کلید اصلی حل مشکل آموزش و پرورش در دست رئیس جمهور است

محمود فرشیدی، وزیر اسبق آموزش و پرورش،   3980613176 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
کلید اصلی حل مشکل آموزش و پرورش در دست رئیس جمهور است

همزمان با ایام سالگرد شهادت دو عالم الگو برای دولتمردان و روسای جمهور، یعنی شهیدان رجایی و باهنر، مجلس شورای اسلامی به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش رای اعتماد داد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فضایی آرام، باتوجه به سابقه ، توانمندی اجرایی و پاکدستی، با رای قابل توجه ۲۰۰ نفره آقای حاجی میرزایی را به عنوان وزیر آموزش و پرورش برگزیدند، به امید آنکه سال تحصیلی ۹۹ و ۹۸ طلیعه گشایش‌ها و رفع کاستی‌های نهاد تعیلم و تربیت کشور باشد.

بی‌تردید،پس از شش سال بی ثبات در عرصه مدیریت و تصدی سه وزیر و یک سرپرست، بر وزارتخانه دیرباز و ثبات طلب آموزش و پرورش، همگان آرزو می‌کنند که روزگار سختی‌های معلم و مدرسه و دانش آموز اندک اندک به پایان رسد و محیط‌های آموزش به شاخصه‌های مطلوب برای رشد آینده سازان کشور دست یابند. انتظار مردم از مدرسه مطلوب فضایی آرام و به دور از تنش‌های سیاسی، محیطی امن از نظر فرهنگی و اخلاقی و تربیتی و نیز جامعه‌ای زنده و پرتلاش از منظر فعالیت‌های علمی پژوهشی و پرورشی می‌باشد که در یک کلام می‌توان از آن با عنوان مدرسه زندگی یاد کرد.

انتظار معلمان گرانقدر نیز توجه دولتمردان امروز و شاگردان و دیروزشان به منزلت والای معلمی در عرصه اجتماع، رفاه در عرصه معشیت و اقتدار و قدرشناسی در عرصه ایفای مسوولیت معلمی است.

اما تجربه ۴۰ سال گذشته و تصدی بیش از ۱۵ وزیر و استمرار بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش حکایت از آن دارد که حل مساله به این سادگی‌ّ نیست.

واقعیت آن است که آموزش و پرورش از جنس سایر وزارتخانه‌ها نیست زیرا سایر وزارتخانه‌ها برای انسان کالا و خدمات تولید می‌کنند حال آنکه آموزش و پرورش انسان تولید می کند یعنی آموزش و پروش نقطه آغاز و مقدم بر سایر وزارتخانه هاست و در عین اینکه همگان از انسان تولید شده در آموزش و پرورش بهره می‌برند، برخی دستگاهها به طور خاص از خدمات تقریبا بدون چشمداشت مدرسه و فرهنگیان بهره مند می شوند. به عنوان مثال وزارت بهداشت در ایفای مسوولیت بهداشت و درمان، وزارت کشور در برگزاری انتخابات‌ها، نیروی انتظامی در همیاران پلیس، وزارت علوم در برگزاری کنکور؛ اما علی رغم این همه به دلیل ساختار سیاسی و اقتصادی در دولت، معمولا روسای جمهور کمترین وقت را برای آموزش و پرورش اختصاص میدهند و نه تنها از دیدار با وزیر آموزش و پرورش طفره میروند بلکه تقریبا می شود گقت در جلسات هیات امنای دانشگاه فرهنگیان و شورای عالی آموزش و پرورش هم شرکت نمی کنند.

فاصله بین آن انتظارات و این واقعیتها، مصداق همان بیت است که:

من روی پاک سجده نمایم تو روی خاک      زاهد برو معامله ما نمی شود!

اما تا زمانی که تحولاتی در ساختار بودجه و دولت پیش‌بینی نشده و جایگاه نهاد تعلیم و تربیت ارتقا نیافته است باید تدبیری اندیشید و واقعیت آن است که در بسیاری از موارد سیاست‌ها، برنامه ها و اسناد بالا دستی و قوانین سودمند هم ابلاغ یا تصویب شده است، نظیر سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری درباره تحول بنیادین که اولویت بودجه آموزش و پرورش را مورد تاکید قرار می دهد یا برنامه ششم توسعه و سند تحول و مصوبات مجلس از جمله قانون شوراها اما متاسفانه وزارت آموزش و پرورش توان  عینیت بخشیدن و به اجرا در اوردن آنها را ندارد، زیرا نه قدرت دارد و نه ثروت.

به همین دلیل در ارتباط با مشکلات اقتصادی باید شورایی در دولت تشکیل شود و از آموزش و پرورش پشتیبانی نماید و گزافه نیست اگر بگوییم کلید اصلی حل مشکل سیستمی معلمان در دست رئیس جمهور است و با دستور ایشان باید کارشناسان سازمان برنامه و بودجه نیاز حال این وزارتخانه را واقع بینانه برآورد نمایند و تخصیص دهد و نه آنکه بر اساس الگوی ساده یعنی الگوی ذهنی خود بر اساس آموزش و پرورش سقف و چارچوبی تعیین و تحمیل کنند و از این وزارتخانه بخواهند از طریق راهکارهای نامتجانس با تعلیم و تربیت نظیر برون سپاری و خصوصی سازی و امثال آن کمبود اعتبارات خود را جبران نمایند.

اینکه رییس جمهور محترم نیروی امین و باتجربه خویش را برای مدیریت دارالتعلیم و دارالعباده آموزش و پرورش برگزیده است معلمان نیز انتظار دارند از حمایت کامل وی دریغ نمایند.

                                                                                                                                           

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۰۸۰۶۴۱۱۰:۱۳:۴۴ ۱۳۹۸/۶/۱۴
اقای محمود فرشیدی وزیر اسبق اموزش و پرورش شما خودتون وقتی وزیر بودید چه کردید؟
ناشناس۱۰۸۰۶۸۴۱۰:۴۰:۰۳ ۱۳۹۸/۶/۱۴
شما ایشان را ببخشید که بدون اجازه و همفکری با شما، اظهار نظر کرد!!
ناشناس۱۰۸۲۰۲۹۱۳:۵۳:۵۹ ۱۳۹۸/۶/۱۵
ایشون یه سوال از وزیر وقت پرسید شما چرا ناراحت شدی؟؟
علی 671۱۰۸۰۶۵۳۱۰:۱۹:۲۴ ۱۳۹۸/۶/۱۴
در اینکه همه می دانند در آلمان بیشتری حقوق را معلم ها می گیرند آگاهان شکی ندارند چون مقام معلم را رهبری بزرگ انقلاب امام خمینی (قد سره )فرمودند شغل انبیا است و این کلام بزرگی است ولی این دولت فقط می گوید برجام ، برجام چیزی که برای هیچ کس نفعی نداشته جز ضرر برای کشور .چی بماند که نثار معلم کند .رئیس جمهور اینقدر که از برجام مرده دفاع کرده و خوبی آنرا برای خودش ترسیم کرده با بچه هایش حرف نزده .می خواهید برای آموزش و پرورش و معلم دلسوزی کند .زهی خیال باطل .فقط برجام ، فقط برجام علی برکت الله
ناشناس۱۰۸۲۰۳۲۱۳:۵۵:۱۰ ۱۳۹۸/۶/۱۵
مشخصه نبود برجام خیلی برات سود داشته
نخود هر آش !!!۱۰۸۰۶۹۹۱۰:۴۷:۲۸ ۱۳۹۸/۶/۱۴
... بايد در فكر جناب رئيس جمهور و مسئولان مربوطه ،مانتد مسئولان آموزش و پرورش در دول پيشرفته ، اين تز باشد كه آموزش و پرورش يك وزارتخانه مصرف كننده نيست و بلكه يك وزارت خانه توليد كننده است !! مانتد يك كارخانه !! ... از قضاي روز گار در كشورهاي جهان سوم ... ببخشيد ...جهان سوم نه ، ... معذرت مي خوام ... كشورهاي در حال توسعه ، .... بله ! در كشورهاي در حال توسعه مثلاً وزارت نفت را توليد كننده در آمد مي دانند و آموزش و پرورش را مصرف كنند ه !! وزارتخانه تعليم و تربيت را ، وزارتخانه اي به شمار مي آورند كه سرتا پا خرج است ، حتي بدون يك ريال در آمد !! ... چاه ويلي كه هرچه پول در آن بريزي پر نخواهد شد !! اما به خيالشان يكي هم مثل وزارت نفت در آمد زاست !! ... اين است كه احتمالا در بعضي از ممالك در حال توسعه ، آرزوي مسئولان مربوطه اين خواهد بود كه اي كاش مي توانستيم درِ اين وزراتخانه پر خرج بي يك ريال در آمد را خشت بگيريم تا از شر اين همه مخارج راحت شويم !! ... اما اي دل غافل ، و اي فكر باطل ،ًملتفت نيستيم كه مخارج سر سام آور آموزش و پرورش سرمايه گذاري است !! سرمايه اي كه سود و در آمد آن آينده به دست خواهد آمد !! ... در مقام تمثيل ، مانند كسي كه چند سال پيش يك نهال كوچولوي گردو را كاشته ، زحمتش كشيده ، و حالا هر كيلو گردويش را به شصت هزار تومان داره مي فروشه !! ... خدا را شكر ! ... خدا بيشترشان بده ، ما كه بخيل نيستيم !! ....يادش بخير ! در آن ايامي كه در كلاس اول يا دوم راهنمايي تلمذ مي كرديم و علم و دانش مي آموختيم ، ،در كتاب فارسي ، درسي بود كه در آن آمده بود : " علم اگر دير بار دهد ، اما بار نيكو دهد " !! به نظرم مسئولان مربوطه در ممالك بيشتر مترقي زود ملتفت اين نكته مهم شده اند و دار و ندارشان را خرج آموزش و پرورش شان كرده اند و مثلاً حالا پروشه و لنكروز و فراري شان بالاي ميليارد تومان كه براي خريدشان همه بلاد و ممالك سر ودست مي شكنند ، التماس هم مي كنند !! پشت فرمان هم كه نشستند و هي تخته گاز هم رفتند ، به عالم و آدم فخر مي فروشند كه ايها الناس ، اين خودرو كه ما آن را تخته گاز مي رانيم ، لنكروزه ، نه تابوت متحرك ، نه لگن !! ... بگذريم !! اما از آن طرف هم كشورهاي اوپك و ديگر توليد كننده نفت ، بايد نفت شان را .... اين طلاي سياه شان را به ثمن بخس بفروشند و .. بله برادر ! كليد آموزش و پرورش بايددر هر ممالكي ، مخصوصاً در قرن بيست و يكم ،ابتدا در فكر و مغز مسئولان آموزش و پرورش اين باشد كه : آموزش و پرورش توليد كننده است ، نه مصرف كننده ، و نيز اين باور كه علم اگر دير بار دهد ، اما بار نيكو دهد ، ....مانند فروش ميوه درخت گردوي مشهدي امان ....و نيز فروش لنكروز و پورشه و فراري كه عرض كردم !! ... اين تز كليدي است فولادي ، الماس گونه !! ... نه كليد چوبي و مقوايي !! ... بله !!
ملت۱۰۸۱۴۰۸۲۱:۰۵:۵۶ ۱۳۹۸/۶/۱۴
عالی بود وقتی به آموزش و پرورش اهمیت داده نشه خروجی هاش مسئولان امروز خواهندبود وای به نسل های آینده
ناشناس۱۰۸۰۷۴۶۱۱:۲۰:۲۸ ۱۳۹۸/۶/۱۴
فعلا که دسته کلید گم شده
ناشناس۱۰۸۰۷۹۲۱۱:۵۲:۴۳ ۱۳۹۸/۶/۱۴
تنها راه حل اساسی حل مشکلات آموزش و پرورش، ادغام آن با وزارت علوم و تشکیل وزارت آموزش و پژوهش است. در این صورت تمام مولفه های آموزش کشور یک کاسه می شود و سطح آموزش محصلان و معیشت معلمان ارتقا می یابد.
ناشناس۱۰۸۰۸۹۵۱۳:۰۲:۲۸ ۱۳۹۸/۶/۱۴
یعنی وزرا هیچ کاره بودند ؟ وزیر هم نماینده رییس جمهور است و تفویض اختیار شده است .
ناشناس۱۰۸۱۱۵۹۱۶:۲۰:۳۵ ۱۳۹۸/۶/۱۴
راه درست آموزش و پرورش كانتوني و محلي بودن سياستگذاريهاست
داناک مشاور۱۰۸۱۳۰۱۱۹:۰۱:۲۷ ۱۳۹۸/۶/۱۴
قطعا کلید دست ریاست محترم جمهور است ولی اشکال از قفل است که گویا زنگ زده و مشکل دارد .
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  2. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  3. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  4. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  5.   مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید  

  6. توضیحات اتابک درباره افزایش قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا  

  7. گرانی‌ها به کشور ضربه می‌زند مسئولان باید به داد مردم برسند

  8. حسین شریعتمداری عذرخواهی کرد /انتشار یک مطلب اشتباه و تکذیب آن از سوی عضو دفتر رهبری

  9.  یارانه نقدی ۱۴۰۴ با افزایش ۳۵درصدی ارز ترجیحی زیاد می‌شود؟

  10. جنایت هولناک در پارک قیطریه/پیاده‌روی بامدادی رنگ خون گرفت!

  11. پزشکیان:حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست

  12. راه اندازی بوستان کودکان اتیسم در منطقه ۲/ پیگیری مناسب سازی بخشی از بوستانهای تهران برای معلولان  

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  10. بدهکاران، طلبکار شدند!

  11. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  12. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  13. درد بیمار و ناز طبیبان !

  14. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  15. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  16. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  17. یارانه‌ها واریز شد

  18. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  19. دیگر چه اتفاقی باید بیفتد؟!

  20. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  21. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  22. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  23. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  24. واکنش تند روزنامه جمهوری اسلامی به کلینیک بی حجابی

  25. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  6. بازگشت لاریجانی‌ها/ توضیحاتی درباره کلینیک ترک بی‌حجابی/ نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟

  7. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  8. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  9. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  10. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  11. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  12. واکنش شریعتمداری به ملاقات مخفی سفیر ایران با مشاور ترامپ

  13. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  14. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  15. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  16. نامه مجلس به رهبری درباره ساماندهی کارکنان

  17. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  18. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  19. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  20. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

  21. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  22. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  23. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  24. تحلیل معاون پزشکیان از «کلینیک ترک بی حجابی»

  25. مرکز «بازی‌ جنگ سپاه» افتتاح شد

آخرین عناوین