بهشتی‌پور در گفتگو با الف با تاکید بر اعتماد سازی میان مردم مطرح کرد: دولت با رونق اقتصاد کشور، منتظر غربی‌ها نباشد/ آمریکایی‌هایی توان مقابله با ایران را ندارند/ رونق تولید، بهبود کسب‌وکار و ایجاد و ایجاد شفافیت راهکار مقابله با تحریم‌ها است

گروه سیاسی الف،   3970513100 ۳۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

کارشناس مسائل هسته‌ای با بیان اینکه نباید تنها در مقابل تصمیمات دیوان لاهه خوش‌خیال باشیم، گفت: دولت نباید تنها به شکایت در دیوان لاهه اکتفا کرده و به تصمیمات آن‌ها خوش‌بین بود بلکه باید فضای کسب‌وکار داخلی و تولید را رونق ببخشد تا بتوانیم در مقابل تحریم‌های آمریکا ایستادگی کنیم و دولت باید میان مردم اعتمادسازی کند.

به گزارش الف، تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان از فردا اعمال می‌شود، این تحریم‌ها با شروع مذاکرات ایران و ۱+۵ در سال ۱۳۹۲ به‌طور موقت متوقف و با اجرایی شدن برجام در دی‌ماه ۱۳۹۴ متوقف شد؛ حالا مطابق ضمیمه ۲ برجام تحریم‌ها همان‌طور که تعلیق شده، به همان شکل بازمی‌گردند و شامل طلا و سایر فلزات گران‌بها؛ نرم‌افزار و فلزات، خودروسازی، ارز و پول، فرش و غذا، هواپیماها و .... است.

بازگشت اولین مرحله از تحریم‌های آمریکا علیه ایران از فردا/ تحریم‌های آمریکا شامل چه مواردی می‌شود؟

کمتر از 24 ساعت دیگر به تحریم‌های 90 روزه آمریکا علیه ایران باقی‌مانده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد این تحریم‌ها علیه کشورمان مربوط به فروش، عرضه، تأمین یا نقل‌وانتقال گرافیت، فلزات خام و نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد و صادرات یا نرم‌افزار برای یکپارچه‌سازی فرآیندهای صنعتی به ایران است؛ همچنین تحریم‌های مربوط به معاملات خرید یا فروش ریال ایران یا نگهداری حساب‌ها و وجوه عمده‌ای که در خارج از خاک ایران بر پایه ریال ایران نگهداری می‌شوند را اعمال خواهد کرد.

۲۶ تیرماه بود که «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان در توییتر نوشت: «امروز ایران به دیوان دادگستری بین‌المللی شکایت کرد تا آمریکا را به دلیل اعمال مجدد غیرقانونی تحریم‌های یکجانبه پاسخگو کند. ایران در مواجهه با اهانت آمریکا به دیپلماسی و تعهدات قانونی، به حاکمیت قانون متعهد است. لازم است که با عادت نقض قوانین بین‌المللی توسط آمریکا مقابله شود.»متأسفانه اقتصاد ما شفاف نیست و باید مشخص شود درآمدها چه به‌صورت مشروع و چه به‌صورت نامشروع چگونه به‌دست‌آمده است

ایران در شکایت خود، علاوه بر درخواست تعلیق روند بازگشت تحریم‌ها، با توجه به طولانی بودن روند دادرسی‌ها در لاهه، صدور رأی موقت برای توقف قطار تحریم‌ها تا زمان مشخص شدن رأی نهایی را خواستار شده بود. دیوان از ۵ شهریور، کار بررسی درخواست ایران را آغاز می‌کند.

این در حالی است که رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه طی نامه‌ای رسمی خطاب به «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه امریکا، ضمن اعلام زمان رسیدگی به شکایت دولت ایران در خصوص بازگشت یکجانبه تحریم‌ها دولت واشنگتن تأکید کرد: از هرگونه اقدام جدید، اجتناب کنید و شرایط را تغییر ندهید.

حسن بهشتی پور کارشناس مسائل هستهای و سیاست خارجی در این خصوص به الف میگوید: باید با اتکا به نیروی داخلی و رونق تولید در مقابل آمریکاییها ایستاد؛ نباید تنها به شکایت از آمریکا در دادگاه لاهه دل‌خوش کرد و باید اقدامات عملی در کشور انجام داد.

حسن بهشتی پور کارشناس مسائل هسته‌ای در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف که در ادامه آن را می‌خوانید:

*همان‌طور که میدانید در آستانه تحریمهای جدید آمریکا علیه کشورمان هستیم، ایران باید چه اقداماتی در این زمینه انجام دهد؟

 جمهوری اسلامی ایران شکایتی به دیوان دادگستری بین‌المللی لاهه در خصوص تحریم‌های یکجانبه آمریکا کرده است که منتظر رسیدگی به آن بوده و اگر به نفع ایران رأی بدهند، آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های یکجانبه‌ای را علیه کشورمان اعمال کند و باید دستور خود را متوقف نماید؛ البته آمریکایی‌ها نشان داده‌اند که نسبت به قوانین بین‌المللی متعهد نیستند؛ اما ایران باید تمام تلاش خود را در این زمینه به کار بگیرد.

 

*با توجه به اینکه کمتر از 24 ساعت به اعمال تحریمها مانده، آیا زمان رسیدگی دادگاه لاهه به شکایت ایران دیرهنگام نیست؟

این دادگاه قرار است جلسات دوطرفه‌ای را از هفته‌ آینده آغاز کند و ظاهراً از دولتمردان آمریکایی خواسته است که از هرگونه اقدام جدید، اجتناب کرده و شرایط را تغییر ندهند؛ اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که دولت نباید تنها به این شکایت خوش‌بین بوده و هم‌چنین نسبت به تصمیمات دیوان لاهه خوش‌خیال باشد بلکه باید ایجاد اعتمادسازی کند و فضای کسب‌وکار و تولید را در کشور افزایش دهد.

به نظر بنده ناامیدی بدترین سم برای جامعه است. آمریکایی‌هایی توان مقابله با ایران را ندارند؛ لذا دنبال جنگ نیستند چراکه آن‌ها تجربه تلخ عراق و افغانستان را دارند.

دولتمردان باید بدانند که آمریکا به دنبال فاصله بین مردم و مسئولین کشور است. مردم بزرگ‌ترین سرمایه کشور هستند و باید مسئولین سعی کنند تا فاصله خود با مردم را از بین ببرند و اجازه ندهند تا دشمنان از این فرصت استفاده کنند.

*راهکار شما برای مقابله با تحریمهای آمریکا چیست؟

به نظر بنده باید تولید در کشور را رونق داده و موانعی که بر سر تولیدکننده‌ها وجود دارد را برداریم چراکه تولیدکننده‌ها در حال حاضر با مشکلات بسیاری روبرو هستند، دوم اینکه باید شفاف‌سازی کرد متأسفانه اقتصاد ما شفاف نیست و باید مشخص شود درآمدها چه به‌صورت مشروع و چه به‌صورت نامشروع چگونه به‌دست‌آمده است. باید همواره بر نیروی داخلی متکی بوده و در مقابل رانت‌ها ایستادگی کرد. باید سعی کنیم که نظام بانکی و بیمه را اصلاح نماییم این اقدامات موجب می‌شود که چشم به دشمن خارجی ندوزیم و خودمان بتوانیم از پس مشکلات برآییم.

مردم بزرگ‌ترین سرمایه‌های اجتماعی هستند، دولت باید ایجاد اعتماد عمومی کرده و به این سرمایه‌گذاری‌های اجتماعی تکیه کند تا بتوان در مقابل زورگویی‌هایی آمریکا و دشمنان ایران ایستادگی کرد. باید سعی کند تا اقتصاد داخلی را رونق دهد و تنها منتظر تصمیم‌گیری غربی‌ها نباشد.

نکته‌ای که باید به مسئولان دولتی یادآوری کرد این است که آمریکا به دنبال اختلاف و تفرقه در کشور هستند و با سرمایه‌گذاری‌های کلان می‌خواهند تا ایران را از درون دچار فروپاشی کنند لذا باید اقدامات اقتصادی و همچنین اعتمادسازی میان مردم را در دستور کار خود قرار دهند.