روایت واقعی از گودال جنجالی رآکتور اراک

معصومه پورصادقی، گروه سیاسی الف،   3980329077 ۹۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
روایت واقعی از گودال جنجالی رآکتور اراک

به گزارش الف، تدارک سازمان انرژی اتمی، برای بازدید نمایندگان رسانه‌های موافق و منتقد دولت، در روز دوشنبه ۲۷ خرداد ماه از سایت هسته‌ای اراک، پاسخ روشنی به یک ابهام‌زدایی از یک ادعای جنجالی بود که قلب رآکتور اراک از سیمان پر نشده است. شمار زیادی از خبرنگاران منتقد و موافق دولت که اتفاقا تعدادشان دو برابر بازدید از سایت هسته‌ای شهید احمدی روشن بود، در این تور هسته‌ای حضور داشتند و شاید دلیل این اتفاق شایعات و حاشیه‌هایی بود که در مورد رآکتور آب سنگین اراک وجود داشت.

نحوه نمایش، چینش برنامه و همچنین توضیحات فنی که مدیران و متخصصین مربوطه به خبرنگاران ارائه دادند، موجب شده بود که در مسیر بازگشت تقریبا سوالی بی‌پاسخ در ذهن خبرنگاران وجود نداشته باشد و این را می‌شد از طریق گپ و گفتی که میان خبرنگاران در مسیر بازگشت از این تور فشرده بود، ملاحظه کرد.

اما یکی از جنجالی‌ترین موضوعات بعد از دستیابی به برجام، روایتی بود که برخی از منتقدین این توافق، مطرح کردند و اینکه جمهوری اسلامی ایران مجبور است در نتیجه تعهدات برجامی‌اش قلب رآکتور اراک را خارج کرده و جای آن را با سیمان پر کند، حتی در تکمیل این ادعا ها تصاویری منتشر شد که بعدها معلوم شد جعلی و  فتوشاپ بوده است، موضوعی که مدیر رآکتور اراک در خلال بازدید توضیحات مبسوطی در مورد آن داد.

بدین ترتیب یک گودالی به عمق ۹ متر در زیر گنبد بتونیِ محل نگه‌داری قلب رآکتور «موسوم به کالندریا» طراحی و استوانه ای بزرگ از جنس استیل درون این گودال قرار گرفته بود اما به دلیل تغییراتی که به دنبال برجام روی داد کالندریا از داخل این گودال برداشته شده و قرار شد سازه‌ای به مختصات جدید جایگزین آن شود، این حفره همان نقطه‌ای بود که با برداشت کالندریا خالی ماند که البته در درون میله های آن طبق توضیحات مدیر راکتور گچ و یا سیمان پر شد نه خود این گودال، اما این موضوع مهملی شد برای انتقاد بسیاری که گفتند رآکتور با سیمان پر شده است و این توضیحاتی بود که از سوی مسئولین مربوطه در کنار بازدید از محوطه نشان داد که این ادعاهای جنجالی دور از واقعیت است و دانشمندان ایرانی باید با کمک چین و روسیه قلب جدیدی را در این حفره جایگزین کنند اما هنوز مشخص نیست که این بازطراحی به کجا برسد و طرف‌های مقابل تا چه اندازه به تعهدات خودشان پایبند باشند.

طبق گفته مدیران رآکتور اراک، طی یک‌سال آینده بازطراحی رآکتور، باید مراحل پایانی خودش را طی کند و طبق برجام باید تجهیزات نهایی‌اش را اروپایی‌ها تامین کنند، اما به دلیل تحولاتی که در اجرای برجام رخ داده است باید منتظر تحولات بود، اگر برجام حفظ شود و اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل کنند، این بازطراحی تکمیل می‌شود ولی اگر به توافقات خود عمل نکنند ایران به دوران قبل از برجام باز خواهد گشت. 

این در حالی بود که بهروز کمالوندی در ابتدای نشست با خبرنگاران تاکید کرد که ایران دیگر به سقف ۱۳۰ تن تعیین شده برای حفظ ذخایر آب سنگین پایبند نخواهد بود و به تولید آب سنگین خود ادامه می‌دهد و آن را به مصارف داخلی پزشکی و صنعتی خود می‌رساند و اگر کسی خریدار آب سنگین بود بر اساس نیاز بازار و بعد از رفع نیاز داخلی اقدام به فروش آن می‌کند.

اما نکته‌ قابل توجه دیگر این است که عدم پایبندی طرفهای ایران به تعهداتشان، مانع از این نیست که دانشمندان ایرانی دست از تلاش کشیده و به انتظار کمک به برجام بنشینند، موضوعی که در بازدید از رآکتور نیز کاملا مشهود بود که روند پیشرفت‌ نه تنها متوقف نشده بلکه دستاوردهای قوی‌تری و فراتر از آب سنگین، مثل تولید آب اکسیژن ۱۸ وجود دارد که در صنعت پزشکی به کار گرفته و گام موثری تلقی می‌شود.

طبق گفته مسئولین مربوطه تولید آب اکسیژن ۱۸ هزینه زیادی روی دست ایران نمی‌گذارد اما به واسطه دانش و تکنولوژی بومی ایران تبدیل به محصول قابل عرضه‌ای می‌شود که مشتریان خوبی هم برای آن پیدا شده است و قیمتی بالاتر از طلا دارد.

سوالی که شاید به ذهن خیلی‌ها خطور کند این است که دلیل انتخاب رآکتور در نزدیکی اراک چه بوده است، دلیل این انتخاب را باید فراوانی منابع آبی در محل رآکتور و آب و هوای خوب اراک دانست و این همان چیزی بود که در سرسبزی اراک و منطقه رویایی و بکر شهرستان خنداب نمایانگر بود که آب چه نقش مهمی در حیات و محیط زیست دارد و این موضوع موجب شده تا محلی برای برپایی رآکتور در آن مکان باشد، مکانی که در حال حاضر به خار چشم غربی‌ها تبدیل شده است.

از دیگر جذابیت‌های این بازدید، ساختمان‌های جدید و انبوهی در شهرک‌های صنعتی بود که بین خنداب و اراک قرار داشت و پرسنل زیادی که شبانه روز در حال فعالیت هستند  گویای این مطلب است که حجم فعالیت‌های داخلی در رآکتور اراک تا چه اندازه در جریان است و این تدارک‌های در نظر گرفته شده نشان می‌دهد که تحقق برنامه هسته‌ای برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائر اهمیت بوده و ایران در تحقق برنامه‌هایش جدی است و علی‌رغم فشارها و کارشکنی‌های طرف مقابل به مسیر خود ادامه داده و شاید بتوان گفت که این موضوع موجب شده است که ایران به قدرت بومی خودش اتکا کند.

این همان چیزی که سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست با خبرنگاران هم بر آن تاکید کرد که اروپایی‌ها هنوز برای تامین خواسته‌های ایران و انجام به تعهداتشان فرصت کافی دارند، اما بدانند که به سرعت زمان در حال سپری شدن است، اگر به تعهدات خود عمل نکنند، ما به کار خود ادامه خواهیم داد و بدانند، هر چه زمان بیشتر بگذرد کار سخت‌تر می‌شود، چون ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف نمی‌کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۹۶۰۹۱۹۰۴:۵۲:۴۹ ۱۳۹۸/۳/۳۰
الله اعلم آنچه قطعی است این است که طرف های مذاکره با ایران به چیزی جز نابودی رآکتور اراک در توافق برجام راضی نمی شدند و الا آن را امضا نمی کردند. اما باید دید که رودست خورده اند یا خیر ... آنهم از این مذاکره کنندگان محترم که جناب ظریف در مجلس ابتدا گفتند لفظ تعلیق در هیچ جای برجام نیامده است
ناشناس۹۶۱۲۲۳۱۰:۱۷:۴۴ ۱۳۹۸/۳/۳۰
قلب راکتور آن کالندریا بود که از جنس استیل مخصوص و دارای لوله‌های بسیار است. آن قلب از درون این چاله بیرون آورده شد و درون لوله‌های آن با سیمان پر شد و سازمان انرژی اتمی هم با سیمان پر شدن آن را طبق برجام تایید کرد. این چاله محل قرار گرفتن آن قلب است که در برخی تصاویر فتوشاپی این را پر از سیمان نشان دادند.
ناشناس۹۶۱۳۹۷۱۱:۳۲:۳۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
تو از کجا می دونی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مگر تو هم رفتی بازدید کردی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس۹۶۱۶۴۸۱۲:۵۷:۱۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
یه چیزایی شنیده داره یک کلاغ چهل کلاغ می کنه
ناشناس۹۶۱۶۵۴۱۲:۵۹:۲۱ ۱۳۹۸/۳/۳۰
حاضرم شرط ببندم که اصلا نمی داند راکتور و پلوتونیوم چی هست.
ناشناس۹۶۱۷۱۱۱۳:۳۰:۳۵ ۱۳۹۸/۳/۳۰
ما که رشتمون اینه شما ها رو نمیدونم
ناشناس۹۶۱۷۶۵۱۴:۰۷:۰۹ ۱۳۹۸/۳/۳۰
برو بابا حال شد رشتتون!
ناشناس۹۶۱۴۰۷۱۱:۳۷:۴۴ ۱۳۹۸/۳/۳۰
ما راکتور نخواهیم، کی رو باید ببینیم؟
ناشناس۹۶۱۷۶۹۱۴:۱۱:۰۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
شاید شما اصلا بخواهید مانند زمان پارینه سنگی زندگی کنید. اما ما پیشرفت و توسعه می خواهیم. و کسی هم مانع ما نخواهد شد نه امثال شما و نه اون آمریکا.
ناشناس۹۶۲۳۱۳۲۱:۲۰:۱۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
الان شما داخل پراید چهل سال کره با قطعات چینی داری در زمان حرکت می کنی؟
ناشناس۹۶۱۴۱۰۱۱:۳۹:۵۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
تکنولوژی ساخت راکتور اراک مربوط به 60 سال پیش است. همان بهتر که ساخته نشد چون خطرناک بود.
ناشناس۹۶۱۹۳۵۱۵:۵۸:۲۸ ۱۳۹۸/۳/۳۰
از سال 94 تاکنون که برجام امضاء شد چرا دولت هیچ اقدامی برای طراحی و نوسازی این راکتور انجام نداد ؟!!
ناشناس۹۶۱۲۲۵۱۰:۲۰:۳۱ ۱۳۹۸/۳/۳۰
بشین سرجایت....سالها صالحی و ظریف و روحانی زشت ترین توهین ها را بابت این دروغ بزرگ شنیدند...حتی صالحی را در مجلس قبلی تهدید به کشتن و دفن در سیمان کردند.... این دوره هم هفته ای نبود که ...بگوش نرسد...نه از خدا شرم دارید نه از مردم.
ناشناس۹۶۱۹۳۷۱۶:۰۰:۲۵ ۱۳۹۸/۳/۳۰
دروغ بزرگ آن بود که گفته شد با برجام همه تحریم ها بالمره و همان روز لغو می شوند !
ناشناس۹۶۲۱۰۳۱۸:۰۷:۱۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
همه تحریمهای سازمان ملل طبق گفته روحانی لغو شدند. این آن چیزی بود که وعده داده شده بود و محقق شد. راستی، شما فرق آب معدنی و آب سنگین را میدانی؟
ناشناس۹۶۲۴۶۴۲۳:۳۰:۱۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
متاسفانه هیچکدام از تحریم های پولی و بانکی و مالی با برجام لغو نشدند.
ناشناس۹۶۴۸۷۵۱۵:۲۵:۲۴ ۱۳۹۸/۴/۱
قوانين بين المللي براي وصل شدن به سويفت تغيير كرده و تا مقررات بانكي رو اصلاح نكنيم متاسفانه امكان وصل شدن نداريم.
ناشناس۹۶۱۲۹۵۱۰:۴۸:۵۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
از اول قرار نبود داخل این گودال سیمان ریخته شود بلکه قرار بود تا قلب راکتور خارج شود و داخل محفظه های قلب راکتور سیمان بریزند تا دیگر قابل استفاده نباشد و اینکار انجام شد و به تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی هم رسید.
ناشناس۹۶۱۳۹۸۱۱:۳۳:۳۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
خیلی از توضیحات شما ممنون، آقای متخصص هسته ای!!!!!!!!!!!!!
ناشناس۹۶۱۷۱۳۱۳:۳۲:۲۱ ۱۳۹۸/۳/۳۰
هر موقع کم میارید مسخره میکنید
ناشناس۹۶۱۳۶۱۱۱:۱۹:۲۴ ۱۳۹۸/۳/۳۰
برجام باید در کنار قراردادهای ترکمنچای و گلستان در کتب درسی دانش آموزان گنجانده شود تا درس عبرت نسل های آینده باشد.
ناشناس۹۶۱۴۰۹۱۱:۳۸:۳۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
برجام یکی از افتخارات دستگاه دیپلماسی ایران است.
ناشناس۹۶۱۹۰۵۱۵:۴۰:۴۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
بتن ریختن قلب راکتور اراک و تبدیل سایت فردو از مرکز غنی سازی به آزمایشگاه نهایت تحقیر یک ملت بود.
ناشناس۹۶۱۶۳۳۱۲:۴۹:۱۱ ۱۳۹۸/۳/۳۰
چرا روز روشن دروغ میگی؟ تا حالا شنیدی روسها از ترکمتچای بد بگویند؟ سرزمینهای ما را بالا کشیدند و یک آب هم روش. ولی آمریکا بود که بسیار علنی جلوی چشم کور بعضی ها از برجام بیرون رفت. اگر برجام مثل ترکمنچای بود آمریکا هزار سال از آن بیرون نمیرفت که هیچ دائم مواظب بود کسی در مورد آن بد نگوید.
ناشناس۹۶۱۹۰۶۱۵:۴۲:۱۰ ۱۳۹۸/۳/۳۰
قرار بود با برجام تحریم نباشد وقتی برجام هست تحریم هم هست یعنی خسارت محض.
ناشناس۹۶۲۱۹۸۱۹:۲۲:۴۱ ۱۳۹۸/۳/۳۰
امریکا از برجام خارج شد چون گمان کرد میتواند امتیاز بیشتری از این دیپلماتهای سازشکار بگیرد.
ا۹۶۱۳۹۴۱۱:۳۱:۰۸ ۱۳۹۸/۳/۳۰
میشه بگید کل صنعت هسته ای چه دردی از ما دوا کرد یا میکنه؟ از فقز و بی عدالتی چیزی کم کرد یا به پیشرفت اقتصاد کمکی کرد؟
ناشناس۹۶۱۴۷۱۱۲:۰۳:۵۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
اگر در قلب راکتور اراک سیمان نریخته بودند اکنون 1000 مگاوات تولید برق داشت و در تابستان 97 دچار قطع برق و خاموشی نمی شدیم.
ناشناس۹۶۱۷۰۴۱۳:۲۷:۰۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
چی میگی اخوی نیروگاه اتمی بوشهر با دو راکتور فول بار 1000 مگاوات تولید داره که رسیدن به سقف تولید بک نیروگاه خودش داستانها داره اونوقت یک راکتور آب سنگین میتواند 1000 مگاوات برق تولید کند ؟ جهت اطلاع من مهندس برق قدرت هستم و بیست سال هم سابقه کار در شبکه برق فشار قوی دارم الان هم بوشهر مشغول به کار و در خدمت شما هستم
ناشناس۹۶۱۹۰۹۱۵:۴۲:۵۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
این هم متخصص شد
ناشناس۹۶۱۴۷۴۱۲:۰۴:۴۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
این صنعت بدرد نخور چی داره که آمریکا حاضره برای از کار انداختنش تمام دنیا رو تحریم کنه تا یه وقت با ایران همکاری نکنن
ناشناس۹۶۲۷۷۶۰۹:۴۰:۱۳ ۱۳۹۸/۳/۳۱
بمب اتمی
ناشناس۹۶۷۵۸۲۱۸:۴۲:۱۱ ۱۳۹۸/۴/۲
دوستمون گفته بمب اتمی. من هم می خوام یک مطلب دیگه اضافه کنم. بهانه! بهانه برای تحت فشار گذاشتن ایران و بازی رسانه ای و تحریم و ... صنعتی هسته ای این پتانسیل را داره که مورد استفاه قرار بگیره و ما را در دنیا و مجامع بین المللی تحت فشار قرار بدن
ناشناس۹۶۱۵۲۶۱۲:۱۷:۰۵ ۱۳۹۸/۳/۳۰
دوستانتان نمیگذارند که سودش را حس کنیم . میتواند خیلی مفید باشد اگر غربگرا ها اجازه بدهند و خلل در روندش ایجاد نکنند .
ناشناس۹۶۱۷۵۵۱۳:۵۸:۱۹ ۱۳۹۸/۳/۳۰
با وجود آنکه خبرنگاران رسانه های طرفدار هر دو جناح رفته اند و از نزدیک دروغ بودن ادعاهای دلواپسان را به چشم دیده اند و الان هم حرف دولت در این زمینه را تایید می کنند این دیگه خود را به خواب زدن هست که کسی باز هم همون ادعاها را تکرار کنه و زیر بار واقعیت نره.روسیاهی برای دروغگویان فتوشاپ کار دلواپس باقی ماند که ثابت کردند پیرو تز همان منافقانی هستند که می گفتند هدف وسیله را توجیه می کند.
ناشناس۹۶۱۹۱۴۱۵:۴۴:۳۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
داخل قلب راکتور (کالندریا) سیمان ریختن و قلب راکتور الآن در موزه نگهداری می شود.
علی۹۶۱۹۲۱۱۵:۴۷:۴۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
چقدر تند روها به دروغ گفتند که دولت روحانی راکتور اراک را بتن ریخته اند !!!؟؟ واقعا الان خجالت نمی کشند ؟؟ عذر خواهی پیشکشتان
ناشناس۹۶۱۹۶۱۱۶:۱۹:۰۵ ۱۳۹۸/۳/۳۰
آنهایی که امضاء جان کری را تضمین اجرای برجام میدانستن باید از مردم بابت شکست برجام و تشدید تحریم ها عذرخواهی نمایند.
پرویز۹۶۰۹۴۸۰۶:۵۳:۵۵ ۱۳۹۸/۳/۳۰
خوب. کسی نمیخواهد چیزی بگوید؟ آنهایی که در مجلس بتن ریزی میکردند؟
عجایب شهر۹۶۱۱۱۲۰۹:۳۳:۱۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
مهم این است که قلب رآکتور خارج شده و رآکتور باید بازطراحی شود، فرقی با بتن ریزی داره؟
ناشناس۹۶۱۴۰۱۱۱:۳۵:۰۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
قلب راکتور یعنی چی؟ اصلا می دونی راکتور چی هست؟
ناشناس۹۶۱۱۲۳۰۹:۳۸:۴۸ ۱۳۹۸/۳/۳۰
چندین سانتریفیوژ بتون شدند چرا اونارو نمیگید طی اجرای برجام کلی تجهیزات کرش شدند خسارت اونا کی میخاد بده مگر دوربینها و ناظران آژانس حضور نداشتند این اعمال چه معنی داشت جز این که خواستند ما رو تحقیر کنند طبق متن بالا قراره اروپا تجهیزات تامین کنه تا الان هم اروپا خیلیییییی به قولش عمل کرده
ناشناس۹۶۱۳۶۴۱۱:۱۹:۴۱ ۱۳۹۸/۳/۳۰
هنوز یک عده اصرار بر دروغ دارن و باورشان نمی شود که باورشان ، دروغ بوده
ناشناس۹۶۱۵۱۶۱۲:۱۴:۳۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
دروغ اون برجام بود که دلار تا 20000 بالابرد خود کارشناسای آژانس میگن قلب رآکتور بتون شده از قلب رآکتور چرا تصویری منتشر نمیشه؟
ناشناس۹۶۲۳۷۶۲۲:۰۱:۰۸ ۱۳۹۸/۳/۳۰
تند نرو اگر برجام نبود فشار و تحریم های اون موقع کشور را در آستانه فروپاشی پیش برده بود. نظام از روی دل سیری برجام رو امضا نکرد. حیف چشماتون رو بستید دهنتون رو فقط باز کردید برادر
ناشناس۹۶۲۴۶۸۲۳:۳۳:۰۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
به قول خود جان کری اگر برجام نبود دیوار تحریم های ضد ایرانی فرو ریخته بود.
احمد۹۶۲۵۴۰۰۰:۳۷:۳۲ ۱۳۹۸/۳/۳۱
چقدر ساده لوح داریم تو این مملکت برجام تبدیل شده به ابزار فشار دشمن و یه عده متوهم دنبال دستاوردسازی برای برجام هستن!
ناشناس۹۶۱۱۵۶۰۹:۵۰:۲۰ ۱۳۹۸/۳/۳۰
بتن ریختن یک اصطلاح بود
ناشناس۹۶۰۹۵۲۰۷:۰۹:۵۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
معلوم شد که راکتور اراک بتون ریزی نشده. شایعه دلواپسان بوده.
ی۹۶۱۱۹۵۱۰:۰۴:۰۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
و معلوم شد همین جوری از اول به دولت روحانی تهمت میزدندو تاختند و کارشکنی و سنگ اندازی میکردند وای بر دروغگویان وای بر دلواپسان
ناشناس۹۶۱۲۸۶۱۰:۴۵:۲۹ ۱۳۹۸/۳/۳۰
قلب راکتور اراک خارج شد و داخل خود کالندریا بتن ریخته شد و بازرسان آژانس هم آنرا تایید کردند.
ناشناس۹۶۱۴۰۴۱۱:۳۶:۱۴ ۱۳۹۸/۳/۳۰
نه خیر. دل و قلوه اش سرجاش!!!!
ناشناس۹۶۱۳۳۲۱۱:۰۵:۲۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
پس بگو راش بندازه ؟!!!!!!!
تبریزی۹۶۰۹۵۵۰۷:۱۵:۲۹ ۱۳۹۸/۳/۳۰
طرف بیمه هاش ورشکسته شدن، یه سرماخوردگی ساده برات 70،000 تومن آب می خوره چون حتی قرص سرماخوردگی هم از شمول بیمه خارج شده، مردمش پول ندارن برن دکتر، مستاجرهاش بی خانمان شدن موندن تو کوچه، اون وقت افتخار می کنه با صنعت هسته ای، آب اکسیژن 18 درصد تولید می کنه که می تونه تو مصارف پزشکی استفاده بشه. با همین فرما برین جلو. سال آینده همین زمان همه چی تو کشور عوض می شه ولی باید کشور ویران شده رو دوباره از نو بسازیم.
حمید۹۶۰۹۶۴۰۷:۳۸:۴۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
اولا منتقدین نگفتن جایگاه قرار گرفتن قلب راکتور رو سیمان کردن بلکه گفتن قلب راکتور یاکالندریا رو سیمان کردن که شما رندانه نگفتی چه بلایی سر کالندریا اوردن. دوما اقایونی که قلب راکتور رو سیمان کردن به مردم بگن چند سال طول کشید که که قبلی رو ساختن و چندسال طول خواهد کشید که قلب جدید ساخته شه اونم با شراکت اروپایی ها که دستشون تو کاسه امریکایی هاست.!منتظر بمونید که براتون قلب راکتور بسازن!!
ناشناس۹۶۱۴۰۶۱۱:۳۷:۰۱ ۱۳۹۸/۳/۳۰
ما اصلا راکتور نمی خواهیم.
حمید۹۶۱۶۹۹۱۳:۲۶:۰۱ ۱۳۹۸/۳/۳۰
تو نمی خوایی نخواه ما می خواییم
ناشناس۹۶۱۵۰۷۱۲:۱۲:۵۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
طاهرا درست نخوندی مطلب رو اشاره شده به این موصوع اما حرف این مطلب چیز دیگه ای بود، همین طوری انتقاد میکنید که به اینجاها رسیدیم
ناشناس۹۶۰۹۸۳۰۸:۱۰:۲۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
پس آب و صابون رو بیارید
ناشناس۹۶۱۳۵۴۱۱:۱۶:۴۹ ۱۳۹۸/۳/۳۰
اکنون که برجام را مو به مو اجرا کردیم اما تحریم ها از دوران غنی سازی 20 درصدی دولت قبل شدیدتر شده باید برای برجام دوستان آب و صابون بیاریم .
ناشناس۹۶۱۰۰۲۰۸:۲۸:۳۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
در زمان تصویب برجام چقدر دروغ به خورد ملت دادین که قلب راکتور رو بتن ریختن و پر کردن! چقدر خوبین شما
ناشناس۹۶۱۰۶۷۰۹:۱۴:۰۰ ۱۳۹۸/۳/۳۰
ولی از دروغ برجام خیلی بزرگتر از این حرفاست اجرای برجام خسارت میلیاردی گذاشت دستاوردش چی شد ؟ حتی عربستان گستاخ کرد
ناشناس۹۶۱۱۷۸۰۹:۵۵:۱۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
تیم هسته ای باید محاکمه شود.
ناشناس۹۶۱۱۹۳۱۰:۰۳:۳۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
لطفا بگویید چه خسارت میلیاردی؟ مثلا قبل از برجام چه درآمد میلیاردی داشتیم که با این توافق از بین رفت؟ کلی صحبت نکنید. توضیح دهید دقیقا چند میلیارد ضرر کردیم؟
ناشناس۹۶۱۲۷۹۱۰:۴۲:۰۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
فقط 200 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد غنی شده که اکسید شد در بازار جهانی 18 میلیارد دلار ارزش داشت .
ناشناس۹۶۱۷۸۵۱۴:۲۴:۱۵ ۱۳۹۸/۳/۳۰
ارزش وقتی دارد که خریدار داشته باشد. یواشکی نمیشود فروخت
ناشناس۹۶۱۹۲۸۱۵:۵۲:۳۰ ۱۳۹۸/۳/۳۰
اورانیوم غنی شده 20 درصدی برای تولید صفحه سوخت برای مصارف راکتور تحقیقاتی و پزشکی تهران مورد نیاز است و هیچ کشوری حاضر به فروش آن به ایران نبود و نیست.
ناشناس۹۶۱۹۳۲۱۵:۵۵:۳۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
همانطور که مقداری زیادی آب سنگین را فروختیم امکان فروش اورانیوم غنی شده هم وجود داشت .
ناشناس۹۶۱۹۳۰۱۵:۵۴:۲۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
13000 سانتریفیوژ که جمع آوری و اسقاط شده چندین میلیارد دلار برای ساختش هزینه شده بود.
ناشناس۹۶۴۲۲۱۰۹:۵۳:۵۲ ۱۳۹۸/۴/۱
اطلاع نداری حداقل خبر غلط نده فکر گناهشم باش. جمع آوری نشد فقط لوله های تغذیه آنها قطع شده که کار نکنند همشون همونجا موجودند.
ناشناس۹۶۱۱۹۸۱۰:۰۴:۴۰ ۱۳۹۸/۳/۳۰
توجيه دروغگويی با اتهام. مثل اينکه در اسلام شما هدف وسيله را توحيه ميکنه حتی با دروغگويی پر کردن قلب رآکتور اراک با سيمان!
ناشناس۹۶۱۲۸۰۱۰:۴۳:۰۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
پس کالندریا یا قلب رآکتور کجاست؟ میشه توضیح بدید چرا قانع نمیشید واقعا قلب رآکتور بتون شده چرا نشونش نمیدید
ناشناس۹۶۱۴۱۴۱۱:۴۳:۱۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
گستاخی عربستان اونجایی شروع شد که یه عده از دیوارش رفتن بالا .
ناشناس۹۶۱۷۱۷۱۳:۳۶:۰۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
حادثه منا قبل سفارت بود
ناشناس۹۶۲۱۰۱۱۸:۰۳:۱۱ ۱۳۹۸/۳/۳۰
مجید جان قلب راکتور (کالندریا) رو سیمان کردن اینی که تو گزارش می بینی جایگاه اون قلبه
ناشناس۹۶۱۰۰۳۰۸:۲۸:۳۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
آقایونی که شب و روز میگفتین با بتن پر شده برین استغفار کنین
ناشناس۹۶۱۰۶۹۰۹:۱۵:۱۹ ۱۳۹۸/۳/۳۰
آقایونی که میگفتند با برجام دلار هزار تومن میشه هم برن استغفار کنند شاید بخشی از گناهشون بخشیده بشه
محمد۹۶۱۱۰۴۰۹:۳۰:۲۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
دوستان به خودتون زیاد سخت نگیرید،یجوری دارین انتقاد میکنید که انگار تا حالا هیچ دروغ دیگه ای از مسئولان نشنیدین!!
ناشناس۹۶۱۱۰۸۰۹:۳۱:۵۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
این همه روایت خوندیم این چند روز اما این خوب بود،واقعا نکته خوبی بود که چرا اراک
ناشناس۹۶۱۱۵۱۰۹:۴۹:۰۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
ما هرکاری هم کنیم امریکا دنبال بهانه است و جنگ میشود
ناشناس۹۶۱۱۸۳۰۹:۵۷:۰۹ ۱۳۹۸/۳/۳۰
رآکتور را نابود.کردند و فکر نمیکنم به این راحتی بشه بازسازی کرد.در زمینه مسایل تخصصی هسته ای کشورهای صاحب تکنولوژی با هم در یک مسیر حرکت میکنند ..
ناشناس۹۶۱۲۰۳۱۰:۰۶:۴۸ ۱۳۹۸/۳/۳۰
اينجاست که ضرب المثل آفتاب پشت ابر نمی ماند کاربرد پيدا ميکند.
ناشناس۹۶۱۲۱۲۱۰:۱۲:۳۲ ۱۳۹۸/۳/۳۰
انتخاب اراک خیلی بود توجه نکرده بودیم
ناشناس۹۶۱۲۲۲۱۰:۱۷:۰۳ ۱۳۹۸/۳/۳۰
آب وصابون رو باید برای دولتی ها وتیم مذاکره کننده بیاورید با این سیب و گلابی های گندیده ی آفتاب تابان برجام.
محسن۹۶۱۳۰۹۱۰:۵۶:۳۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
از قدیم گفته اند با یک گل بهار نمیشود قبول دارم ما در صنایع هسته ای و موشکی پیشرفت چشمگیری کرده ایم اما آیا فقر را هم کاهش داده ایم ؟ اما آیا در حفاظت از محیط زیست پیشرفت داشته ایم ؟ اما آیا در کاهش بی سوادی ، بیکاری ، طلاق ، اعتیاد هم پیشرفت کرده ایم ؟ امیدوارم در سایه نظام جمهوری اسلامی در همه ابعاد مادی ، اخلاقی و آخروی پیشرفت بکنیم
ناشناس۹۶۱۶۰۱۱۲:۳۷:۳۰ ۱۳۹۸/۳/۳۰
اراک کجاش پر آبه ؟! از اراک پر آب تر نبود؟ یک ساعت در شهر باد نوزد آلودگی کارخانه های اطراف اراک مردم را مسموم می کند!
ناشناس۹۶۱۶۷۳۱۳:۰۵:۰۵ ۱۳۹۸/۳/۳۰
میگم بیایید دوباره محمود رو برگردونیم!!! جلیلی هم بشه مسول مذاکرات هسته ای!!
ناشناس۹۶۱۷۲۰۱۳:۳۷:۲۶ ۱۳۹۸/۳/۳۰
و دلار به همون نرخ محمود برگردونیم!!!!
ناشناس۹۶۱۹۲۳۱۵:۴۸:۵۸ ۱۳۹۸/۳/۳۰
در دولت محمود جزو 8 کشور هسته ای و فضایی دنیا بودیم اما حالا باید برای یک کیلو شکر در صف باشیم !
ناشناس۹۶۱۷۹۰۱۴:۲۷:۵۷ ۱۳۹۸/۳/۳۰
خنداب منطقه بکر شاید باشه تا حدودی ولی رویایی نیست
حمید۹۶۲۷۴۲۰۸:۵۲:۵۰ ۱۳۹۸/۳/۳۱
دوست عزیز قرار بود برید تو صف کنسرت پس چرا رفتی تو صف گوشت و شکر و برنج کوپنی !
ناشناس۹۶۴۱۰۷۰۸:۴۵:۴۲ ۱۳۹۸/۴/۱
ما باور نداریم
ناشناس۹۷۱۴۰۲۱۶:۰۸:۴۱ ۱۳۹۸/۴/۴
از پيامدهاي ويرانگر محيط زيستي براي رودخانه‌ء کنار واکنشگر هم مي‌گفتيد، بد نبود و از هزينه‌هاي گزافي که سال‌هاست براي برخورداري انرژي هسته‌اي داده شد و کشور به نابودي رفت و آنچه در برابرش به دست آمد هم مي‌گفتيد، بد نبود!
ناشناس۹۷۲۷۹۰۱۱:۲۵:۲۷ ۱۳۹۸/۴/۵
متن خوبی بود روان و ساده
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  2. پادگان شهری به نام اسرائیل

  3. کیهان: آتش لُس‌آنجلس، آهِ کودکان غزه است

  4. انتقادها‌ به یکجانبه‌شدن وفاق / چه کسانی از پشت به مردم خنجر می‌زنند؟/ خطای باکو

  5. انقلابی بودن هیچ نسبتی با مطلق گرایی ندارد

  6. آهنگساز مشهور ایرانی درگذشت

  7. قالیباف: نیازی به اعمال ماده ۲۳۴ درباره انتصاب ظریف نیست

  8. راهپیمایی موتوری مطالبه گران انقلابی

  9. اعلام آمادگی ایران برای کمک به حادثه‌دیدگان در آتش‌سوزی لس‌آنجلس

  10. نامه دانشجویان بسیجی به پزشکیان درباره عملکرد دولت/ برخی رویکرد‌ها حاکی از نگاه به دهان شیطان اکبر است/ توهم چراغ سبز، برخی کارگزاران را شیدا کرده!

  11. ادعای جنجالی مجری تلویزیون در آنتن زنده: حمید فرخ‌نژاد در آمریکا مسافرکشی می‌کند

  12. آتشفشان خفته در شهر موشکی جدید ایران

  13. ابراز همدردی عارف با حادثه دیدگان آتش سوزی در کالیفرنیا

  14. قیمت دلار و سکه بازهم افزایشی شد

  15. روایت کمتر شنیده شده از غر زدن های سیاسی همسر «هاشمی»

  16. باکو در حال گسترش توان خود برای حمله به جرموک

  17. روایت وزیر سابق کار از افزایش دستمزد ۵۷ درصدی کارگران و واکنش شهید رئیسی

  18. از سال‌های دور برای نبردهای بزرگ آماده شده‌ایم/ موشک‌های ما به‌روز و در حال افزایش است/ وعده‌های صادق بخش کوچکی از نمایش عظمت ایران بود

  19. مژگان شجریان: در آمریکا ۳۶ساعته که برق نداریم

پربحث‌های هفته

  1. چرا به «وعده»، هنوز وفا نشده؟!

  2. آتشی که به جان حکمرانان آمریکایی افتاد

  3. هشدار جمهوری اسلامی درباره تهدیدهای جدی در مرزهای کشور: مسئولین هوشیار باشید!

  4. بیانیه دفتر «عبدالحمید» درباره اهانت اخیر یک مداح

  5. لایحه عفاف و حجاب در مجلس حاشیه ساز شد

  6. تمرین کشت بادمجان !

  7. بهشت زمان شاه !

  8. بن‌بست ترامپ در پرونده اتمی ایران

  9. توضیح درباره همسر عراقچی

  10. نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند

  11. اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران

  12. توصیه به ترامپ برای توافق با ایران / مکران؟ شوخی می‌کنید آقای عارف؟!/ یک مشت بنجل خارجی گرانقیمت!

  13. راه نجات

  14. سردار نقدی: باید آماده باشیم و خود را برای حوادث بزرگ آماده کنیم

  15. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: باید به سلاح هسته‌ای و موشک قاره پیما مجهز شویم/ استیضاح وزرای دولت، سیاسی نیست

  16. طلا، دلار و دیگر هیچ!

  17. کجا با این عجله؟!

  18. پادگان شهری به نام اسرائیل

  19. هراس اسرائیل از قدرت نفوذ ایران

  20. پس‌لرزه‌ اظهارات جبرائیلی/ استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر حامیان دولت/ برنامه ای برای تبیین وفاق

  21. رهبر معظم انقلاب: آمریکایی ها درباره ایران غالبا دچار خطای محاسباتی شدند

  22. همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید/ فرزین: نرخ ارز کانال‌ها غیرواقعی است

  23. با ترامپ و ترامپیست ها چه کنیم؟

  24. اظهارات عجیب محسن هاشمی درباره فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تمامی ندارد

  25. رسانه‌های غربی و تفکر نقاد ما

آخرین عناوین