موفقیت مسکو در آزمایش سامانه ضد ماهواره

گروه جهان الف،   4000825108

پس از جنجال‌ غربی‌ها درباره آزمایش سلاح ضد ماهواره مسکو در فضا، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که این کشور با موفقیت سامانه ضد ماهواره آزمایش کرده است.

 وزیر دفاع روسیه تایید کرد که مسکو یک سامانه ضد ماهواره را در فضا با موفقیت آزمایش کرد.

به گزارش فارس، شامگاه دوشنبه (دیشب) و بامداد سه شنبه (امروز) به وقت تهران مقام‌های ارشد آمریکایی و انگلیسی درباره سرنگون کردن یک ماهواره توسط روسیه در فضا جنجال ایجاد کردند.

ابتدا فرماندهی نیروی فضایی آمریکا اعلام کرد که روسیه طی روزهای اخیر یک ماهواره را در مدار خود در فضا سرنگون کرد.

طبق این گزارش، ماهواره سرنگون شده متعلق به خود روسیه بوده و مسکو در یک آزمایش، با یک موشک ضد ماهواره اقدام به سرنگون کردن آن کرد.

سپس، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و «جان کربی» سخنگوی پنتاگون از یک سو و «مایک والاس» وزیر دفاع انگلیسی از سوی دیگر، اقدام روسیه را محکوم کردند.

پرایس گفته بود: «رفتار خطرناک و غیرمسئولانه روسیه، پایداری درازمدت فضای بیرونی را به خطر می‌اندازد و به وضوح نشان می‌دهد که ادعاهای روسیه برای مخالفت با تسلیحاتی شدن فضا، غیرصادقانه و ریاکارانه است. موشک روسی بیش از ۱۵۰۰ قطعه آوار فضائی در مدار زمین تولید کرد».

به ادعای وزیر دفاع انگلیس، آزمایش موشک ضد ماهواره توسط روسیه نشان دهنده بی‌توجهی این کشور به امنیت، ایمنی و پایداری فضا است.

بنا بر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه امروز (سه شنبه) تایید کرد که این کشور با موفقیت یک سامانه ضد ماهواره آزمایش کرده است.

وزارت دفاع روسیه همچنین با رد مواضع واشنگتن درباره آزمایش این سامانه ضد ماهواره اعلام کرد، ایالات متحده به خوبی می‌دانست که قطعات ماهواره ساقط شده با توجه به زمان و پارامترهای مداری آزمایش، هیچ تهدیدی برای ایستگاه فضایی بین‌المللی یا سایر دارایی‌های فضایی ایجاد نمی‌کند.

این وزارتخانه افزود، قطعات (ماهواره ساقط شده) فورا به فهرست اصلی سیستم کنترل فضایی روسیه اضافه شده‌اند و تا زمانی که دیگر وجود نداشته باشند، ردیابی خواهند شد.

 لاوروف:  اتهام آمریکا علیه روسیه «ریاکارانه» است

وزیر خارجه روسیه در واکنش به انتقادات همتای آمریکایی خود مبنی بر خطرآفرینی روسیه در فضا اعلام کرد که اتهامات آمریکا علیه کشور درباره تهدیدآفرینی در فضا، «ریاکارانه» و «بی‌پایه و اساس» است.

به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اتهام آمریکا علیه روسیه مبنی بر استفاده از سلاح ضدماهواره و تهدید آفرینی در فضا را «ریاکارانه» و «عاری از صحت» خواند.

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد: «ما ترجیح می‌دهیم که آمریکا به جای اتهامات کلامی بر سر میز مذاکره بنشیند و نگرانی‌های خود را در مورد توافق پیشنهادی روسیه و چین برای جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضا مطرح کند».

این اظهارات وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به انتقادات آنتونی بلینکن وزیر خارجه و فرماندهی نیروی فضایی ارتش آمریکا مبنی بر آزمایش موشک ضد ماهواره‌ای روسیه و اینکه در این آزمایش یک ماهواره روسی در فضا هدف قرار گرفته است، عنوان شد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: فدراسیون روسیه روز دوشنبه مورخ ۱۵ نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی بدون هیچ‌گونه ملاحظه‌ای یک آزمایش مخرب موشک ضد ماهواره با صعود مستقیم علیه یکی از ماهواره‌های خود انجام داد.

وی افزود: این آزمایش تاکنون بیش از هزار و پانصد قطعه زباله فضایی قابل ردیابی تولید کرده است و احتمالا صدها هزار قطعه زباله فضایی کوچک‌تر تولید خواهد کرد. این زباله‌ها که عمر طولانی دارند و به خاطر این آزمایش خطرناک و غیرمسئولانه ایجاد شده‌اند، در حال حاضر ماهواره‌ها و دیگر تجهیزات فضایی را که تا سال‌ها بعد برای منافع امنیتی، اقتصادی و علمی همه کشورها حیاتی و مهم هستند، تهدید خواهند کرد.

وی افزود: روسیه علی‌رغم ادعاهایش دال بر اینکه با مسلح کردن فضا مخالف است، تمایل دارد تا از طریق رفتار بی‌پروا و غیرمسؤولانه‌اش پایداری بلند مدت فضا و همچنین اکتشافات و استفاده از فضا توسط تمامی کشورها را به خطر اندازد.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در ادامه سخنان خود به موضوع بحران پناهجویان در مرز بلاروس و لهستان اشاره کرد و گفت که اقدامات ارتش لهستان در مرز با بلاروس نقض حقوق بشر بین‌المللی است.

وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد که حل بحران پناهجویان حاضر در پشت مرزها، از طریق گفت‌وگوی مستقیم بین بلاروس و اتحادیه اروپا امکان پذیر است.

وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو خاطرنشان کرد: در جریان موج قبلی مهاجران در دریای مدیترانه، اتحادیه اروپا تلاش کرد مشکلات را به طور جمعی حل کند؛ اما امروز رئیس جمهوری لهستان با اتخاذ مواضع دوگانه، خود را در وضعیت بسیار شرم آور قرار می‌دهد.

بیش از ۳۰ هزار مهاجر از ابتدای سال ۲۰۲۱ تلاش کرده‌اند تا از مرز لهستان-بلاروس عبور کنند. ورشو در مناطق هم مرز بلاروس، وضعیت فوق‌العاده اعلام و بیش از ۱۰ هزار سرباز را به نزدیکی مرز اعزام کرده است. همچنین طرف لهستانی یک حصار سیم خاردار ایجاد کرده است.

بحران مهاجرتی در مرز بلاروس با لتونی، لیتوانی و لهستان به این دلیل به وجود آمده که مهاجران «غیرقانونی» به دنبال عبور از این کشورها برای ورود به قلمروی اتحادیه اروپا هستند. این بحران در هشتم نوامبر سال جاری میلادی شدت گرفت. چند هزار مهاجر از طریق بلاروس به مرز لهستان نزدیک شدند و از ترک آنجا امتناع کردند. برخی از آنها تلاش کردند تا با شکستن موانع و عبور از سیم خاردارها به قلمروی لهستان وارد شوند.