«...حیوان ذبح هنوز نیامده؟!»؛ شنود صدای محافظ بن سلمان در قتل خاشقچی

جهان،   3991214054 ۱۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

« گزارش اطلاعاتی ترکیه صدای ضبط شده یکی از محافظان ولیعهد عربستان را یک دقیقه پیش از ورود خاشقچی به ساختمان کنسولگری عربستان پخش کرده است که می گوید "حیوان ذبح هنوز نیامد؟!" »

به گزارش الف "دیوید گاردنر" نویسنده و چهره رسانه ای آمریکایی در مقاله ای در فایننشال تایمز نوشت، خودداری آمریکا از تحریم "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان به خاطر دخالت در قتل "جمال خاشقچی"، دوست و دشمن آمریکا را نسبت به میزان اعتماد به واشنگتن بدبین کرده است. 

"دیوید گاردنر" نویسنده و چهره رسانه ای آمریکایی در مقاله ای در فایننشال تایمز نوشت، این موضع دولت بایدن سبب شده است، ایران به واشنگتن بیش از پیش بی اعتماد شود.

<< دولت بایدن چند روز گذشته گزارشی منتشر کرد که حاکی است "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان و درواقع پادشاه این کشور به جوخه های کشتار دستور داد "جمال خاشقجی"  ژورنالیست ناراضی سعودی را "کشته و یا دستگیر" کنند.

خاشقجی که ساکن آمریکا بود و برای ریاض دردسرآفرینی می کرد، با وعده و وعید در سال 2018 به کنسولگری عربستان در استانبول آمد و به قتل رسید. با این وجود به نظر می رسد واشنگتن دست کم تاکنون قصد نداشته است واکنش قابل توجهی به این مساله نشان دهد. 

این گزارش طبقه بندی شده و نسخه شسته و رُفته از  گزارشی است که سازمان جاسوسی آمریکا – سیا – در سال 2018 منتشر کرد که حاکی بود ولیعهد عربستان مسئول این قتل است. گزارش سیا عمدتا بر مبنای عملکرد جاسوسان ترکیه تهیه شده بود که در کنسولگری عربستان تجهیزات الکترونیکی جاسازی و تلفن های همراه جوخه مرگ سعودی را که 15 نفر بودند، رصد کردند. 

"دونالد ترامپ" رئیس جمهور وقت آمریکا گرچه در ادعای بی گناهیِ محمد بن سلمان تردید داشت، اما ترجیح داد کاری انجام ندهد. اما رئیس جمهور بایدن تهدید کرد با عربستان سعودی همانند یک کشور مطرود رفتار خواهد کرد. اما اکنون و پس از مباحثات طولانی در محافل مختلف، به نظر می رسد تیم بایدن می گوید: خوب، مساله ای پیچیده است. این واکنش، تنها به افزایش شک و تردید در میان دوستان و دشمنان آمریکا انجامیده که آیا واشنگتن قابل اتکا است، به ویژه با توجه به ادعای بایدن که می گوید "آمریکا بازگشته است." 

ترامپ 17 تبعه سعودی را تنبیه کرده بود. اکنون بر اساس ساز و کار موسوم به "ممنوعیت خاشقچی"  76 نفر از دریافت ویزای امریکا محروم خواهند شد، هدف از این اقدام بازداشتن رژیم هایی است که ژورنالیست ها را اذیت و آزار می کنند. اعضای "نیروی دخالت سریع" نیز مشمول این تحریم شده اند، این تشکیلات، جوخه مرگ فراسرزمینی است که گارد سلطنتی ولیعهد عربستان محسوب می شود. "احمد الاثیری" معاون سابق رئیس سازمان اطلاعات عربستان تحریم کامل شده است اما محمد بن سلمان با هیچ گونه تحریمی مواجه نشده است. 

"آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا می گوید کشورش می خواهد "روابطش (با عربستان) خدشه دار نشده و با ارزش ها و منافع ما بیشتر هماهنگ شود." 

قتل، به ویژه در شرایطی که خاشقجی قصابی شد، مساله لحن و گفتار نیست. "ماهر مطرب" سرلشگر سعودی و یکی از محافظان ولیعهد عربستان است که ریاست جوخه مرگ را برعهده داشت. گزارش اطلاعاتی ترکیه صدای ضبط شده وی را یک دقیقه پیش از ورود خاشقچی به ساختمان کنسولگری عربستان پخش کرده است که می گوید "حیوان ذبح هنوز نیامده؟"

اعلام آشکار این که پادشاه آینده عربستان مسئول چنین اقدامی است، عواقبی دارد، حتی اگر دولت بایدن از تحریم کردن وی خودداری کند. این گزارش حاکی است، به دنبال یک سکانس شکسپیرمآبانه از کودتاها در قصر پادشاهی در سال 2017، تمام اعضای نهادهای امنیتی و اطلاعاتی در برابر ولیعهد محمد بن سلمان، پاسخگو بودند... 

خودداری از اقدام علیه عربستان، به تشویق ایران نیز منجر خواهد شد، رقیب دیرینه ریاض برای کسب هژمونی در منطقه که برای بی اعتمادی به آمریکا، دلایل خود را دارد. تهران پیشنهاد مذاکره در خصوص توافق هسته ای خود را نپذیرفته است، پیمانی که ترامپ در سال 2018 به صورت یک جانبه از آن خارج شد. آمریکا حتی در دوره باراک اوباما، رئیس سابق بایدن، به شدت غیرقابل اعتماد بود...

این هم تناقضی دیگر است که واکنش ضعیف دولت بایدن به آن چه که جنایات عربستان خوانده می شود، احتمالا کشورهای عربی خلیج فارس از جمله عربستان را به ائتلاف نظامی علیه ایران تشویق خواهد کرد. این مساله، گامی بسیار فراتر از عادی سازی روابط بین اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس است که دستاورد دولت ترامپ محسوب می شود و بایدن نیز از آن حمایت می کند. 

با توجه به تهدیدات گاه و بیگاهِ اسرائیل در خصوص بمب باران تاسیسات هسته ای ایران، آن شرایط می تواند خطر وارد کردن آمریکا را به جنگ با ایران افزایش دهد، آن هم در شرایطی که واشنگتن تلاش می کند مانند دوران اوباما، با ایران تنش زدایی کند. این مساله قطعا پیچیده است.>>