موقع خرید فلش مموری USB به چه چیزهایی دقت کنیم؟

گزارش بازرگانی،   4000602054

آیا تا به‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که روزانه بطور متوسط چه حجمی از اطلاعات را ذخیره یا جابجا می‌کنید؟ تعداد عکس‌ها، فیلم‌ها، موسیقی و سایر اطلاعات شخصی و شغلی روز به روز افزایش یافته و نیازمند فضای ذخیره سازی بیشتری هستند. تا همین چندسال پیش بهترین ابزار ذخیره‌سازی و انتقال اطلاعات استفاده از دیسک‌های نوری CD یا DVD بوده است اما با ظهور فلش مموری‌ دیگر استفاده از دیسک‌ها مقرون به صرفه نبوده و عملاً از رده خارج شده‌اند.

فلش مموری USB در انواع مختلف با ظرفیت‌ها و سرعت‌های گوناگون عرضه می‌شوند بنابراین بایستی هنگام خرید توجه کافی داشته باشید. بیایید نگاهی به این ابزارهای ذخیره‌سازی مفید بیاندازیم.

فلش مموری چیست؟

انواع فلش مموری‌ها از چیپ‌ست حافظه از نوع NAND استفاده می‌کنند. این حافظه‌ها غیرفرار بوده و می‌توانند بدون تغذیه الکتریکی، اطلاعات ذخیره شده را در خود حفظ کنند. اطلاعات درون این حافظه‌ها را می‌توان بارها و بارها حذف و با اطلاعات جدید جایگزین نمود.

فلش مموریUSB چیست؟

فلش‌ها ابزارهای ذخیره‌سازی پرتابل، سبک و کوچکی هستند که به لحاظ عملکرد جایگزین مناسبی برای انواع ذخیره‌سازهای قدیمی‌تر دیسکی شده‌اند.

این ذخیره‌سازها از رابط USB برای تبادل داده استفاده می‌کنند. ظرفیت زیاد، سرعت انتقال بالا، حجم و وزن کم از مزایای ویژه این ابزارها هستند. امروزه می‌توانید فلش‌های USB را با ظرفیت‌ها و سرعت‌های مختلف و در اشکال گوناگون براحتی و با قیمت مناسب تهیه کنید. قیمت انواع فلش با توجه به ظرفیت، سرعت، نوع کانکتور و برند آن تعیین می‌شود.

انواع فلش مموری USB

یو اس بی فلاش‌ها را بر اساس سه پارامتر ظرفیت، سرعت و کاربرد تقسیم بندی می‌کنند.

انواع فلش مموری USB براساس ظرفیت

معمولاً با دوبرابر شدن ظرفیت فلش، قیمت آن دوبرابر نمی‌شود بنابراین خرید فلش‌های با ظرفیت بالاتر به‌صرفه‌تر است، اما اگر واقعاً به ظرفیت‌های بالا نیازی ندارید، خرید فلش‌های کم ظرفیت‌تر را توصیه می‌کنیم. درحال حاضر فلش‌های USB با ظرفیت 2 ترابایت نیز در بازار یافت می‌شوند. ظرفیت‌های بین 32 تا 128 گیگابایت بیشترین کاربرد را دارند. یک مموری 64 گیگ اکثر نیازهای یک کاربر را بخوبی برآورده می‌کند.

انواع فلش مموری USB براساس سرعت

هنگامی که از سرعت فلش مموری USB صحبت می‌کنیم درواقع به سرعت رابط انتقال اطلاعات آن اشاره می‌کنیم. استانداردهای رابط USB با توجه به نوع آن‌ها سرعت‌های مختلفی در تبادل اطلاعات ارائه می‌دهند. انواع این استانداردها عبارتند از :

استاندارد USB 2.0

این استاندارد رابط اصلی فلش‌های USB است و از سال 2000 تا کنون مورد استفاده است. سرعت انتقال این فلش‌ها حداکثر 60 مگابایت بر ثانیه است.

استاندارد USB 3.0

با معرفی استاندارد USB 3.0 در سال 2008، سرعت تبادل اطلاعات بیش از 10 برابر شده و به حدود 600 مگابایت بر ثانیه رسید. این استاندارد مرسوم‌ترین استاندارد سرعت بالا در فلش‌های USB است. یک فلش مموری usb3 می‌تواند انتخاب مناسبی برای اکثر نیاز‌های ذخیره سازی باشد.

استاندارد USB 3.1

در استاندارد USB 3.1 سرعت تبادل اطلاعات دو برابر سرعت USB 3.0 شده و به حدود 1250 مگابایت در ثانیه رسیده است.

استاندارد USB 3.2

همانگونه که انتظار می‌رفت معرفی استاندارد USB 3.2 در سال 2017 باعث دو برابر شدن سرعت انتقال اطلاعات شده و فلش‌های USB با این استاندارد سرعتی در حدود 2.5 گیگابایت بر ثانیه ارائه می‌کنند. برای تصور هرچه بهتر، با این سرعت می‌توانید یک فیلم کامل با رزولوشن 4K را در 15 ثانیه و 1000 عکس را در کمتر از 25 ثانیه انتقال دهید.

انواع فلش مموری USB براساس کاربرد

در طی سال‌ها براساس نیاز کاربران انواع مختلفی از فلش مموری‌ها بوجود آمده‌اند. در اینجا نگاهی به برخی کاربردهای خاص این فلش‌ها می‌اندازیم :

کاربرد امنیتی

در مراکز امنیتی و اطلاعاتی که حفظ اطلاعات بسیار حیاتی است برای انتقال اطلاعات از انواع خاصی از فلش‌های USB استفاده می‌شود. این نوع فلش‌ها دارای قفل‌های سخت‌افزاری بوده و دسترسی به اطلاعات درون آن‌ها فقط با داشتن رمز سخت افزاری امکان پذیر است.

در برخی از مدل‌های جدید، از سیستم شناسایی با اثر انگشت نیز استفاده می‌شود.

استفاده از قفل‌های نرم‌افزاری مانند دیگر رسانه‌های ذخیره‌سازی، بر روی فلش مموری‌ها نیز به سادگی امکان‌پذیر است.

پخش موسیقی

این فلش‌ها که به آن‌ها Mp3 پلیر هم گفته‌ می‌شود علاوه بر ذخیره اطلاعات نقش پخش کننده فایل‌های موسیقی را هم اجرا می‌کنند. در برخی مدل‌ها علاوه بر فیش هدفون، یک بلندگوی کوچک داخلی نیز قرار دارد. این فلش‌ها برای پخش موسیقی نیاز به منبع تغذیه داشته و از باتری قابل شارژ داخلی استفاده می‌کنند. در مدل‌های کمی بزرگتر یک نمایشگر وظیفه نمایش اطلاعات فایل موسیقی را برعهده دارد.

کاربرد به عنوان بوت سیستم عامل

اگرچه می‌توانید یک فلش مموری معمولی را به گونه‌ای پیکربندی کنید تا به عنوان یک دیسک بوت کننده سیستم عامل به کار گرفته شود اما برخی سازندگان، فلش‌های آماده برای بوت را هم عرضه می‌کنند تا در مواقع ضروری بتوانید به کمک آن‌ها سیستم عامل را اجرا کنید.

انواع کانکتور فلش‌ مموری‌ها

در حال حاضر چهار نوع کانکتور در فلش‌های USB استفاده می‌شود :

کانکتور Type-A

این کانکتور استاندارد اکثر فلش‌های USB موجود در بازار است و برای استفاده در کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها به کار می‌رود. جهت اتصال در این کانکتور مهم بوده و فقط از یک سمت متصل می‌شود.

کانکتور Type-C

جدیدترین کانکتور مورد استفاده در اکثر دستگاه‌های دیجیتال و گوشی‌های همراه، کانکتور Type-C است. این کانکتور به شکل بیضی بوده و جهت اتصال در آن دوطرفه است یعنی از هر دو سمت قابل اتصال است. فلش‌هایی که دارای این کانکتور هستند را می‌توانید مستقیماً به گوشی‌ها و تبلت‌های دارای این پورت وصل کنید.

کانکتور لایتنینگ

فلش‌های با این کانکتور مخصوص اتصال به گوشی‌های آیفون و تبلیت‌های آیپد طراحی شده‌اند. برای راحتی کاربران برخی از این فلش‌ها علاوه بر کانکتور لایتنینگ دارای کانکتورهای دیگر نیز هستند فلش مموری سن دیسک از این نوع است.

کانکتور OTG

در حالت عادی برای اتصال یک فلش مموری استاندارد به گوشی‌ها و تبلت‌های اندوریدی که دارای پورت میکرو یو اس بی هستند بایستی از رابط OTG ( مخفف On-The-Go) استفاده کنید. برای غلبه بر این مشکل، فلاش‌های OTG دارای دو کانکتور، یکی به شکل استاندارد Type-A در یکطرف و کانکتور Micro-USB در سمت دیگر هستند.

مشکلات و معایب فلش مموری‌ها

همانند سایر رسانه‌های ذخیره‌سازی، فلش مموری‌ها نیز از آسیب‌ها و مشکلات در امان نیستند. آسیب‌های فیزیکی و مشکلات نرم‌افزاری می‌توانند باعث از دست رفتن اطلاعات مهم و حیاتی شما شوند. گرچه دلایل خرابی یک فلش مموری می‌تواند بسیار متنوع باشد اما برخی ایرادات بیشتر مشاهده می‌شود.

اشکالات سخت‌افزاری فلش مموری‌ها

آسیب‌های سخت‌افزاری فلش مموری‌ها معمولاً به‌صورت شکستگی ناشی از ضربه یا رفتار فیزیکی نامناسب هنگام قرار‌دادن فلش در پورت اتصال بوجود می‌آید. تعمیر آسیب‌های فیزیکی معمولاً امکان‌پذیر است اما توسط تکنیسین‌های باتجربه انجام می‌شود.

اشکالات نرم‌افزاری فلش مموری‌ها

اشکالات نرم‌افزاری فلش مموری‌ها بسیار متنوع هستند و برای رفع هرکدام باید از روش خاصی استفاده کنید. سه اشکال عمده نرم‌افزاری به‌صورت پیغام‌های زیر در کامپیوتر ظاهر می‌شوند :

  • "Please insert disk into removable disk." عدم شناسایی فلش
  • "Format Disk." فلش را فرمت کنید
  • "USB Device Not Recognized or Malfunctioned." عدم شناسایی یا عملکرد غیر صحیح

برای رفع هرکدام از اشکالات فوق روش‌های خاصی وجود دارند. نکته مهم، بازیابی اطلاعات و تهیه نسخه بک‌آپ از اطلاعات است. اگر فلش معیوب شما توسط برنامه‌های ریکاوری شناسایی می‌شود، سریعاً ریکاوری را انجام دهید. یکی از بهترین برنامه‌های ریکاوری، نرم‌افزار Sandisk Rescue Pro است که توسط شرکت سن‌دیسک بطور رایگان ارائه می‌شود و می‌توانید ان را از سایت شرکت دانلود کنید.

برای رفع اشکالات نرم‌افزاری ابتدا از سه روش زیر استفاده کنید. این روش‌ها در اکثر موارد باعث برطرف شدن اشکالات می‌شوند اما در غیر این‌صورت باید از روش‌های پیچیده‌تر و ترکیبی از روش‌ها استفاده کنید.

  • قابلیت Scan & Fix Errors در سیستم عامل ویندوز
  • اجرای دستور CHKDSK از طریق خط فرمان (Command Prompt)
  • فرمت مجدد فلش مموری

برندهای معتبر فلش مموری USB

برندهایی مانند سن‌دیسک و لکسار سابقه‌ای طولانی در ارائه بهترین فلش‌مموری‌های USB در جهان دارا هستند. سایر برندهای مطرح می‌توان به توشیبا، کینگستون، ورباتیم، پاتریوت، ترنسند، سونی ای‌دیتا و PNY اشاره نمود.

مراکز خرید معتبر فلش مموری USB کجا هستند ؟

همیشه توصیه می‌کنیم کالاهای دیجیتال خود را از مراکزی تهیه کنید که مورد وثوق و اعتماد کاربران حرفه‌ای هستند. مراکزی مانند نورنگار با اعتبار و قدمت چند ده ساله می‌توانند نیازهای مختلف شما در زمینه خرید تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری با ارائه مشاوره کامل قبل از خرید، برآورده سازند.

نسخهٔ اصلی خبر