کاهش نرخ ارز ادامه دارد/ دلار ۹ هزار تومانی در هفته‌ آینده؟

گروه اقتصادی الف،   3970908117 ۴۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

کاهش قیمت ارز همچنان ادامه دارد، هر چند این روند کُند است اما در هفته جاری شدت گرفت و شاهد کاهش نرخ دلار به کانال ۱۱ هزار تومان در روز چهارشنبه و ۱۰ هزار‌ تومانی در روز جاری بودیم و کارشناسان پیش‌بینی ادامه این روند را در هفته‌های آینده دارند.

به گزارش الف؛ نرخ ارزها در بازار همچنان روند کاهشی ولی آهسته خود را که از اواخر مهر‌ماه سال‌جاری آغاز شد را ادامه می‌دهد و با مداخله بانک مرکزی در بازار ارز، این نرخ امروز به کانال ۱۰ هزار تومان سقوط کرد.

قیمت ارز از ابتدای هفته جاری که در کانال ۱۳هزار تومانی بود امروز و در روز پایانی هفته وارد کانال ۱۰ هزار تومانی شد. در ادامه روند کاهشی مهر و آبان، نرخ دلار در روز چهارشنبه با ریزشی محسوس به کانال یازده هزار تومان سقوط کرد؛ در این روز  قیمت دلار به حدود ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.

با توجه به اینکه روز پنجشنبه میزان معاملات بازار کمی نسبت به روزهای گذشته روان‌تر و شاید هم کمتر به نظر می‌رسد، اما ریزش قیمت  ارز امروز هم ادامه داشت و باید منتظر ورود نرخ دلار به کانال تک رقمی باشیم. معاملات از صبح امروز با رقم ۱۱ هزار و ۱۲۰ تومان آغاز شده و که بعد از ساعاتی وارد کانال ۱۰ هزار اومانی شد و انتظار می‌رود که روند کاهش همچنان ادامه داشته باشد و صرافی‌ها معتقدند کاهش نرخ در هفته جاری با نوسانات ریز همراه خواهد بود.

براساس این گزارش امروز و در بازار ارز ۵ صرافی دولتی در خیابان فردوسی با داشتن کارت ملی، کارت شتاب و شماره همراه به نام متقاضی از ساعت ۱۰ تا ۱۵ تا ۲۰۰۰ دلار آمریکا به متقاضیان واجد شرایط عرضه می‌کنند. این صرافی ها در طول روز متناسب با نوسان قیمتی در بازار آزاد، خرید و فروش دلار و یورو را با قیمت های مختلفی انجام می‌دهد.

صرافی ملی که امروز قیمت خرید دلار را ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام کرده بود، با ادامه روند نزولی قیمت ها، قیمت خرید دلار را ۱۰ هزار و ۸۸۰ تومان و قیمت فروش دلار را ۱۰ هزار و ۹۱۰ تومان اعلام کرد؛ همچنین قیمت خرید یورو را ۱۲ هزار و ۳۷۱ تومان و قیمت فروش یورو را ۱۲هزار و ۴۰۵ تومان اعلام کرده است.

*ادامه روند کاهشی نرخ دلار در هفته آینده
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم گفت: پیش‌بینی می‌شود که روند کاهش نرخ دلار در هفته آینده استمرار داشته باشد، نرخ ارز در اقتصاد باید تک نرخی باشد، چون این وضعیت کنونی غیر از رانت و فساد چیزی ندارد.
 
وحید شقاقی، کارشناس مسائل اقتصادی نیز با اشاره به اینکه  اخبار خوبی در ماه‌های آینده در پیش است، گفت: با عمل به وعده‌های اروپاییان احتمال دارد، شاهد کاهش دلار تا ۹ هزار تومان باشیم.

وی با بیان اینکه با کاهش قیمت ارز، تقاضای دلار افزایش خواهد یافت، بنابراین مدیریت منابع ارزی در ۶ ماهه نخست سال آینده مهم است؛ افزود: کاهش قیمت نفت، صادرات نفت را با نوسان مواجه خواهد کرد، بنابراین فشار در منابع ارزی بیشتر خواهد شد پس باید منابع ارزی را به‌درستی مدیریت کنیم.

شقاقی تصریح کرد: دولت باید تدابیر لازم برای اصلاح نقشه ارزی به‌ کار ببرد و برای مدیریت منابع ارزی راهبردی اساسی داشته باشد. نسبت نقدینگی به تولید بسیار مهم است. افزایش فزاینده بدهی دولت به بانک‌ها و شبه‌پول بسیار مهم است.

*فروش دلارهای خانگی در بازار

کامران سلطانی‌زاده مدیرکل روابط عمومی کانون صرافان ایرانیان هم  اظهار کرد: کانال مالی ایران و اروپا با جدیت پیگیری می‌شود و قرار است آلمان و فرانسه مدیریت کانال مالی ایران و اروپا را در کشور خودشان اجرایی کنند.علاوه بر این، بخش اعظمی از نیازهای ضروری بازار توسط بازار ثانویه تغذیه می‌شود، جمع آوری دلالان و از بین رفتن خریداران غیرحرفه‌ای منجر شده است تا اولین فاکتور بازارها، یعنی آرامش در معاملات برقرار شود.

وی با اشاره به اینکه  اکثر نیازها به سمت بازار رسمی یعنی خود صرافی‌ها سوق پیدا کرده است، افزود: تیم جدید اقتصادی دولت به همراه بانک مرکزی تمهیدات لازم را ظرف مدت کوتاهی برای مقابله با این فشارها تهیه و اجرایی کرده‌اند و همان طور که می‌بینیم یکی از اثرات این سیاست‌ها کاهش نرخ دلار است.

سلطانی‌زاده با بیان اینکه بحث خرید نفت ایران توسط چین و بازگشت ارز آن به کشور در مدت حدودا یک ماهه منجر به آرامش بازار و امیدوار بودن به ادامه روند نزولی نرخ شده است، تصریح کرد:‌ روند کاهشی در بازار مردم را به سمت فروش دلارهای خانگی سوق داده و این روند موجب تامین منابع ارزی صرافی‌ها و در نتیجه متعادل شدن بازار می‌شود، ضمن اینکه اکثر واردات در نیمه اول ماه انجام شده و به حد قابل توجهی تقاضای دلار کاهش یافته است.

*سکه هم کاهشی شد

محمد کشتی آرای، رئیس ­­کمیسیون تخصصی طلا و جواهر هم در گفت‌وگویی گفت: امروز هم شاهد کاهش قیمت انواع سکه‌ها بودیم و دلیل اصلی این موضوع به کاهش نرخ ارز در بازار ایران بستگی داشته است.

وی با بیان اینکه بازار امروز طلا و سکه بیشتر از اینکه شاهد کاهش قیمت باشد، به ثبات بیشتری مبتلا بود، افزود: این روند بیانگر ادامه نرخ کاهشی تا روز شنبه است و امروز  هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۳ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان و هر قطعه نیمه سکه بهار آزادی به قیمت یک میلیون و ۸۱۰ هزار تومان داد و ستد شد.

کشتی آرای قیمت هر قطعه ربع سکه بهار آزادی را یک میلیون و ۷۰ هزار تومان و سکه‌های گرمی را ۶۴۰ هزار تومام اعلام کرد و بیان کرد: هر گرم طلای 18 عیار با قیمت 331 هزار تومان به فروش رسیده است.

*نقش مثبت بانک مرکزی

حسین عبده‌تبریزی اقتصاددان نیز در یادداشتی نوشته بود: بانک مرکزی تمهیداتی را در نظر گرفت و البته اختیاراتی خاص به رئیس‌کل داده شد تا بتواند این بازار را جدی‌تر مدیریت کند. بانک مرکزی نقش مثبت داشته است. در حال حاضر، بانک مرکزی گاه در بازار ارز حضور پیدا می‌کند و با مداخله‌های محدودی طبعاً تلاش می‌کند نرخ بازار هیجانی نشود و اقدامات آن هم اثرگذار بوده است. از طرف دیگر، با تمهیداتی در مقررات و اجرای آنها، خروج سرمایه از کشور کندتر شده است؛ مثلاً با اعمال محدودیت بر تراکنش دستگاه‌های پوز و تعیین سقف برای آنها، گردش معاملات سفته‌بازانه ارز، کندتر شده است.

 وی تاکید کرده بود:‌ بدیهی است که اگر مواظب شبه‌پولی نباشیم که در بانک‌ها خلق می‌شود، و اگر اصلاحات بانکی را به عقب بیندازیم، نقدینگی جدیدی که ایجاد می‌شود، اوضاع را بدتر کرده و نرخ ارز را بالاتر می‌برد.

 حباب نرخ ارز زیاد است/ کاهش قیمت ادامه دارد

سید حسین میرشجاعیان معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در روز گذشته گفته بود: حباب نرخ ارز زیاد است و جلوگیری از شدت گرفتن نوسانات ارزی نتیجه سیاست‌های بانک مرکزی است و این تنزل در نرخ ارز ادامه خواهد داشت.

وی با ابراز امیدواری بر اینکه با پایداری در اجرای سیاست‌ها، شاهد تداوم کاهش نرخ ارز در بلندمدت باشیم، افزود: در کوتاه مدت یک افزایش نرخ ارز داشتیم که البته دارای نوسان بود؛ هرچند با تغییرات کوچکی که انجام شد شدت این نوسان گرفته شد و مسیر کاهشی را طی کرد. اگرچه هم اکنون نیز نرخ ارز حباب زیادی دارد اما امیدواریم این مسیر کاهشی را ادامه دهد.

او جلوگیری از شدت گرفتن نوسانات ارزی را نتیجه سیاست‌های بانک مرکزی ارزیابی کرد و گفت: این تنزل در نرخ ارز ادامه خواهد داشت. تورم در مهر ماه و آبان ماه کنترل شده است که در بلندمدت هم باید به همین شکل بیشتر کنترل شود.