علم‌الهدی: مگر یک مسلمان می‌تواند بگوید در انتخابات شرکت نمی‌کنم؟

سیاسی،   4000307048 ۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

امام جمعه مشهد گفت: کسانی که می‌گویند چون فرد دلخواهشان برای حضور در انتخابات احراز صلاحیت نشده، رای نمی‌دهند، مثل این است که بگویند ما نماز هم نمی‌خوانیم. افرادی که بی‌دین هستند و خداباور نیستند و مزدور آمریکا و رسانه‌های صهیونیستی هستند، هر چه می‌خواهند بگویند. اما شما مسلمان و خداباور هستید. مگر می‌توانید بگویید من در انتخابات شرکت نمی‌کنم.

آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه‌های عبادی-سیاسی نماز جمعه مشهد در حرم‌ مطهر رضوی(ع) با بیان اینکه انقلاب مقدس ما، انقلاب اسلامی و دینی است، اظهار کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مولود همین انقلاب است و لذا در همه تکالیف و مسائل اجتماعی و سیاسی ما، دین دخالت دارد و همه فعالیت‌هایی که در عرصه سیاست نظام انجام می‌دهیم نیز باید مستند به دستورات دینی باشد.

وی با تاکید بر اینکه ما نمی‌توانیم در عرصه‌های این نظام دین را به حاشیه ببریم، عنوان کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم که ما باید بر اساس نظریات خودمان عمل کنیم. ما وظیفه دینی داریم، لذا در این نظام‌ مقدس برآمده از انقلاب اسلامی، افراد جامعه ما به عنوان افراد مسلمان مکلف‌اند تمام فعالیت‌هایشان بر اساس دستورات شرع مقدس باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه یکی از تکالیف بزرگ اجتماعی ما، مسئله مشارکت سیاسی است، خاطرنشان کرد: در اندیشه سیاسی اسلام، مشارکت سیاسی یک تکلیف است و فقط یک حقی نیست که هر کس خواست از آن استفاده کند و هر کس نخواست استفاده نکند. اندیشه سیاسی لیبرال-دموکراسی با همه جهات مردم‌سالاری که دارد، مشارکت سیاسی را حق می‌داند و ممکن است کسی بخواهد از این حق خود استفاده کند و کسی بخواهد استفاده نکند.

علم‌الهدی با تاکید بر اینکه مشارکت سیاسی حقی مولود تکلیف است، اضافه کرد: در روایتی که از پیغمبر اکرم(ص) به صورت متواتر رسیده و مرحوم کلینی آن را در کتابش آورده است، پیامبر فرموده‌اند هر کس که صبح از خواب برخیرد اما به امور مسلمین اهتمام نداشته باشد، مسلمان نیست‌. 

وی با بیان اینکه امور مسلمین یعنی مسائل اجتماعی و سیاسی مسلمانان، گفت: طبق این حدیث، کسی که واجبات و مستحبات دینی را انجام می‌دهد اما کاری به مسائل اجتماعی و سیاسی مسلمانان و سرنوشت جامعه اسلام ندارد، از نظر پیامبر مسلمان نیست و همه اعمال او نیز باطل است. 

امام جمعه مشهد بیان کرد: افرادی که با یک جمله من، در فضای مجازی شروع به استهزاء می‌کنند، بیایند و به جای اینکه در مقابل یکی از کلمات من حرف بزنند، در برابر دلیل صحبت‌های من، حرف بزنند و به دلیلی که در صحبت‌های من وجود دارد، توجه کنند. من از خودم حرفی نمی‌زنم. پیامبر فرموده‌اند کسی که به فکر مسائل اجتماعی مسلمین نیست، مسلمان نیست. 

علم‌الهدی با بیان اینکه طبق سخن پیامبر کسانی که نسبت به حضور در انتخابات بی‌تفاوت‌اند، مسلمان نیستند، ادامه داد: پیغمبر برای ما تکلیف مشخص کرده است. وقتی موقع انتخابات مراجع تقلید و رهبری بیان می‌کنند شرکت در انتخابات یک واجب شرعی است، با استناد به حدیث پیامبر(ص) این فتوا را می‌دهند. پیامبر(ص) مشارکت سیاسی را یک تکلیف برای ما تعیین کرده است. 

وی تصریح کرد: کسانی که می‌گویند چون فرد دلخواهشان برای حضور در انتخابات احراز صلاحیت نشده است، رای نمی‌دهند، مثل این است که بگویند ما نماز هم نمی‌خوانیم و روزه هم نمی‌گیریم. افرادی که بی‌دین هستند و خداباور و معادباور نیستند و مزدور آمریکا و رسانه‌های صهیونیستی هستند، هر چه می‌خواهند بگویند. اما شما مسلمان و خداباور هستید. مگر می‌توانید بگویید من در انتخابات شرکت نمی‌کنم.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تاکید کرد: دشمنان ما همین را می‌خواهند، آنان می‌خواهند شما مردم برای خودتان تصمیم نگیرید تا آنان برایتان تصمیم‌گیری کنند. اگر آنان برای شما تصمیم بگیرند، منافع خودشان را مدنظر قرار می‌دهند نه منافع شما را. آمریکا نماینده معین کرده است که برود و با انقلابیون یمن صحبت کند. اولین حرفی که آن نماینده گفته است، این بوده که ما هر چه که گفتیم شما باید گوش دهید. 

علم‌الهدی اضافه کرد: دشمنان می‌خواهند شما مردم در انتخابات شرکت نکنید تا آنان برای شما تصمیم بگیرند و برایتان رئیس جمهور تعیین کنند و زمام زندگی اجتماعی شما را در دست بگیرند. پیامبر فرمودند اگر این کار را نکنید و نسبت به حضور در انتخابات بی‌تفاوت باشید، مسلمان نیستید. بنابراین شرکت در انتخابات یک تکلیف شرعی است.

وی با تاکید بر اینکه سخنان روز گذشته رهبری در خصوص انتخابات، برای همه ما فصل‌الخطاب بود، اظهار کرد: شورای نگهبان یک نهاد قانونی است و باید از قانون اساسی نگهبانی کند. در قانون اساسی گفته شده است شورای نگهبان باید احراز صلاحیت کند و این به معنای تعیین صلاحیت نیست. اگر شورای نگهبان کسی را احراز صلاحیت نکرد، به معنای عدم صلاحیت او نیست.