قائم مقام سازمان دیده بان شفافیت : رئیس انجمن واردکنندگان دارو از چه کانالی با کشورهای تحریم‌کننده وارد مذاکره شد؟/ جریانی به دنبال وابسته کردن ایران به واردات دارو است

گروه سلامت الف،   3990926124 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

قائم مقام سازمان دیده بان شفافیت و عدالت می‌گوید، رئیس انجمن واردکنندگان دارو چگونه توانست با دولت‌های تحریم‌کننده ایران مذاکره کند که مسیر واردات دارو را هموار پنداشته و مدعی است می‌تواند از اروپا و آمریکا دارو وارد کند؟

 

محسن جلواتی در گفتگو با آنا در خصوص اظهارات ناصر ریاحی رئیس انجمن واردکنندگان دارو مبنی بر اینکه مسیر واردات دارو از آمریکا و اروپا هموار است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد، گفت: این اظهارات شائبه‌برانگیز بوده و محل تأمل است زیرا جای سئوال است در شرایطی که دستگاه‌های رسمی کشور از جمله وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، بانک مرکزی و غیره، علیرغم شناخت راه‌های گوناگون، امکان واردات دارو بنا به شرایط تحریمی خصمانه ایجاد شده توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی را ندارند، آقای ریاحی از کدام راه و کانال توانسته با این دولت‌های متخاصم وارد مذاکره شود  که مسیر واردات دارو را هموار پنداشته و اعلام می‌کند ما می‌توانیم از اروپا و آمریکا دارو وارد کنیم و راه بسته نیست؟

وی افزود: آقای ریاحی باید بتواند ادعای خود را ثابت کرده و مسیری را که کشورهای متخاصم بر ملت ایران بسته‌اند اما ایشان بدون مشکل می‌بیند، را معرفی کند.

قائم مقام دیده بان شفافیت با اشاره به خودکفایی در تأمین دارو تصریح کرد: هر چند این تحریم‌ها فرصتی است برای خودکفایی ۹۷ تا ۹۹ درصدی واردات دارو، اما ایشان باید بگوید ظلمی که کشورهای متخاصم علیه ایران وارد کرده‌اند را بر چه مبنایی حل شده می‌داند و اظهارات همه مسئولین کشور را در این زمینه رد می‌کند؟

جلواتی در ادامه با تأکید بر اینکه بهتر است ایشان برای اثبات ادعای خود واکسن‌های آنفلونزایی را که مدت‌هاست امکان واردات ندارد را به کشور وارد کنند، خاطرنشان کرد: هر چند با روش‌هایی به غیر از روش‌های معمول، آن بخش از داروهایی که مورد نیاز کشور است و ما در داخل کشور تولید آن را نداریم، به طرقی وارد کشور می‌شوند، ولی این ادعا که این مسیر هموار است صحبت‌های کاخ سفید و بی بی سی است.

وی در ادامه اظهار کرد: جریانی در داخل کشور به دنبال وابسته کردن ایران به واردات دارو بوده و همین گروه در جبهه‌ای دیگر به دنبال آزاد کردن ارز دارو است که نتیجه آن فشار به مردم و صندوق‌های بیمه است.

قائم مقام دیده بان شفافیت اظهار کرد: این جریان در بحث واردات دارو نیز عمده هدف‌گذاری خود را به واردات داروهایی متمرکز است که امکان تولید آن در داخل کشور وجود دارد و نیازی به واردات آنها نیست.

وی ادامه داد: در همین کشور ترکیه چندی پیش شرکت‌های چند ملیتی دارویی تهدید کردند که چنانچه مطالبات آنها را نپردازند از صادرات دارو به این کشور امتناع می‌کنند. این بدان معناست که از طرفی کشور را محتاج به دارو می‌کنند و از طرفی دیگر از این طریق می‌توانند با چنینی اهرمی کشور درخواست‌کننده را تحت فشار قرار دهند.

جلواتی در پایان یادآور شد: این اقدام دقیقا خلاف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و خودکفایی بیش از ۹۷ درصدی تولید دارو در کشور است که به زودی در این باره ضمن تذکر به سازمان غذا و دارو به خاطر حمایت از این اقدامات، اطلاعات بیشتری در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.