فارس نوشت: از سال ۱۳۷۲ ایده ساخت یک برج مخابراتی چند منظوره برای تهران جدی شده بود. مطالعات مفصلی بر اساس معیارهای مخابراتی، زمین شناسی، کاربری شهری و ترافیکی درباره محل ساخت این برج انجام شد و از میان ۲۱ نقطه پیشنهادی قرعه فال به نام تپههای کوی نصر در شمال غربی تهران افتاد تا میزبان ششمین برج مخابراتی بلند دنیا باشد. از سال ۱۳۷۶ کار شروع شد ولی معلوم نیست چرا خوب پیش نرفت!
۷ شهردار تهران در ۸ سال بعدی تنها ۴۰ درصد کار را پیش بردند و آن سالها برج میلاد شده بود نمادی از یک پروژه بزرگ که پیشبردش زیاد معطلی دارد! یک ستون بلند بود که همانطوری فقط بود! تا اینکه در سال ۱۳۸۴ دکتر «محمد باقر قالیباف» شهردار تهران شد و به قول خودش «میله نیمهکاره و رهاشده» را در کمتر از ۳ سال تبدیل کرد به نماد تهران مدرن. ۱۶ مهر ۱۳۸۷ برج میلاد بالاخره افتتاح رسمی شد و پایتختنشینان بالاخره توانستند بروند و ببینند آن بالا چه خبر است.
برج میلاد در مراحل اولیه ساخت
چه حالی کردند عکاسان!
وقتی از ۲۲ مهر ۱۳۸۷ بازدید عمومی از برج میلاد امکانپذیر شد در تهران تا مدتها سخن از «چشمانداز پایتخت» و «وسعت و شکوه شهر» و «حس عجیب آن ارتفاع بالا» بود. رسانهها نیز تا چندماه از این پدیده نوظهور پایتخت تا دلتان بخواهد گزارش گرفتند و عکاسان چه حالی کردند بر فراز آن تراس آسمانی و چه بازیها کردند با نور و رنگ و دیافراگم و شاتر و عمقمیدان و پرسپکتیو. تازه آنموقع فقط تراس رستوران برج میلاد در ارتفاع ۲۹۲ متری برای بازدید آماده بود و البته همان موقع هم شگفتیهای این برج فقط به چشماندازها خلاصه نمیشد. بازدیدکنندگان پس از بازگشت برای دیگران از امکانات و سازههای آنچنانی برج تعریف میکردند و اینکه آسانسورهای پیشرفتهاش فقط در یک دقیقه از زمین به آسمان میرسد.
عکسی از عملیات ساخت برج میلاد در ارتفاع بالا
مقام اول برج میلاد در جهان!
برج میلاد یک سازه ۱۵۰ هزار تنی است با ارتفاع ۴۳۵ متر. این برج به دلیل شکل خاص و قد برافراشته از اغلب نقاط تهران قابلدیدن است و البته اگر بلندمرتبهسازی و آلودگی هوا در پایتخت اجازه میداد با این قدش از همه جای تهران در روز و شب به وضوح قابلدیدن بود. برج میلاد از نظر ارتفاع در دنیا ششم است اما از نظر زیربنای سازه بالای برج در جهان مقام نخست را دارد؛ آن بالا ۱۲ طبقه دارد با حدود ۱۲ هزارمترمربع زیربنا. فقط بالایش نیست، پایین برج هم یک مجموعه بزرگ چندمنظوره وجود دارد. در واقع برج میلاد کاربریها و امکانات بسیار متنوعی دارد؛ از کاربری توسعه شبکه بیسیم و پوششدهی امواج رادیو و تلویزیونی و مخابراتی و کاربریهای هواشناسی و ترافیکی تا امکاناتی نظیر موزهها، فضاهای نمایشگاهی، سالنهای همایش، واحدهای تجاری و فرهنگی و گردشگری، سالن همایشهای بینالمللی و امکانات ورزشی و علمی و هنری.
برج میلاد از دور و نزدیک و از بالا و پایین سوژه عکاسی است
شاید خیلیها ندانند که نام برج میلاد ابتدا «یادمان سازه» بود؛ نام شرکت مجری پروژه. ولی سال ۱۳۷۸ شورای شهر با یک ابتکار خوشایند به مناسبت صدمین سالگرد میلاد بنیانگذار جمهوری اسلامی (۱۴۲۰ قمری) نام زیبای میلاد را برای برج زیبای میلاد برگزید.
نمای برج زیبای تهران در شب