چگونه از لخته شدن خون و مرگ پیشگیری کنیم؟

گروه سلامت الف،   3970530141

یکی از علل اصلی مرگ و میر و سکته های قلبی و مغزی، لخته شدن خون در رگ هاست. اگر می خواهید از لخته شدن خون در رگ ها در امان بمانید این مطلب را بخوانید.

به گزارش سایت الودکتر، دارچین یکی از رقیق کننده های طبیعی و موثر است. این ماده حاوی کومارین است که به عنوان رقیق کننده خون عمل می کند. این ادویه شیرین می تواند فشار خون را کاهش دهد و شرایط التهابی را تسکین ببخشد. دارچین قادر است خطر ابتلا به سکته را کمتر نماید. مطالعه منتشر شده در سال 2013 نشان می دهد زمان لخته شدن خون با مصرف دارچین کاهش پیدا می کند. شما می توانید پودر دارچین را برای بهبود طعم به مواد غذایی و نوشیدنی های خود اضافه کنید.

هشدار: استفاده طولانی مدت و بیش از حد دارچین می تواند به کبد اسیب وارد کند.

زردچوبه یکی از بهترین گیاهان ضد التهابی طبیعی است اما به عنوان رقیق کننده خون نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این موضوع عمدتا به خاطر کورکومین موجود در آن است. کورکومین از تجمع پلاکت ها و تشکیل لخته جلوگیری می کند. پودر زردچوبه را به چای، کاری، سالاد و سایر وعده های غذایی خود اضافه کنید. می توانید یک لیوان شیر زردچوبه در روز میل نمایید. اگر مکملی مصرف می کنید قبل از به کار بردن زردچوبه با پزشک خود مشورت نمایید.

هشدار: اگر از وارفارین استفاده می کنید از زردچوبه استفاده ننمایید.

زنجبیل یکی از گیاهانی است که می تواند در کاهش لخته شدن خون موثر باشد. این ماده می تواند از تشکیل لخته خونی جدید مفید باشد و خطر سکته را کاهش دهد . علاوه بر این، زنجبیل می تواند جریان خون در طول بدن را بهبود ببخشد. هم زنجبیل خشک و هم عصاره آن می تواند خطر تشکیل لخته های خونی را کاهش دهد. کمی زنجبیل به آب میوه خود بیفزایید یا آن را به غذاها اضافه کنید.شما می توانید دو الی سه فنجان چای زنجبیل نیز در روز بنوشید به شرطی که به زنجبیل حساسیت نداشته باشید.

فلفل نیز خاصیت رقیق کنندگی خون دارد و می تواند جریان خون را در بدن افزایش دهد. این ماده در برگیرنده کپسایسین است که می تواند لیپیدها را از شریان ها حذف کند. این گیاه فشار خون را کاهش می دهد و به طور کلی سلامت قلب را بهبود می بخشد.فلفل تازه و خرد شده را به مواد غذایی خود اضافه کنید.همچنین می توانید پودر فلفل را بر روی مواد غذایی خود بپاشید.

پیشگیری از لخته خون با رعایت این موارد

۱- از کاهش آب  بدن جلوگیری کنید ؛ به‌خصوص تحت تاثیر تعریق در اثر افزایش درجه‌ی حرارت محیط یا تب، اسهال، استفراغ ، مصرف بی‌رویه‌ی داروهای مُدر( ادرار آور) یا در طی مسافرت‌های طولانی مدت. برای تامین سلامتی خود در طی روز، به‌مقدار کافی از آب  یا مایعات مختلف استفاده کنید.

۲- با یک برنامه ریزی  غذایی مناسب ، روزانه به مقدار کافی  شیر و لبنیات کم‌چرب و سبزی‌های مورد علاقه‌ی خود را مصرف کنید.

۳- با یک برنامه ریزی  غذایی مناسب ، روزانه به مقدار کافی  میوه های تازه ، کاهو ، کلم وسبزیجات مورد علاقه‌ی خود را مصرف کنید.

۴- استفاده‌ی بیشتر از مواد غذایی فیبری که منشا گیاهی دارد، به‌ویژه انواع سبزی و میوه‌ ها؛ ‌طوری که از طریق مصرف آن‌ها بیش از ۲۰گرم فیبر به ازای هر ۱۰۰۰ کیلو کالری دریافتی وارد دستگاه گوارش شما شود. بدین ترتیب نه تنها از بروز یبوست می‌شود، بلکه جذب متعادل موادقندی و چربی‌ها و نیز خنثی‌سازی مواد اتروژن و نیز سرطان ‌زا، توسط فیبر مصرفی صورت می گیرد

۵- اقدام عملی در جهت کاهش چربی‌های خون ،بویژه کلسترول  خون بسیارمهم است. موارد زیر کمک کننده است: جهت کاهش دریافت اسیدهای چرب اشباع زیر۷ درصد باید مصرف روغن نباتی جامد، پیه حیوانی و چربی‌های حیوانی (غیرروغن ماهی) وبرخی مواد چرب مانند روغن نارگیل حذف یا بسیار محدود شود و مقدار کل چربی دریافتی کاهش داده شده را نیز به‌طور متناسبی در وعده‌های خود غذایی تقسیم کرد. استفاده‌ی بیشتر از منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب اُمگا-۳  مثل شاه‌ماهی،ماهی تن، ماهی‌آزاد، خال مخالی و ساردین ، همراه با محدود کردن مقدار مصرف چربی در برنامه‌ی غذایی روزانه. محدود کردن مصرف گوشت به خصوص گوشت‌ قرمز و نیز همچنین عدم استفاده یا مصرف خیلی کم منابع غذایی حاوی اسید آراشیدونیک فراوان مثل دل، قلوه، مغز و پیه ‌گاو و گوسفند.

۶- در طی رژیم لاغری، ضمن رعایت رژیم غذایی صحیح برای کاهش تدریجی اضافه وزن،  تحت هیچ شرایطی برای رسیدن سریع به‌ وزن مطلوب، هیچ ‌یک از گروه‌های غذایی را بطور کامل حذف نکنید.

۷- خوردن صبحانه  و عدم حذف آن به‌مقدار قابل توجهی موجب کاهش احتمال لخته شدن خون و چسبندگی پلاکت‌ها می‌شود.