به گزارش تسنیم ، یکی از ظرفیتهای مهم استان بوشهر تولید محصولات نخیلات شامل خرما، رطب و خارک است که این استان جایگاه مهمی در تولید و صادرات محصول دارد.
شش میلیون اصله نخل در 34 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بوشهر این استان را به قطب تولید خرما، فرآوری و صادرات تبدیل کرده که بیش از 70 درصد این نخلها در شهرستان دشتستان قرار دارد.
بیتوجهی به مدیریت منابع آب و خشکسالیهای متمادی سبب شده تا برخی از کشاورزان و نخلداران رودفاریاب شهرستان دشتستان با قطع درختان نخل خود آنها را به فروش برسانند.
قطع درختان و مرگ نخلها در منطقه رودفاریاب دشتستان خیلیها را نگران کرده که کشاورزان این منطقه علت قطع نخلها را کمآبی اعلام میکنند.
یکی از کشاورزان رودفاریاب دشتستان با اشاره به اینکه قبلاً هر 10 روز یکبار عملیات آبیاری با انتقال آب از چشمه و رودخانه منطقه انجام شد اظهار داشت: اکنون روزهای آبیاری نخیلات در رودفاریاب به 100 روز یکبار رسیده که در حقیقت سالانه سه تا 4 بار نخلستانهای رودفاریاب آبیاری میشود.
دیگر کشاورز این منطقه، شغل کشاورزی را تنها راه امرار معاش مردم رودفاریاب میداند و افزود: یکی از محصولات مهم رودفاریاب تولید محصول نخیلات است که این روزها به سبب بیآبی مشکلاتی را برای فعالیت نخلداری فراهم کرده است.
وی حذف درختان نخل را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برای درآمدزایی برخی از کشاورزان اقدام به فروش نخل میکنند که مرگ نخلستانها را فراهم کرده است.
در همین راستا معاون جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه محل تأمین آب کشاورزی در رود فاریاب چشمهها است گفت: با توجه به کاهش باران در 2 سال گذشته و تداوم خشکسالیها سبب شده منابع آبی رودفاریاب به شدت کاهش یابد و با کمبود آب مواجه شوند.
خسرو عمرانی کم آبی و مشکلات جنبی کشاورزان را عامل قطع درختان نخل و عرضه آنان به بازار فروش دانست و بیان کرد: در راستا قرار است کارگروه تخصصی در استان بوشهر برای ارائه راهکارهای لازمِ تحقق مطالبات کشاورزان رودفاریاب دشتستان تشکیل شود.
وی ارزش هر اصله نخل تا 10 میلیون تومان دانست و خاطرنشان کرد: برخی کشاورزان نخلهای پر ثمر را جایگزین گونه کم ثمر میکنند ولی قیمت هر اصله نخل به نوع گونه و شرایط نخل تعیین میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گونه نخل رودفاریاب را از گونه زاهدی دانست و افزود: نخلهایی که جزو گونههای ژنتیکی مانند کبکاب، خاصویی، شکر محسوب میشوند صادر آنها ممنوع است ولی مابقی ارقام میتواند صادر شود.
عمرانی حذف درخت نخل را بدون مجوز جرم دانست و گفت: برای کندن درخت نخل باید مجوز لازم صادر شود در غیر این صورت جرم است و شخص خاطی مورد پیگیرد قانونی قرار میگیرد.