جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با تأکید بر اینکه باید رئیس جمهور در رأس قرارگاه مبارزه با کرونا قرار گیرد تا ظرفیت تمام دستگاهها مورد استفاده قرار گیرد، گفت: ما شاهد آن هستیم که تعدادی از استانها مانند قم، گیلان، اصفهان، تهران و مازندران با بحران شیوع کرونا مواجه شدهاند که باید بدانیم کنترل این بحران فقط در حوزه وزارت بهداشت محسوب نمیشود.
وی افزود: باید همه بخشهای کشور و نهادهای غیروابسته به قوه مجریه هم موظف هستند برای مبارزه با شیوع کرونا وارد میدان شوند.
نماینده رشت در مجلس گفت: متأسفانه در طول چند روز گذشته از سوی قرارگاه مرکزی مبارزه با کرونا چندین سیاست و ابلاغیه و بخشنامه صادر شده است که هر کدام از آنها آسیبهایی را در پی داشته است.
** وزیر بهداشت مدیریت و کنترل بازار را بر عهده ندارد
کوچکینژاد بیان داشت: ما در بازار آزاد شاهد آن هستیم که ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده وجود ندارد و یا اینکه کمیاب بوده و یا احتکار شده است. این در حالی است که همین ستاد مرکزی کرونا دستور داده است تا این اقلام در اختیار عموم مردم نباشد تا خودش بتواند آن را توزیع کند.
وی گفت: با آنکه همه ظرفیت کارخانهها و تولیدکنندگان ماسک، دستکش و محلولهای ضدعفونیکننده فعال بوده و محصولات نهایی خود را به وزارت بهداشت میدادند اما ما شاهد آن هستیم که این محصولات در اختیار بازار قرار نمیگیرد.
نماینده رشت در مجلس ادامه داد: وزارت بهداشت و قرارگاه مرکزی مبارزه با کرونا توانایی مدیریت و کنترل بازار را بر عهده نداشته و نمیتواند به آنها دستور دهد که به نظر میرسد که مدیریت و اعمالنظر در بخشهای مختلف کشور فراتر از یک وزارتخانه است و به همین دلیل از رئیس جمهور به عنوان رئیس هیأت دولت و رئیس شورای عالی امنیت ملی میخواهم رأساً مسئولیت مدیریت قرارگاه مرکزی کرونا را بر عهده گرفته تا بتواند دستورات لازم را صادر کند.
** تعارضات در خروجی قرارگاه کرونا زیاد است
کوچکینژاد تصریح کرد: قرارگاه مرکزی کرونا حالت انفرادی داشته و مدیریت آن فقط بر عهده وزیر بهداشت است در حالی که میطلبد رئیس جمهور این کار را انجام دهد.
وی گفت: رئیس جمهور باید با پذیرش مسؤولیت مدیریت قرارگاه مرکزی کرونا به هر وزارتخانه مسؤولیت جداگانه دهد چرا که همگان میدانیم که مدیریت تولید و توزیع در کشور بر عهده وزارت صمت است و موضوعات امنیتی بر عهده وزارت اطلاعات؛ ای کاش هر کدام از این وزارتخانهها به میدان میآمدند تا کارها با سرعت و جدیت بیشتری دنبال میشد.
نماینده رشت در مجلس تصریح کرد: یکی از تعارضات صورت گرفته در بخشنامهها و دستورالعملهای قرارگاه مرکزی کرونا در مورد توزیع ماسک، دستکش و محلولهای ضدعفونیکننده است چرا که ما شاهد آن بودیم که یک روز ممنوعیت توزیع اقلام صادر میشد و چند روز بعد لغو این ممنوعیت.
کوچکینژاد گفت: من معتقدم که همه بخشهای مختلف نظام باید در میدان مبارزه با کرونا حاضر شوند و حتی معتقدم که مجلس شورای اسلامی هم نباید تعطیل میشد و کمیسیونهای مختلف با بررسی جوانب متعدد اجازه ندهند که کرونا شیوع پیدا کند.
** وزارت بهداشت امکان تعطیلی مراکز تولیدی و موضوعات اجتماعی را ندارد
وی گفت: مردم هم اکنون نگران آذوقه، امنیت، بهداشت و شغل خود هستند این در حالی است که ما شاهد آن هستیم که تعداد زیادی از مراکز تولیدی و کارخانجات به دلیل بحران اخیر شیوع کرونا دچار مشکلات اساسی شدهاند این در حالی است که برخی افراد دستور تعطیلی آن مراکز را دادهاند در حالی که هیچ کس عواقب این دستورات را بررسی نکرده است که چه عوارضی در پی دارد.
نماینده رشت در مجلس افزود: چون در جامعه همه وظایف تعریف شده است وزارت بهداشت امکان تعطیلی مراکز تولیدی و موضوعات اجتماعی را ندارد.
کوچکینژاد خاطرنشان کرد: رئیس جمهور باید با حضور در رأس قرارگاه مرکزی مبارزه با کرونا بحران را مدیریت کند.