به گزارش الف، در جریان سخنرانی رئیس جمهور در نشست هم اندیشی مدیران ارشد دولت دوازدهم، حسن روحانی آماری درباره ایجاد دو میلیون شغل در فضای مجازی اعلام کرد که با واکنش جالب محمدجواد آذری جهرمی مواجه شد.
واکنش وزیر ارتباطات و فناوری وقتی رییس جمهور از قول او آمار را اعلام می کند.
ساعاتی بعد از این سخنرانی، وزیر ارتباطات در واکنش به تصویری که از وی هنگام ارائه آمار رئیس جمهور منتشر شده بود، گفت: تصویری که از من منتشر شد، بیش از یک تعجب بود. انتشار این تصاویر خصلت فضای مجازی است و نشان دهندهی نظارت مردم بر مسئولان و اشراف آنها به موضوعات است. اتفاقا خوب است و ما از مزایای توسعه فضای مجازی در کشور استقبال میکنیم.
وی ادامه داد: گزارشی که خدمت آقای رئیس جمهور دادیم، مبنی بر این بود که در دو سال گذشته در فضای مجازی بالغ بر ۲۰۰ هزار شغل ایجاد شده است. فکر میکنم که بیان دو میلیون شغل یک اشتباه لفظی از آقای رئیس جمهور بود که با خستگیهای ایشان همراه شده است.
همچنین آذری جهرمی در صفحه توئیتر خود نوشت: دستورات امروز رئیس جمهور در مورد صیانت از اشتغال در فضای مجازی و توسعه آن را با جدیت پیگیری خواهم کرد. وی گفت: آمار اشتغال دو سال گذشته ۲۰۰ هزار شغل صحیح بوده که تصحیح آمار امری ضروری و اخلاقی است که صورت گرفت.
به گزارش الف، دیروز هم محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان مازندران آماری ارائه داد که چندان با واقعیات جامعه و زندگی مردم تطابق و همخوانی ندارد.
نوبخت گفته بود: 836 هزار نفر پارسال به جمعیت فعال کشور اضافه شدند که از این تعداد 819 هزار نفر مشغول به کار شدند.
احتمالاً اکثریت مخاطبان بر روی این موضوع اجماع دارند که اوضاع اشتغال آن گونه که معاون رئیس جمهور عنوان می کند مطلوب نیست. ظاهراً در سازوکار آمارگیری، افرادی که یک ساعت در هفته کار میکنند در دایره شاغلین قرار میگیرند، فرمولی که به عقیده بسیاری از کارشناسان با واقعیتهای فضای شغلی کشور همخوانی ندارد.
ارائه آمار درست می تواند مبنای برنامه ریزی و سیاست گذاری های صحیح می باشد و وقتی اعداد و ارقام نادرست باشند یا مبنا و پایه درستی نداشته باشند و از واقعیات جامعه فاصله داشته باشند تا چه اندازه می تواند در انحراف تصمیم گیری ها و تغییر واقعیت ها تاثیر گذار باشد.
بدون شک تکیه بر این نوع آمار و بیان هر روزه آنها از تریبون های عمومی، اگر چه ممکن است نوعی آرامش ظاهری به سیاستمداران و تصمیم گیران منتقل کند اما هرگز نمی تواند عمق مشکلات و نارسایی های موجود در جامعه را بیان کند و موجب می شود تا نگاه صحیح و منطقی درباره مشکلات و چالش های جامعه وجود نداشته باشد. به عبارتی شاید اگر آمار 200 هزار نفر درست باشد گونه ای تصمیم گیری و سیاست گذاری لازم است و اگر 2 میلیون نفر باشد نوع تصمیم گیری متفاوتی ضرورت پیدا می کند. آنهم در زمانی که بسیاری از فعالان شاغل در فضای مجازی و خصوصا تلگرام نگران آینده کاری خود هستند
همچنین عدم انعکاس تصویری درست از واقعیت جامعه در کلام مسئولان می تواند موجبات تعمیق شکاف بین مردم و مسئولان شود که در نهایت به ضرر خود دولت و سیستم خواهد بود.
و درنهایت این سوال مطرح می شود اگر دوربین ها واکنش تعجب برانگیز وزیر را به ارائه آمار اشتغال در فضای مجازی توسط رئیس جمهور را تصویر نمی کشیدند آیا باز هم این آمارها اصلاح می شد یا خیر.