نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 450904
تصاویر/ فعالیت ضد انقلاب در کانادا و راه مقابله با آن
بخش تعاملی الف - علی اصغر مظلومی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۱۵
برخلاف خبرهای امریکا که توسط رسانه های جهان از جمله ایران به دقت دنبال می شود، کشور کانادا با وجود وسعت زیاد و قرار گرفتن در شمال امریکا، مانند روستایی بی سرو صدا در کنار شهری بزرگ، کمتر توجه کسی را به خود جلب می کند. حتی خود کانادا هم خبرهای زیادی برای خودش ندارد، برای همین هم گاهی دزدیده شدن یک حیوان خانگی یا واژگونی یک خودرو علت اعزام خبرنگار و سوژه ارتباط مستقیم تلویزیونی از محل این حوادث می شود. اغلب کانادایی ها که البته در شهرهای بزرگی مثل تورنتو شامل جمعیت قابل توجهی از مهاجران اقوام مختلف به ویژه از فلیپین، هند و جنوب شرق آسیا می شوند، دغدغه مهمشان بعد از مسائل اقتصادی، نتایج مسابقات تمام نشدنی تیم بیسبال بلوجیزیا بسکتبال رپتورز و ... است.

اما در این کشور عناصر ضد نظام ایران فضای مناسبی را برای تاثیرگذاری در جمعیت بالغ بر 300 هزار نفری ایرانی (دانشجویان و مهاجران اکثرا تحصیل کرده) و همچنین کار بر روی نهادهای سیاسی و مدنی کانادا پیدا کرده اند. در این میان برخی کم توجهی ها به سوء استفاده این افراد، و عدم فعالیت محسوس نهادهای فرهنگ ساز داخلی با هدف ایجاد بینش، پاسخ گویی به سوالات، شبهات و ابهامات و استفاده نکردن از دیپلماسی عمومی نه فقط زمینه را برای معاندان فراهم تر کرده بلکه در عرصه سیاست بین الملل هم توابعی را برای کشورمان به همراه داشته است. از جمله می توان به مخالفت های کانادا و موضع گیری این کشور علیه ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی و سایر نهادهای تابع سازمان ملل و حتی بانی صدور قطعنامه حقوق بشری علیه ایران شدن، اشاره کرد. از این رو کانادا برای ایران صرفا روستایی در کنار امریکا نیست بلکه کشوریست که حدود 300 هزار تبعه ایرانی را در خود جای داده و از سوی دیگر به اهرمی برای ضدیت با جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل تبدیل شده است.


روی جلد یکی از نشریات فارسی کانادایی

ضد انقلاب به صورت سازماندهی شده تلاش کرده است تا به گونه ای جو شبکه های اجتماعی، رسانه های ایرانی اعم از مجلات، رادیوها و تلویزیون ها را با ارعاب و برچسب زنی، تهمت و فحاشی به دست بگیرد که حتی ابراز مذهبی بودن هم به چالشی برای مردم تبدیل شده است. تقریبا همه مجلات فارسی زبان کانادا مالامال از تبلیغات تجاری و دارای ماهیت غیرمذهبی و غیرسیاسی هستند، یکی هم که به سیاست می پردازد در مخالفت آشکار با نظام ایران است.

وقتی مراسم عاشورای امسال در مسیری حدود 2 تا 3 کیلومتر و بدون هر گونه شعار سیاسی توسط گروهی از ایرانیان مسلمان برگزار شد چنان این گروه ها را برآشفت که ایشان در کل مسیر با هتاکی، گذاشتن ترانه با صدای بلند و حتی پوشیدن لباس قرمز و رقاصی سعی در تخریب آن و تحریک شرکت کنندگان داشتند. آن ها حتی وجود مسجد را هم برنتافتند به گونه ای که دو مسجد ایرانی موجود در تورنتو مرتب بر غیرسیاسی بودن خود تاکید می کنند تا مبادا این قوم پر نفرت و لجام گسیخته مانع از عبادت مردم نشوند. یکی از ایرانیانی که در ایالت اونتاریو به نمایندگی مجلس و وزارت رسید، پای ثابت اجتماعات مخالف نظام بوده و یک بار هم وی در سال 2013 رضا پهلوی را به مجلس اونتاریو دعوت کرده و وی را به عنوان "کوشاگر قوی برای دموکراسی، حقوق بشر و حکومت قانون در سرزمین مادری" به نمایندگان معرفی کرده است! نمایندگانی که فرض می گیرند هر چه همکارشان گفته است عین حقیقت است! یکی از صفحات اجتماعی متعلق به ایرانیان کانادا با بیش از 30 هزار عضو، بحث دینی و سیاسی را ممنوع کرده ولی هر چند روز در صفحات دیگری که اعضای آن ها کم هم نیست به بهانه های مختلف مساله سیاست یا دین مطرح می شود، فورا جماعتی دهان دریده و دل از خالق بریده، هر کس که حتی دفاعی نه از دولت بلکه از دین هم داشته باشد را با انواع القاب زشت که کمترین آن ها حکومتی و عوامل جمهوری اسلامی و ... است خطاب می کنند.


تبلیغات داخلی مجله

در حالی که در پی اظهارات نخست وزیر کنونی کانادا در ایام انتخابات مبنی بر تمایل برای برقراری روابط گاهی خبرها از چانه زنی و مذاکرات پشت پرده کارشناسان سیاسی دو کشور حکایت دارد، در سالگرد انقلاب امسال جمعی به نام "شورای ملی ایران شاخه تورنتو" اقدام به برگزاری نمایشگاهی در پارلمان کانادا با عنوان "نقض حقوق بشر در ایران" نمودند تا به باور خود نقش آشکار حقوق بشر توسط حاکمان اسلامی پس از 22 بهمن تا کنون را به سمع و نظر نمایندگان برسانند! آن ها تلاش دارند تا با ترسیم چهره ای ناهنجار از حکومت ایران هر گونه تلاش برای احیای روابط بین دو کشور را در آچمز قرار دهند.

هم اینک طرحی در سنای کانادا مبنی بر برقراری تحریم های بیشتر علیه ایران در حال بررسی است که حتی در صورت تصویب هم به خودی خود اهمیت خاصی پیدا نمی کند چرا که روابط سیاسی و تجاری مهمی بین دو کشور برقرار نیست ولی همانطور که بیان شد، این ها نشانه هایی از تلاش بی وقفه ضد انقلاب و در عوض کم کاری سیاست عمومی ماست که در نهایت نه فقط در نهادهای بین المللی به ضرر ما تمام می شود بلکه عرصه را بر همه دلسوزان ایران و انقلاب در خارج تنگ خواهد نمود. در حالی که کم نیستند سناتورها یا نمایندگان بی غرض اما کدام دست و کدام صداست که باید در کنار پرده ضخیم حاصل از خیمه شب بازی، مظلوم نمایی و دروغ پردازی ضد انقلاب و حاکمیت غول های رسانه ای این افراد را توجیه کند؟


دعوت به گردهمایی برای کسی که در ایران به جرم راه اندازی سایت های مستهجن محکوم شده

موضوع پناهندگی و دو تابعیته ها هم مزید بر علت شده است، کسانی که شرایط مهاجرت قانونی مانند تحصیلات و تجربه کاری یا سرمایه کافی ندارند، از هیچ روشی برای استفاده از اهرم های جانبی به ویژه مسائل سیاسی و حقوق بشری برای پناهندگی فروگذار نمی کنند، تغییر مذهب و همجنس گرایی از بهانه های قدیمی و رایج بود که بعدا و عمدتا به موضوعات سیاسی تغییر ماهیت داد، این افراد با تلاش برای ترسیم چهره ای سیاه و تاریک از کشورمان تلاش داشته و دارند که به کشورهای غربی به باورانند، اگر برگردند اعدامشان حتمی است تا با پناهندگی آن ها موافقت شود (همان بهانه ای که خاوری را در کانادا نگه داشت).


دعوت به تجمع علیه گرامی داشت امام خمینی در سال گذشته به سرکردگی نماینده ایرانی تبار پارلمان و از طرفداران پهلوی (امسال خبری از این مراسم نبود)

دو تابعیتی ها هم زمانی  که وارد ایران می شوند از گذرنامه ایرانی استفاده می کنند ولی وقتی که به هر علت از جمله مشکوک شدن نیروهای امنیتی، انجام عملی خلاف قانون و... بازداشت می شوند فورا تابعیت دوم خود را رو کرده و کارزار تبلیغاتی بین المللی راه می اندازند. شاید اخراج این افراد یا حتی سلب تابعیت در صورت اثبات سوء نیت و جرم از راهکارهای قابل تامل باشند چرا که در نهایت این افراد هم با استفاده از همین حلقه ضد انقلاب و رسانه های معاند تبلیغات وسیعی را به راه می اندازند که در نهایت نتیجه آن تخریب وجهه بین المللی ایران است. شاید هم اصولا خود این اشخاص که معمولا چهره هایی گمنام و عادی هستند برای تبدیل شدن به افرادی مطرح از این اقدامات استقبال کنند. یکی از دو تابعیتی هایی که اخیرا در ایران بازداشت شده بود، پس از بازگشت به کانادا به نخست وزیر این کشور دیدار کرد و موضوع وی برای همیشه به یکی از بهانه های ضد انقلاب در پرونده نگاری علیه کشورمان تبدیل شده است.


تصویر مریدی در کنار نتانیاهو و دو تن از پهلوی ها (تصویر پایین راست)

چه باید کرد؟
از بعد فرهنگی، در حالی که خوانندگان لس آنجلسی به کرات در ایام تعطیلات مختلف در شهرهای مهم و برای کسب درآمد دوره می گردند، اگر نگوییم اصلا، کمتر گروه های فرهنگی اعم از تئاتر، موسیقی و فیلم از داخل ایران در کانادا یا دیگر کشورها دیده می شوند، استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی اگر صفر نباشد بسیار به آن نزدیک است، شبکه هایی که با رصد کردن آن ها می توان به سوالات و شبهات پاسخ داد، می توان از صدا و تصویر برای حفظ فرهنگ ایرانی استفاده نمود. در بعد سیاسی هم رفت و آمد بین اعضای مجلس دو کشور، حضور نمایندگانی از وزارت خارجه ایران یا دعوت از نمایندگان این کشور برای دیدن واقعیات ایران می تواند بسیار تاثیر گذار بوده و جو ایجاد شده توسط ضد انقلاب را بشکند. در مجموع سه عامل دیپلماسی عمومی با حضور هنرمندان اعم از شاعران شناخته شده، خوانندگان، نویسندگان، اساتید، دانشجویان و گروه های فرهنگی و هنری، حضور فعال و سازنده در عرصه مجازی و همچنین همت دستگاه سیاست خارجی سه ضلع مثلثی هستند که هم موجب حمایت از صدها هزار ایرانی در کانادا و هم مانع جولان دادن ضد انقلاب خواهند شد.
کلمات کلیدی : علی اصغر مظلومی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۰۹:۲۴:۳۳
در حال حاضر رابطه سیاسی ایران و کانادا قطع است و امکان ترددهای فرهنگی ممکن نیست (4185423) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۰:۰۵:۰۰
قانونی باید تصویب کرد که هرکسی تابعیت کشور بیگانه را پذیرفت خود به خود تابعیت ایرانیش را از دست بدهد.و از مزایای ایرانی بودن بی بهره شود. (4185487) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۸:۰۳
جناب۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۰:۰۵:۰۰
اتفاقا این قانون حتی از قبل از انقلاب هم در قانون اساسی کشور ایران وجود داشته و الآن هم طبق قانون ، "داشتن تابعیت مضاعف برای شهروندان ایرانی ممنوع است" ؛
طبق همین قانون ، ایرانیان درصورتی قادر به دریافت تابعیت یک کشور دیگر میباشند که تابعیت ایرانی خود را انکار نموده و از آن صرفنظر نمایند ؛
البته به اذعان خود مقامات مربوط ایرانی ، سالهاست که چشم قانون !!!!! بر این بخش فرو بسته است ؛ (4185614) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۰ ۰۹:۵۲:۳۷
دارا بودن تابعیت دوم توسط مجلس شورای اسلامی در دهه 70 خورشیدی تصویب شد و فقط برای مشاغل دولتی و نمایندگی مجلس ممنوع است. (4223091) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۵:۴۳:۴۲
در صورت فعالیت علیه ایران، مثلا حمایت از تحریم یا گروههایی که اعلام قصد حمله به ایران کرده اند (4186093) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۱۶:۵۴:۰۲
مادرمجلس دوتابعیتی داریم دربسیاری ازمشاغل مدیریتی درسطح بالادوتابعیتی داریم خاوری قبل ازرفتن دوتابعیتی بود. (4186227) (alef-11)
 
ALL
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۴ ۲۱:۵۲:۲۲
کاری نمیشه کرد مرگ زهرا کاظمی برای سالها بهانه خوبی دست آنها خواهد داد. (4186899) (alef-13)
 
علی
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۰۳:۱۰:۲۷
مقاله بسیار خوبی است. همین مساله در مورد آمریکا هم صدق می کند. فقدان مناسبات دیپلماتیک سبب شده که دسترسی نسبتا کمی به ایرانیان علاقمند به نظام جمهوری اسلامی یا ایرانیانی که صرفا علاقمند به حفظ فرهنگ بومی خود هستند وجود داشته باشد. لابی مناسبی برای دفاع از منافع کشور ایران وجود ندارد و هر بی سرو پایی چه از داخل و چه از خارج آمریکا (مانند ولیعهد دوم عربستان که اکنون در آمریکاست) به خود اجازه دهد تا بکوشد و بتواند نظر مقامات آمریکایی را در مقابله با منافع ملی ایران جهت دهد. (4206403) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۰۹:۵۵:۱۷
کانادا کشور پیشرفته ای است و شباهتی به روستا ندارد. خود من هم قصد مهاجرت دارم (4208900) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.