نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 201108
ایران و الزامات توسعه پایدار
بخش تعاملی الف - سعید اسدی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۴۳
کمیسیون جهانی محیط زیست و توسعه (WCED) اولین گروهی نبود که واژه ی توسعه ی پایدار را به کار گرفت و آن را تعریف کرد. زیرا افرادی چون ۱- روبرت آلن (Robert Allen) در سال ۱۹۸۰، ۲- جی کومر (J. Coomer) در سال ۱۹۷۹، ۳- میخائیل ردکلیف (Michael Redclif) در سال ۱۹۸۷، و ۴- مصطفی تولبا (Mustafa Tolba) در سال ۱۹۸۷ نیز، تعاریفی از مفهوم توسعه ی پایدار ارائه کرده بودند.

لیکن به نظر میرسدکه تعریف کمیسیون؛ بهترین، آسان ترین و کامل ترین تعریف از توسعه پایدار باشد. کمیسیون جهانی محیط زیست و توسعه در سال ۱۹۸۷ در گزارشی موسوم به" آینده مشترک ما" (our common future) که توسط دانشگاه آکسفورد انتشار یافت، توسعه ی پایدار را به عنوان الگویی از توسعه که نیازهای بشر را بدون از بین بردن توانایی نسل های آینده تامین می کند، تعریف کرد. همین تعریف ساده از توسعه ی پایدار توسط کمیسیون، باعث مشخص نمودن گام های عملی برای تحقق سیمای توسعه ی پایدار شد. در این گزارش، شرایط ضروری و الزامات اساسی برای تحقق توسعه ی پایدار در کشورهای جهان در آینده به شرح زیر آورده شده است:

۱- ۱- وجود یک نظام سیاسی که با تامین امنیت برای شهروندان، آن ها را در تصمیم گیری ها مشارکت دهد.
۲- ۲- وجود یک نظام اقتصادی که بتواند برای تنش های ایجاد شده از ناموزونی های توسعه، چاره اندیشی کند.
۳- ۳- وجود یک نظام تولیدی که ملزم به حمایت از محیط زیست باشد و محیط را اساس توسعه بداند.
۴- ۴- وجود یک نظام دانش فنی مناسب که الگوهای پایداری از تجارت مالی فراهم نماید.
۵- ۵- وجود یک نظام بین المللی که الگوهایی از تجارت و دارایی را ایجاد کند.
۶- ۶-وجود یک نظام مدیریتی قابل انعطاف که ظرفیت خود اصلاحی را داشته باشد.

حال مساله اساسی این است که وضعیت رفتاری کشور جمهوری اسلامی ایران با موضوع توسعه پایدارچیست و چگونه خواهدبود؟موضوعی که ۲۶سال است که ازطرح آن در سطح جهانی می گذرد!

۱- آیا کشور جمهوری اسلامی ایران قادر به ایجاد و رعایت الزامات توسعه ی پایدار هست وخواهدبود؟
۲- ایجاد و رعایت کدام یک از الزامات شش گانه ی توسعه ی پایدار برای کشور جمهوری اسلامی ایران ضروری تر و اساسی تر به حساب می آید؟وچرا؟در واقع تقدم و تاخر الزامات شش گانه فوق در کشور ایران چگونه است؟
۳- در مجموع،اگر کشور جمهوری اسلامی ایران بخواهد توسعه ی کشور را بر اساس الگوی توسعه ی پایدار مدیریت و هدایت نماید، اولا چه باید بکند؟ و ثانیا از کجا باید آغاز کند؟
 
کلمات کلیدی : سعید اسدی
 
امیر دانایی
۱۳۹۲-۰۷-۱۵ ۰۸:۴۷:۱۱
باتشکرازآقای اسدی که مطلب مهمی را یادآور شدند،چون قریب سه دهه است که مسئولان ارشد ومیانی نظام به ویژه در حوزه ی صنعت،کشاورزی ومحیط زیست مرتب ودائماداداز توسعه پایدار سر می دهند،غافل از اینکه توسعه پایدار را الزاماتی است که برای تحقق آن میبایست آنها رامحقق ساخت!
اگر خواسته باشم پرسش های آقای اسدی را پاسخ دهم باید بگویم:
1- برای اداره کشور براساس توسعه پایدار،باید ابتداء به عضویت سازمان تجارت جهانی درآمدوکارباید از وزارت صنعت،معدن وتجارت آغاز کرد.
2-دراین صورت کشور ایران قادر به اجرای طرح توسعه پایدار ورعایت الزامات آن خواهدبود.
3-به نظربنده ،الزام اول ازسایر الزامات برای کشور ایران جهت عینیت بخشیدن به توسعه پایدار مهمتر واساسی تر باشد.باتشکر مجدداز آقای اسدی (1701667) (alef-10)
 
سپهر فرهنگ
۱۳۹۲-۰۷-۱۸ ۰۸:۱۸:۳۲
این الزامات رادرحوزه های صنعت،کشاورزی،خدمات وتجارت نیز می توان تعمیم داد وسه پرسش مطروحه رانیز میتوان درحوزه های مذکور بیان کرد ونتیجه گیری نمود. (1708193) (alef-6)
 
فهيمه محمدي
۱۳۹۲-۰۷-۱۸ ۲۱:۵۷:۱۵
خسته نباشيد آقاي اسدي
به نظر بنده شما اصل مطلب رو بيان كرديد ، روشن ، مفيد و مختصر ...
تشكر ميكنم . (1709478) (alef-6)
 
سروش پژوهش
۱۳۹۲-۰۷-۲۲ ۰۹:۲۸:۲۲
پاسخ1-بله ایران قادر به اجرای الگوی توسعه پایدارمیباشد.
پاسخ2-به نظرمن نظام سیاسی مهمتر ازسایر الزامات است،چون قوه عاقله یک کشور محسوب میشود،لذا چنانچه قوام یابد سایر نظام ها نیز قوام خواهند یافت.
پاسخ 3- دولت ایران باید مقوله توسعه پایداررابه عنوان یک معرفت عمومی بین همه افراد جامعه از پیروجوان،زن ومرد،باسوادوبی سواد،فقیر وغنی،کارمندوکارگر،دولتی وغیردولتی،وسیاستمداروغیرسیاستمداربه اشتراک بگذاردوکارراباید از رسانه ملی ، مدارس ابتدایی،مجلس وهیات دولت آغازکند. (1716158) (alef-6)
 
سارا امین خواه
۱۳۹۲-۰۷-۲۳ ۱۱:۰۱:۴۴
1.اتفاقا به نظر بنده ایران درحال حاضر آماده پیاده کردن الگوی توسعه پایدار نیست.
2.الزام ششم به نظرمن مهمترازسایر الزام ها می باشد،چون این مدیران هستند که میبایست اقدام به پذیرش یا رد یک الگویاروش مثل توسعه پایداربکنند.
3.بایدعزم ملی دراین رابطه تحریک شودوصداوسیما ومدرسه ها هم بهترین جا برای شروع این موضوع است. (1718873) (alef-10)
 
جعفر رفیعی
۱۳۹۲-۰۹-۰۷ ۱۳:۵۲:۳۳
با سلام
به نضر بنده کشور ایران زمانی میتواند از روند و الگوی توسعه پایدار طبعیت کند که اولا تعریف واضح و شفافی را از توسعه پایدار برای هر یک ارگان ها تعین نماید دوما توسعه پایدار را فقط در توسعه اقتصادی نداند و توسعه اجتماعی و فرهنگی و حتی توسعه علمی را مد نطر قرار دهد سوما بخش های مربوط به این نوع توسعه که بیشتر منابع طبیعی و محیط زیست میباشند را را از نطر اجرایی دگرگون سازد یعنی بخش اجرایی میباست منابع طبعی و محیط زیست را برای اینده گان نیز در نظر داشته باشند و این منابع را برای همگان بدانند و چهارم اینکه توسعه را برای تمام مکان های جغرافیایی ایران بسط دهند نه انکه منابع فقز به چند مکان خاص وارد و مصرف شوند. (1806345) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.