هشدار ناتو به روسیه و چین درباره فعال کردن «ماده ۵» برای پاسخ به حملات سایبری

جهان،   4000317120

دبیر کل ناتو دوشنبه با متهم کردن روسیه و چین به انجام حملات سایبری هشدار داد این ائتلاف ممکن است ماده ۵ پیمان ناتو را برای مقابله با این حملات فعال کند.

به گزارش فارس، «ینس استولتنبرگ»، دبیر کل «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) روز دوشنبه با متهم کردن چین و روسیه به حملات سایبری هشدار داد چنانچه این حملات از یک حد آستانه‌ای معین عبور کنند ناتو ممکن است ماده ۵ را برای دفاع جمعی فعال کند.

دبیر کل ناتو با بیان این ادعا که حملات سایبری از سوی روسیه و چین افزایش یافته گفت: «ما در واقع به این نتیجه رسیده‌ایم که حملات سایبری می‌تواند ماده ۵ که مربوط به دفاع جمعی ما است را فعال کند.»

طبق ماده ۵ ناتو، کشورهای امضاکننده این پیمان توافق کرده‌اند حمله نظامی علیه یک یا چند کشور عضو را به عنوان حمله به تمامی کشورهای عضو تلقی کنند و به مقابله با آن برخیزند.

استولتنبرگ گفت: «ما به عنوان متحد به ارزیابی این خواهیم پرداخت که حد آستانه‌ای برای کلید زدن ماده ۵ چه زمانی فعال شده است. می‌توانیم این حملات را به صورت سایبری یا از طریق ابزارهای دیگر پاسخ دهیم.»

اظهارات دبیر کل ناتو در شرایطی مطرح شده که در روزهای گذشته گزارش‌های متعددی از حملات سایبری به نهادها و دستگاه‌های آمریکایی منتشر شده است.

یک شرکت خدمات مسافرت دریایی تازه ترین نهادی در آمریکا است که گفته می‌شود هدف حملات باج‌افزاری قرار گرفته است. روز چهارشنبه رسانه‌های آمریکا گزارش دادند «شرکت خدمات مسافرت دریایی ماساچوست» که خودش را بزرگترین شرکت ارائه‌دهتده خدمات روزانه تفریحی-باری از منطقه «دماغه کاد» (Cape Cod) به جزایر مجاور ماساچوست معرفی می‌کند هدف چنین حمله‌ای واقع شده است.

وب‌سایت این شرکت در اطلاعیه‌ای ضمن اعلام این خبر گفته که این حمله سایبری موجب ایجاد اختلال در فعالیت‌هایش شده و ارائه خدمات به مشتری‌ها ممکن است با تأخیر همراه شود.

حملات باج‌افزاری از ویروس‌هایی استفاده می‌کنند که اسناد موجود در یک دستگاه یا شبکه را رمزگردانی کرده و فعالیت آن را مختل می‌کنند. عاملان این نوع حملات سایبری سپس اقدام به باج‌خواهی در ازای ارائه داده‌ها می‌کنند.

قبل‌تر از آن روز یکشنبه گزارش شد حمله سایبری گسترده به زیرساخت‌های یک شرکت تولید و توزیع گوشت قرمز (شرکت «جی‌بی‌اِس») موجب اختلال گسترده در فعالیت این شرکت در استرالیا، کانادا، آمریکا و برزیل شد.

این شرکت تولید و توزیع گوشت قرمز، به تنهایی حدود یک چهارم نیاز آمریکا را برآورده می‌کند و  این حمله سایبری، موجب افزایش بهای گوشت قرمز در این کشور شده است.

پیش از این نیز، شرکت خط لوله «کلونیال پایپ لاین» آمریکا مورد حمله سایبری قرار گرفت و موجب فلج شدن سیستم انتقال سوخت به ایالات شرقی این کشور شد. کاخ سفید روسیه را مسبب تمامی این حملات دانسته است.