عباس عبدی: اگر رهبری به ماجرای گرانی بنزین ورود نمی‌کرد، هیچ چیز باقی نمی‌ماند

گروه سیاسی الف،   3980906172

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین از سوی دولت گفت: اگر رهبری به ماجرا ورود نمی‌کرد هیچ چیزی از کشور باقی نمی‌ماند.

به گزارش فارس، عباس عبدی، پژوهشگر اجتماعی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب، عصر امروز (چهارشنبه ۶ آذر) در نشست «شورش حاشیه بر متن» که با موضوع خوانش جامعه‌شناختی وقایع اخیر و از سوی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: حوادث اخیر از لحاظ تحولات کیفی بر جامعه بسیار مهم است و قابل قیاس با حوادث ۹۶ و ۸۸ نیست.

وی، شکاف در ساخت قدرت و عدم توان برای اتخاذ تصمیم ملی را مهمترین عامل حوادث اخیر دانست و گفت: پیامی که به جامعه داده شد این بود که مردم کار خودشان را بکنند.

عبدی ادامه داد: با این سخن که اجرای این طرح غلط بود صددرصد موافق هستم، اما این تصمیم غلط موردی نبود بلکه ساختاری بود.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب، رقابت‌های مخرب سیاسی را مورد اشاره قرار داد و گفت: شاهد بودیم که در نخستین دقایق اجرای طرح، خمپاره و موشک به سوی این طرح روانه شد.

عبدی، شکاف در ساخت قدرت را به سایر ابعاد از جمله سیاست خارجی تسری داد و گفت: در چنین شرایطی، دولت نمی‌تواند تصمیم بگیرد و از طرفی، ادامه وضعیت فعلی نیز مقدور نیست و منجر به فاجعه اقتصادی می‌شود.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب تصریح کرد: در چنین شرایطی چنانچه رهبری در روز یکشنبه به ماجرا ورود نمی‌کرد هیچ چیز باقی نمی‌ماند.

عبدی درباره رویکرد امنیتی به حوادث اخیر گفت: اگر این وقایع را توطئه بدانیم پس اعتراف به شکست دستگاه‌های اطلاعاتی ماست، چرا که تمرکز بیش از حد آن‌ها به نیروهای مدنی را نشان می‌دهد. آنقدر بر روی یک روزنامه‌نگار زوم می‌شود که از دیدن سایر ارتباطات در جامعه، غفلت می‌شود.

وی ادامه داد: یک احتمال دیگر این است که بگوییم توطئه خارجی نبوده و مردم از یک تصمیم ناراحت شده‌اند و آمده‌اند کاری کرده‌اند. این هم شکست نیروهای امنیتی است. چون نیروی امنیتی باید به موقع نبض جامعه را بگیرد.

عبدی با بیان اینکه قائل به رویکرد دوم است، گفت: به‌نظرم توطئه پیچیده خارجی در کار نبوده. البته عامل خارجی وجود داشته، اما اصل ماجرا وابسته به عامل دیگری است.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب، بنیاد اصلی حوادث اخیر را بی‌اعتمادی و نداشتن امید به آینده دانست و گفت: هم امید فردی کم شده هم امید اجتماعی.

اینگونه اغتشاشات مختص به دولت هاشمی و روحانی است

عبدی با بیان اینکه قبول دارم که اینگونه اغتشاشات مختص به دولت هاشمی و روحانی است، اظهار داشت: این ناشی از شکاف در ساخت قدرت در این دولت‌هاست.

طرح مدیریت مصرف سوخت؛ افتضاح مدیریتی 

وی نحوه اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت را افتضاح مدیریتی خواند و گفت: علاوه بر این، این را هم قبول دارم که حذف کارت سوخت، اقدام بیخودی بود اما همه اینها را باید در چارچوب شکاف در ساخت قدرت تحلیل کرد.

سیاست نئولیبرالی خیلی اعتقادی به افکار عمومی ندارد

فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به عدم اقناع افکار عمومی از سوی دولت گفت: واقعیت این است که سیاست نئولیبرالی خیلی اعتقادی به افکار عمومی ندارد. احمدی نژاد فرق داشت که مستقیماً با افکار عمومی مسائل را مطرح می‌کرد، حتی به دانشگاهیان هم توجه نمی‌کرد که البته سخن نگفتن با دانشگاهیان قابل قبول نیست.

درک سیاستمداران نئولیبرال از سیاست، صفر است

عبدی با بیان اینکه درک سیاستمداران نئولیبرال از سیاست، صفر است، تصریح کرد: سیاست محل اتخاد تصمیم درست نیست، بلکه محل تجمیع نیروها در حمایت از تصمیمات است. اتخاذ تصمیمات درست، کار کارشناسان است. سیاست باید نیروها را برای حمایت از آن تصمیم‌ها تجمیع کند.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به سخنان محمدمهدی اسماعیلی دیگر سخنران نشست، مبنی بر اینکه در دولت قبل، مسکن مهر ساخته شد، اما وزیر دولت فعلی آن‌را قبول نداشت و یک واحد مسکن هم نساخت، گفت: من هم این را قبول دارم که دولت فعلی باید می‌گفت «با اینکه طرح مسکن مهر طرح خوبی نیست ولی ما آن را ادامه می‌دهیم تا واحد‌های نیمه‌تمام تکمیل شود».

مشکل‌شان این بود که اگر مسکن مهر اجرا می‌شد به اسم احمدی‌نژاد تمام می‌شد

عبدی گفت: مشکل‌ آقایان این بود که اگر مسکن مهر اجرا می‌شد خوب از آب در می‌آمد به اسم احمدی‌نژاد تمام می‌شد. این یک واقعیت است و متأسفانه همه اینطور هستند، چرا که سیاست ما، ملی نیست. احمدی‌نژاد هم مترو را قبول نداشت و مونورِیل را علم کرد و اکنون ما در کرمانشاه و قم، شاهد غول بی‌شاخ و دُمی به‌نام مونوریل هستیم که هیچ استفاده‌ای هم ندارد.