توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300900
خطر قدرنشناسي از الحشد الشعبي
بخش تعاملی الف - حامدرحیم پور
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۱۹


چند ماهي مي شود که تحول نظامي برجسته اي در عرصه ميداني عراق اتفاق نيفتاده است.

نيروهاي الحشد الشعبي(بسيج مردمي) در بازپس گيري الانبار هم که چندين بار به دليل اختلاف بين مسئولان عراقي به تعويق افتاد، جايي ندارند. منابع عراقي ازحضور نيروهاي آمريکايي در عمليات آزادسازي الانبار خبر داده اند.

اوضاع خوشي از عراق به مشام نمي رسد. حمله اخيرموشکي به فرودگاه بغداد نيز با توجه به برد محدود چند کيلومتري موشک اندازهاي کاتيوشا، اين نگراني را در ميان عراقي ها به وجود آورده که داعش بار ديگر توانسته تا اين حد به بغداد نزديک شود.

ريشه اختلاف بين مسئولان عراقي بر مي گردد به طرح جديدي به نام «گارد ملي»که العبادي آن رادر ادامه اصلاحات خود، مطرح کرده است. جداي از نکات ضعف وقوت اين طرح؛ اصرار العبادي در اجرايي شدن آن در مقطع کنوني با توجه به طمع داعش و فضاي طايفه گرايي موجب نا امني بيشتر مي شود.

براساس اين طرح گروه هاي مردمي شبه نظامي تلقي مي شوند و با توجه به اين که گروه هاي شبه نظامي بر اساس قانون اساسي، ممنوع الفعاليت هستند، مبناي شکل گيري اين گروه هاي داوطلب زير سؤال مي رود. همچنين ايجاد يک نيروي نظامي که اعضايش صرفاً بومي استان هستند، مي تواند محل چالش باشد و در لحظات بحراني، نتيجه اي عکس بدهد.

کارنامه الحشد الشعبي نشان مي دهد برگ برنده عراق در مواجهه با داعش بوده و هست و هرگونه اقدام موازي و چارچوبي که موجب تضعيف آن ها شده به ضرر عراق تمام خواهد شد.
 
کلمات کلیدی : حامدرحیم پور
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.