رسول قهرمانی کیست؟

  3980616097 ۱۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

او مانند دیگر همکارانش خشک و حقوقی سخن نمی‌گوید، البته شاید به لحاظ حرفه‌ای این مسئله مزیت به حساب نیاید. او در یکی از جلسات دادگاه درباره بیانوند از مدیران سابق بانک سرمایه گفت: "پولکی" نیست، اما "میزکی" است. رسول قهرمانی در جایگاه نماینده دادستان به جدل با متهمان پرونده که عموما از چهره‌های پرنفوذ و قدرتمند هستند می‌پردازد.

فرارو نوشت: دادگاه‌های بانک سرمایه جدای از اینکه در آن مطالب تکان دهنده و عجیب و غریبی از حجم فساد اخلاقی، اقتصادی و حتی سیاسی مطرح شده است، از یک چهره جدید، قاطع و تازه نفس در قوه قضائیه رونمایی کرده است. رسول قهرمانی، نماینده دادستان که با مواضعش، ادبیات و صراحتش بار‌ها جلسات دادگاه را تحت تاثیر قرار داده است. او در آخرین جلسه این دادگاه وعده محاکمه متهمان امنیتی این پرونده را داد.

برگزاری دادگاه‌های ویژه مفاسد اقتصادی به صورت علنی و با حضور رسانه‌ها طی ماه‌های گذشته باعث شده افکار عمومی بیشتر با قضات و دادستان‌ها آشنا شوند. پخش برخی قسمت‌های این دادگاه چهره‌های قضایی را وارد رسانه‌ها کرده است.

یکی از نمایندگان دادستانی که این روز‌ها در افکار عمومی توجه زیادی را جلب کرده، رسول قهرمانی است؛ اما رسول قهرمانی کیست و از کجا آمد؟

براساس گزارش خبرگزاری میزان او ۳۵ ساله است. به این ترتیب او متولد پس از انقلاب است.

قهرمانی جزو ورودی‌های سال ۷۸ حوزه علمیه آیت الله مجتهدی تهران است و دروس حوزوی را در این مرکز آموخت. قهرمانی در حال حاضر نیز در سطح چهار حوزه تحصیل می‌کند و هفت سال است که مشغول به فراگیری دروس خارج از فقه است.

او در سال ۸۶ به قم رفت و در رشته کارشانسی اقتصاد به ادامه تحصیل پرداخت. رساله کارشناسی ارشد قهرمانی در خصوص یک بحث میان رشته‌ای با موضوع تحلیل اقتصادی حقوق به رشته‌ی تحریر درآمده است. قهرمانی سپس با رتبه ممتازِ ۳ کشوری در مقطع دکتری وارد دانشگاه تهران شد و در رشته اخلاق، گرایش فلسفه اخلاق هم اکنون مراحل نگارش پایان نامه را طی می‌کند.

قهرمانی علاوه بر تسلط کامل به زبان عربی، استاد دانشگاه تهران نیز هست و دروس عمومی این دانشگاه در دانشکده‌های مختلف را تدریس می‌کند.

عملکرد این نماینده دادستان در جلسات دادگاه بانک سرمایه بار‌ها توجه رسانه‌ها و افکار عمومی را به خود جلب کرده است. او برخلاف بسیاری از دادستان‌ها و یا نمایندگان آن‌ها در هنگام قرائت کیفرخواست و یا هنگام دفاع از ادعا‌های خود علیه متهمان از ادبیاتی تاثیر برانگیز استفاده می‌کند. برای نمونه در دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات هادی رضوی او هنگامی که در حال قرائت بخش‌هایی از کیفرخواست این متهم بود، گفت: «بعضی وقت‌ها می‌خواهم گریه کنم وقتی بخش‌هایی از پرونده را می‌بینم.» قهرمانی در یک جلسه دیگر گفت: "قد و اندازه آقای رضوی دریافت وام ازدواج بود و نه تسهیلات میلیاردی."

او مانند دیگر همکارانش خشک و حقوقی سخن نمی‌گوید، البته شاید به لحاظ حرفه‌ای این مسئله مزیت به حساب نیاید. او در یکی از جلسات دادگاه درباره بیانوند از مدیران سابق بانک سرمایه گفت: "پولکی" نیست، اما "میزکی" است. رسول قهرمانی در جایگاه نماینده دادستان به جدل با متهمان پرونده که عموما از چهره‌های پرنفوذ و قدرتمند هستند می‌پردازد.

او در جلسات دادگاه به گونه‌ای عمل می‌کند که جایگاه متهم برایش اهمیتی ندارد. در یکی از جلسات خطاب به هادی رضوی گفت: «ما شما را آدم مهمی را نمی‌بینیم. شما اهمیتی برای دادسرا ندارید که می‌گوئید فلانی به خاطر من آمد و یا بازپرس عوض شد.»
جدال قهرمانی و حسین هدایتی در حاشیه دادگاه

قهرمانی در یکی از جلسات دادگاه حسین هدایتی به حامیان این متهم اقتصادی و کسانی که از او پولی گرفته اند هشدار داد. قهرمانی گفت: "اگر هدایتی ردمال نکند از هر کسی که از او پول گرفته که صرفاً هم ورزشی نیستند و غیرورزشی‌ها هم در بین آن‌ها وجود دارند، وجوه را پس می‌گیریم. برخی گفته‌اند این اموال کادو بوده که به آن‌ها می‌گویم کادو باشد یا کابین همسرانشان شده باشد همه باید برگردد."

او تاکید کرد: «ما تا آخر خواهیم رفت و کارمندان شما را می‌آوریم و تا آخر ردیابی می‌کنیم و هر کسی که وجه یا ملکی به صورت نامشروع منتقل شده باشد مبالغ را بازمی‌گردانیم. البته املاکی راهم شناسایی و توقیف کردیم، اما این املاک کافی نیست.»

البته خط و نشان کشیدن‌های قهرمانی برای کسانی که از هدایتی پول گرفتن در همین حد باقی ماند و حداقل تاکنون در رسانه‌ها خبری از پس گرفتن پول‌های هدایتی از ورزشکاران، هنرمندان و مداحان و... نیست.

پرونده فساد در بانک سرمایه آنقدر بزرگ و پیچیده است که هر روز از ابعاد عجیبی از آن رونمایی می‌شود. حالا گفته می‌شود رد پای برخی نهاد‌های امنیتی نیز در این پرونده وجود دارد.

رسول قهرمانی نماینده دادستان برای این عده نیز خط و نشان کشید. او ۱۱ شهریور ماه در جلسه دادگاه یکی از مدیران بانک سرمایه با اشاره به افراد امنیتی و نظامی دخیل در این پرونده، گفت: "پرونده این اشخاص در مسیر رسیدگی است و انشاالله دادگاه آن‌ها هم تشکیل می‌شود تا مردم بدانند هر کسی که بخواهد سو استفاده کند با برخورد عدالت مواجه می‌شود."
 
عملکرد رسول قهرمانی باعث شده که در افکار عمومی دید مثبتی درباره او وجود داشته باشد.

البته پرونده بانک سرمایه تنها مفاسد اقتصادی نیست که این روز‌ها روی میز قهرمانی است. در پرونده فساد در بازار ارز نیز او نماینده دادستان است.

پرونده‌ای که متهمان آن احمد عراقچی معاون ارزی پیشین بانک مرکزی و سالار آقاخانی دلال فرار ارز است.

در این پرونده، اما روند کمی پیچیده شده است. پس از قرائت کیفرخواست در دادگاه علنی توسط قهرمانی انتقادات زیادی به متن کیفرخواست صورت گرفت.

حتی روزنامه اصولگرای رسالت در این باره یادداشت مفصل و بلند بالایی نوشت. منتقدان می‌گویند بسیار ادعا‌های کیفرخواست علیه احمد عراقچی درست نیست.
 
قاعدتا متن کیفرخواست از سوی رسول قهرمانی تنظیم شده است، پس انتقادات دامن او را می گیرد. دادگاه پرونده متهمان ارزی فقط یک جلسه به صورت علنی برگزار شد، پس از آن قاضی اعلام کرد که جلسه آینده به صورت غیرعلنی خواهد بود.

این در حالی است که در ماه‌های اخیر تمام دادگاه‌هایی که تحت عنوان دادگاه‌های ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی برگزار شد علنی بودند و رسانه‌ها دفاعیات متهمین را منتشر کردند.

در همین رابطه صادق کاشانی وکیل مدافع احمد عراقچی با اشاره به برگزاری غیرعلنی دادگاه موکل خود گفت: "به نظر من دلیل اصلی غیرعلنی کردن رسیدگی به پرونده آن بود که به واقع در این پرونده هیچ جرمی رخ نداده است و انتشار دفاعیات متهمین و نحوه مواجهه ایشان با نماینده دادستان و دادگاه به خوبی این امر را آشکار می‌کرد."