آخرین آمار واکسیناسیون و ابتلا به کرونا در ایران
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تا کنون سه میلیون و ۶۴۳ هزار و ۳۵۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۵۲۲ هزار و ۷۰۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۴ میلیون و ۱۶۶ هزار و ۶۳ دُز رسید.
از دیروز تا امروز ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۴۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۸۸ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۹۱۳ هزار و ۱۳۶ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۰ هزار و ۱۵۶ نفر رسید.
آغاز واکسیناسیون کرونا با واکسن ایرانی از هفته آینده
سعید نمکی وزیر بهداشت در ستاد کرونای استان گیلان، گفت: خوشبختانه مطالعات فاز دوم واکسن کرونا در مجموعه انستیتو پاستور کشور به عنوان اولین پایگاه و همچنین مجموعه برکت کاملا تایید شد و فاز سوم دارد به خوبی پیش می رود.
وی گفت: بنابراین همانطور که قول داده بودم که در خردادماه و پایان بهار واکسن ایرانی روی میز است و برای تزریق در مردم آماده است، ان شاءالله این کار را تا هفته دیگر آغاز خواهیم کرد. اما برای رعایت برخی پروتکلها این کار را داوطلبانه خواهیم کرد و خودم و همکارانم داوطلب این اقدام هستیم.
وزیر بهداشت گفت: امروزسالم ترین و بی ضررترین واکسن بومی را در اختیار داریم؛ چه واکسن پاستور که با انتقال دانش فنی است و چه واکسن برکت و... و. بنابراین توانستیم در کمتر از یک سال بپیوندیم به مجموعه های با عظمت واکسن ساز دنیا و راه ۲۰ ساله را یک ساله طی کنیم. همانطور که رمدسیویر را ۶۰ روزه بچه های ما ساختند.
وی در خاتمه گفت: خوشبختانه واکسیناسیون علیه کووید در کشور به خوبی پیش میرود و ان شاءلله تا پایان خرداد ماه گروههای هدف را شامل جمعیت بالای ۶۰ سال و بیماران صعبالعلاج و خاص را واکسینه میکنیم. ۸۵ درصد مرگهای ما در این افراد است که با واکسینه شدن آنها حداقل از ۸۰ درصد مرگها جلوگیری خواهیم کرد و سپس با ترکیب واکسن ایرانی و وارداتی وارد فاز واکسیناسیون سایر گروهها میشویم.
بیشتر بخوانید:
وزیر بهداشت خبر داد: آغاز واکسیناسیون علیه کرونا با واکسن ایرانی از هفته آینده
***
انتقاد محمود صادقی از خصوصیسازی در اقتصاد
محمود صادقی فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده سابق مجلس در مناظره ای در روزنامه شرق گفت: «در عالم واقعیت با تحولاتی که در این چهار دهه اتفاق افتاده، ما سه نوع اقتصاد داشتهایم یک اقتصاد حاکمیتمحور در دهه ۶۰، یک اقتصاد دولتمحور در دهه ۷۰ و یک اقتصاد شبهدولتمحور با محوریت بنگاههای خصولتی از دهه ۸۰ به بعد که تحت عنوان همین آموزههای خصوصیسازی و کوچکسازی، بخش شبهدولتی با تکیه بر رانت و فساد بر اقتصاد مسلط شده است و نتیجهاش سیطره یک الیگارشی رانتجو و فاسد بر اقتصاد شده است.
در نتیجه این خصوصیسازیها 300 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده، با خصوصیسازی یا اجازه تأسیس بانکهای خصوصی 70 درصد نقدینگی ایجاد شده و نفت و گاز و معادن را به نام بخش خصوصی بین عدهای توزیع کردهاند و چند هزار تریلیون حباب قیمت در طول این سالها ایجاد شده و حدود 10 سال است که نرخ سرمایهگذاری دائما رو به کاهش است. البته به نظر من آنچه واقع شده، با آن آموزهها کاملا منطبق نیست و از آن هم منحرف شده است؛ اما بههرحال ما با آن رویکرد خصوصیسازی به اینجا رسیدیم که خروجیاش با توجه به آمار مشخص است.
در این خصولتیسازیها تنها 16.7 درصد به بخش خصوصی واقعی واگذار شده و 61.32 درصد به بخش عمومی غیردولتی یا همان خصولتیها واگذار شده است؛ اما بههرحال آغاز چنین روندی در دولت سازندگی به نام خصوصیسازی انجام شد که آنچه در واقع صورت گرفت، مالِ خود سازی بود و یک الیگارشی شکل گرفت که همه چیز را در انحصار خودش قرار داد. این نه منطبق بر اقتصاد آزاد است، نه با رویکرد سوسیالدموکراسی که طبق آن دولت باید برای تأمین عدالت اجتماعی خطمشیگذاری کند و در بعضی از حوزهها مانند خدمات عمومی، آموزش و سلامت و بهداشت که بهاصطلاح خیر عمومی است و نباید عرصه سوداگری باشد، مداخله کند.
اقتصاد کنونی ایران زاینده نابرابری است و حمایتهای پولی و بانکی و مالی به جای اینکه شامل بخش مولد اقتصاد باشد، به سمت سوداگری مثل مسکن و زمین و بازرگانی سوق پیدا کرده و طبقه متوسط هم رفتهرفته به سمت طبقه فرودست پایین رفته و طبقه فرودست هم ضعیفتر از گذشته شد. جالب است که حتی در دولت سازندگی نام مستضعف را به آسیبپذیر تغییر دادند و با این تغییر ادبیات گویا مسئولیت وضعیت بد اقتصادی فرودستان به جای آنکه به سیاستها نسبت داده شود، به خود فرد نسبت داده میشود. مستضعف دلالت بر این دارد که فرد به استضعاف کشیده شده است؛ یعنی فقر و ضعف او معلول نظام اقتصادی و اجتماعی است که او را به استضعاف کشیده است؛ اما واژه آسیبپذیر گویا فقر را به خود فرد نسبت میدهد، نه اینکه معلول نظام و شرایطی باشد که به او تحمیل شده است.»
***
هشدار عباس عبدی درباره شکاف میان نسل جدید و مسئولین
عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی در اعتماد نوشت: «اگر دقت كنيم، نامزدهاي اصلي و مشهور (به ويژه پيش از رد صلاحيتها) در اين انتخابات به نحوي در چهل سال گذشته در قدرت بودهاند. اكنون كه پا به عرصه ميدان انتخابات گذاشتهاند با يك مشكل اساسي مواجه شدهاند. مشكلي كه 25 سال پيش و در جريان انتخابات 1376 يا وجود نداشت يا خيلي كمرنگ بود.
ماجرا اين است كه اين افراد كم يا زياد در وضعيت فعلي نقش داشتهاند، سهم آنان را ميتوان كم و زياد كرد ولي اصل قضيه را نميتوان ناديده گرفت و از آن عبور كرد. آنان در گذشته در تصميماتي مشاركت داشتهاند كه اين تصميمات از دو حال خارج نيست. يا براساس معيارهاي آن زمان و ارزشهاي عمومي يا عرفي جامعه قابل دفاع بوده است يا آنكه حتي با معيارهاي آن دوره نيز بايد از آن تصميمات پرهيز ميشد. در حال حاضر اعتبار هر دو نوع تصميم، از سوي نسل جديد با چالش جدي مواجه شده است.
حتي در حالت اول هم قادر به دفاع از كارها و تصميمات خود نيستند، زيرا معيارها و ارزشهاي نسل جديد چنان متحول شده كه با تكيه بر آنها، كمتر تصميمي را ميتوان در گذشته معقول و قابل دفاع سراغ گرفت. تصميمات نوع دوم نيز كه به كلي مردود هستند. مشكل مهمتر اينكه بسياري از اين تصميمات پشت پردهاي دارند كه در فضاي غيرشفاف گذشته براي بيشتر مردم ناشناخته بوده است. ولي اكنون به علت وجود فضاي مجازي، شفافيتي به وجود آمده است كه امكان پنهانكاري، چون گذشته وجود ندارد.
در نتيجه هر كدام از اين افراد، هنگامي كه پا به عرصه انتخابات ميگذارند با مجموعهاي از پرسشهاي متنوع درباره گذشته خود مواجه ميشوند و حتي اگر اكنون به لحاظ فكري تغيير كرده باشند، قادر نيستند كه به افكار عمومي پاسخ قانعكنندهاي بدهند. درنتيجه دچار توجيهكاري ميشوند و اين واكنش وضع آنان را نزد همه جامعه بدتر و ايجاد ارتباط مفيد و همدلي ميان آنان با نسل جديد را سختتر ميكند.»
***
گزارشی از آخرین وضعیت مذاکرات وین
در چند روز گذشته و از زمان برگزاری نشست کمیسیون مشترک، چندین نشست دوجانبه و چند جانبه در سطح معاونین و مدیران سیاسی و همینطور در سطوح کارشناسی میان هیات های ایران با هیات های اتحادیه اروپایی، سه کشور اروپایی و هیات های چین و روسیه برگزار شده است.
به گزارش ایسنا، نشست ها در روزهای تعطیل بدون تغییر دنبال شده و گاه تا ساعات پایانی شب هیات ها در حال گفتگو بودهاند.
در همین راستا، روز دوشنبه نشست سه جانبه ایران، روسیه و چین برای بررسی و تبادل نظر در خصوص آخرین وضعیت گفتگوها و هماهنگی مواضع با حضور روسای هر سه هیات در محل گراندهتل وین برگزار شد.
هیات ایرانی در این دیدار نقطه نظرات خود در خصوص متون پیش نویس و موضوعات باقی مانده را برای طرف های چینی و روس تشریح کرد.
هیات های چین و روسیه نیز ضمن ارائه برخی نظرات و توضیحات، بار دیگر بر حمایت کامل خود از مواضع ایران تاکید کردند.
هر سه هیات بر اهمیت تداوم کار به صورت جدی و به دور از هرگونه شتابزدگی یا تاخیر بی سبب تاکید کردند.
دکتر عراقچی بلافاصله پس از نشست سه جانبه با چین و روسیه، نشست چهارجانبه با هیأتهای اتحادیه اروپایی و سه کشور آلمان، انگلستان و فرانسه را آغاز کرد.
***
دولت بعدی تنشزدایی در خارج را دنبال خواهد کرد
«حشمتالله فلاحتپیشه» رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه غربیها فکر میکنند دولت بعدی ایران به برجام پایبند نیست، خاطرنشان کرد: برخلاف این تصور، هر دولتی که در ایران روی کار بیاید دو مفهوم کلیدی را در مدیریت اجرایی کشور در عرصه داخلی و خارجی دنبال میکند. دولت بعدی در عرصه داخلی، توسعه و در عرصه خارجی، تنشزدایی را دنبال میکند.
وی ادامه داد: اینکه برخیها بحث تندتر شدن دولت بعدی در سیاست خارجی را مطرح میکنند، یک موضوع انحرافی است. دولت آینده ایران از هر جریانی باشد، دید اقتصادی در داخل خواهد داشت و در سیاست خارجی به دنبال تنش نخواهد رفت. این فقط مربوط به مسائل داخلی هم نمیشود بلکه مجموع شرایط منطقهای و بینالمللی اجازه این تنش را نمیدهد.
به گفته رییس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، اگر این بحث در مذاکرات مطرح شود که دولت بعدی به دنبال تنشزدایی خواهد بود و به برجام نیز پایبند میماند، امکان سرعت بخشیدن به مذاکرات و دستیابی به آن در اسرع وقت ممکن میشود.
***
درخواست از رئیس مجلس برای انتشار فایل صوتی و تصویری جلسات غیرعلنی
ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، گفت: بر اساس صدر تبصره 2 ماده 102 آیین نامه داخلی مجلس در نامهای خطاب به رئیس مجلس از وی خواستهام تا فایل جلسات غیرعلنی منتشر شود.
وی افزود: در این نامه از رئیس مجلس خواستم تا با توجه به اتمام زمان اضطرار و با هدف شفافیت فایلهای صوتی و تصویری جلسات غیرعلنی مجلس از سال 58 تا به امروز منتشر شود تا مردم در جریان این جلسات قرار گیرند.
نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نامه خود در این باره را به آقای متفکر آزاد عضو هیأت رئیسه مجلس تقدیم کردم تا به اطلاع رئیس مجلس برسد. البته تصمیمگیری نهایی در این باره برعهده رئیس مجلس است که آیا این فایلها منتشر شود یا خیر.
***
تاکید زنگنه بر تولید نفت بیشتر در دولت آینده
به گزارش ایرنا، بیژن زنگنه درباره میزان تولید نفت در کشور گفت: به راحتی می توانیم به ۶.۵ میلیون بشکه تولید نفت در روز برسیم اما این واقعیتی است که برخی ها نمی خواهند بپذیرند. با این حال هر دولتی که بیاید باید تولید نفت را به ۶.۵ میلیون بشکه برساند.
وی ادامه داد: در سیاستهای کلی نظام بر افزایش تولید نفت برای بالابردن قدرت امنیتی و سیاسی کشور تاکید شده است.
وی افزود: این وابستگی به نفت نیست بلکه استقلال از نفت است. اگر پول نفت را در بخش خصوصی سرمایه گذاری کردند و ثروت زیر زمینی به ثروت رو زمینی تبدیل شود ما از بودجه نفتی فاصله گرفتهایم.
زنگنه موضوع بازار برای نفت تولید نیز حل شده دانست و گفت: عراقی که هیچ وقت سه میلیون بشکه نفت تولید نمیکرد اکنون پنج میلیون بشکه تولید می کند و بازار دارد. در واقع به هر کاری که اراده داشته باشید و تدبیر کنید میشود.
وی ادامه داد: من دیگر در صنعت نفت و هیچ کار دولتی نخواهم بود اما برای ایران دلم می سوزد و هر اطلاعاتی که میخواهند میدهم.
به گفته وزیر نفت، زمان زیادی طول نخواهد کشید که کنوانسیونهایی وضع خواهد شد که تولید نفت کشورها را محدود میکند، بنابراین تا زمان داریم باید ظرفیت تولید نفت خود را افزایش دهیم زیرا محدودیتهای بین المللی یقه مار ا میگیرد.
بیشتر بخوانید:
پیشنهاد زنگنه به دولت بعد: لزوم افزایش تولید نفت به ۶/۵ میلیون بشکه در روز