مسعود ضیایی، شب گذشته ۱۷ بهمن به رسانههای گروهی اعلام کرد: در خصوص شرایطی که امیکرون در پیک ششم ایجاد کرده است، همه میدانند که واگیری این بیماری خیلی زیادتر است و شاید شدت عوارض آن کمتر باشد؛ وقتی تعداد مبتلایان زیاد میشود، درصدی هم عارضه دار میشوند و باعث میشود تا اتفاقی که در سایر کشورها افتاد تکرار شود.
به گزارش ایسنا، وی با اظهار اینکه موارد بستری در بیمارستان افزایش پیدا کرده است و بیمارانی نیز در آی سی یو بستری هستند، افزود: خوشبختانه کسانی که سه نوبت واکسن را دریافت کردهاند و یا از نوبت دوم آنان کمتر از سه ماه گذشته است ابتلاء خیلی شدید را تجربه نمیکنند.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین مسئله واکسیناسیون و تکمیل کردن نوبتهای واکسن کرونا با هر واکسنی که در دسترس است، خاطرنشان کرد: مسئله بعدی پرهیز از حضور در اجتماعات و دورهمیها است و بسیاری از مبتلایان زمانی که در دورهمیها شرکت کرده یا فرزندی داشته که دارای علائم خفیف بوده و یا خود فرد دچار علائم بوده باعث شده تا مبتلا شوند و یا به سایر افراد انتقال دهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه وقتی در ادارات یا محل کار ماسک را حتی چندلحظه برای خوردن یا آشامیدن برمی داریم میتوانیم آلوده باشیم و این اتفاق نیز باعث گسترش بیماری شده است، گفت: اگر فردی مبتلا به این بیماری باشد باید پنج روز کامل ایزوله شود تا بیماری را به دیگران منتقل نکند و بعد از این در صورتی که حال عمومی فرد خوب باشد ولازم بود با دو ماسک در محل کار حاضر شود.
ضیائی با اظهار اینکه زدن ماسک به تنهایی مانع انتقال نمیشود، افزود: این مهم است که هوا جریان داشته باشد و مدت طولانی در یک فضا با فرد مبتلا نباشیم و اگر پزشک پنج روز استراحت تعیین کرده باشد، بعد از این زمان باید تا پنج روز دیگر کاملا مراقب باشیم تا باعث انتقال بیماری نشویم.
وی تصریح کرد:اگر فرد مبتلا دچار تب، یا علائم شدید بیماری باشد نباید سرکار رفته و با پزشک خود در تماس بوده تا در صورت نیاز و صلاحدید مدت زمان استراحت تمدید شود.
ضیائی یادآور شد: تکمیل واکسیناسیون در اولین فرصت، پرهیز از حضور در اجتماعات، زدن ماسک در همه فضاها، توجه بیشتر به ضدعفونی دستها و پرهیز از دست زدن به چهره و مخاط ها برای پیشگیری از ابتلاء و انتقال به امیکرون توصیه میشود.