فارین افرز: تاریخ مصرف سیاست‌های آمریکا در خاورمیانه گذشته است

جهان،   3991203078 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

نشریه آمریکایی فارین افرز در گزارشی نوشت که سیاست‌های قبلی ایالات متحده در منطقه خاور میانه منسوخ شده و راه دشواری برای احیای نقش جهانی آمریکا پیش روی بایدن است.

به گزارش الف به نقل از پایگاه خبری شبکه المیادین  «کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکایی در مقاله‌ای در نشریه «فارین افرز» نوشت، «جو بایدن» رئیس جمهوری جدید آمریکا فرصتی محدود برای سازماندهی مجدد همکاری‌های خود با کشورهای حوزه خلیج فارس دارد.  این سناتور آمریکایی اعلام کرد که سیاست خارجی ایالات متحده منسوخ  شده و باید تغییر کند.

مورفی نوشت: اگر آمریکا به دنبال تغییر سیاست‌های خود در خاورمیانه باشد اولین قدم این است که از جنگ های نیابتی در منطقه جدا شود.  البته همکاری های امنیتی میان آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس قطع نخواهد شد اما باید ردپای آمریکایی ها کمتر شود.هرچند که ایالات متحده برای حفظ مشارکت خود با کشورهای عربی در منطقه باید به فروش تجهیزات نظامی به این کشور ها ادامه دهد اما باید اطمینان حاصل کند که این سلاح ها صرفاً در زمینه دفاع مورد استفاده قرار می گیرند، چرا که امروزه بسیاری از سلاح‌های آمریکایی به شکل غیر مسئولانه و مغایر با قوانین بین المللی مورد استفاده کشورهای عربی قرار میگیرند.  قرارداد تسلیحاتی اخیر واشنگتن با امارات متحده عربی در زمینه فروش جنگنده های اف ۳۵ به این کشور نیز یک مسابقه تسلیحاتی بزرگ در سطح منطقه به وجود می‌آورد که با منافع امنیتی ایالات متحده در تضاد است. 

این سناتور آمریکایی در ادامه خاطرنشان کرد، اما در صورتی که آمریکا سیاست‌های خود را در منطقه تغییر دهد موجب نارضایتی عربستان سعودی و امارات خواهد شد که  احساس خواهند کرد این اقدامات ایالات متحده  موجب قدرت بیشتر ایران در سطح منطقه می‌شود.  در این شرایط دولت بایدن باید ابوظبی و ریاض را متقاعد کند که قدرت نظامی این دو طرف در خاورمیانه تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت.  گفتگوی امنیتی منطقه‌ای با حضور همه طرف ها نیز می تواند جایگزین یک مسابقه تسلیحاتی و جنگ نیابتی شود که البته چنین چیزی دور از انتظار است. سالهاست که درباره انجام یک گفتگوی منطقه ای  صحبت می‌شود و کارشناسان معتقدند که آمریکا می‌تواند چارچوبی برای انجام این گفتگو ترسیم کند، اما این کشور نباید به اماراتی ها و سعودی ها حق مداخله در  پرونده هسته‌ای ایران را بدهد.  در هر صورت انجام یک گفتگوی شامل و جامع منطقه‌ای کمک زیادی به شورای همکاری خلیج فارس خواهد کرد.

مورفی در فارین افرز تاکید کرده است واشنگتن همچنین باید سیاست سختگیرانه تری درباره مسائل حقوق بشری در قبال کشورهای حوزه خلیج فارس پیش بگیرد. در سایه جنگ دولت قبلی آمریکا ریاست جمهوری دونالد ترامپ علیه دموکراسی، در مرحله کنونی اگر بایدن  در ادعاهای خود صادق است باید مسئله حقوق بشر در کشورهای عربی خلیج فارس را مد نظر قرار داده و بر همین اساس آمریکا برای بازسازی نقش جهانی خود کار دشواری دارد.  اما با این وجود گفتگوی ایالات متحده با این کشورها در باره حقوق بشر باید واقع بینانه باشد، چرا که این کشورها یک شبه به  دموکراسی های مدرن تبدیل نخواهد شد؛ اما اگر واقعا به دنبال جذب سرمایه گذاری بین المللی هستند باید به سرکوب وحشیانه مخالفان سیاسی پایان دهند.

بر اساس نظر این سناتور دموکرات در نشریه مذکور،  ایالات متحده اگر به دنبال تحکیم روابط خود با کشورهای عربی خلیج فارس است باید به این رژیم ها کمک کند تا بفهمند تا زمانی که زندانیان سیاسی شکنجه میشوند و یک نظام سرکوبگرانه علیه مخالفان وجود دارد جذب سرمایه گذاری های بین المللی و معاملات طولانی مدت ممکن نخواهد بود.  با رشد بیشتر جمعیت در این کشورها و در سایه اقتصاد تک بعدی آن ها  خانواده های سلطنتی به زودی توانایی اداره کشور را نخواهند داشت  و از آنجایی که تنها روش راضی نگه داشتن مردم در کشورهای پادشاهی رسیدگی به اوضاع معیشتی و مالی آنهاست در صورتی که منابع مالی به پایان برسد  مردم تحمل سرکوب گری ها را نخواهند داشت. در این شرایط طوفانی از ناآرامی های فاجعه بار آغاز خواهد شد.

در پایان مطلب  سناتور مورفی در فارین افرز آمده است، به طور کلی سیاست خارجی ایالات متحده در منطقه منسوخ شده و سیاست‌های قبلی در این مرحله قابل اجرا نیست.  بنابراین اگر دولت جدید دموکرات آمریکا واقعا به دنبال تغییر این سیاست‌ها باشد مرحله دشواری پیش رو دارد و در کوتاه مدت ممکن است موجب بروز تنش در روابط میان واشنگتن با کشورهای حوزه خلیج فارس شود ،اما در بلند مدت به نفع هر دو طرف خواهد بود.