!! تازه این آقا میخواد آموزشیم ببره!!! واقعا که عالیه!!! ایول دارن این نماینده ها

آقاجون مردونه ببخشین دیگه جریمه و خلاص 10 سال محروم یودیم دیگه قتل که نکردیم (2638402) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۲۶:۵۱
اتفاقا خیلی ازکشورهای دنیا دارن به این نتیجه میرسن که سربازی عرق ملی و وطن پرستی رو بیشتر میکنه.نمونه اش تو همه پرسی چندروزقبل فرانسه بود که 80 درصد مردم به اجباری شدن سربازی رای دادن.تو90درصدکشورهای جهان هم خدمت سربازی وجودداره.کسانی دوست دارن سربازی حذف بشه که از سرتنبلی و راحت طلبی حاضرنیستن حتی دوسال امنیت کشورشون رو بدست بگیرن (2638103) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۴۶:۳۹
هر خبری رو باور نکن ! (2638165) (alef-17)
 
امیرحسین
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۱۱:۲۵
اولا همه پرسی نبود و یک نظرسنجی عمومی - غیرعلمی- بود
دوما در یک فضای هیجانی و برای مبارزه با تروریست‌ها این نظرسنجی انجام شد، پس از حمله‌ای که به شارلی ابدو شد
ثالثا: خدمت اجباری که قبلا در فرانسه بود 10 ماه بود قربان
بهتر است اگر حرفی میزنیم، دور و اطراف آن حرف را هم ببینم. (2638239) (alef-17)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۰۸:۵۱
شما خدمت تو فرانسه رو با ایران مقایسه نکن برادر !
برو ببین شرایط سربازها اونجا چطوریه .؟چند ماه باید پا بکوبن وعمرشون و تلف کنند ؟
شرایط کشورشون تقریبا همه جا یکسانه ،آیا مملکت ما هم شرایط شمال و جنوب و دریا و مرزش مثل همه؟
... (2638614) (alef-17)
 
کاربر
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۲۷:۳۴
چرا این آقایون نماینده ها هیچ صحبتی راجع به مشمولین سی سال به بالای تحصیل کرده لیسانس به بالا نمیکنند مگه سی ساله با سی ساله فرقی میکنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2638105) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۱۷:۳۷
این دوستان بدون پرداخت جریمه مشکل سربازیشان حل می شود
چرا که غیبت ندارند تا جریمه شوند و از طرف دیگر سی ساله هستند و به درد سربازی نمی خورند
لایکها فراموش نشه (2638635) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۴۸:۰۵
چرا ما ایرانی ها همه چیز را سیاه یا سفید می بینیم و به رنگ خاکستری اعتقاد نداریم؟
سربازی اجباری هیچ اشکالی ندارد بلکه باید مدت آن به زیر یک سال تقلیل یابد مثلا" شش ماه تا هم مردان ما ضمن پخته شدن در دوران خدمت، امکان دفاع از کشور را در مواقع حساس داشته باشند و هم دولت همیشه دستش پر باشد و اگر نیرو های کادری به ماموریت مرزی بروند پادگانها خالی نباشند و هم ایجاد اشتغال برای جوانان می شود البته حقوقشان باید اصلاح شود. (2638170) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۱:۵۵:۱۶
بنده دانشجوی سال آخر دکترا هستم و متاهل و رسما بیکار!
هرجا برای مجوز موسسه یا مرکز آموزشی و یا استخدام می روم علاوه بر پارتی پایان خدمت هم می خواهند. من چجوری هم سربازی برم، هم بچه دار بشم، هم مخارج سرسام آور زندگی امروزه را تامین کنم؟
ما را ممنوع الخروج کنید، ما در کشور میمانیم و خدمت می کنیم ولی به ما فرصت پیشرفت بدهید، تلاشش با ما! (2638186) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۳۰:۱۴
احسنت (2638290) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۱۱:۴۳
ایجاد امنیت برای کسانی که کشور را چپاول می کنند عاقلانه نیست (2638240) (alef-17)
 
سید
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۱:۰۱:۴۷
طرف سربازی نرفته آسمون ریسمون می بافه که سربازی هدر دادن وقته!!! سربازی هدر دادن وقته ولی چت کردن و وایبر بازی هدر دادن نیست.انگار این مدتی که نرفته خدمت داشته روی موتور مریخ نوردها کار میکرده!!!!!!!!!!!!!!!!!

فلسفه خدمت مشکل نیست.دیگران پست دادن و تو راحت خوابیدی حالا تو پست بده تا دیگران آرام بخوابند. (2639427) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۲:۳۹:۱۶
وقتی حرف از قوانین راهنمایی و رانندگی یا قوانین مالیاتی به میان می آید، ما مثل بقیه دنیا هستیم و باید رعایت کنیم اما وقتی حرف از سربازی به میان می آید، ما مثل خودمان هستیم و نیاز به تقلید از دیگران نداریم. لطفا راهنمایی بفرمایید روشن شویم. (2638316) (alef-17)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۳:۰۵:۰۶
آقایون نماینده مگه شما نگفتید از سال 1367 به بالا شامل جریمه میشن؟؟! پس چرا الان میگید 30 ساله ها؟؟ متولدین 1367 سال آینده میشن 27 ساله. شما هم از همون اول گفتید 27 ساله به بالا و متولدین 1367. من متولد 1367 هستم. میخوام ازدواج کنم چون خدمت نرفتم کسی بهم زن نمیده. گواهینامه ندارم. پاسپورت ندارم. مدرک دانشگاهیم رو نمیتونم از دانشگاه بگیرم. وام نمیتونم بگیرم. آخه این ظلم نیست. من نمیتونم دو سال برم خدمت سربازی چون دارم کار میکنم و برای زندگی آینده م یه پس اندازی داشته باشم. لطفن روی همون حرفی که زدید بمونید و تکلیف 26، 27 ساله ها به بالا رو مشخص کنید. (2638388) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۰۰:۳۹
سلام
دوست عزیز اصلا سن مطرح نیست. شما اگر 8 سال به بالا غیبت داری، شامل این طرح می شی ... (2638600) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۰۶:۵۲
دوست عزیز، کمی غیر منطقی نیست حرفتون؟ من با سربازی اجباری مخالفم، نمیگم هم چون من سربازی رفتم بقیه هم باید برن! ولی این که دوست دارم ازدواج کنم و دارم پول پس انداز میکنم که نشد دلیل! همه دوست دارن کار کنن، پول پس انداز کنن، و ازدواج کنن. پس اگه اینجوری بود که همه باید تخلف میکردن و نمیرفتن سربازی!! (2638611) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۳:۰۷:۵۶
مگه همه ی شما نگفتید 27 ساله ها به بالا به درد نظام وظیفه نمیخورن. حالا چرا میگید 30 ساله ها؟؟؟!! (2638391) (alef-17)
 
xxx
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۳:۱۶:۰۶
آقای دانشجوی سال آخر دکترا!!!
کسی مگه مجبورت کرده بود بدون سربازی رفتن زن بگیری؟!! اصلاً اون آقایی که دختر به یه جوون سربازی نرفته داده باید قاعدتاً باید عاقله مردی باشه. اون دیگه چرا؟!
من لیسانسم رو گرفتم، رفتم سربازی، دور از شهر خودم. به جای تن دادن به سیگار و ولگردی عصرانه و شبانه تو شهر غربت بعدازظهرها نشستم تو پادگان واسه کنکور درس خوندم، خدمتم 1/5/90 تموم شد، 1/7/90 رفتم دانشگاه واسه فوق لیسانسم. پارسال هم درسم تموم شد، یه جای نسبتا خوب آزمون استخدامی دادم و قبول شدم و مصاحبه و گزینش و ... و نهایتا استخدام شدم. چند روز پیش هم عروسیم بود.
شما میخای به بهانه درس خوندن نری سربازی. دکتری واسه خودت دکتری. کمی از لپ تاپت فاصله بگیر بجاش یه ژ3 بگیر دستت یه کم شبیه مردا بشی. (2638412) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۱۲:۴۱
این حرفتون کاملاً توهین آمیزه آقای محترم. همسر من الان سربازه و قبل سربازی اومد خواستگاری و من و خونوادم هم هیچ مشکلی با این مسئله نداشتیم. چرا نباید به کسی که سربازی رفته دختر داد، یا باهاش ازدواج کرد؟ فوقش اینه که اون دختر 1.5-2 سال کمی بیشتر کار یا قناعت میکنه. سربازی سخته، قانون اشتباه و بیخودیه، بله، ولی بهتره اینقدر ازش یه غول که جلو اشتغال و ازدواج و همه چیو گرفته درست نکنیم.
در ضمن، کسی که به خاطر سربازی نرفتن پسری باهاش ازدواج نکنه، به احتمال زیاد اصلاً اهل زندگی نیست و بعیده برای تشکیل زندگی مشترک گزینه ی مناسبی باشه. (2638621) (alef-17)
 
YYY
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۲۱:۴۳
من به جای ایشون جوابت را میدهم:
1. ازدواج لازم هست و برای بعضی ها ضروری از نظر شرعی، علمی ، اخلاقی و منطقی. .(حالا تازه اگر عاشق نشده باشی..)
2. خالا سربازی اجباری از چه نظر لازم هست؟؟؟؟ کار شرعیه ؟کار منطقیه؟ علمی هست؟؟ چیه ؟؟؟؟ کار غلط غلطه حالا هی میخواهید توجیهش کنید؟؟ بعضی ها زیر حرف زور و ناحق نمیروند بعضی ها هم میروند.
3.مرد بودن به ژ3 دست گرفتن نیست! مرد بودن به تلاش برای زندگی سالم و پاک هست . مرد بودن به با قوی بودن به همراه با محبت بودن هست...

-- فکر نکن این حرف ها رو به بچه سوسول میزنه! من نصف سن شما بودم خودم با علاقه به آموزشی رفتم هم ژ3 دستم گرفتم هم کلاش!... ولی چون زیر بار حرف زور (خلاف عقل و شرع) نمیرم الان بعد از سی سال تو غربت گیر افتاده ام...
- امیدوارم بعد از عروسی با همسرتان نخواهید تلافی سختی هایی که کشیده اید (خودتان خواسته اید) را در بیاورید.(مثل این پاسخ به این آفای دانشجوی سال آخر).
ضمنا هر کسی شرایطی خاص خودش رو داره.. هر وقت در شرایط اون شخص قرار گرفتی نسخه بپیچید!
ممنون.

-- الف بازم نمایش نده!!! (2638644) (alef-17)
 
xxx
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۰۸:۴۸:۴۴
چزا سی سال پیش رفتی خارج؟! میشه اینو به من بگی؟! (2640063) (alef-10)
 
YYY
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۱:۰۲:۱۷
اولا شما جواب سوالهای من رو ندادید!؟ دادید؟؟؟
ثانیا: منظور من این بود که با اینکه سی سال از سنم گذشته به خاطر این سربازی (در اصل به خاطر زیر بار حرف زور نرفتن) تو غربت گیر افتاده ام.
به هر حال، این تو اصل موضوع فرقی نمیکنه : حالا چه 3 روز باشه، چه 3 سال باشه، سیزده سال باشه یا سی و سه سال.کافیه فقط یک روز درد غریبی (نه فقط غربت) رو کشیده باشی..................

-علاوه بر این (چون شاید بازم برات سوال پیش بیاد): من هیچ آشی به دلخواه نخورده ام که الان به خاطرش باید دهنم بسوزه....!!
- راستی پیشنهاد میکنم شما که مرد هستی ، به خاطر حرف هایی که به اون آقای دانشجوی سال آخر زدی از او عذر خواهی کنی.... (2640344) (alef-17)
 
يكي مثل خودت
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۴:۵۹
حالا بفرماييد ، نظرتان درباره امنيــــت از جهت شرعي و منطقي و عقلي و ... چيست؟

اين همه جوون رفتند سربازي براي امنيت كشور، حالا نوبت به اين بچه تنبل ها كه رسيده ببين چه ...مسخره بازي درميآورند؟ اگر نميخواهي نرو ولي از يكسري خدمات هم محروم ميشوي.
حالا هرچي ميخواي داد بزن ...آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآا...............آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآ (2640692) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۲۴:۲۲
مشکل کشور ما همینه که کسایی مثل شما با این طرز فکر تحصیلکردش هستید و تازه استخدام هم میشید (2638650) (alef-17)
 
همان دانشجوی دکترا که گفته شده نامرده!
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۳۴:۲۴
من وقتی زابل رفتم دانشگاه زمانی که ریگی آنجا آدم سر می برید مرد شدم عزیزم.
وقتی با مسافرکشی شهریه دانشگاه را دادم مرد شدم عزیزم.
وقتی روزی 8 ساعت تدریس می کردم و شش ساعت ترجمه تا مخارجم را حاصل کنم مرد شدم.
وقتی که روزی 16 ساعت توی آژانس کار می کردم تا پول عمل مادرم را جمع کنم مرد شدم.
ژ3 به دست گرفتن هیچ کسی را مرد نکرده، کلاغ پر رفتن هیچ کسی را مرد نکرده، اگر مردی به این حمالی ها و حماقت ها باشد، مردی برای شما! این همه ارازل و اوباش داریم که خدمت رفته اند! اگر سربازی قرار بود مرد بسازد این کشور پر از این همه فساد نیود! البته شاید مردی در تعریف شما هیکل گنده کردن باشد که خرس و شتر و اسب از همه مرد تر هستند.
.
من که در 28 سالگی سال آخر دکترا هستم نمی دانم چگونه می توانستم پای سیگار بشینم و ولگردی بروم (مثل اینکه شما از آن دسته افرادی هستید که خودتان راه راست و بقیه از گمراهان هستند!!!).
در 28 سالگی و با این همه مشکلات 3 کتاب نوشتم و 4 مقاله علمی پوهشی و هجده آی اس سی، حضور 2 روز در هفته در یک خیریه دولتی به صورت رایگان و ...
.
من به مصاحبه هم رفتم برادر! به خاطر نبودن در یک گروه شبه نظامی! مرا رد کردند و از ریشم که چرا اصلاح شده بود عیب تراشی کردند تا دیگر برادران! (شاید یکی مثل شما) به جای من استخدام شود. میبینی راحت می شود به یکدیگر تهمت زد: تو حتما پارتی داشته ای، تو حتما از برادران هستی که راحت استخدام شده ای، تو را به خاطر مرد بودنت و نه به خاطر توانایی هایت استخدام کرده اند :ی
.
توهین کردن آسان است: از باب توهین به پدر زنم هم ممنونم...
.
من در زندگی شخصی و از لحاظ درآمد مشکلی ندارم و خدا را شکر مشکلی نداریم مگر سربازی که تحمیلی است وگرنه ازدواج من هیچ مشکل مالی ایجاد نکرده است، پس مشکل ازدواج نیست عاقل تر از همه، مشکلات بیرونی که یکی از آن ها سربازی است سد راه است.
.
امیدوارم یاد بگیریم که کمتر به هم انگ بزنیم و اهانت کنیم که در سال های اخیر دیده ایم که این رفتار راه به جایی نمی برد جز نابودی اخلاق در جامعه.
امیدوارم درباره زندگی دیگران بیشتر بدانیم و بعد قضاوت کنیم، اگر اهل راه حق هستیم که امام صادق بسیار درباره قضاوت های نابخردانه سخن گفته.
.
من دکترم، واسه خودمم دکترم! و از اینکه جوانیم را در راه علم آموزی و نه "مرد شدن" در پادگان سپری کرده ام تا یاد بگیرم به مردم توهین نکنم، تهمت نزنم و مردم را مورد قضاوت قرار ندهم بسیار خوشحالم.

الف جان لطفا این پیغام را به دست "مرد" برسان. (2638802) (alef-17)
 
يه جوون خدمت رفته
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۲:۳۸:۰۰
دكتر جون، شما اين همه كار كردي، درس هم خوندي؟
اگر كه همين سربازهاي هم سن و سال خودت نبودند كه امثال ريگـــــي سر تو رو هم ميبريدند
اگر امنيت نبود كه تو نميتونستي مادرت رو ببري بيمارستان. تو نميتونستي سركار بري، تو نميتونستي .....
الان هم ميشديم سوريه

فكر كردي همه اونهايي كه ميروند سربازي خوشي زده زير دلشون از اون طرف هم در اومده

به خدا قسم بچه هايي رو ميديدم كه بعد از ساعاتي كه در يگان بودم با همون لباس خدمت ميرفتند سر كار تا كمك خرج زندگي پدر و مادرشون باشند (2640667) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۳۶:۳۲
عجب آدم بی تربیتی هستید.
متاسفم که هموطن شما هستم. (2638806) (alef-17)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۴۱:۰۲
در حد فوق لیسانس حرف نمیزنی برا دانشگاهت متاسفم. کسی که نه شرایطشو میدونی نه از وضعیت زندگیش خبر داری چطوری اینطور راحت به تنبلی و تن پروری متهم میکنی؟ (2638818) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۹:۰۸:۱۰
دوست عزیز که کامنت دادی از ادبیات صحبت کردنت مشخصه یک روز هم تو دانشگاه ها نبودی یا نهایتا جایی مثل دانشگاه آزاد یا پیام نور بودی کسایی که واقعا درس خوندن دیگه به درد کار نظامی نمیخورن همه اینو میدونن جز امثال شما (2639219) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۰۴:۴۱:۳۴
برادر فراموش نکن که هر کس شرایط خاص خودش رو داره...قضاوت ممنوع!!!
مثلا در مورد اینکه چرا طرف پشت سر هم تا دکتری خونده یکی از دلایلش میتونه این باشه که الآن دانشگاه های تاپ ما برای گرفتن دانشجوی دکتری فاصله بیشتر از یک سال بین ارشد و دکتری رو یه امتیاز منفی میدونن و برای پذیرش این افراد خیلی سخت میگیرن...البته برای این کار دلایل خودشونو دارن. (2649911) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۳:۴۸:۰۱
من جزو کسانی هستم که 2 سال تو بدترین شرایط خدمت کردم و یه جورایی مخم فرمت شد! سربازی اجباری یعنی 2 سال ار بهترین سالهای عمر یه جوون به جای تلاش در راه سازندگی کشور به بطالت و بیگاری بگذره. میشه یه اموزش کوتاه مدت گذاشت و بعدها اگر خطری کشورو تهدید کرد این نفراتو احضار کرد. اونایی هم که نمیتونن بخرن میتونن با دریافت یه حقوق مناسب این دوسالو خدمت کنن. (2638562) (alef-17)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۳:۵۵:۱۱
چرا سال اینده متولد1368 که قانون را دور زده بخره ولی متولد1368 که فوق لیسانسه بره خدمت ؟؟؟ کاش به تحصیلکرده ها هم خدمت فروخته بشه کاش .... (2638586) (alef-17)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۰۴:۵۲
تو این مصاحبه سوال تکراری وجود داره ، ولی مصاحبه کننده نپرسیده آقای دکتر تکلیف دانشجوهای ارشد و دکتری که بعد از خدمت 30 ساله میشن ،بدون کار چی میشه ؟؟؟ نپرسیده مگه توانایی بدنی این دانشجوها با بقیه افراد غائب فرق میکنه ؟؟؟
نگفته آقای دکتر دوماه هست که دانشجوهای پابه سن گذاشته دارن از مشکلاتشون میگن .شما بهشون توجه کنید
چندتا از کامنتاشونو بخونید تا با استرس ها و تنش هایی که اینها باهاشون درگیرن آشنا بشید .
مصاحبه کننده عزیز این همه ما اومدیم و درخواست رسیدگی دادیم .گفتیم والا تعدادمون کمه ما هم میتونیم مشمول این قانون بشیم ، ولی دریغ از یک سوال یا پیگیری !!! (2638606) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۴۶:۳۶
متاسفانه شما می گید که ما چون دکترا گرفتیم و سنمون بالای 30 هست، باید معاف بشیم !
قبول کنید که منطقی نیست. اینطوری باید همه بالای 30 ساله ها رو معاف کنن نه فقط شما رو ! (2638833) (alef-17)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۷:۲۰:۵۰
شما یکبار دیگه کامنت من رو با دقت بخونید .
اولا بنده گفتم ما دانشجویان پا به سن گذاشته هم میتونیم مشمول این قانون بشیم .وقتی گفته میشه "هم" به معنی جمع میاد .یعنی غائبین و دانشجویان
درثانی دارن قانون میذارن 30 سال به بالا رو معاف کنن .اصلا بحث همینه .من که از خودم در نیاوردم .بنده میگم افرادی که قانون و دور نزدن و تعدادشون کمه ،منظورم دانشجوهاست ، هم ! مشمول این قانو بشن .یه بار دیگه بخون گفتن 30 ساله های غائب رو میخوان معاف کنن .حرف من نیست .یه بار دیگه بخون
خوندی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2639019) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۱۱:۲۶
بهترین راه حل کاهش مدت سربازی اجباری به مدت نهایتا هشت ماه و برداشته شدن تمام معافیت های غیر ضروری و کسر از خدمت است. به این ترتیب هم سرباز تامین میشود و هم مدت زمان زیادی تلف نخواهد شد و عدالت هم پا بر جا میماند. (2638619) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۱۴:۵۴
اگه کسی بالای 30 هستش و غیبت داره، مبلغی رو به عنوان جریمه می پردازد و مشکل سربازیش حل می شود
حالا کسی که 30 به بالا هستش و غیبت ندارد یعنی بدون پرداخت جریمه مشکلش حل می شود؟؟؟؟؟؟؟ (2638630) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۴۸:۱۲
دوست عزیز حرف شما یعنی اینکه خدمت سربازی تا 30 سالگی بشه. بالاتر از اون باید معاف بشن. این نیاز به تغییر قانون سربازی داره. (2638839) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۹:۱۹:۳۶
آره دیگه از یک طرف بالای 30 ساله و بدرد سربازی نمی خوره و از طرف دیگه غیبت نداره که جریمه بشه بنابراین بدون پرداخت هزینه احتمالا مشکلش حل بشه
مگر این که اسم "جریمه" به "فروش" تغییر کنه اونوقت باپرداخت هزینه مشکلش حل می شه (2639241) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۲۰:۳۰
همانگونه که مدیران دولتی در قبال برون سپاری مقاومت میکنند و پند و نصیحت و استدلال نیز از مقاومت آنها نمیکاهد ، نباید انتظار داشته باشید ستاد کل نیروهای مسلح به بحث سربازی حرفه ای علاقه مندانه نگاه نماید این وظیفه نمایندگان مردم است که صلاح و صرفه مملکت را لحاظ نمایند . (2638641) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۴۴:۴۵
من یه اشتباهی کردم در زمان تحصیل گواهینامه م رو نگرفتم. از مسئولین خواهش میکنم. خواهش میکنم تو رو به مقدساتتون اجازه بدید این گواهینامه رو بگیریم. من الان 26 سالمه. من مدرک دانشگاهیم رو نمیخوام. پاسپورتم نمیخوام. هیچی نمیخوام. لااقل گواهینامه م رو اجازه بدید بگیرم با ماشین کار کنم. فقط این لطف رو برای ما بکنید. کار کردن با ماشین باید با گواهینامه باشه. بدون گواهینامه هم رانندگی ماشین و هم موتور جدای از خود شخص برای جامعه و عابرین پیاده هم خطرناکه. مسئولین راهنمایی رانندگی دست کم شما وساطت کنید اخذ گواهینامه برای همه میسر بشه. (2638689) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۵۱:۳۸
محدودیت سنی رو برای جریمه بردارید تا همه بتونن جریمه بدن و مشکل سربازیشون رو حل کنن. این یه دلخوشی رو به جوانهای این کشور بدید. اگه میخواید یه جوان تو سن 20 سالگی ازدواج کنه باید سدی به نام خدمت جلوی پاش نباشه. همه دارن دم از ازدواج جوان ها میزنن تو تلویزیون و رادیو و.... ولی هیچکس مشکل اصلی پسرا یعنی همین سربازی رو حل نمیکنه. بردارید این سربازی رو تا بیشتر مشکل جوانها حل بشه. چون این سربازی یه جورایی به ضرر دخترها هم هست و ازدواج اونها هم با سربازی پسرها به تاخیر میفته. (2638706) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۵۰:۳۴
هرکسی که بیش از 8 سال غیبت داره شامل جریمه می شه که حداقل هم می شه (19+8=27) 27 سال
اگر قرار باشه کسی که یکسال هم غیبت داره رو هم معاف کنن که دیگه کسی سربازی نمی ره ! (2638847) (alef-17)
 
میلاد
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۷:۳۷:۴۷
عزیز من اگه نمی دونی بدون که توی خیلی از کشورها که سربازی اجباری دارند، سن 28 سال یا 30 سال سن معافیت قرار داده شده. یعنی شما بعداز رسیدن به اون سن (فارغ از اینکه درس خوانده باشید یا فرار کرده باشید یا هرچی) خود به خود معاف می شین.
اگر هم حرف منو قبول نداری می تونی یه سرچ بزنی و قوانین سربازی کشورهای اروپایی رو بخونی.
پس انقد تعجب نکن اگه سال دیگه (حتی فقط واسه یک سال!) این قانون رو اجرا کنن و بگن فوق لیسانسها و دکترهای بالای 29-30 سال هم شامل این قانون میشن.
چون توی اکثر دنیا رفتن یه جوون 29-30 ساله به خدمت اجباری!! یک امر عجیب و خنده داره (2639058) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۴:۵۶:۳۵
بردارید این سربازی رو. برای قانونی که اشتباهه مردم باید جریمه هم بدن؟؟ سربازی اجباری رو بردارید و به اونهایی که قبلا سربازی رفتن یه تسهیلات اضافی بدید تا گله مند نشن. مثلا یارانه شونو بیشتر کنید. یا اونایی رو که نرفتن رو از کاندیداتوری مجلس محروم کنید. ولی در کل بردارید این سربازی رو. این خدمت سربازی خودش مسبب بی قانون و فساده. (2638722) (alef-17)
 
سهراب
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۱۴:۲۶
کدام کار ما با دنیا مثل همه ما همیشه برخلاف جریان اب حرکت کرده ایم وهمین نوع حرکت هم مارا از پیش رفت کشور باز داشته همه دنیا به سربازان پول میدهند سربازی کنند اما ما از مردم پول میگیریم سربازی نروند (2638765) (alef-17)
 
مازیار
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۲۱:۴۲
من کارشناسی کامپیوتر دارم و خیلی ازدوستان من هم فوق لیسانس و دکترا دارند ولی میریم سر کلاس درس یکی از هموطنانمان که از ۸ سالگی به اروپا مهاجرت کرده و فقط دیپلم دارد!
سیستم آموزشی ما به درد نمیخوره. به بنده و دوستان من تا زیر دیپلم حجم زیادی ریاضیات سنگین گفتند که اصلا به درد ما نخورد بعدا. بعد از ۲ سال درس خوندم توی دانشگاه فهمیدیم که باید منابع درسی را به زبان انگلیسی بخوانیم. حالا سنمان هم شده بیست و اندی سال و زبان یادگرفتن برای ما سخت شده.
و مهمتر از اون حتی در درسهای مثل سیستم عامل ما میبینم که تفکر و فرهنگ اروپایی و دید آنها به مسایل هم دخیل است و ما با این چیزها هم ناآشنا هستیم.

حالا هر چی که شده شده. انسان عاقل انسانی که تجربه بگیره. ما قربانی ندانم کاریهای عده‌ای در طرح ریزی سیستم آموزشی شده‌ایم. من سربازی رو هم رفتم. با ما کردید ولی با بقیه نکنید. (2638787) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۹:۰۱:۵۹
درود بر شما آقای مازیار مشخصه دانشجوی خوبی هستین دقیقا همین مراحلو این حقیر هم کشیدم،الانم تو دوراهی خارج رفتن یا سربازیم (2639209) (alef-10)
 
مجید از انار
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۳۱:۵۷
آقای آرانی:

من سرباز 7 ماه خدمتم و میدونم سربازی یعنی چه و اینو هم میدونم که طرح سربازی حرفه ای دیگه به درد امثال من نمی خوره. اما شما رو به اعتقادتون قسم نذارین نسلای آینده مملکت من این تجربه تلخ رو مث من تکرار کنن.

آقا از حرفات معلومه که این مشکل نسل منو میفهمی. حالا که میفهمی، پس مسئولی. و باید برای تک تک جوونای مملکتت توضیح بدی که چرا همین امروز کاری برای حل این واقعا معضل اجتماعی انجام ندادی

آقای آرانی شما که میدونی مسئولی، مسئول (2638799) (alef-17)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۴۳:۰۳
واقعا دیگه خسته شدیم. اقای منصوری جدی پیگیری کنید سربازی اجباری رو بردارید. از زندگی افتادیم. معضل بزرگی شده برای جوون ها. واسه همه مخصوصا ما که رفتیم دنبال تحصیلات. جدی پیگیری کنید. نذارید فقط در مرحله حرف بمونه. اخه چیه این قانون که سراسرش اشکاله و عامل بدبختی مملکت (2638827) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۸:۵۸:۴۹
پیگیری نمیکنه کسی دوست عزیز،همون موقع دیپلم جای درس رفته بودیم سربازی و کار آزاد الان وضعمون این نبود (2639203) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۸:۳۹
يجوري ميگي ، انگار كساني كه ميرن سربازي
، ميرن دنبال الواتي (2640707) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۵۴:۱۱
دنيا زندانىها را عفو عمومى مىده را حل اىنكار عفو عمومى است كه بعد از اىن همه فشار و جحاف بر ملت ك حالي بهشان دهيد عفو عمومى كه بايد رهبر ارجمند ان را فرمان بدهد و پس از ان سربازى حرفهاى ا حقوق خوب و مطمءن باشد خيل جوانان بيكار صف مى شند هر جيز نام اجبار دارد تنفر انكيز ات و حالا كه حقوق دهيدوانتخاب كنيد كلى خواهان داردتقاضاى عفو عمومى براى تام سربازان فرارى و غايب داريم (2638857) (alef-17)
 
پارسا
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۵:۵۸:۰۰
سلام، من متاسفام برای آن جوانی که تحصیل کرده هست و ادعای شور و فهم می کند ! از هر قشری که بپرسید می گویند سربازی اجباری ! بیگاری کشیدن و استفاده نا درست از جوان های مملکت هست ! توهین به آنها .. توسط فرماندهان عقده ای نظام واقعیت واقعیت هست .. کسی که مدرک مثلا فوق مکانیک دارد و باید از دانشش بعد از تحصیل استفاده کند فرستاده می شود به خدمت اجباری و نامقدس سربازی .. .. حتی اساتید دانشگاه هم اگر دو سال تحقیق و مطالعه خود را رها کنند هر چقدر هم تلاش کرده باشند طی دو سال بخش عظیمی از آن فراموش خواهد شد که یعنی حداقل ۶ الی ۷ سال از عمر شما تلف شده هست و در انتها این کشور و مسئولین نظام مثل سردار کمالی هستند که باعث و بانی می باشند مگر قرار نیست کشور پیشرفته ای ساخته شود ؟ می دانید چرا جهان سومی هستید ؟ دلیلش تکبر و جبری هست که توسط شما به ملت عزیز ایران خورونده شده هست ... مگر نمی شود آن جوان بلافاصله بعد از تحصیل سریعا جذب نظام شود و کارایی بالایی داشته باشد .. نه اینکه برود سربازی و یه پاپاسی هم نگیرد .. هر چیزی هم که تلاش کرده بدست آورده به مرور زمان یادش می رود .. ..
در خصوص آن آقایی که گفت سربازی متااااااااااااااهلین اصلا چرا ازدواج کرده ای به اون دوست عزیزمون ! اول از همه مگر رهبر عزیزمان نگفته اند که جوانان سرمایه های این کشور هستند ! مگر رهبر عزیزمان نگفته اند ازدواج دانشجویی بسیار کار پسندیده ای هست ! ولی وقتی معضلی مث سربازی به میان می آید هیچ کس کمک نمی کند مشکل اصلی سربازی اجباری و زوری بدون حقوق ! بیگاری کشیدن ! سوء استفاده و غیره همه اش توسط مسئولین و فرماندهانی که در پادگان ها هستند ایجاد شده هست درست نیست ؟
به نظر من رهبر باید در این موضوع دخالت کند و حتما حتما سربازی حرفه سال دیگر اجرا شود ! شما یک نگاهی در اینترنت بیاندازید میلیون ها نظر دیده می شود که حداقل ۸۵ در صد نظرات مخالف سربازی اجباری هست !!
سربازی هیچ سودی برای یک جوان ایرانی ندارد جزء بالا بردن سن ازدواج ! عدم اشتغال زادیی بعد از سربازی ! فراموش شدن تمام مطالب علمی طی دو سال ! آزار و اذیت جوانان از قصد .. سوء استفاده ها .. پارتی بازی ها ! آقازاده ها ! سرمایه داران همه این بحث ها توسط سربازی ایجاد شده و واقعیت هم دارد سربازان در پادگان ها دیدند و واقعیت را نظاره کردند. (2638873) (alef-17)
 
پارسا
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۶:۰۸:۴۶
من دو نظر گذاشته ام امیدوارم که سانسور خبری نشود.
در جواب توهین آمیز اون دوستی که به متاهلین توهین کرده بود ! طبق سنت پیامبر و امامان، ولایت و رهبری ازدواج امری نیک و مفید هست این سربازی هست که به زور به ملت عزیز ایران توسط نظام خورانده شده هست باید واقعا دیگر آن را تغییر بدهند .. چرا یک جوان تحصیل کرده یا تحصیل نکرده باید برود سربازی ۲ سال آن هم یک ریال دریافتی نداشته باشد .. مگر قانون نگفته ایکس درصد حقوق کارمندان رسمی باید داده شود چرا قانون اجرا نمی شود ؟ پس دلیلش مشخص هست رایگان بودن نیرو به صرفه تر می باشد .. بیگاری کشیدن این وسط بحثش جدی می شود .. حجم کاری که کادری باید انجام دهد میاندازند روی دوش سربازی و خودشان فیلم و سریال می بینند .............
قانونی فقط برای مردم قشر فقیر و متوسط و خوب می باشد نه آقازاده ها و سرمایه داران .. تاریخ آن را ثابت کرده هست !! چرا آقای سردار کمالی به قانون احترام گذاشته است ؟ پس حقوق ها در جیب چه کسی می رود ؟
چرا کسانی که کارت های مهرداد پولادی و امثال این آقا را صادر کرده اند بررسی نشد کله گنده بودند ؟ آخرش هم یکنفر بیگناه را باز خواست و توبیخ می کنند تا سر مردم گرم شود و مجرمان اصلی قدرتمند و کله گنده فراری هستند ...
یکی دو تا نیست آخه ... مردم دیگر اعتماد ندارند به سردار کمالی و امثال این آقا تمام شد رفت.
منم ازدواج کردم و سنم پایین تر از ۲۵ سال می باشد و اصلا هم پیشمان نیستم فقط مقصر اصلی نیروهای مسلح و نظام وظیفه و دولت و مجلس می باشند، من یک از بستگانم که متاهل هم بوده در پادگان .. بود و کارهای کادری و غیره را اون انجام می داد بعضا هم تا ساعت ۵ الی ۶ هم نگهش می داشتند .. مگر بنده خدا همسر و بچه ندارد ؟ خرجش را این آقایان مفسد می خواهند بدهند ؟ تازه بدترین توهین ها را هم شنیده پس مردم دارند می بینند مردم آگاه شده اند سربازی نامقدس و مکرو هست شرعی نیست اخلاقی نیست و حتی اقتصادی هم نیست.
هدف ۳ چیز هست سوء استفاده .. بیگاری .. و سومی بماند ...
نظرات را بخوانید تازه حداقل بعضی از نظرات هم سانسور شده اند.
تا به حال از خودتان پرسیدید چرا نمیشود از نظام وظیفه شکایت کرد ؟ چرا اصلا پیگیری نمی شود ؟ شما میلیون ها نظر هم بدید ملت برای آنها خیلی عذر می خوام حکم گو... بیش نیستند. (2638904) (alef-17)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۷:۲۲:۱۸
اگر نمایندگان مجلس پیگیر اجرای قانون مصوب خودشان در مورد حقوق سربازان باشند مسلما ستاد نیروهای مسلح وقتی ببیند که خبری از نیروی رایگان نیست تن به گذر از سیستم عجیب و واپسگرایانه ی سربازی اجباری خواهد داد. (2639024) (alef-10)
 
پژمان
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۷:۴۵:۱۷
به نظر بنده باید قید غیبت برداشته بشه و ملاک سن و میزان تحصیلات باشه
که به قول سردار کمالی میشه 27 سال (2639075) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۰:۵۰:۲۴
مسخرست که طرف بدون غیبت کمنر از 8 سال معاف بشه ! (2639405) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۱۷:۴۳:۳۵
مسخره این نیست که شما فرمودید ...مسخره اینه که طرف 30 سالش شده باشه نه خونه داشته باشه، نه کار مناسب داشته باشه، نه سرمایه داشته باشه، نه ماشین داشته باشه، نه بتونه ازدواج کنه ولی بااینحال بخواهد آدم باقی بمونه!! این مسخره ترین حالت ممکنه.... (2652785) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۱۸:۳۳:۵۱
انقلاب داره از اهدافش فاصله می گیره
زمانی فقرا می دیند که حداقل دولت بین آنها و اغنیا تفاوتی قایل نیست
ولی الان اگه پول داشته باشی هم میتونی با 55 میلیون مدرک دکتری بگیری
با 30 میلیون هم کارت پایان خدمت
و با . . . همه چیز
خدا را شکر
عملا افکار سرمایه داری حاکم شده (2639170) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۲:۵۶:۳۴
دوست عزیز چه قبول کنیم چه نکنیم دنیا بر پایه سرمایه داریه! غیر از این نمیتونه باشه. میشه؟ شما دلیل مستند بیار (2639692) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۱:۰۸:۳۵
آنوقت سربازی اجباری (میراث دوره قبل) چه نسبتی به اهداق انقلاب داره؟؟؟؟ شما میدونی برای چی اصلا مردم انقلاب کردن؟ (2640368) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۰:۲۲:۵۰
من حاضرم با 30 ميليون تمام با سرايط فعلي سربازي به جاي كسي خدمت كنم اگر به فكر كار افريني هستيد بسم الله ... (2639368) (alef-10)
 
امیرحسین
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۱:۴۹:۵۴
با سلام
من خواهش میکنم مسولین یه فکری هم به افراد متاهلی که از معافیت تحصیلی استفاده کردن الان با تحصیلات تکمیلی و 28 سال سن و متاهل که قادر به رفتن سربازی نیستند بکنید واقعا شرایط سخت و ناگواری هست چون تامین معاش بسار سخت هست بنده با این وضعیت سخت ازدواج کردم حالا باید برم سربازی؟ یا 8 سال غیبت کنم؟خواهش میکنم طرحی را برنامه ریزی کنید که فقط افراد با 8 سال غیبت شامل این طرح نشوند
با تشکر (2639541) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۶:۵۱:۳۱
دوست عزیز کسی به فکر من و شما نیست. خودت فکری به حال خودت بکن (2648963) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۱:۵۰:۳۷
كدام خدمات اجتماعي رايگاني رو به مردم ميديد كه ٢سال سربازي مجاني و اجباري بدن واسه تحصيل پول ميديدم واسه درمان پول ميديم (2639544) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۲:۴۱:۳۹
سربازی اجباری با سربازی عمومی فرق داره. همه بدون استثنا باید بروند سربازی. مثل حق رای. نه اینکه بچه مایه دارها معاف شوند. اگر همگانی بودن سربازی برداشته شود، که تا حدود زیادی هم شده است، آنوقت در روز حادثه چه کسی از کشور دفاع خواهد کرد؟ بچه مایه دار که پول داده و سربازی را خریده. بچه فقیر هم می گوید من چرا باید برای حفظ مال و املاک آدم مایه داری که خودش را به خطر نمی اندازد با جانم بازی کنم؟ (2639664) (alef-10)
 
موتور سوار بدون طلق
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۲:۴۳:۲۶
چرا همه از نرخ خرید افزایش سن بالا بودن مدرک و..... ولی کسی از وطن حرفی به میان نمياره اگر در این مملکت زندگی میکنید چرا سنگ جلو قوانین می اندازید. یا به نفع خود قوانین وضع میکنید. (2639671) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۲:۴۶:۴۵
دنیا نمیفهمه مثل سایر مسایل ،ما الگو ی همه کشورها هستیم وهمه را به راه راست هدایت میکنیم (2639679) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۳:۱۲:۳۲
الف جان به خدا دوست دارم

چون حداقل سه ساله میبینم که از اون خبرگزاریهایی هستی که دغدغه سربازی نسل منو منعکس میکنی

خدا این دغدغه رو ازت نگیره

قربونت برم حتما حتما بازم از این مصاحبه ها بکن.

تنها کور سوی امید نسل من برای فشار بر تصمیگران نظام وظیفه ای.

بازم تشکر الف جان.

امیدوارم این تشکر و این درخواست به دست همه عوامل خبرگزاریتون برسه. (2639715) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۸ ۲۳:۴۲:۲۶
حرف حساب جواب ندارد (2639784) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۰۰:۳۷:۰۹
بابا سربازی اجباری کلا باید لغو بشه. شماها دارید سر مبلغ و مدرک تحصیلی دعوا می کنید؟! تو این مصاحبه هم گفته شده برای لغو سربازی باید مطالبه عمومی شکل بگیره. نه اینکه دعوا کنید سر اینکه کی مستحق تره و کی مرد تره! (2639848) (alef-10)
 
كارشناس
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۰۳:۱۳:۲۳
ما دو نيروى مسلح داريم، ارتش و سپاه . لذا مى توان سربازى را حرفه اى نمود و از حالت اجبارى دراورد. راهكار ديگر از انجاييكه توليد در صنعت و كشاورزى ، اصل لازمى براى تو سعه كشور است، مى توان در صورت استمرار روند سربازى اجبارى، طرح سرباز توليد شامل سرباز كشاورز و سرباز صنعت را تصويب و اجرايى نمود. طبق اين طرح پس از طى دوره نظامى و تخصصى هر سرباز در كارخانجات و كارگاهها و مزارع دوره سربازى را سپرى نموده و حقوقى در حد كمتر از كاركنان غير سرباز دريافت مى دارد. (2639920) (alef-10)
 
اتابک
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۰۸:۳۳:۱۷
ذکر چند نکته خالی از لطف نیست
۱) اتفاقا جهت اطلاع شما عرض کنم که این بچه پول دارها هستند که به استخدام نیاز ندارن!! فقط پاسپورت میخوان برای رفتن به آنتالیا و…… افراد متوسط و فقیر جامعه هستند که میخوان درس بخونن و استخدام بشن و در ایران بمونن
۲) اگر میخواهید این طرح مقابل آقازاده ها و پول دارها باشد و واقعا برای افراد متوسط و فقیر جامعه باشد بیایید شرط عدم استخدام را حذف کنین و شرط عدم اخذ پاسپورت را جایگزین کنین!! آنوقت یک کار اساسی و ضد سرمایه داری و آقازاده ای انجام داده اید
۳) ۱۰ سال محرومیت از بسیاری حقوق اجتماعی و با ترس زندگی کردن کافی نیست که حالا با پرداخت جریمه سنگین میلیونی تموم بشه!

خوشحال میشم اگر نظرتون رو بدونم

خواهشا شرط عدم استخدام رو حذف کنین ( یا علی) (2640046) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۱:۰۱:۲۳
اومدی ابروشو درست کنی، چشمش رو هم کور کردی (2640340) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۲:۴۶:۴۶
بچه پولدارهایی که مد نظر شما هستن همین الان هم نمیرن و کارت میگیرن! مگه فوتبالیستا نبودن. اکثر اینها از قشر ضعیف یا متوسط جامعه هستند. (2640700) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۰۷:۴۷:۱۳
اخه دوست عزيز اصلاً واسه چي بايد شرط بزارن چه استخدام چه پاسپورت حق مسلم هر كسي هست در ضمن دوست من قانون كار براي استخدام در ايران تا ٣٠سالگي است و اين طرح هم براي ٣٠سال به بالا (2651370) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۰۸:۵۹:۰۷
30 تا 50 میلیون ؟؟؟؟؟؟ شاید این هم برای خوشحال و راضی کردن ثروتمندان است. همه جور تفریحی دارند دکترا با پول می گیرند سربازی هم نروند.احسنت. احسنت.

از مسئولین بپرسید چرا فراموش کردند که امام خمینی فرمود که یک تار موی کوخ نشینان را با کاخ نشینان عوض نمی کند؟ چرا هر سال از امام (ره) بیشتر فاصله می گیرند؟ (2640083) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۱:۰۰:۳۱
چه ربطی داره؟
کلی از مشمولین غایب از همان کوخ نشینان هستند
مبلغ کلا باید کمتر بشه تا همه بتونن استفاده کنن (2640336) (alef-17)
 
شهروز
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۰:۱۸:۵۴
با سلام وخسته نباشيدخدمت اقاي دكتر
ضمن سپاس اززحمات شما دررفع موانع ازجلوي اين قشرازجوانان مملكت لازم مي دانم چند نكته عرض كنم اول اينكه اميدوارم مجلس حداقل جريمه روپايين بگيره كه ازطرح استقبال بشه چون واقعا غريب به 90درصداين قشرازجامعه سطح متوسط وپايين جامعه بودن بعدشم تو اين 10سال كلي محروميت اجتماعي كشيدن فكر نمي كنيد بسشون باشه اخه اينا كه نبايد برن بميرن....ثالثا كارت قرمز كه ديگه واقعا زشته نمدونم كدوم نماينده مطرح كرده ولي واقعا بد بودكه اگه اين جور باشه فكركنم واقعا 5درصدجامعه هم استقبال نكنند اونايي هم كه استقبال كنن مايه دارانند كه فقط مي خواين برن خارج وديگه كارتو لازم ندارن همون فرودگاه مي ندازن بيرون....بازم ممنون آقاي دكترمنصوري از زحمات بي دريغتون....يا علي (2640224) (alef-17)
 
علامه
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۰:۴۳:۲۱
با سلام

واقعا تبریک میگيم بسیار نماینده فهمیده متواضع دوراندیش و به معنای واقعی کلمه

متعهد است و به شدت از غوغا سالاری ، تکبر ، ریاکاری وخودنمایی به دور بود

ممنون از سایت الف که این چنین افرادی را که معمولا گمنام هستند کشف می کند
دیدگاه ما را نسبت به نماینده ها و کلاس کاری انها عوض کردید

چند نکته :

به نظر من این بحث یک بحث چند بعدی هست کاش الف زحمت می کشید
یک حقوقدان ، یک نظامی حرفه ای دوراندیش یک روانشناس یک جامعه شناس از منظر اجتماعی ، زندگی فردی ، توان دفاعی کشور و حقوق انسانی بررسی میکرد
تا تک مضراب های پراکنده دوستان در یک چارجوب جای خود را پیدا میکرد و هر کسی با یک سیگنالی احساس نمیکرد که نظر او دیده نشده است


جمعی از دانشجویان علامه طباطبایی (2640283) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۲:۱۲:۵۳
در كل هر چيز اجباري مورد پسند هيچ فردي نيست حتي در قران هم مي فرمايد در دين هيج اجباري نيست ودر كل اين قانون قانون رضا خاني است كه بايد اصلاح بشه و شان نظام اسلامي نيست (2640613) (alef-17)
 
ش.ک
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۲:۵۱:۳۹
سلام
اگر شما می خواهید کمک کنید جوانهای ایرانی خارج از کشور برگردند بیاید یه تغییری در تاریخ معافیت های خروج از کشور بدید که از عدد 1382 به بعد تغییر نکرده....بعدشم اونی که اونجا هست هیچ وقت برنمی گرده که 30 ملیون بده تا شهروند دوم شه تو کشورش اونم با چون و چرا در حالی که تو اونجا می تونه کار کنه چون ملیت اونجارو داره اصلا امکان داره 8 سال غیبت نداشته باشه2 سال داشته باشه پس اینها بهونه هست پس بیاید یه فکر کامل و جامع برای همه ی غایبین کنید چون اینجوری مشکل عده ای حل میشه که به اصطلاح اقا زاده هستن...پس تکلیف اونهایی که بیش از 3-4 سال غیبت دارن چی میشه؟؟؟؟؟؟اونها هم باید صبر کنند؟؟؟؟؟؟!!!!!!!
اگر از این قانون های بی چون وچراهای الکی باشه اینطور نمیشه که فوتبالیست کشور که امید کشورمونه و بهش میبالیم انقدرکشورش واسش ارزش نداشته باشه که از خدمت فرار کنه اونم به دلیل بازی های اسیایی و پیداش نشه....منظورم فوتبالیستها نیست همه ی اونهایی که بنا به دلایلی نتوانسته اند برون سربازی باید فکری براشون اندیشید. ازدواج که بهونه است اونیکه ازدواج نکرده ولی کمک خرج خانوادشه چی؟؟؟؟؟تکلیف اون چیه؟؟؟؟؟؟ (2640717) (alef-17)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۱۳:۳۶:۰۳
سربازی تیغ دو لبه س برای جوانان.همه خلاف ها را آدم میبینه.باید مواظب بود. (2640805) (alef-17)
 
سعید
۱۳۹۳-۱۱-۰۹ ۲۰:۱۰:۵۵
من خودم از دست سربازی افتادم تو دام دانشگاه افسری ناسلامتی گفتیم میریم دانشگاه اون هم رشته مهندسی هوافضا بعد فهمیدیم چه کلاهی سرمون رفته الان با 10سال سابقه کار 1.5 میلیون حقوق میگیریم
آقایون لطف کنن حقوق پرسنل نظامی رو درست و به حدی تعیین کنند که عزت اونها بین مردم حفظ بشه مطمئن باشید نیازی به هیچ سرباز حرفه ای نخواهد بود همه دو تا سه ماه آموزش لازم رو طی کنند بروند سراغ زندگیشون (2649342) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۰۱:۰۱:۵۷
جناب آقای دکتر عباسعلی منصوری آرانی
با سلام و خسته نباشید
احتراما در خصوص طرح خرید غیبت خدمت و معافیت ضمن قدر دانی از مواضع حضرتعالی مستدعی است نکاتی را مداقه فرمایند
متولد اخر اسفند 54 هم اینک معاف قانونی است با کلیه حقوق شهروندی در حالیکه اول فروردین 55 طبق این طرح باید حد اکثر جریمه ممکن را در حدود چهل میلیون تومان بپردازد با ابقا محرومیت های مذکور. از طرفی 29 سال و 364 روز باید به خدمت برود ولی 30 ساله با کمترین جریمه ممکن معاف گردد . به نظر شیب جریمه برعکس باید شود زیرا افراد مسن تر جریمه های اجتماعی بیشتری هم تحمل کرده اند .
درخصوص آموزشی با توجه به تاهل و توان سنی دوماه اموزشی و رژه عملا مقدور نمی گردد . بهتر است دوره فشرده ده روزه پیش بینی گردد . و یا معافیت کلی صادر گردد . به هر حال فرد بالای.30 سال از چابکی رزم خارج است .
با توجه به اینکه غایبان محروم از جواز کسب دسته چک ثبت اسناد پاسپورت گواهینامه بیمه وام ؛ تسهیلات ثبت شرکت و حضور موثر در چرخه اقتصاد بوده اند . رقم های پیشنهادی کاملا غیر قابل وصول می نماید لذا موکدا با لحاظ شرایط اقتصادی جامعه هدف مبلغ در حد توان پرداخت تنظیم گردد تا درامد متصور شده حاصل گردد .
درامد 3هزار میلیارد با پرداخت متوسط 3 میلیون تومان توسط یک میلیون غایب قطعا وصول می شود و تا 6 هزار میلیارد هم امکان دسترسی هست . اما نفری 15 میلیون تومان در شرایط اقتصادی جامعه هدف نمی گنجد . و 30 یا 40 میلیون قطعا مشکل فقط اقازاده ها را حل خواهد کرد نه افراد عادی و محروم را
دعای خیر خانواده های بی شماری در پیشگاه متعال همواره قرینتان .
التماس دعا.
انشا ا.... سایت الف و جناب اقای دکتر توکلی متعهد نیز پیگیر مشکلات مردم همواره بمانند که رسالت را به حق همیشه ادا کرده اند . (2649826) (alef-17)
 
میر مصطفی
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۰۱:۰۵:۵۳
سلام دست جناب آقای منصوری دردنکنه زحمت کشیدی ولی به متاهل ها رحم کنید خیلی سخته. (2649834) (alef-17)
 
hasan
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۰:۳۰:۴۳
این خدمت اجباری کی برداشته میشه تا جوانها دو سال عمر خود را بدون هیچ پیشرفتی تلف کنند.2 سال خیلی زیاده حداقل یک سالش بکنید. (2650120) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۰ ۱۱:۲۳:۳۸
سربازي آيا اساسي شرعي دارد؟ كاري است كه بنايش از رضا خان بوده است.
اين اجباري بودن ظلم محض است
در زمان علي ع هم سربازي اجباري نبود. در زمان امام حسين ع نيز عده اي صحنه را ترك كردند.
سربازي اجباري در اسلام وجود ندارد.
دفاع از وطن و اسلام واجب است پس به آموزش و جذب داوطلب اكتفا شود و حقوق انان پرداخت شود.
اگر هم مجبوريم سرباز اجباري بكار گيريم ساعات كار انها را مشخص كنيم تا به زندگيشان هم برسند.
در زمان جنگ كه موضوع فرق مي كند و همه بايستي شركت كنند (2650171) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۱ ۲۳:۲۰:۲۵
استدعا دارد جريمه خدمت را تصويب فرماييد
مردي كه بيش از ده سال به خاطر مشكلات عديده زندگي اش مجبور شده غيبت از سربازي كند
و محروم از جواز كسب - استخدام - دسته چك - بيمه - ادامه تحصيل - پاسپورت - گواهينامه - اخذ مدرك تحصيلي - ثبت شركت و اسناد
و محرويت هاي اجتماعي ديگر بوده . چطور و از كجا جريمه چندين ميليوني غيبت سربازي را پرداخت كند؟؟؟
محروميت مادام العمر و ايجاد شهروند درجه دو با كارت قرمز
علاوه بر اخذ جريمه سنگين چقدر مطابق شريعت اسلام است ؟ (2653417) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۵:۰۵:۳۰
پس تحصیلکرده های بدون غیبت چی؟ مگه تحصیلکرده 28 ساله از غایب 28 ساله جوانتر است؟؟؟؟؟!!!!!!!! (2657519) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۲۰:۲۱:۳۵
چرا بین تحصیل کرده و تحصیل نکرده فرق میگذارید؟؟ چرا مبنا رو بر اساس سن ورود به مشمولیت (18 سالگی) نمیگذارید؟ همون 10 سال که خودتون گفتید میشه 28 سالگی. 28 سال به بعد رو که غیبت کرده اند با دریافت جریمه معاف کنند. اون کسانی هم که خوب غیبت نکرده اند و تمایل دارند سربازی بروند، جریمه نمیدهند (حتی بهتره افزایش حقوق هم شاملشون بشه)...نمیدونم چرا اینقدر سختش میکنید!؟؟؟ هر کسی شرایط خاص و مشکلات خاص خودش رو داره (بعضی ها تحصیل کرده اند، بعضی ها نه... به هر دلیلی مشکل و مساله داشته اند سنشون رفته بالا ولی خوب 8 سال غیبت ندارند..

..اعدلوا هو أقرب للتقوى .... (2658383) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۰۲:۰۶:۰۶
سلام تو مصاحبه تون اشاره كردين اين مبالغ به صورت قسطي پرداخت بشه . اگه واقعا بودجه دولت 12 ماهه بسته ميشه خوب لااقل 12 ماه مهلت بدين تا همچون بدبخت و فلك زده اي كه اسير دست پسر نادان وبيكارش است يه خاكي تو سرم بريزم وبهونه اين پس خلفم را از دستش بگيرم كه ميگفتي پشتبانم نيستي حالا كه پيشتبانيت كردم وكارت معافيتت را گرفتم حال چه بهونه اي داري؟ اگه ميشه لطفا قسط بندي كنيد. (2664080) (alef-13)
 
بنده
۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۰۸:۵۱:۴۱
قانون سربازی محکوم به نابودی و نغییر است. حالا چه در این نسل یا نسل های بعد، این قانون را به زبان خوش یا اجبار حذف خواهد شد.

این تبصره و قاعده و لایحه ها هم دست و پازدن های آخر نظام وظیفه است ان شاءا...

دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد. (2664239) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.