خبرآنلاین نوشت: روز سه شنبه هیئت انصارالله پس از دیدار با وزیر خارجه کشورمان با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند که بازتاب گسترده ای در میان سیاستمدران و فعالان جنبش های اسلامی و سران منطقه ای و فرامنطقه ای داشت. یکی از موضوعاتی که در شبکه های مجازی داغ شده است تصویر این دیدار است. محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله یمن، در این دیدار با خنجر همیشگی که نماد مردانگی و نشانه زیدی بودن است حاضر شد.
خنجری که می گوید: امام باید شمشیر را از رو ببند. این تفکر ریشه زیدی دارد. امام همواره باید قائم بالسیف باشد، یعنی امام باید حتما قیام کند. خنجری که زیدی های یمن همواره بر پر شال یا کمربند خود دارند، اشاره به همین مفهوم اعتقادی دارد که امام باید همیشه شمشیر را از رو ببندد.
زیدی ها چند امامی هستند؟ آیا آنها معتقد به امام قائم بالسیف هستند و هرکسی را که این شرط را داشته باشد امام می دانند؟
این سوال را سیداصغر قریشی سفیر اسبق ایران در یمن می گوید: ابتدا باید مشخص شود منظور ما در این سؤال از امام چیست و آیا منظور ما از امام تعریفی است که شیعیان اثنا عشری یا دوازده امامی از امام دارند؟ اگر این باشد باید گفت زیدی ها سه امام اول شیعیان امامیه را به عنوان امام بر طبق تعریف خود می شناسند زیرا که از نظرشیعیان زیدی امام کسی است که ضمن داشتن شروط امامت از لحاظ علمی و اجتهاد و دعوت به خود قیام به سیف کند یعنی برای تشکیل حکومت اسلامی در صورت ضرورت مبارزه مسلحانه کند. طبق گفته نماینده انصار الله در سخنرانی چند سال پیش خود در دانشگاه تهران، شرایط امامت همان شرایط ولی فقیه است به اضافه شرطی که انها می گویند امام باید از فرزندان حسنین(ع) باشد یعنی از سادات حسنی یا حسینی، ناصر اطروش امام زیدی های ایران در اوایل قرن سوم هجری از سادات حسینی بود. امامان زیدی های یمن بیشتر سادات حسنی هستند. امام از نظر آنها کسی است که قیام به سیف کند. ناصر اطروش در طبرستان در حدود سال 300 هجری در گیلان و طبرستان تشکیل حکومت داد قبل از آن در طبرستان قاسم بن ابراهیم طباطبا به عنوان امام شناخته شده بود.
در تاریخ ایران از آنها به عنوان علویان طبرستان یاد می شود، که همان شیعیان زیدی هستند. و در تاریخ زیدیان همواره، عده ای از علمای زیدی یمنی و علمای زیدی ایرانی میان دو کشور تردد داشته و اقامت گزیده اند. در طول تاریخ زیدیه مواردی وجود داشته که زیدی های یمن امام زیدی ایرانی داشته اند و یا بالعکس ایرانیان زیدی، خصوصا در طبرستان ( مازندران و گیلان امروزی) امام زیدی یمنی داشته اند. بنا بر این شمار امامان زیدی محدود به تعداد معینی نیست و امامت همچنان می تواند ادامه داشته باشد.
در طبرستان دو طایفه زیدی به نام های طایفه قاسمی ها منتسب به قاسم بن ابراهیم طباطبا و طایفه ناصری ها منتسب به ناصر اطروش حضور داشتند و در زمان ناصر اطروش که از امامان بزرگ زیدی و صاحب حکومت زیدی در طبرستان بود فتوایی صادر شد که زیدی های ایران می توانند برای کمک به یحیی هادی مؤسس دولت زیدی در یمن که در آن زمان امام زیدی ها در یمن بود به این کشور بروند. اکنون در صعده گورستان معروفی هست که به آن گورستان طبری ها می گویند و این ها همان کسانی هستند که برای کمک به یحیی هادی به این منطقه رفته بوده و در جنگ هایی که وی به ویژه بر ضد قرمطی ها داشته شرکت کرده و کشته شده اند . این گورستان یکی از نشانه های روشنی است که بر وجود روابطی عمیق چه از لحاظ سیاسی و چه از لحاظ مذهبی و عقیدتی میان زیدیان یمن و زیدیان ایران یا به تعبیر دیگر علویان ایران دلالت دارد.
از این رو کاملا روشن است که ارتباط میان ایران و یمن بسیار فراتر از مسائل سیاسی و یا نظامی است و در طول این 1200 یا 1300 سال این روابط به طور مستمر و ریشه دار وجود داشته و هر دو ملت از آن تاثیر و تاثر پذیرفته اند.
با توجه به تاریخچه زیدی های یمن و ایران، کاملا مشخص است که ورود با خنجر عبدالسلام تنها یک پیام داشت. امام شمشیر را از رو بسته است و ما آماده جهاد هستیم. به این مفهوم که شمشیر از سوی ولایت فقیه ما ، برای دشمن از رو بسته شده است.
در اینباره محمد عبدالسلام پس از این دیدار در صفحه توییتر خود نوشت: رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار بر حمایت از ملت و یکپارچگی یمن و لزوم حل و فصل اختلافات از طریق گفت و گوهای یمنی – یمنی و بدون دخالت خارجی تاکید کردند.
وی اضافه کرد: ایشان اصالت و سابقه تاریخی و تمدنی بی نظیر یمن را ستودند.
رئیس هیات مذاکره کننده یمنی افزود: یمن با یقین و قدم های ثابت و با ملت بزرگ خود به سوی آینده روشن به نور عزت و کرامت گام برمی دارد.
وی با انتشار تصویر دیدار "عبد ربه منصور هادی" رئیس جمهوری فراری یمن با ملک سلمان که در او را در آخر مجلس نشانده اند و تصویر دیدار هیات یمنی با رهبر انقلاب نوشت: تفاوت است میان اینکه هم پیمان و دوست باشی یا بنده و پیرو.
تصویر نخست، یک یمنی مجاهد آزاده و مدافع از دین و میهن خود را نشان می دهد که با لباس یمنی اصیل و "جنبیه" خنجر یمنی با بزرگترین شخصیت ایرانی دیدار می کند.
این تصویر، میزان احترام ایران به ملت یمن را به نمایش گذاشته است.
تصویر دوم، یک یمنی مزدور را نمایش می دهد که خواستار حمله به کشورش و اشغال آن شده است که سرورانش با بی احترامی او را در آخرین صندلی مجلس نشانده اند.
این تصویر نشان دهنده میزان بی احترامی عربستان به هادی و مزدوران را نشان می دهد.
این دو صحنه میزان احترام دیگران به تو را نشان می دهد که حتی مهمترین نشانه و مظهر شجاعتت(خنجر) را از تو نگرفته اند و تصویر دوم میزان ذلت و تسلیم را نشان می دهد که نه تنها خنجر را از وی گرفته اند بلکه حتی اگر از آن ها بخواهد بدون لباس نیز وارد مجلس شوند، از این کار دریغ نمی کنند.
محمد یحیی منصور روزنامه نگار یمنی نوشت: موضع درخشان ایران درباره یکپارچگی یمن که از زبان رهبر انقلاب اسلامی جاری شد و بر اهمیت این یکپارچگی تاکید کرد را با موضع توطئه گرانه عربستان و امارات برای ایجاد مشکلات بیشتر در شمال و جنوب یمن مقایسه کنید.
محمد عبدالقدوس معاون مدیرعامل خبرگزاری رسمی یمن (سبا) تصویری از برخی مسئولان فراری یمن با محمد بن زاید را منتشر کرد که به آن ها اجازه همراه داشتن خنجر را نداده اند و غلاف خنجرآن ها خالی است و تصویری از دیدار هیات یمنی با رهبر انقلاب و تصویر خنجر محمد عبدالسلام نوشت: این دو تصویر تفاوت میان استقبال از دوست و هم پیمان و عمل و مزدور را به نمایش می گذارند.
میس القناوی تحلیلگر سیاسی و نویسنده فعال فلسطینی از غزه نوشت: زمان این دیدار در ظاهر و باطن عمیق آن نشانه پیروزی خنجر یمنی است. امام خامنه ای محمد عبدالسلام را به حضور می پذیرد و از تاریخ و تمدن و سابقه یمن و مقاومت آن سخن می گوید و اینکه مقاومت ان پیروز خواهد شد.
در همین باره ایرنا به نقل از سیاستمداران یمنی در واکنش به حضور سخنگوی انصارالله با خنجر مقابل مقام معظم رهبری نوشته اند:
عبدالملک العجری عضو هیات یمنی، پس از دیدار با رهبر انقلاب اسلامی نوشت: ایشان موضع خود را در حمایت از یمن یکپارچه اعلام کردند و فرمودند که یمن باید یکپارچه و متحد بماند.
وفا الکبسی فعال رسانه ای یمنی نوشت: این تصویر آزادی، قهرمانی و سربلندی و شخصیت های آزاده است. در محضر انقلابیون قهرمان، کتوله ها جایی ندارند.
دیدار آزادگان بزرگ، دشمنان و بندگان احمق آن ها را به خشم آورده است. از این خشم بمیرید. حق داریم به این دیدار تاریخی میان امام سید علی خامنه ای و رئیس هیات یمنی افتخار کنیم.
صالح ابوعزه وکیل فلسطینی و پژوهشگر قانونی وسیاسی فلسطینی نوشت: این ایران است که امروز تعیین می کند نامه چه کسی را بپذیرد و نامه چه کسی را رد کند.
امام خامنه ای نامه سید عبدالملک الحوثی را می پذیرد و نامه رئیس جمهوری بزرگترین کشور جهان را نمی پذیرد. امام خامنه ای مستضعفان را به حضور می پذیرد و خاری در چشم جباران و مستکبران است.
حسین نجران نوشت: بن زاید از این دیدار دیوانه خواهد شد. هیات گارد ساحلی امارات فقط با همتای ایرانی خود دیدار می کند، نه بیشتر اما رئیس هیات ما با سید علی خامنه ای رهبرعالی انقلاب اسلامی ایران دیدار می کند.
محمد قاضی از فعالان سیاسی و رسانه ای یمن نوشت: امروز رئیس هیات ما با بزرگترین شخصیت منطقه دیدار کرد، همان شخصیتی که امثال ترامپ و پمپئو آرزوی دیدارش را دارند.
مازن هبه فعال رسانه ای یمنی نوشت: بله ما به این رابطه و حضور در این محور افتخار می کنیم و این محور، یمن را به جایگاه اصلی و شایسته خود در منطقه و جهان خواهد رساند.
اینجا یمن بزرگ است که همه دنیا باید خوب بدانند که حیاط خلوت آل سعود نیست.
این دیدار در حالی انجام شد که بن زاید نیز در سعودی با ملک سلمان درباره یمن رایزنی می کرد و خروجی آن نیز این بود که بن زاید اعلام کرد ما و عربستان در یک خندق هستیم . این در حالی است که رهبر معظم انقلاب در دیدار با هئیت انصارالله تاکید کردند که ایران و انصارالله نیز در جبهه هستند، ایشان با تاکید بر وحدت و یکپارچگی به عرب های منطقه هشدار دادند و فرمودند: سعودیها و اماراتیها و حامیان آنها که مرتکب جنایات بزرگی در یمن شدهاند، قطعاً به نتیجه نخواهند رسید. آنها بهدنبال تجزیه یمن هستند که باید با قدرت در مقابل این توطئه ایستاد و از یمنِ یکپارچه، متحد و با تمامیت ارضی حمایت کرد.
رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: حفظ یکپارچگی یمن با توجه به عقاید دینی و قومیتهای مختلف این کشور نیازمند گفتگوهای یمنی – یمنی است.