به گزارش ایسنا، طلا هفته گذشته ۳.۵ درصد رشد قیمت داشت و در شرایطی که سرمایهگذاران از هر کاهش قیمتی به عنوان فرصتی برای خرید استفاده کردند، موفق شد بالای مرز ۱۵۰۰ دلار بماند.
تنشهای تجاری آمریکا و چین، تسهیل سیاست پولی بانکهای جهانی و عوامل فنی سه عامل اصلی هستند که در حال حاضر از رشد قیمت طلا پشتیبانی میکنند.
فیلیپ استرایبل، استراتژیست ارشد بازار در شرکت "آر جی او فیوچرز" به کیتکونیوز گفت: طلا ممکن است هفته جاری شاهد حرکت انفجاری به سطح قیمت بالاتری باشد. طلا در وضعیت خوبی برای حرکت افزایشی قرار دارد و روند تحکیم دو روزه قیمت طلا، برای بازارها مطلوب بوده است. افزایش بیش از حد قیمت طلا نشان میدهد که بازار در روند افزایشی قرار دارد و نمیتوان گفت بازار تا چه حدی میتواند پیشروی کند. اگر قیمت ۱۵۱۶ دلار شکسته شود، طلا میتواند تا مرز ۱۵۵۰ دلار جهش پیدا کند.
کالین همیلتون، مدیرکل تحقیقات کالا در شرکت "بی ام او کپیتال مارکتس" نیز اظهار کرد: سطح ۱۵۰۰ دلار برای طلا فوق العاده است و ریسکهای بلندمدت به سوی صعود بالاتر قیمت تمایل دارند. فضای بازار به نفع رشد قیمت طلا مانده و تمایلی عواملی که به افزایش قیمت طلا منجر شدهاند هنوز وجود دارند. بازده اوراق قرضه پایین رفته، ریسکهای ژئوپلیتیکی رو به افزایش است و نگرانیها نسبت به وضعیت اقتصاد صنعتی استمرار دارد.
با وجود خوش بینی عمومی، برخی از تحلیلگران تداوم روند افزایشی فعلی طلا را زیر سوال بردهاند. بیل باروچ، رئیس شرکت "بلو لاین فیوچرز" در این باره گفت: سرمایهگذاران نباید فراموش کنند که به سودگیری از رشد اخیر قیمت بپردازند حتی اگر طلا به سوی صعود تا مرز ۱۵۸۰ دلار در حرکت باشد.
استراتژیست شرکت "آر جی او فیوچرز" همچنین به انتظارات برای کاهش بیشتر نرخهای بهره آمریکا اشاره کرد که در بالا رفتن قیمت طلا، نقش بزرگی داشته است. بازارها روی کاهش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا در سپتامبر ۱۰۰ درصد، در نشست دسامبر ۸۷ درصد و در مارس ۷۰ درصد حساب میکنند که در صورت تحقق این سناریو، نرخهای بهره آمریکا یک درصد کاهش پیدا میکند.
تنشهای تجاری آمریکا و چین در مرکز توجه بازار
توجه بازارها به تحولات جنگ تجاری آمریکا و چین معطوف خواهد بود زیرا برخی از ضربالاجلهایی که داده شده است ممکن است تنشها میان دو کشور را شدیدتر کند.
یکی از این ضرب الاجلها در ۲۰ اوت است که مهلت داده شده به شرکتهای آمریکایی برای همکاری با شرکت هواوی به پایان میرسد و احتمال دارد که این معافیت تمدید نشود و تنشهای تجاری شدت پیدا کند.
معاملهگران همچنین توجه دقیقی به توییتهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و واکنشهای چین خواهند داشت. افزایش ۲۵ درصدی تعرفه روی واردات کالاهای چینی یا ضعیف شدن بیشتر ارزش یوان، تحولات مهمی خواهند بود که بازار را به واکنش وادار میکند.
بنجامین تال، نایب رئیس اقتصاددان شرکت "CIBC کپیتال مارکتس" در این باره به کیتکونیوز گفت: این اختلاف تجاری بعید است به زودی حل شود که به معنای استمرار ریسک گریزی در بازار خواهد بود.
بر اساس گزارش کیتکونیوز، در هفته جاری آمار اقتصادی متعددی از جمله آمار اقتصاد کلان آمریکا و چین منتشر خواهد شد. مهمترین آمار اقتصادی آمریکا شامل شاخص قیمت مصرفی و خرده فروشی در روز پنج شنبه خواهد بود و آمار اقتصادی چین شامل تولید صنعتی و خرده فروشی است.