انتخاب رشته/ راهنمای گام به گام

گزارش بازرگانی،   3990625090

در این مقاله قصد داریم در مورد انجام صحیح انتخاب رشته به شما بگوییم تا مهم ترین مرحله ی زندگیتان را به درستی انجام دهید.

همچنین شما می توانید با مراجعه لینک انتخاب رشته تمامی اطلاعات لازم نسبت به رتبه خود را بدست بیاورید.

قطعا درگیری فکری هر دانش آموز پیش دانشگاهی از ابتدای سال تحصیلی تا پایان کنکور درست و صحیح انتخاب رشته کردن است.

معنای انتخاب رشته کنکور برای هر فرد کنکوری و غیر کنکوری این است:

آینده ای روشن در انتخاب رشته ای مناسب

همه ی داوطلب های کنکور که هدفمند درس خوانده اند و به آینده ی شغلی و زندگی خود فکر کرده اند، می دانند انتخاب رشته درست می تواند آنها را چندین پله به جلو ببرد. به چه دلیل؟

به دلایل زیر دقت کنید.

در نظر بگیرید در حال طراحی یک ماشین هستید.

این ماشین قرار است زندگی شما را کاملا تغییر دهد.

شما در ابتدا به علاقه ای که داشته اید توجه کردید و به فکر طراحی و ساختن ماشین افتاده اید.

سپس شما به استفاده خود از ماشین فکر کرده اید و به تغییر هایی که ماشین می تواند در زندگیتان ایجاد کند توجه کرده اید.

اگر طرح شما به درستی کشیده شود قطعا خروجی کار همان علاقه شما خواهد بود و شما یک ماشینی خواهید داشت که زندگیتان را تغییر می دهد.

انتخاب رشته کنکور هم دقیقا به این صورت است.

در خصوص انتخاب رشته هم به همین صورت است.

انتخاب رشته به مانند طراحی کامل ماشین است.

رشته ی مناسب به مانند خود ماشین است که قرار است زندگی شما را به کلی تغییر دهد و شما را در راه صحیح و درست قرار دهد.

در همین راستا اگر انتخاب رشته شما توسط کسی که کار بلد است انجام شود و همچنین بر اساس علاقمندی شما انجام شود قطعا آینده شما همان خواهد شد که در ذهن خود تصور می کنید.

در انتخاب رشته نکاتی وجود دارد که باید به آن ها به صورت کامل توجه کنید که در این قسمت به بررسی کامل این نکات می پردازیم.

انتخاب رشته - نکات اولیه انتخاب رشته

  1. علاقه

  2. دوری و نزدیکی دانشگاه

  3. کیفیت آموزش

  4. شهریه

اگر به نمودار دقت کنید و نکات را بررسی کنید می بینید که همه ی این نکات به یکدیگر وابسته اند و نمی توان از هیچ کدام چشم پوشی کرد.

این را در نظر داشته باشید که تمام نکاتی که گفته می شود مستقل از هم نیستند و باید همه را کنار هم در نظر گرفت تا انتخاب رشت ای کامل داشت.

حال به بررسی نکات اولیه گفته شده می پردازیم.

  1. علاقه: مهم ترین فاکتوری که باید در انتخاب رشته به آن توجه شود قطعا علاقمندی فرد به رشته ای است که می خواهد در آن تحصیل کند. خیلی از داوطلب ها در این مرحله حتی نمی دانند که به چه رشته ای علاقه دارند و اصلا چه رشته ای را دوست دارند پس اگر بتوانید به درستی علاقه ی خود را مشخص کنید از بسیاری از داوطلبان جلوتر هستید.

  2. دوری و نزدیکی دانشگاه: بعد از اینکه علاقه خود را پیدا کردید باید بدانید که در چه دانشگاهی می خواهید تحصیل کنید و آیا محل زندگیتان به دانشگاه نزدیک یا دور است! پس باید به مسافت رفت و آمد خود توجه داشته باشید.

  3. کیفیت آموزش: سطح علمی هیئت علمی دانشگاهی که قرار است در آن تحصیل کنید بسیار مهم است به این دلیل که شما چه بخواهید در داخل ایران و چه در خارج از ایران مشغول به کاری شوید یا ادامه تحصیل دهید باید در یک محیطی درس خوانده باشید که کیفیت آموزشی بالایی داشته باشد.

  4. شهریه: در خصوص شهریه باید توجه داشته باشید که دانشگاهی می خواهید در آن تحصیل کنید دانشگاهی سراسری است یا دانشگاه هایی که برای تحصیل نیاز است شهریه بدهید.

تنها دانشگاهی که تحصیل در آن رایگان است دانشگاه های سراسری ( دولتی ) می باشد.

در نمودار زیر هم می توانید شهریه های دانشگاه های مختلف را از کم ( پیام نور ) تا زیاد ( آزاد ) مشاهده کنید.

انتخاب رشته نکات اصلی انتخاب رشته

پس از اینکه توانستید رشته مورد علاقه و هم چنین دانشگاه مناسب خود را چه از نظر مسافت چه از نظر کیفیت و شهریه انتخاب کنید باید به سراغ کارنامه کنکور و مراحل اصلی و مهم انتخاب رشته کنکور بپردازید.

همانطور که در نمودار بالا می بینید انتخاب رشته مانند یک پیاز لایه لایه می باشد و این لایه ها تماما به یکدیگر وابسته هستند و هر کدام نقش مهمی را در آینده ی شما بازی می کند. پس با ما همراه باشید.



بررسی دقیق کارنامه اولیه کنکور: کارنامه اولیه کنکور شامل اطلاعاتی فردی، معدل، میزان تاثیر سوابق تحصیلی مثبت و میزان تاثیر سوابق تحصیلی قطعی، درصد های شما در هر درس و مهم ترین بخش کارنامه اولیه رتبه و تراز ( نمره کل ) شما در کنکور سراسری است. بعد از در دسترس قرار گرفتن کارنامه اولیه کنکور دفترچه انتخاب رشته کنکور در سایت سنجش قرار داده می شود و به مدت تقریبا یک هفته شما می توانید انتخاب رشته خود را انجام دهید.

بررسی دفترچه انتخاب رشته: دفترچه انتخاب رشته شامل تمام کد رشته ها و دانشگاه هایی است که در سال جاری برگزار می شود و شما باید نسبت به دفترچه انتخاب رشته سال خود فرایند انتخاب رشته را انجام دهید به این دلیل که ممکن است کد رشته ای که سال گذشته در دفترچه موجود بوده است امسال ارائه نشده باشد.

شناخت کافی از رشته های دانشگاهی:

اولویت بندی رشته، دانشگاه و شهر: همانطور که در بالا گفته شد شما با توجه به علاقمندی خود نسبت به یک یا چند رشته باید یک لیست تهیه کنید.

این لیست باید به ترتیب علاقمندی زیاد به کم چیده شود. به این صورت که شما کد رشته و دانشگاه مورد نظر خود را که به آن علاقه زیادی دارید در اول لیست می نویسید و به ترتیب علاقه این لیست را کامل کنید.

قبل از آنکه وارد سایت سنجش و قسمت انتخاب رشته شوید اگر این لیست را تهیه کنید موقع وارد کردن کد رشته ها در وقت و دقت به خوبی صرفه جویی خواهید کرد.

انتخاب رشته لیست اولویت بندی انتخاب رشته

در وهله اول باید این فاکتور را در نظر بگیرید که علاقه، جدا از رتبه، نقش بسیار مهمی را در انتخاب رشته بازی میکند

در مرحله دوم سعی کنید تمامی موارد تاثیر گذار در انتخاب رشته را مورد بررسی قرار دهید. مانند علاقه به رشته، موقعیت جغرافیایی، شرایط تحصیل رشته در ایران و خارج از ایران، بازار کار و ...

در مرحله سوم، باید رشته های خود را به 3 دسته تقسیم کنید:

1.خوش بنیانه : شانس کمی دارید ولی انتخاب ایده آل برای شما محسوب میشود.

2.معقولانه : بر اساس کارنامه های قبولی سال های گذشته، به صورت منطقی شانس قبولی در آن رشته محل ها را دارید. به این معنی که با رتبه های نزدیک به شما در این رشته محل ها قبول شده اند.

3.بدبینانه : بر اساس رتبه ای که دارید حال به دلایلی نتوانید در رشته ی مورد علاقه خود قبول شوید و رشته های جایگزین را زده باشید.

پس از تقسیم بندی باید به آنها درصدی اختصاص دهید که به تفکیک زیر است:

1.خوش بینانه 20% از کل رشته ها

2.معقولانه 50% از کل رشته ها

3.بدبینانه 30% از کل رشته ها

اگر بتوانید نکات گفته شده را به خوبی در انتخاب رشته خود رعایت کنید در بهترین حالت در همان رشته و دانشگاهی که میخواهید می توانید قبول شوید و آینده ی خوبی را برای خود رقم بزنید. همچنین می توانید روی کمک مشاوران تخصصی انتخاب رشته 3گام برای انتخاب رشته ای مطمئن و هوشمندانه حساب کنید.