صوفی: استعفای عارف و موسوی‌لاری دور از ذهن نبود

گروه سیاسی الف،   3990411141

عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، گفت: با توجه به اینکه دوره زمانی هیات رییسه از نظر تشکیلاتی به پایان رسیده بود، خیلی دور از انتظار نبود که آقای عارف یا آقای موسوی لاری بخواهند جای خود را در دور جدید انتخابات هیات رییسه به افراد دیگری بدهند.

صوفی: استعفای عارف و موسوی‌لاری دور از ذهن نبود

علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با ایلنا درخصوص مطرح شدن استعفای عارف در روزهای اخیر و تکذیب آن در ماه‌های گذشته علیرغم اینکه گفته می‌شود این استعفا پیش از استعفای موسوی‌لاری ارائه شده و همچنین چرایی این استعفا در شرایط کنونی، گفت: اساسنامه شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در دوره سوم، نسبت به دو دوره قبلی تغییرات و اصلاحات اساسی داشته است، یکی از تغییرات مهم این بود که شورا از حالت موقت بودن درآمد و دائمی شد، همچنین دیگر تنها نهادی معطوف به انتخابات نبود بلکه تمام مسائل اجتماعی را در بر می‌گرفت. همچنین مشکلاتی که با وزارت کشور درخصوص تشکیل شورا و شبهات قانونی که وجود داشت و هر از گاهی گفته می‌شد که شورا قانونی نیست، برطرف شد.

وی ادامه داد: اما ساختار شورایعالی به این صورت است که هیات رییسه‌ آن یکساله است و به عبارتی موقتی محسوب می‌شود و دائمی نیست. لذا انجام انتخابات و رقم خوردن یک سری تغییرات در هیات رییسه شورایعالی طبیعی بود. یعنی حتی اگر فعالیت‌ها به دلیل شرایط کرونا تعطیل نمی‌شد هم در صورت تداوم تشکیل جلسات شورایعالی، ممکن بود یکی از دستورهای مهم آن بعد از انتخابات اسفند ماه تعیین هیات رییسه جدید باشد.

عضو شورایعالی سیاستگذاری در ادامه اظهار داشت: هیات رییسه‌ شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان از ابتدا تاکنون از ریاست و نایب رییس ثابت یعنی آقایان عارف و موسوی لاری برخوردار بود، اما هر کدام از این آقایان در اثر شرایطی، این سوال برایشان ایجاد شده بود که «آیا ادامه بدهند یا ندهند»، خب آقای موسوی لاری بنا به دلایلی استعفا دادند و آقای دکتر عارف هم می بایست شرایط را مشخص می‌کرد.

وی افزود: درخصوص آقای عارف هم اگرچه ایشان به صورت رسمی و علنی استفعا نداده بود اما دیگر به عنوان رییس شورایعالی فعال نبود و فقط تا انتخابات حضور داشت و پس از آن هم فعالیتی نداشت. با توجه به اینکه باید در فاصله اسفندماه تا امروز انتخابات هیات رییسه برگزار می‌شد، داوطبی ایشان برای کرسی ریاست به اراده خودش بر می‌گشت.

صوفی در ادامه ضمن تاکید مجدد بر پایان دوره زمانی هیات رییسه شورایعالی، ابراز داشت: با توجه به اینکه دوره زمانی هیات رییسه از نظر تشکیلاتی به پایان رسیده بود، خیلی دور از انتظار نبود که آقای عارف یا آقای موسوی لاری بخواهند جای خود را در دور جدید انتخابات هیات رییسه به افراد دیگری بدهند، البته این اعلام شدن دیرهنگام استعفا آن هم بعد از تکذیب‌هایی که صورت گرفت، مقداری شبهه ایجاد کرد. در حالیکه من معتقدم این استعفا هم باید همزمان با استعفای آقای موسوی لاری اعلام می‌شد و اعلام نشدن آن مقداری شبهه ایجاد کرد.

وی درخصوص مطرح شدن کاندیداتوری عارف در انتخابات آینده ریاست جمهوری به خبرنگار ایلنا، گفت: من در گذشته عضو تشکیلات آقای عارف یعنی بنیاد امید ایرانیان بودم و فعالیت‌هایی هم داشتم اما بعد از انتخابات ۹۶ عذرخواهی کردم و به فعالیت خود خاتمه دادم، با توجه به اینکه ایشان در انتخابات مجلس کاندیدا نشد، تلقی من این بود که ایشان در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا هستند و خودشان هم هیچوقت این مساله را منکر نشده و تکذیب نکردند. البته شاید هنوز در این خصوص تصمیم قطعی نگرفته باشند اما همه شواهد و قرائن اینگونه است که احتمالا آقای عارف به عنوان کاندیدا در انتخابات آینده حضور داشته باشند.

دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در خصوص سخت بودن کار در انتخابات آینده برای اصلاح‌طلبان اظهار داشت: در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گزینه اصلاح‌طلبان، یک فرد غیراصلاح‌طلب نخواهد بود، این راهبردی است که شورایعالی در اسفند ماه تصویب کرد و بعد از آن هم بیانیه‌ مرتبط با انتخابات منتشر شد که با توکه به نداشتن کاندیدا در انتخابات مجلس قادر به ارائه فهرست نیستیم.

وی ادامه داد: این رویکرد در انتخابات آینده هم ادامه خواهد داشت و من فکر نمی‌کنم اساسا اصلاح‌طلبان مجال حمایت از گزینه‌ غیراصلاح‌طلب را داشته باشند، چرا که مردم هم دیگر به سادگی از ما نمی‌پذیرند که از هر گزینه‌ای حمایت شود و حتی اگر گزینه‌ جریان اصلاحات یک فرد تمام عیار اصلاح‌طلب باشد، هم اصلاح‌طلبان راه و کار سختی برای جلب‌نظر و اعتماد مردم و کسب پیروزی دارند.

صوفی همچنین درخصوص کاندیدا شدن افرادی که در گذشته مسئولیت داشتند، بیان داشت: در این مساله هیچ تردیدی نیست که هرکسی که در گذشته مسئول بوده، کارنامه‌ای از عملکردش او را محدود می‌کند، یعنی در مواجهه با مردم و برای جلب آرا و اعتماد مردم به عملکرد گذشته خود محدود می‌شود و مردم به سادگی هرشعاری را از او نمی‌پذیرند، اما برنامه‌ها و شعارهای کسی که عملکردی در گذشته ندارد و وعده‌های او می‌تواند پشتوانه عملکردی بهتری داشته باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر شاهد افزایش میزان نارضایتی مردمی از مجموعه ارکان حاکمیت هستیم، این نارضایتی در انتخابات و پای صندوق رای علی‌الخصوص در خصوص کسانی که در گذشته مسئولیت‌هایی داشتند، بروز و ظهور خواهد داشت.

yektanetتریبون

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. چرا مردم با کادردرمان درگیر می شوند؟!/ سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت توضیح می دهد

  6. اتحادیه اروپا از جان ایران چه می خواهد؟!

  7. آن تجربه تلخ را تکرار نکنید

  8. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  9. بدهکاران، طلبکار شدند!

  10. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  11. با "مرد دیوانه" چگونه باید رفتار کرد؟!

  12. درد بیمار و ناز طبیبان !

  13. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  14. ادعاهای غير واقعی درباره اقتصاد ایران

  15. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  16. یارانه‌ها واریز شد

  17. تنها فرمولی که دولت های ما بلدند!

  18. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  19. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  20. شبیخون دلاری به صنعت خودرو !

  21. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  22. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  23. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  24. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  25. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

پربحث‌های هفته

  1. اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی/ کیهان‌ستیزی زید‌آبادی به جاهای باریک کشید!/ توصیه جالب مطهری به نتانیاهو

  2. باز هم در باغ سبز !

  3. قانون عفاف و حجاب کجاست؟/ وقتی گرانی خودرو را هم به علم‌الهدی ربط می‌دهند!/ جای درست لاریجانی؟

  4. جمعیت اتباع افغانستانی مقیم ایران بیش از ۶ میلیون نفر است

  5. وقت مقابله‌ به‌ مثل با اروپا نرسیده؟

  6. اعتماد به ترامپ خطاست/ عراقچی علیه ساده‌سازی اصلاح‌طلبان/ شمشیر وفاق زیر گلوی مجلس

  7. فرزندان ظریف کجا هستند؟

  8. انتقاد تند محمد مهاجری به پایداری‌‌چی‌ها و جلیلی

  9. آدرس غلط روی تابلوی پاستور/ ظریف نباشد چه کسی جواب ترامپ را بدهد؟!/ پیامک‌هایی با مضمون خیانت که به نمایندگان مجلس ارسال می‌شود!

  10. راه‌اندازی کلینیک‌ ترک رانت‌خواری ضروری‌تر نیست؟!

  11. کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش دادیم  

  12. نفوذی‌ها چه کسانی و در کجاها هستند؟

  13. محمد مهاجری به عراقچی: قرار نیست مملکت را از این وضع نجات دهید؟ /حمله گازانبری علیه ما شروع شده است

  14. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: اول قدرت بازدارنده همتراز، سپس مذاکره با آمریکا/ اقدام اروپا، نشان‌دهنده فعال‌شدن مکانیسم ماشه است

  15. تشکیل اسرائیل، ادامه ایده هیتلر !

  16. گستاخ؛ اما کوچک و آسیب پذیر !

  17. فضائلی: رهبری مخالف اصلاح قانون تابعیت‌های غیرقهری هستند

  18. حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط لاهه صادر شد

  19. روایت عجیب حسن روحانی از نامزدی اش در انتخابات/ خواب سیدمحمد خاتمی را دیدم!/ خاتمی را زیر بالم گرفتم و به آسمان بردم!

  20. اتحادیه اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد

  21. تحلیل معاون پزشکیان از «کلینیک ترک بی حجابی»

  22. مرکز «بازی‌ جنگ سپاه» افتتاح شد

  23. انتقال پایتخت وارد مرحله جدیدی شد

  24. سران سه‌قوه در خصوص لزوم رفع مسدودسازی اتفاق نظر دارند

  25. نماینده مجلس: اهداف فیلترینگ محقق نشد/ سود سرشار در جیب مافیای فیلترشکن‌

آخرین عناوین