۱۰ ماده غذایی ممنوع برای کودکان زیر یکسال را بشناسید

گزارش بازرگانی،   4000718020

مادران در سرتاسر جهان سوال های متعددی در مورد این موضوع دارند که  به نوزادان خود چه غذاهایی بدهند و از چه چیزهایی اجتناب کنند.

بسیاری از مادران که بی تجربه ممکن است در این شرایط دچار دوگانگی شوند و  بین سنت ها و توصیه های علمی سرگردان بمانند .

در ابتدای تغذیه کودک با غذای جامد طبیعی است که مادران اندکی گیج شوند اما در پایان، باید بهترین ک انتخاب را برای سلامتی نوزاد انجام دهند .

در این مقاله فهرستی از 10 ماده غذایی که باید از مصرف آنها برای نوزادان تا یک سالگی توسط مادران یا پرستار کودک اجتناب شود، بیان شده است:

  1. عسل

در بسیاری از نقاط جهان، عسل اولین غذایی است که به نوزادان داده می شود. دلیل این امر این اعتقاد است که اولین طعمی که یک کودک بچشد باید یک غذای شیرین باشد. اما شیر مادر نیز به طور طبیعی شیرین است!

عسل حاوی اسپورهای کلستریدیوم بوتولینوم است ، که نوعی باکتری می باشد که باعث بیماری جدی به نام بوتولیسم نوزاد می شود.

این مشکل یک بیماری شدید است که در کنار سایر علائم باعث ضعف عضلانی و مشکلات تنفسی می شود.

 

  1. نمک

یکی از رایج ترین سوالات مادران این است که آیا می توانند به غذای کودک نمک اضافه کنند؟  زیرا بسیاری از افراد بزرگسال بر این باورند که هیچ غذایی را نمی توان بدون نمک خورد !

اما واقعیت این است که نوزادان در غذای خود نیازی به نمک ندارند زیرا نیاز روزانه آنها به مواد معدنی از شیر مادر یا شیر خشک تامین می شود.

نمک اضافی در غذای کودک می تواند کلیه های کوچک او را تحت فشار قرار دهد زیرا آنها نمی توانند فشار بیش از حد را تحمل کنند.

رژیم غذایی پر نمک در دوران کودکی با احتمال بیشتری برای بیماری هایی مانند فشار خون بالا ، پوکی استخوان و بیماری های تنفسی در بزرگسالی مرتبط است.

 

  1. شکر

 

غذاهای شیرین در فرهنگ بعضی از کشورها اهمیت زیادی دارند و اغلب از آنها به عنوان ابزاری برای جذب کودکان استفاده می شود.

در حالی که شکر برای کودکان در هر سنی مضر است ، اما برای نوزادان زیر یک سال خطرناک است. شکر از طریق فرآیندهایی که شامل چندین ماده شیمیایی است تصفیه می شود و می تواند بر سلامت نوزاد تأثیر منفی بگذارد.

علاوه بر این ، قند زیاد در طول سالهای رشد می تواند منجر به پوسیدگی دندان شود. همچنین ایمنی بدن را سرکوب می کند و نوزادان را مستعد ابتلا به بیماری هایی مانند چاقی ، دیابت و بیماری های قلبی می کند.

 

  1. شیر گاو

بسیاری از افراد به مادران بی تجربه پیشنهاد می کنند که دادن شیر گاو به نوزادان بسیار خوب است ، به خصوص اینکه نوزادان برای استخوان های خود به کلسیم نیاز دارند.

درست است که نوزادان به مواد مغذی احتیاج دارند ، اما هر آنچه را که نیاز دارند از شیر مادر دریافت می کنند!

شیر گاو پروتئین زیادی برای پردازش دستگاه های ظریف کودک دارد و همچنین می تواند باعث ایجاد حساسیت شود. با در نظر گرفتن همه چیز ، بهتر است از شیر گاو قبل از یک سالگی نوزاد اجتناب کنید.

  1. بیسکویت

برای بسیاری از والدین و پرستار کودک ، بیسکویت راه حل اصلی برای رفع گرسنگی کودکان است. ممکن است بزرگسالان در وعده های صبح و عصر مقداری بیسکوییت را با چای بخورند و گاهی فروبردن بیسکوییت در چای تقریباً یک مراسم است!

اما لازم است بدانید که بیسکویت هایی که در فروشگاه ها موجود است بسیار ناسالم است ، زیرا حاوی مواد نگهدارنده و طعم دهنده های مصنوعی هستند .

و همچنین  اکثر بیسکویت ها از آرد گندم تصفیه شده تهیه می شوند، حتی آنهایی که ادعا می کنند از "جو" یا "گندم کامل" تهیه شده اند نیز دارای آرد تصفیه شده هستند .

به همین دلیل ، بهتر است از استفاده از بیسکویت حتی برای کودکان بالای یک سال نیز اجتناب شود ، اما باید از آن برای نوزادان زیر یک سال  حتما اجتناب شود

بهترین گزینه در این شرایط استفاده از کوکی های ارگانیک یا استفاده از دستورهای سالم کوکی های خانگی است .

 

  1. غذاهای فرآوری شده کودک

به نظر می رسد استفاده از غذاهای صنعتی برای مادران پر مشغله یا پرستار کودک در مهد کودک ها گزینه مناسبی است ، اما حقیقت این غذاها این است که آنها با مواد نگهدارنده و مواد افزودنی تهیه می شوند تا ماندگاری طولانی و طعم بهتر را تضمین کنند.

لیست مواد تشکیل دهنده این غذاها می تواند بسیار پیچیده باشد و هرگز نمی توان بهمید که بسته ها چه مدت است که در قفسه یا یخچال فروشگاه باقی مانده اند .

علاوه بر این ، هنگام خوردن غذاهای فرآوری شده ، ممکن است کودک فواید بیشمار استفاده از غذای تازه و خانگی را از دست بدهد.

شکی نیست که از نظر محتوای تغذیه ای ، بهداشت و ایمنی ، ترکیبات خانگی بهتر از غذاهای خریداری شده در فروشگاه است.

 

  1. غذاهای سرخ کرده

 

ممکن است گاهی برای والدین و پرستار کودک وسوسه انگیز باشد که یک سمبوسه ترد یا میان وعده سرخ شده را به کودک بدهند ، اما بهتر است این کار را نکنند!

همانطور که می دانید غذاهای سرخ شده سرشار از چربی های ناسالم مانند چربی ترانس و چربی اشباع هستند ، که هیچ کدام برای هیچ کس ، حداقل برای نوزادان کوچک ، مفید نیستند.

علاوه بر این ، این غذاها می توانند شدیدا سیر کننده باشند و ممکن است باعث سیری کاذب کودک شود و او را از خوردن غذاهای سالم دیگر منع نماید .

اگر واقعاً می خواهید چنین غذایی به کودک بدهید ،بهتر است به جای سرخ کردن ، آن را بپزید.

  1. چای و قهوه

تنها نوشیدنی ای که نوزاد باید قبل از شش ماهگی بخورد شیر مادر و بعد از آن آب است. نوشیدنی های کافئین دار مانند چای و قهوه نباید به کودکان خردسال ، به ویژه نوزادان زیر یک سال داده شود.

قهوه می تواند باعث تحریک در شکم کودک شود و تانن موجود در چای از جذب آهن توسط بدن کودک جلوگیری می کند.

 

  1. شیرینی های قندی

خوردن شیرینی ها در بعضی از فرهنگ ها از اهمیت بالایی برخوردارند و طبیعی است که گاهی والدین یا پرستار کودک وسوسه شوند که اندکی از شیرینی قندی را در دهان نوزاد بگذارد.

اما چنین شیرینی هایی سرشار از کالری خالی ، پر از شکر و روغن های گیاهی است. گاهی این شیرینی ها سرخ می شوند.

این شیرینی ها فضای زیادی را در شکم کودک  اشغال می کنند و جایی برای غذاهای سالم باقی نمی گذارند.

همچنین ، مصرف مکرر شیرینی در چنین سنی می تواند منجر به تبدیل شدن آن به یک عادت شود ، که حذف آن بعدا بسیار دشوار است.

  1. غذاهای حساسیت زا

غذاهایی که باعث ایجاد حساسیت در نوزاد می شوند ، تنها زمانی قابل تشخیص هستند که کودک آنها را امتحان کرده است ، به همین دلیل است که هنگام معرفی هر چیز جدیدی در رژیم غذایی کودک ، همیشه بر رعایت قانون 3 روزه تاکید می کنیم.

مراقب غذاهایی باشید که به صورت ارثی در خانواده ایجاد حساسیت می کنند . هنگامی که کودک در خوردن هر غذایی علائم آلرژی را نشان می دهد ، حداقل تا تولد یکسالگی نوزاد از قرار دادن  آن در رژیم کودک اجتناب کنید و سپس برای مشاوره بیشتر با متخصص اطفال مشورت کنید.

مهم است که به یاد داشته باشید که هیچ چیز مهمتر از سلامت فرزند شما نیست ، که مسئولیت اصلی آن بر عهده شما است.

قطعا  افرادی در اطراف شما هستند که خواهند گفت که به نوزادانشان قبل از یک سالگی مقداری از غذاهای این لیست را ارائه داده اند و مشکلی پیش نیامده است . بله  آنها خوش شانس بودند که این غذاها هیچ اثر مضری بر کودک آنها نداشته است اما ممکن است همیشه اینطور نباشد.

همانطور که می گویند ، پیشگیری بهتر از درمان است ، به همین دلیل پرهیز از غذاهای خطرناک نسبت به خوردن آنها و پشیمانی بعدها منطقی تر است.

مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

نسخهٔ اصلی خبر