امروزه آپارتمان نشینی در شهرها رواج پیدا کرده و ممکن است صدای هر آپارتمان باعث آزار و اذیت همسایههای کناری و یا زیرین شود. عایق صوتی برای کف میتواند راهکار بسیار خوبی به شمار آید تا به واسطه آن از میزان صدا کم شود. همچنین با استفاده از عایق صوتی برای دیوار مشترک میتواند به کاهش صدا در بین دو واحد آپارتمان که در کنار هم قرار دارند کمک کنید. ما در این مطلب قصد داریم درباره عایقهای صدا که میتوانید برای کف و دیوارها استفاده کرده و از عبور صدا جلوگیری نمایید، مطالبی را با شما در میان بگذاریم.
عایق صوتی چیست؟
پیش از آن که به بررسی عایق صوتی کف و دیوار بپردازیم لازم است به این موضوع اشاره کنیم که به طور کل عایق صوتی به چه نوع عایقی گفته میشود و کارایی آن چیست؟ همان طور که میدانید صدا میتواند هم از طریق هوا و هم اجسام مختلف انتقال یابد. در علم صدا و مبحث انتقال آن، به این دو نوع صدا، صداهای هوابرد (یعنی صداهایی که با حرف زدن، موسیقی و یا زنگ تلفن و .. انتقال مییابد) و پیکرهای (یعنی صداهایی که در اثر راه رفتن و دویدن، کشیده شدن میز و صندلی بر روی زمین و .. انتقال مییابد) گفته میشود. تنها راهکاری که میتوان از عبور این صداها از کف و دیوار جلوگیری کرد استفاده از عایق صوتی است.
عایق صوتی acoustic insulation محصولی است که با استفاده از آن میتوان ورود و خروج صدا و انتقال آن از کف و دیوارها را بسیار کم کرد. به همین منظور استفاده از عایق صوتی دیوار مشترک یا عایق صوتی برای کف میتواند محیط آرامی برای ما و همسایههایمان به وجود آورد. عایق صوتی عموما از جنسهای مختلفی تولید میشود و مدلهای متنوعی دارد. در واقع متخصصان این حوزه هستند که تشخیص میدهند از انواع مختلف عایقها برای کدام سازهها و ساختمانها استفاده نمایند. در ادامه به انواع عایقهای صوتی اشاره خواهیم کرد.
- پشم شیشه
- پشم سنگ
- فوم شانه تخم مرغی
- پنل آکوستیکی
- عایق صوتی پلی یورتان پاششی
- پلی استایرن
- پنل گچی
- عایق صوتی سربی
- دیوارهای پوششی کناف
- کاشی و صفحات ساخته شده از فیبرهای سلولوزی
- کاشیهای فلزی سوراخ دار
- فوم صداگیر ترکیبی
- فوم پلی اتیلن
بهترین عایق صوتی برای کف کدام است؟
بهترین زمانی که بتوانید از عایق صوتی برای کف استفاده کنید زمانی است که ساخت خانه و یا محل کار شما به مرحله کف سازی رسیده است. به این ترتیب چنانچه عایق صوتی را به کار گیرید، صدایی که در اثر کشیده شدن میز و صندلی و راه رفتن و دویدن بچهها ایجاد میشود نمیتواند به طبقات پایین سرایت نماید.
لازم است بدانید زمانی که کف ساختمان سخت است، هنگامی که جسم با کف برخورد میکند در یک زمان کوتاه، دامنه وسیعی را تحت تأثیر قرار میدهد و پژواک زیادی تولید میکند اما هنگامی که از عایق یا یک لایه الاستیکی برای کف سازی استفاده میکنید، برخورد جسم با سطح دامنه کمتری را ایجاد خواهد کرد و در یک تعریف ساده صدا با فرکانس پایینتری تولید شده و به فضایی که در پایین وجود دارد انتقال نمییابد. استفاده از عایق صوتی برای کف یا دیوار مشترک میتواند مزایایی از قبیل کاهش دامنه صدا در اتاق، کاهش انتقال صدا از طریق دیوارهای مجاور و مشترک، به وجود آوردن محیطی آرام و همچنین کنترل سر و صدا را به همراه داشته باشد.
در حال حاضر عایق صوتی برای کف به صورتهای رولی، پدهای آکوستیکی و همچنین تختهای طراحی و تولید شده که از جذب بالایی برخوردارند و وزن بالایی را به ساختمان تحمیل نمیکنند و میتوانید با توجه به نیاز و نوع سازه از انواع مختلف آن استفاده نمایید.
مناسبترین عایق صوتی برای دیوار مشترک
همان طور که پیشتر اشاره کردیم از عایقهای صوتی دیگری که برای کم کردن انتقال صدا مورد استفاده قرار میگیرد، عایق صوتی برای دیوار مشترک است. دیوار مشترک میتواند دیواری بین دو واحد در یک ساختمان و یا دیواری بین دو ساختمان جداگانه باشد که امروزه عبور صداهای مزاحم از این دیوارهای مشترک توانسته به دغدغهای بزرگ برای افرادی تبدیل شود که در آپارتمان زندگی میکنند. اما از آن جا که برای هر مشکلی راه حلی وجود دارد میتوان با استفاده از عایق صوتی برای دیوار مشترک تا حد زیادی از انتقال صدا کم کرد و زندگی آرامی داشت. از انواع عایقهای صوتی که برای دیوار مشترک مورد استفاده قرار میگیرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- پشم شیشه
- پشم سنگ
- فوم پلی اتیلن
- پنلهای آکوستیکی
- عایقهای صوتی نانو الیاف
عموماً عایق صوتی برای دیوار مشترک به دو صورت توکار و روکار مورد استفاده قرار میگیرد که هر کدام شرایط نصب متفاوت و قابلیتهای ویژهای دارند. اگر خانهای خریداری کردهاید که در هنگام ساخت با عایق صوتی پوشانده نشده، میتوانید با استفاده از عایق صوتی روکار که در فروشگاه ایزوهم در مدلهای مختلف ارائه شده، دیوارهای خانه خود را عایق سازی نمایید. به طور کل چه عایق صوتی برای دیوار مشترک از نوع توکار باشد یا روکار باید از ویژگیهای زیر برخوردار باشد.
- تمیز و بهداشتی باشد.
- از انعطاف پذیری بالایی برخوردار باشد.
- ایجاد حساسیتهای پوستی و تنفسی ننماید.
- غیر قابل اشتعال باشد
- بتواند امکان انتقال امواج صدا را تا 80 درصد کاهش دهد.
- در برابر رطوبت و نم مقاوم باشد.
یکی از نکات مهمی که در مورد عایق صوتی برای دیوار مشترک باید به آن توجه کرد، ضخامتی است که برای عایق در نظر گرفته میشود. اگر این ضخامت زیاد باشد طبیعتاً میتواند از فضای داخلی محیط شما کم نماید به همین دلیل لازم است هنگام انتخاب عایق صوتی برای دیوار مشترک به این نکته توجه داشته باشید.
شرکت ایزوهم که در ادامه به معرفی بیشتر آن خواهیم پرداخت عایقهای دیواری خود را در ضخامتهای 15 و 25 میلیمتری تولید کرده که میتواند تا 80 درصد از جذب و انتقال صدا جلوگیری نماید.
شرکت ایزوهُم
برای عایق سازی کف و دیوارهای آپارتمان و یا محیط کار نیاز دارید تا درباره انواع عایقهای صوتی که شامل عایق صوتی برای کف و همچنین عایق صوتی برای دیوار مشترک میشود، اطلاعات کاملی داشته باشد تا بتوانید انتخاب به جایی داشته باشید. در صورتی که قبلاً برای ساختمان شما از عایق صوتی توکار استفاده نشده لازم است برای عایق سازی روکار از متخصصان این حوزه کمک بگیرید تا بر اساس نوع ساختمان و شرایط جغرافیایی خاصی که در آن واقع شده بهترین نوع عایق صوتی را به شما معرفی نمایند. شرکت ایزوهم یکی از شرکتهایی است که در زمینه تولید و ارائه انواع عایق صوتی فعالیت داشته و 8 شعبه در ایران دارد و تاکنون توانسته با انجام هزاران پروژه مختلف، رضایت مشتریان را جلب نماید.
برای آن که بتوانید با محصولات و فعالیتهای شرکت ایزوهم بیشتر آشنا شوید، میتوانید به سایت این شرکت به آدرس www.izohome.com وارید شوید و یا جهت دریافت مشاوره با شماره 09129252556 تماس حاصل فرمایید.