یک کارشناس مسائل بین الملل: جنگ سرد جدیدی در راه است/ بازنده جنگ تسلیحاتی آمریکا و روسیه

گروه جهان الف،   3971119054

یک کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار کرد: آمریکایی‌ها به دنبال کشاندن روسیه به مسابقه تسلیحاتی هستند، مسابقه‌ای که بازنده و برنده آن از قبل مشخص است.

بهرام امیراحمدیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان کنترل موشک‌های هسته‌ای میان‌برد ( INF ) و اظهار نظر لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه مبنی بر اینکه با توجه به اقدامات آمریکا به نظر می‌رسد که جنگ سرد جدیدی آغاز شود، تصریح کرد: با توجه به شواهد و قرائن به نظر می‌رسد که آمریکا به دنبال این است که روسیه را به مسابقه تسلیحاتی جدیدی بکشاند و آمریکایی‌ها در این ارتباط از همکاری کشورهای دیگر اروپایی و اعضای ناتو نیز برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه در همین چارچوب در مقطعی شاهد بودیم که از سوی آمریکا و اروپا به بهانه موضوع کریمه تحریم‌هایی علیه روسیه اعمال شد، گفت: اگر روسیه وارد مسابقه تسلیحاتی با آمریکا شود، قطعاً بازنده این ماجرا مسکو خواهد بود چرا که این کشور مجبور خواهد بود سهم بیشتری از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینه‌های دفاعی اختصاص دهد تا در این چارچوب یک توازن استراتژیکی نظامی بین خود و آمریکا ایجاد کند.

این استاد دانشگاه افزود: در حال حاضر آمریکا ۲۰ هزار میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی دارد که حدود ۷۲۰ میلیارد دلار آن را صرف هزینه‌های دفاعی و نظامی می‌کند. این در حالی است که بر اساس آمار اعلام شده روسیه در سال ۲۰۱۸ حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته است و اگر بخواهد یک توازن استراتژیک نظامی با آمریکا برقرار کند، مجبور خواهد بود بخش عمده‌ای از تولید ناخالص داخلی خود را به مسائل نظامی اختصاص دهد و این موضوع دیگر بخش‌های اقتصادی موجود در روسیه از جمله خدمات عمومی را که دولت ارائه دهنده آن است، تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد.

این کارشناس بین‌الملل در ادامه با بیان اینکه صحبت لاوروف مبنی بر اینکه جنگ سردی جدیدی در راه است، تحلیل درستی است، افزود: در این چارچوب دو کشور با یکدیگر جنگ نظامی نمی‌کنند، بلکه برای بازدارندگی وارد فاز مسابقه تسلیحاتی می‌شوند و این موضوع را در زمان شوروی نیز شاهد بودیم. در آن زمان شوروی با توجه به اینکه اقتصاد آزاد سرمایه داری نداشت، ناگزیر شده بود قسمت عمده‌ای از درآمد و تولید ناخالص داخلی خود را معطوف به هزینه‌های نظامی کند و همین موضوع نیز باعث غفلت این کشور از دیگر بخش‌ها شد و باعث سقوط شوروی شد.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود، اضافه کرد: غربی‌ها و اعضای ناتو به این نتیجه رسیدند که با کشاندن روسیه به یک مسابقه تسلیحاتی و تشویق این کشور برای حضور در خاورمیانه می‌توانند هزینه‌های نظامی روسیه را بالا ببرند و از این طریق ضربه‌ای به روسیه وارد کنند چرا که این کشور به جای اینکه درآمد خود را صرف خدمات عمومی کند باید آن را صرف تسلیحات کند.