به گزارش الف، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه ۶ شهریور ماه) به ریاست دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی راس ساعت ۸ و ۸ دقیقه با حضور ۲۰۴ نفر از نمایندگان آغاز شد.
سوال از رئیسجمهور دارای پنج محور است و به امضای ۸۰ نماینده رسیده است.
این سوال شامل پنج محور عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریمهای بانکی، عدم اقدام شایسته دولت درباره کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چند ساله و افزایش شتابان نرخ ارز خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی است
در جلسه امروز اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، محمود علوی وزیر اطلاعات، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری،عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری،لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهوری، بهروز کمالوندی سخمگوی سازمان انرژی اتمی حسن روحانی رییس جمهوری را همراهی میکنند.
گفتنی است مدت طرح سوال یا سوالات از طرف نمایندگان منتخب سوالکنندگان حداکثر ۳۰ دقیقه و مدت پاسخ رئیس جمهور حداکثر یک ساعت است که طرفین میتوانند وقت خود را به دو بخش تقسیم نمایند. در این صورت همه سوالات و پاسخها در بخش اول وقت هر یک از دوطرف بیان میشود و در بخش دوم ابهامات سوالکنندگان و پاسخهای رئیسجمهور مطرح میگردد.
در تبصره این ماده آمده است پس از این مرحله، درباره پاسخ رئیسجمهور به هر یک از سوالات از نظر قانعکننده بودن به صورت جداگانه رایگیری میشود.
چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیسجمهور به سوالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سوال، نقض قانون و یا استنکاف از قانون محسوب شود، آن سوال به قوه قضاییه ارسال میشود.
محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و شاندیز در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز سه شنبه پارلمان، عید غدیر را تبریک گفت و یاد شهیدان رجایی و باهنر را به عنوان الگوهای سادهزیستی گرامی داشت.وی طی اظهاراتی گفت: چرا دولت لیست دریافت کنندگان ارز را منتشر نمی کند؟ اگر رانت و فسادی در کار نیست چرا لیست منتشر نمی شود تا مردم از آن مطلع شوند.
***کرم پور: چطور با داعش مبارزه میکنیم اما نمیتوانیم با قاچاق مبارزه کنیم؟
کوروش کرمپور حقیقی که به عنوان یکی از متقاضیان سوال از رئیس جمهور در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) سخن میگفت: اظهار کرد: دولت و مجلس در خدمت به مردم باید به درستی انجام وظیفه کنند. من نمایندهای هستم که به شهادت مردم و شخص شما همواره حامی دولت بوده وهستم و معتقدم حضور رئیس جمهور محترم در مجلس برگ زرینی از پاسخگویی مسئولین نظام به مردم است.
این نماینده مجلس ادامه داد: رهبری گفتند اگر کالایی قاچاق وارد کشور شده باید در انبار عمومی به آتش کشیده شود. ایشان گفت که مراد من فلان کوله بر ضعیف نیست بلکه قاچاق سازمان یافتهی بزرگ است. آیا با این وجود حرفی باقی میماند که من نماینده در ارتباط با قاچاق مطرح کنم؟ آیا دستور قاطع رهبری دربارهی برخورد با قاچاقچیان حتی در یک مورد اجرا شد؟ چرا دولت توانایی برای مبارزه با قاچاق را نداشته و موانع دولت برای مبارزه با قاچاق چیست؟
حسن روحانی رئیسجمهور رئیسجمهور صبح امروز در صحن علنی مجلس و در پاسخ به سوال نمایندگان گفت: هیچ کس فکر نکند پاسخگو بودن یک نقطه ضعف است بلکه بالاترین نقطه قوت مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است.
وی تصریحکرد: همه مسئولان باید هر کدام در چارچوب وظایف خود و قانون که برای همه مقرر کرده پاسخگو باشند. نخواهیم گذاشت توطئههای آمریکا پیروز شود، ملت مطمئن باشید؛ نمیگذاریم یک مشت ضد ایرانی که در کاخ سفید جمع شدهاند علیه ما توطئه کنند.
رئیس جمهور افزود: چرا امید مردم تغییر پیدا کرده و نسبت به آینده ایران دچار تردید شده اند و حتی عده ای نسبت به عظمت و قدرت نظام، رشد و توسعه آینده دچار شک شده اند؟ این شک را باید درمان کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه همه اینها در برابر اعتماد و امید به مردم ناچیز است، تصریح کرد: چرا امید مردم تغییر کرده است؟ چرا نسبت به آینده ایران دچار تردید شدهاند و بالاتر، حتی عدهای نسبت به عظمت نظام، قدرت نظام، رشد و توسعه آینده دچار شک شدهاند. این شک را ما باید درمان کنیم. ما باید با زبانی درست و صحیح به گونهای با مردم سخن بگوییم که مردم قانع شوند که مشکلات این چندماهه زودگذر است.کلید مساله فقط در همین است.
وی تصریح کرد: حادثه دی ماه آقای ترامپ را به طمع انداخت تا اینکه در اواخر دی ماه اعلام کند من در برجام نمیمانم مگر آنکه اروپا و دیگران با من راجع به منطقه و مساله موشک همراه شوند و اگر همراه نشوند یکجانبه خارج میشوم.
از مشکلات با هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلح عبور خواهیم کرد
وی با تاکید بر اینکه باید با زبانی درست و صحیح به گونهای با مردم سخن بگوییم که قانع شوند این مشکلات در این چندماهه زودگذر است، خاطرنشان کرد: کلید مسئله در همین است و باید برای مردم توضیح دهیم از این مشکلات با هدایت رهبر معظم انقلاب، هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلح عبور خواهیم کرد. باید به ملت بگوییم نخواهیم گذاشت توطئه های آمریکا پیروز شود و مطمئن باشید. نمی گذاریم یک مشت ضد ایرانی که در کاخ سفید جمع شده اند علیه ما توطئه کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: البته من باید بگویم که ما در زمینه قاچاق تلاش هایی که داریم انجام می دهیم، نقش نیروی انتظامی، سربازان گمنام و نیروهای مسلح به ویژه سپاه پاسداران نقش ارزشمندی است. ما از ۱۰ ماه پیش در شورای عالی امنیت ملی، مبارزه با قاچاق در آب های جنوب یعنی خلیج فارس و دریای عمان را به سپاه پاسداران واگذار کردیم. نقاطی از غرب و شرق کشور هم وجود دارد که مبارزه با قاچاق در آن به عهده سپاه پاسداران است.
روحانی تاکید کرد: در زمینه اقتصادی هم برجام گشایش هایی را به وجود آورد، شما همگی می دانید که شرکت هایی که الان مشغول رفتن هستند بالاخره یک زمان آمده بودند. برجام آمده و بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را حل کرده است. بعد از امضا و اجرایی شدن برجام، تحریم های مربوط به برنامه هسته ای لغو شد اما شما می دانید که بخشی از تحریم های ما هسته ای و بخش دیگر مربوط به سیستم بانکی بود.
وی ادامه داد: علی رغم کارنامه درخشان دولت در این زمینه، اما مردم ما راضی نیستند که این هم حرف درستی است. چرا که هنوز بیکاری فراوانی داریم و این بیکاری مزمن چندین سال است که وجود دارد. خانواده های فراوانی هستند که هنوز از این موضوع رنج می برند اما شما توجه کنید که اگر دولت های یازدهم و دوازدهم همچون دولت های نهم و دهم کار می کرد، امروز رقم بیکاری ما به جای ۱۲ درصد، ۲۲ درصد بود که این هنر مسئولان را می رساند که با کمک دیگر قوا و مسئولین کشور توانستند این موفقیت بزرگ را به دست آورند. چرا که شما می دانید ما اولین دولتی بودیم که پس از جنگ با رشد منفی اقتصادی روی کار آمدیم.
رئیس جمهور در خصوص بازار ارز و نوسانات آن اظهار داشت: باید در ابتدا این مسئله را پرسید که چرا شرایط ارز به این ترتیب که امروز شاهد هستیم، درآمد. آیا عامل آن سیاسی بود یا روانی و یا اقتصادی و یا تلفیقی از همه این عوامل؟ من می گویم در مسئله ارز، مسائل اجتماعی، روانی، سیاسی، سیاست خارجی، آثار بیشتری داشته است تا مسائل اقتصادی.
روحانی گفت: دولت حتما نقص دارد؛ شما در این شک نکنید؛ ما هم دولتی هستیم مانند بقیه دولت ها، اما تمام تلاشم این بوده که بهترین ها را جمع کنم. ممکن است نقص داشته باشیم؛ برای همین شما سوال و استیضاح می کنید؛ این ها مهم نیست، آن چه مهم است، این است که همگی دست به دست هم بدهیم.
رئیسجمهور ادامه داد: مشکلات اجتماعی و اقتصادی ما قابل حل است. ما همه توان خود را به کار گرفتهایم تا کالاهای ضروری با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد. تلاش داریم تا تولید به مسیر خود ادامه بدهد. همه تلاش ما این است که محصولات داخلی با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.
ذوالنور افزود: اگر آمارها درست باشد تولیدات داخلی باید افزایش یافته، حال این که طبق نظر کارشناسان ظرفیت بنگاههای تولیدی به ۴۰ درصد رسیده است. باید مصرف کم شده باشد، همه این اتفاقات در حالی رخ میدهد که باید سبک زندگی مردم تغییر کرده و با جنس خارجی خداحافظی کرده باشند یا این که جمعیت کم شده باشد. این اتفاقات هیچ کدام رخ نداده است.
وی با اشاره به موضوع بیکاری گفت: آقای رئیس جمهور سوال ما این است که شما رئیس جمهور سوئیس یا جمهوری اسلامی هستید؟ وقتی در مسکن مهر ۵ میلیون ساختمان ساخته شده صدای کارگران را نشنیدید در سال سوم ریاست جمهوری و در افطاری رهبری از ایجاد دو و نیم میلیون شغل صحبت کردید و در همان سال آقای جهانگیری موضوع ایجاد ۷۰۰ هزار شغل را مطرح کرد. امروز میگویید در این ۵ سال دو و نیم میلیون شغل ایجاد شده است. این تضادهای آماری را چطوری میبینید.
***نمایندگان از ۴ پاسخ رئیس جمهور در مجلس قانع نشدند/ ارسال سوال به قوه قضائیه
نمایندگان در جلسه علنی امروز (سهشنبه 6 شهریور) پس از استماع نظرات نماینده سوال کننده و پاسخ های رئیس جمهور درباره کنترل قاچاق کالا و ارز را قانع کننده ندانستند.
نمایندگان مجلس از پاسخ رئیس جمهور در خصوص استمرار تحریم های بانکی قانع شدند.
نمایندگان مجلس از پاسخ رئیس جمهور در خصوص اقدامات دولت درخصوص کاهش نرخ بیکاری قانع نشدند.
نمایندگان مجلس از پاسخ رئیس جمهور در خصوص رکود اقتصادی شدید چندین ساله قانع نشدند.
نمایندگان مجلس از پاسخ رئیس جمهور در خصوص افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی قانع نشدند.