به گزارش الف به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی، «نسرین علیزاده» افزود: متاسفانه تبلیغات نمکهای غیر استاندارد مثل نمک دریا توسط افراد سودجو به کاهش مصرف نمک یددار در جامعه منجر شده است.
وی افزود: نمک یددارتصفیه شده در اکثر فعالیتهای بدن مانند رشد و تکامل جسمی و عصبی، تولید انرژی و عملکرد طبیعی مغز و سلولهای عصبی نقش مهمی دارد و کمبود ید موجب کاهش بهره هوشی و قدرت یادگیری در کودکان و دانشآموزان میشود.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی در ادامه با اشاره به اهمیت مصرف نمک در طب سنتی ایران گفت: براساس منابع طب سنتی ایران ویژگی نمک خوب شامل نمک سفید، سخت، صاف، شفاف است که اصطلاحاً به آن نمک اندرانی میگویند و نمک لاهوری نیز نوعی از آن است. این سفید، سخت، صاف و شفاف بودن در طب سنتی تاکیدی است بر برتری نمک تصفیه شده بر نمک دارای گل و خاک و املاح فراوان که متاسفانه امروز توسط برخی افراد ناآگاه تحتعنوان نمک طبیعی یا ارگانیک نمک سنگ یا دریا با قیمتهای زیاد بفروش میرسد.
علیزاده با اشاره به اینکه در کتاب «مخزنالادویه»ی حکیم عقیلی خراسانی هم از میان نمکهای مختلف بدترین را ملح مصنوع از ماء بحر یعنی نمک دریا ذکر کرده است، در پایان یادآور شد: این در مغایرت کامل با تبلیغات افراد سودجویی است که تحتعنوان فروش نمک دریا بهعنوان نمک سالمتر پولهای کلانی را به جیب میزنند.