آیت‌الله سعیدی: به محدودیت‌های اقتصادی اسلام توجه شود

گروه اقتصادی الف،   4010204110

تولیت آستان حضرت معصومه(س) در دیدار دبیر شورای‌ عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: در کشورهای دیگر اقتصاد اصل است و همه چیز تحت‌الشعاع اقتصاد است ولی در اسلام اقتصاد محدودیت‌هایی دارد و آزاد نیست و باید به محدودیت‌های اقتصادی اسلام توجه شود.

به گزارش فارس، سعید محمد دبیر شورای‌ عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی عصر امروز با سفر به قم در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت با آیت‌الله سیدمحمد سعیدی دیدار کرد.

آیت الله سیدمحمد سعیدی در این دیدار ضمن تسلیت شهادت امیرالمؤمنین(ع) اظهار کرد: مجاهدت‌های امیرالمؤمنین(ع) در عرصه های مختلف چراغ راه ما است، به‌ویژه‌ نامه مالک اشتر در نهج البلاغه پر از نکته‌هایی است که به درد کارگزاران نظام می‌خورد.

وی با اشاره به شب قدر و تثبیت مقدرات انسان در این شب‌ها گفت: به تعبیری شب بیست‌وسوم رمضان شب تثبیت مقدرات است و از اهمیت بیشتری برخوردار است و هر کس در این شب همتش بیشتر باشد قدر و بهره بیشتری هم خواهد برد؛ در شب قدر تفکر برای تمشیت امور از بهترین عبادات است و انسان باید در کنار دعا و نماز به تفکر هم بپردازد زیرا برکات فراوانی دارد.

تولیت آستان مقدس بانوی کرامت با بیان اینکه اسلام از هر چیزی بالاتر است و هیچ چیزی بر اسلام برتری ندارد، گفت: این را باید باور کنیم و در عمل خود به کار ببریم زیرا در کشورهای دیگر اقتصاد اصل است و همه چیز تحت الشعاع اقتصاد است ولی در اسلام اقتصاد محدودیت هایی دارد و آزاد نیست و باید به محدودیت‌های اقتصادی اسلام توجه شود.

عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه برای هر کاری باید یک جمع اندیشه‌ورز داشته باشید که علاوه بر علم، اهل عمل هم باشند و دستشان در کار باشد، افزود: یکی از اشکالات اقتصاد ما اظهار نظرهای غیرمتخصصانه برخی از افرادی است که در حوزه‌های دیگری تخصص دارند همانطور که در دین هم افرادی که در رشته های دیگری تخصص داشتند نظراتی دادند که امروز اشتباه بودن آن آشکار شده است.

سعیدی افزود: کارهای خیر را باید به گونه ای ریل‌گذاری کنید که آیندگان هم نتوانند آن را به هم بزنند همانطور که در زمان طاغوت برخی انحرافات را به گونه ای ریل‌گذاری کردند که به سختی می توان با آن مقابله کرد.

تولیت آستان حضرت معصومه(س) افزود: برای اجرای کارهای خیر باید بزرگان را توجیه کنید زیرا این‌ها خیلی مهم است و تذکرها، نقدها و راهنمایی‌ها از بزرگان صادر می شود و می‌تواند خیلی کمک کننده باشد.

وی تصریح کرد: همه کارها با توکل بر خدا و تقوا درست می‌شود و کسانی که با تقوا باشند خدا به آنها فرقان می دهد تا راه را از بیراهه تشخیص دهند؛ تقوا این است که انسان هر کاری که می کند اول ببیند شرعی است یا خیر و بعد برای خدا آن را انجام دهد.

همچنین در این دیدار دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور با بیان اینکه مناطق آزاد از نظر واردات و قاچاق کالا تحت کنترل است، گفت: در کیش که پیشانی مناطق آزاد است مشکلات فرهنگی زیادی داریم ولی سایر مناطق آزاد مانند ارس، ماکو و اروند این‌گونه نیستند به خاطر اینکه سکونت‌گاه مردم بومی است و مردم در امور فرهنگی پیشگام هستند.

وی با بیان اینکه ۳۲ منطقه ویژه اقتصادی هم در کشور فعال هستند، افزود: در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در این مناطق کار می کنند و ۴۵ در صد صادرات کشور از این مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انجام می شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور گفت: مقام معظم رهبری نگاه ویژه‌ای به این مناطق دارند و تأکید دارند که برای رشد و توسعه اقتصادی باید طرح تحولی داشته باشید و مباحث فرهنگی را پیگیری کنید.

وی افزود: در کیش مخصوصا در ایامی که گردشگری اوج می گیرد مشکلات بیشتر می شود که ناشی از ورود مسافران است و ما با روش ها نوین و استفاده از تجربه و علم پژوهشگاه های علوم انسانی و اسلامی به مقابله با این ناهنجاری ها می پردازیم.

محمد ادامه داد: در بخش اقتصادی هم با توجه به شعار سال که تولید؛ دانش بنیان و کار آفرین قرار داده شده است برنامه ریزی ویژه کرده ایم تا از ظرفیت های بالای مناطق اقتصادی که تا کنون از آن استفاده نشده است تحولی در این حوزه داشته باشیم.

وی با اشاره به بدنامی مناطق آزاد که گفته می‌شود محل واردات و قاچاق کالا شده است، گفت: واردات ما از این مناطق تنها ۱ و ۲ دهم درصد کل واردات کشور را شامل می شود که رقم ناچیزی است و همچنین در مناطق آزاد ما حداقل قاچاق کالا و ارز را شاهد هستیم و هر اقدامی در این زمینه‌ها در مناطق آزاد قابل رصد و کنترل است و نگرانی در بحث قاچاق در مناطق آزاد نداریم.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور گفت: فلسفه وجودی مناطق آزاد این است که با مشوق هایی مانند معافیت کمرکی و مالیاتی و عدم نیاز به ثبت سفارش کالا و صدور ویزا برای گردشگران و بازرگانان خارجی تجارت را تسهیل کند و سرمایه گذاری بیشتر اتفاق بیفتد ولی در دو سال گذشته مدام برخی مشوق ها را کاهش می دهند و در بودجه ۱۴۰۱ معافیت مالیات بر ارزش افزوده که بریا ۲۰ سال به مناطق آزا داده شد را برگرداند و در ثبت سفارش فشارهایی را آوردند و مشوق های گذشته را نقض می کنند که باعث می شود سرمایه گذاری دراین مناطق کاهش داشته باشد.

وی ادامه داد: از طرفی کشورهای رقیب مانند امارات متحده عربی برای جذب سرمایه گذاری زمین رایگان می دهند و معافیت مالیاتی ۵۰ ساله گذاشتند و تسهیلات خوب می‌دهند تا سرمایه های کشورهای دیگر از جمله ایران را جذب کنند و در این کار موفق بوده‌اند.

محمد افزود: ما طرحی را ارائه کردیم و گفتیم که مناطق آزاد اگر با اعطای اختیارات، مشوق‌ها و تمرکز مدیریتی باشد می‌تواند سکوی تولید و صادرات و رشد اقتصادی باشد.