از ماهی‌های قرمز چه می‌دانیم؟

گروه اجتماعی الف،   3971225031

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، شهروندان ماهی قرمز عید خود را تنها از مراکز مجاز فروش ماهی‌های زیتنی خریداری کنند.

از ماهی‌های قرمز چه می‌دانیم؟

مجید اسکندرپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: ماهی سالم باید دارای پولک‌هایی سالم و ردیف و فاقد زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود باشد. همچنین ماهی سالم باید دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی داشته باشد. باله‌های شنای آن نیز باید قائم بوده و دارای تحرک باشد .

این مسئول ادامه داد: ماهی‌ها به اکسیژن موجود در آب احتیاج دارند و این اکسیژن، از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد آب می‌شود. پس بهتر است تا آنجا که ممکن است از ظروف کوچک با سطح مقطع کوچک برای نگه‌داری ماهی‌ها استفاده نکنیم. همچنین ظروف نگه‌داری ماهی نیز باید به صورت دوره‌ای شسته شود.

وی افزود: معمولا استفاده از آب شهری مشکل خاصی برای ماهی‌های قرمز ایجاد نمی‌کند ولی باید قبل از تعویض آب، برای اطمینان از خارج شدن موادی مانند کلر، آب را به مدت یک شبانه روز در ظرف دیگری قرار دهیم. هر ماهی قرمز برای ماندگاری طولانی، حداقل به یک لیتر آب نیاز دارد که هفته‌ای 2 تا 3 بار باید تعویض شود.

اسکندرپور تصریح کرد: ماهی‌های قرمز کوچک جانداران بسیار مقاومی هستند و هر چیزی را می‌خورند، لذا به راحتی می‌توان در شرایطی که غذای مناسب در دسترس نیست از خرده‌های نان، شیرینی و … به مقدار کم به عنوان غذا استفاده کرد. همچنین از غذاهای آماده ارزان قیمت نیز می‌توان استفاده کرد و مقدار آن باید طوری باشد که اضافه غذا در آب نماند. غذا نیز باید در مدت 1 تا 2 دقیقه مصرف شود.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه بهترین دما برای زندگی این ماهی‌ها حدود 10 تا 25 درجه سانتی‌گراد است، یادآور شد: دمای محیط هرگز نباید یک‌باره تغییر کند. تغییر تدریجی و ملایم دمای محیط یا آب برای آن‌ها قابل تحمل‌تر است. همچنین محل نگهداری این ماهی‌ها باید طوری باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود. هرگز نباید این موجودات را زیر نور آفتاب مستقیم و شدید قرار دهیم.

وی با تاکید بر اینکه با رعایت نکات بهداشتی، نگران انتقال بیماری‌های مشترک نخواهیم بود، افزود: استفاده از آب بهداشتی سالم و کافی، استفاده از دستکش در تماس با ماهی، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون بعد از دست‌کاری ماهی‌ها، شست‌وشو و ضدعفونی ظرف نگه‌داری با نمک طعام 3 درصد به صورت دوره‌ای، خریداری ماهی‌های قرمز از فروشگاه‌های آکواریومی دارای مجوز و پروانه معتبر بهداشتی و جداسازی ماهی‌های بیمار از سالم، از جمله این نکات است.

اسکندرپور خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، باید از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه‌ها پرهیز کنیم و رهاسازی را فقط در مکان‌هایی که شهرداری اعلام می‌کند انجام دهیم.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اطلاعیه قوه قضاییه درباره قاضی حسینعلی نیری

  2. لیست بلند موفقیت‌های دولت رئیسی بدون برجام، بدون FATF

  3. جاه‌طلبی هسته‌ای عربستانی‌ها: اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنیم/ زنگ خطر برای ایران به صدا درآمد؟

  4. مسلمانی ما و نامسلمانی آنها!

  5. تاکید عبدی بر گران‌کردن قیمت سوخت/ دلایل مخالفت برخی با FATF چیست؟/ هشدار تند نبویان به پزشکیان

  6. وقتی دختر، پدر را تخریب می کند!

  7. سخنان کوچک‌زاده در مجلس

  8. چند نکته در باره یک توافق راهبردی

  9. هم فرصت، هم تهدید!

  10. جلیلی: دولت شهید رئیسی بدون FATF نفت فروخت و واکسن خرید  

  11. چرا ترامپ با اروپا در افتاده است؟!

  12. لطفا جوگیر نشوید!

  13. هشدار «کسینجر» درباره کدخدا!

  14. اف ای تی اف؛ بد فهمی یا بهانه؟! / انتقال پايتخت از تهران؛ غلط و غيرمعقول/ پایان دیپلماسی یکسویه با روسیه

  15. ظریف: داخل یک سکوی سانتریفیوژ خریداری شده در سازمان انرژی اتمی مواد منفجره بود

  16. فرمانِ امام علی(ع) برای تنبیه و تشهیرِ کارگزارِ خائن

  17. عبدالعلی زاده: آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم/ شاید ۲ تا ۳ ماه بعد از شروع مذاکرات به توافق برسیم/آمریکا می تواند در ایران سرمایه گذاری کند

  18. دیوانه یا عاقل؟!

  19. انتقاد تند کیهان از برخی واکنش‌ها به خودکشی ابراهیم نبوی/ جرزنی بعد از قدرت

  20. بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه  

  21. مخالفت سردار کوثری با پیوستن ایران به FATF

  22. چرا اتاق بازرگانی خواستار استرداد لایحه جدید تجارت است؟

  23. رئیس‌جمهور تاجیکستان به افتخار پزشکیان فرودگاه را گلباران کرد

  24. پاسخ قالیباف به فریاد و ناسزای یک نماینده؛ روی مواضع اصولی خود ایستاده‌ایم

  25. رمزگشایی از توئیت مرموز ایلان ماسک

آخرین عناوین