چهره های اصلاح طلب نیز دارند کم کم به خیل منتقدان برجام می پیوندند. نمونه آنها محمود صادقی است. کسی که در اوج دوقطبی برجامیان و نابرجامیان نامزد انتخابات مجلس دهم شد و به پارلمان راه یافت. نامه نیوز با او گفت و گویی داشته که در ادامه آمده است.
*شما توئیتی منتشر و اعلام کردید «می خواهید از آقای ظریف درباره چرایی ماندن در برجام سئوال کنید». چنین موضعی را زمانی دلواپسان داشتند و افرادی همچون آقای کریمی قدوسی پیگیری می کردند، چه طور شما در لباس یک اصلاح طلب این رویکرد را دنبال می کنید؟
ایراد من به اصل برجام نیست، گرچه به برخی بندهای برجام نقد داشتم اما اصل آن را خوب می دانم، مکرر از آن حمایت کردم و معتقدم برجام اراده کل نظام بود. البته بین من و دوستانی که از آنها تعبیر به دلواپس کردید، مرز روشنی وجود دارد چون آنها اصل توافق را زیر سئوال می برند و به آن انتقاد دارند. نقد امروز من در راستای برجام است، به لحاظ حقوقی خود برجام پیش بینی کرده که اگر طرف های دیگر در مقابل ایران تعهدات شان را نقض کنند، به طور متقابل ایران هم حق دارد پاسخ مناسب را از نظر حقوقی بدهد. ترامپ طبق قانون و حقوق بین الملل مکلف به ادامه اجرای تعهدات دولت آمریکا در قبال برجام بود اما این تکلیف قانونی را نقض کرد و ضمن خروج یکطرفه از برجام، کل دنیا به ویژه اروپایی ها را زیر فشار گذاشته تا آنها را نیز با خود همراه سازد، بر همین اساس اروپایی ها نیز راه اندازی راهکار مالی را به تعویق می اندازند. حالا جای این سئوال است که اگر برجام توافقی برد-برد بود، اجرای تعهداتش نباید فقط یکطرفه از جانب ایران باشد. البته برجام در مقطعی دو ساله آثار مثبت و گشایش هایی داشت و حق غنی سازی هسته ای برای ایران به رسمیت شناخت شد اما ما امروز باید فواید و زیان های ماندن در برجام را با توجه به عملکرد طرف های دیگر ارزیابی کنیم.
*گفته می شود اگر ایران از برجام خارج شود، دوباره به ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل بر می گردد و دوباره موضوع تهدید جنگ به وجود خواهد آمد، فکر نمی کنید که به علت همین مسئله ایران در برجام مانده است؟
-من الان خواهان خروج از برجام نشدم بلکه از آقای ظریف خواستار ارائه نتایج ارزیابی کارشناسی فواید ماندن در برجام شدم که براساس این سوال آقای ظریف باید به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیاید و توضیح دهد.
*در کل شما دلواپس نشدید؟
-همه ما دلواپس وضعیت کشور هستیم ولی به هیچ وجه آن موضع را ندارم و مثل گذشته برجام را توافق خوبی می دانم و همین خوب بودنش عامل این رفتارهای ترامپ است اما «چه خوش بی مهربانی هر دوسر بی». اجرای یکطرفه تعهدات معلوم نیست که به نفع ما باشد.
*برخی با اشاره به این موضع و همچنین پوشیدن لباس سپاه می گویند که شما در حال چرخش سیاسی هستید تا در انتخابات تأیید صلاحیت شوید، پاسخ شما چیست؟
(خنده) اینها حرفهای توئیتری است که برخی کاربران مطرح می کنند و خودشان هم می دانند این حرف ها شوخی است. من و بسیاری از اصلاح طلبان به منافع ملی وفادار بودیم و هستیم، لباس سپاه را دوران دفاع مقدس پوشیدیم بنابراین پوشیدن لباس سپاه برای من یک نوستالژی و نماد عزت، شرف و آبرو است. علی رقم نقدهایی که به سپاه دارم اما این نقدها باعث نمی شود که اجازه دهیم دولتی که خودش تروریست پرور و حامی تروریسم است سپاه را که نقش اصلی را در سرکوب تروریسم در منطقه داشته متهم به تروریست بودن کند. من آن روزی که لباس سپاه را می پوشیدم به یکی از دوستان گفتم «من با کمال افتخار لباس سپاه را روی سرم می گذارم». اگر وضعیتی پیش بیاید همان لباس بسیجی زمان جنگ را می پوشم و به جبهه می روم تا در مقابل دشمن متجاوز به ایستیم.