عصر ایران نوشت: این روزها بسیاری از هم میپرسند با گرانیهای اخیر چه کنیم؟ خیلیها راهکار را در خریدن میدانند. آنها زیاد خرید میکنند و انبار خود را پر از کالاهای مختلف میکنند و این را پاتکی به تکهای گرانی میدانند. برخیها هم میسوزند و میسازند چون راه دیگری ندارند.
مراسم محرم امسال اما شاهد یک اتفاق ویژه در برخورد با گرانیها بودیم. قیمت ظروف یکبار مصرف در آستانه محرم به شدت افزایش یافت. کسانی که ایستگاه صلواتی راه انداخته بودند یا میخواستند نذری بدهند، زانوی غم بغل نگرفتند و به سرعت راهکاری مشخص برای این گرانی پیدا کردند.
استکانهای شیشهای، جای لیوانهای یک بار مصرف را گرفت. بشقابهای رویی ( همان روحی خودمان) جای ظرفهای یک بار مصرف را گرفت. این ابتکار را به شخصه در 10 یا 15 ایستگاه صلواتی در تهران و کرج دیدم.
شرایط کشور چه بخواهیم و چه نخواهیم غیر عادی و ویژه است. مسوولان کشور هم نشان دادهاند فعلا نمیتوانند به سرعت این وضعیت را کنترل کنند و باید خودمان را با این اوضاع غیر عادی هماهنگ کنیم.
خریدن، خریدن و خریدن راه حل مقابله با این وضعیت نیست. خریدن تنها باعث میشود قیمتها هر روز بالاتر رود چون آنهایی که دستی بر این آتش دارند، به فکر من و شما نیستند و تنها به سود زندگی خود فکر میکنند. برخی از این افراد برای سود بیشتر از خانواده خود میگذرند چه برسد به ما.
ما به عنوان کسانی که استخوانهایمان در حال خرد شدن در زیر چرخ اقتصاد است باید کار کنیم. اولین گام، نخریدن است و گام دوم جایگرین کردن درست مانند کاری که ایستگاههای صلواتی انجام دادند.
شاید در نگاه اول پیشنهاد استفاده از کهنه به جای پوشک خنده دار به نظر میرسید اما اگر بخشی از پدران و مادران بچههای خود را کهنه میکردند و پوشک روی دست صاحبان پوشک باد میکرد آنها مجبور بودند با قیمت پایین آن را به بازار عرضه کنند.
وقتی ما دوان دوان به سمت خرید کالاهای مختلف میرویم و از هر کدام چندتا هم میخریم، آنهایی که دستی بر آتش دارند به ویژه محتکران تلاش میکنند از این عطش بیشترین سود را ببرند.
واقعا وقتی ما برای ثبت نام خودرو سر و دست میشکنیم، نمیشود انتظار داشت قیمتها سیر نزولی داشته باشد. باور کنید ماشینهای شرکتهای خودروساز تا سالها نمیتواند در انبار خاک بخورد، بالاخره آنها مجبور میشوند آنها را به بازار عرضه کنند.
باید باور کنیم ما هم در بوجود آمدن این شرایط کم تقصیر نداریم. کسانی که کالا احتکار میکنند به خوبی ما را شناختهاند. آنها میدانند وقتی کالایی کم میشود، مردم به هم رحم نمیکنند و بسیاری به دنبال خریدن بیشتر کالایی هستند که کم است.
کالا کم عرضه میکنند ما هم کم بخریم تا ببینم بالاخره در این میان چه کسی کم میآورد. ما یا آنها.