گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره مذاکرات وین/«هر توافقی بهتر از توافق نکردن است» قاعده‌ای خطرناک است

سیاسی،   4000207144

مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد:تصویری که از مذاکرات وین در فضای داخلی ایران درحال ساخته شدن است با آنچه در وین در جریان است تفاوت معناداری دارد.

 مرکز پژوهشهای مجلس  طی گزارشی  نگرانی های خود درباره مذاکرات وین  را برشمرد .


به گزارش الف در خلاصه این گزارش آمده است:نشست های کمیسیون مشترک برجام در وین با دستورکار گفتگو پیرامون بازگشت آمریکا به توافق هسته ای درحال برگزاری است. در کمتر از یک ماه گذشته، این کمیسیون یک نشست مجازی و دو نشست حضوری داشته است. بیم و امیدهایی درباره چگونگی برگزاری این نشست ها و سرانجام آن وجود دارد. محرمانگی مذاکرات و عدم ارائه جزئیات گفتگوها سبب بروز روایت های گوناگونی از وین شده است. نوع خوانش آمریکا و اروپا از روند مذاکرات با آنچه در ایران بیان می شود نه تنها چندان همسو نیست، بلکه در برخی موارد در تضاد با یکدیگر است.

بررسی تکه های این پازل نشان می دهد تصویری که از مذاکرات وین در فضای داخلی ایران درحال ساخته شدن است با آنچه در وین در جریان است تفاوت معناداری دارد و کلید فهم وضعیت کنونی پرونده هسته ای و تصمیم گیری درباره آن در تبیین این تفاوت است.

یکی از آسیب های اصلی در مسیر رفع تحریم ها، تحریف در بیان حقایق مذاکرات وین است.
ایجاد خوش بینی کاذب درباره دستاوردهای احتمالی وین نه تنها مردم را مأیوس خواهد ساخت، بلکه به لحاظ مذاکراتی نیز تیم مذاکره کننده ایران را در موضع ضعف قرار خواهد داد.
ازاین رو، قضاوت صحیح درباره وین و تصمیم گیری درباره چگونگی استمرار آن در گرو ارائه یک روایت واقع بینانه از چالش ها و موانع دستیابی به یک تفاهم مشترک برای بازگشت به برجام و نیز مدیریت آسیب ها و اشتباهاتی است که تحقق این هدف را تهدید می کند.


آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران در تلاش است تا به گونه ای فضای روانی را مدیریت کند که در عین مداخله و اثرگذاری بر نتایج انتخابات بتواند یک توافق بد را به ایران تحمیل کند.

این هدفگذاری آمریکا ناشی از آن است که این کشور احتمال می دهد برخی در ایران به دلیل نیاز کوتاه مدت و در پیش بودن انتخابات بار دیگر برمبنای قاعده خطرناک «هر توافقی بهتر از توافق نکردن است» تصمیم گیری کنند.

چنین نگاهی به مذاکره و تعجیل در به سرانجام رساندن آن به دلیل غفلتی که نسبت به ابعاد و جزئیات مهم رفع تحریم ها ایجاد می کند، دریچه انتفاع اقتصادی ایران از هرگونه نتیجه ای را تنگ تر خواهد کرد.

فایل کامل گزارش را در لینک زیر بخوانید
لینک