واکنش خاتمی به درخواست کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰

  3990714022 ۳۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

سخنگوی حزب اتحاد ملت در خصوص گمانه‌زنی‌ها مبنی بر اینکه با سید محمد خاتمی درباره حضور در انتخابات ۱۴۰۰ مذاکره‌ای شده یا خیر؟ گفت: در این‌باره چیزی نشنیده‌ام؛ شخص آقای خاتمی پاسخ این گمانه‌زنی‌ها را قبلا داده‌اند و در قالب یک ویدیویی گفتند که قصد بازگشت به قدرت را ندارند.

حسین نورانی‌نژاد، چهره سیاسی اصلاح‌طلب، در این باره که بسیاری محمدجواد ظریف را به عنوان کاندیدای اصلاح‌طلبان مطرح می‌کنند، به برنا گفت: این گمانه‌زنی‌ها اتفاقی طبیعی است که در آستانه هر انتخاباتی شکل می‌گیرد، بدین گونه که برخی گمانه‌زنی می‌کنند و گمانه‌زنی‌های خود را به عنوان خبر، منتشر می‌کنند یا بخشی نیز جنگ روانی یک جریان علیه جریان دیگر در قالب خبرسازی است تا از آن فیدبک دریافت کند یا ممکن است یک جریان برای جریان مقابل کاندیداتراشی کند یا اینکه تلاش می‌کند، کاندیدایی را بسوزاند.

او افزود: این گمانه‌زنی‌ها جزو بحث‌هایی نیست که بتوان به عنوان اخبار قطعی روی آن تکیه کرد بلکه بیشتر از منظر گمانه‌زنی، شایعات و بحث‌های جنگ روانی در آستانه انتخابات باید به آن‌ها نگاه کرد.

این عضو حزب اتحاد ملت درباره دغدغه اصلاح‌طلبان مبنی بر رد صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان و اینکه آیا امکان گفتگوی دو طرف وجود دارد یا خیر؟ تصریح کرد: درباره گفتگوی اصلاح طلبان و شورای نگهبان باید گفت اگر شورای نگهبان، مبنای قانونیِ مشخص و شفافی داشت دیگر نباید طرف گفتگو باشد مگراینکه شورای نگهبان را به عنوان یک جریان و یا یک طرف ماجرا درنظر بگیریم که باید با آن گفتگو کنیم، بدین گونه که چند قدم، شورای نگهبان کوتاه بیاید یا طرف دیگر.

نورانی‎نژاد با بیان اینکه اصلاح‌طلبان طرفدار مذاکره بین همه جریانات سیاسی با یکدیگر هستند که یقینا باید انجام شود، افزود: جامعه تصوری که از شورای نگهبان دارد این است که آن را یک جریان سیاسی می‌داند اما نباید به این تصور رسمیت داد، بلکه باید هشدار بیشتری در این باره داد که این شائبه وجود دارد و باید رفتارها به گونه‌ای اصلاح شود که این شائبه‌ها رفع شود.

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب درباره کاندیداهای مطرح و اینکه آیا اصلاح‌طلبان در میان خود یک چهره برجسته جدید و یا چهره جوان دارند؟ و اینکه تا چه حد در این باره شخصیت‌سازی صورت گرفته است؟ بیان کرد:  بنده با این بحث که شخصیت‌سازی در حوزه جوانان در میان اصلاح‌طلبان صورت نگرفته، موافقم. چراکه یکی از کم کاری‌های آن ها، این است که نتوانستند و یا تلاش نکردند تا از نسل دوم و سوم خودشان، نیروهای برجسته‌ای را تربیت کنند. بدشانسی این دو نسل، این است که در دوره‌ای که باید کسب تجربه پیدا کرده و رشد می‌کردند در دوران احمدی‌نژاد، 8 سال زندگی‌شان تحت تاثیر یک سویه‌نگری‌های دولت، از بین رفت که پس از آن دوران هم باز به جوانان فرصتی داده نشد و فضا برای کسب تجربه، مهیا نشد. در واقع خود اصلاح‌طلبان درباره جوانان غفلت کرده و می‌کنند؛ همین موضوع از جمله مسائلی است که موجب می‌شود ایده‌های جدید بسیار دشوار عبور کند چراکه برخی نگاه‌ها به سبک خاصی از سیاست‌ورزی، عادت دارند.

او ادامه داد: بسیاری از بزرگان اصلاح‌طلب ممکن است بسیاری از جوانان بااستعداد جریان خود را نشناسند و یا اطلاعی نداشته باشند که چنین سرمایه‌ای دارند؛ برای جوانان هم فرصتی رخ نداده که بتوانند خودشان را اثبات کنند و از هر روزنه‎ای تلاش کردند خودشان را بشناسانند. واقعیت این است که فضای گسترده‎ای به روی جوانان باز نبوده تا بتوانند کار خاصی کنند از این رو ما با این مسئله، مواجهیم.

نورانی‌نژاد تاکید کرد: در حوزه سیاست‌ورزی، اگر فضا برای جوانترها باز نشود مدلهای سیاست‌ورزی همان مدل‌های چندین بار تکرار شده، خواهد بود البته در حوزه سیاست‌ورزی، تغییر و تحولاتی صورت گرفته؛ جوانان اصلاح طلب، موقعیت‌های تاثیرگذارتری نسبت به گذشته دارند اما در حوزه اجرایی، این تاثیرگذاری کمتر است. البته حوزه سیاست ورزی در مقابل حوزه اجرایی، وضعیتش بهتر است.

او با بیان اینکه در حوزه توجه به جوانان، وضعیت اصولگرایان بهتر است، عنوان کرد: اصولگرایان به چند دلیل وضعیت بهتری دارند؛ نخست اینکه به دلیل تاکیدات بسیار رهبری در حوزه جوانان است. دوم اینکه آنها با موانعی که تحت عنوان حراست‎ها یا بازرسی‌های نهادهای امنیتی برای جوانان اصلاح‌طلب ایجاد می‌شود،  آنچنان روبرو نیستند. سوم اینکه پیران اصولگرا با شکست‌های متعدد در انتخابات‌های مختلف، جایگاهشان در مقایسه با اصلاح‌طلبان تضعیف شد بدین معنا که جوانان آنها با این عنوان،  شخصیت‌های مُسن خود را کنار زدند که دیگر تا چه حد می‌خواهند به جریان مقابل ببازند؛ بنابراین یا اقبالی نداشتند یا نمی‌توانستند کاری از پیش ببرند بنابراین پیرانشان، شکست‌های متعددی خورده بودند و این شکست‌های متعدد موجب تضعیف نیروهای مُسن‌تر اصولگرا شد؛ به هر حال یک سری تغییرات گفتمانی در جریان اصولگرایی که گفتمان آنها را به یک گفتمان رادیکال‌تری تبدیل کرد، صورت گرفت.

سخنگوی حزب اتحاد ملت ادامه داد: در مقابل در جریان اصلاح‌طلب، نسل اول، در اکثر مواقعی که توانستند حضور پیدا کنند رقیب خود را شکست داده بودند و به همین دلیل موقعیت شان در درون جناح خودشان نه تنها تضعیف نشد بلکه تقویت شد، مبنی بر اینکه هر زمان مجال رقابت بوده اصلاح‌طلبان پیروز شدند از این رو کنار نرفتند.

این چهره سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه ترکیب اصولگرایان ترکیب همیشه بازنده در انتخابات بوده است، تاکید کرد: از این رو طبیعی بود که در درون تغییراتی ایجاد شود و جوانگرایی، بیشتر صورت گیرد.

نورانی‌نژاد درباره گمانه‌زنی‌ها مبنی بر اینکه با خاتمی درباره حضور در انتخابات 1400 مذاکره‌ای شده یا خیر؟ اشاره کرد: در این باره چیزی نشنیده‌ام؛ شخص آقای خاتمی پاسخ این گمانه‌زنی‌ها را قبلا داده‌اند و در قالب یک ویدیویی گفتند که قصد بازگشت به قدرت را ندارند.