طبق مطالعات انجام شده بزاق و پاهای مگس حامل انواع باکتری و انگل بیماریزا است. مگس معمولاً تمایل دارد که بر سطوح آلوده مانند زبالهها و مدفوع بنشیند، سپس با ورود به محیطهایی که انسان زندگی میکند، عوامل بیماریزا را وارد زنجیره غذایی وی میکند. پشه مالاریا دیگر حشرهای است که در محیطهای آلوده زندگی میکند و با نیش زدن انسان باعث ایجاد سالک در افراد میشود.
باتوجهبه مطالب بالا و خطراتی که حشرات موذی برای انسانها دارند، به نظر شما بهترین راهحل برای ازبینبردن حشرات موذی چیست؟ شاید بگویید استفاده از اسپریهای حشرهکش یا سم بهترین راه مبارزه با این موجودات است. اما باید گفت که سم و اسپری برای محیطزیست و سیستم تنفسی انسان مضر هستند؛ و سبب بروز حساسیت و مسمومیت میشوند.
در پاسخ به سؤال بالا باید گفت: کمکگرفتن از تکنولوژی و فناوریهای جدید، سادهترین و بیخطرترین راه برای ازبینبردن حشرات است. حشرهکشهای برقی بدون آسیب واردکردن به محیطزیست و ایجاد حساسیت و مسمومیت در انسان، حشرات موذی مزاحم را در کمترین زمان از بین میبرند. این دستگاه با نامهای پشهکش برقی و مگسکش برقی نیز شناخته میشود.
انواع حشره کش برقی و روش عملکردن آنها
معمولاً حشرهکشهای برقی از قسمتهای مختلف مانند لامپ، توری سیمی و منبع الکتریکی یا جای باتری تشکیل شدهاند. این دستگاهها معمولاً به شکل مکعب یا گرد هستند و جنس محفظه آنها از جنس فلز یا پلاستیک است. باتوجهبه عملکرد، کاربرد و اندازهای که دارند به دو نوع خانگی و صنعتی تقسیم میشوند.
عملکرد دستگاههای حشره کش برقی معمولاً به دو مدل زیر دستهبندی میشوند:
-
دستگاه دور کننده حشرات:
این مدل دستگاه با انتشار امواج فراصوت که در محدوده شنوایی انسان نیست اما حشرات آنها را میشنوند. بر روی سیستم عصبی و شنوایی آنها تأثیر گذاشته و سبب دور شدن و ازبینرفتن آنها میشود.
-
دستگاه حشره کش:
در این نوع از دستگاهها، یک یا چند لامپ رنگی وجود دارد که حشرات را به خود جذب میکنند. پس از نزدیک شدن مگس یا پشه به این لامپها جریانهای الکتریکی بر صفحات یا میلههای فلزی دستگاه، حشره را از بین میبرد که ما در ادامه انواع دستگاه حشره کش برقی را به شما معرفی مینماییم:
حشره کش پریزی
این دستگاه حشره کش از لامپهای LED رنگی، صفحه فلزی و کلید روشن - خاموش تشکیل شده است. برای استفاده از این وسیله، فقط باید آن را به پریز برق متصل کرد و کلید آن را فشرد. ازآنجاییکه حشرات بهخصوص پشهها به نور آبی علاقهمند هستند، لامپهای این دستگاه آنها را به خود جذب میکنند، سپس جریان برق درون صفحه فلزی، حشره را تلف میکند.
بیشتر کاربرد مدل برقی پریزی برای مصارف خانگی و محیطهای کوچک مانند اتاقخواب است. با استفاده از این محصول در طول شب میتوان از شر نیش پشهها و حشرات دیگر راحت بود.
مزایای حشره کش برقی پریزی
-
مصرف انرژی آن بسیار کم و معادل یک وات است.
-
قسمت روکش دستگاه قابلیت شستشو و جداشدن دارد.
-
استفاده از آن بسیار ساده بوده و نیاز به سیمکشی ندارد.
-
برای سلامتی خطری ندارد زیرا نیاز به استفاده از قرص یا ماده شیمیایی نیست.
حشره کش قرصی برقی
مدل قرصی برقی از یک کلید و جای قرص تشکیل شده و همانطور که از نام آن مشخص است، از یک قرص مخصوص باید در آن استفاده کرد. رایحه و بخار این قرص ابتدا حشرات را به خود جذب میکند و پس از نشستن حشره بر روی قرص سیستم عصبی آن را مختل میکند، این اختلال سبب ازبینرفتن حشره میشود.
البته در استفاده از پشه کش قرصی نباید زیادهروی کرد، زیرا گاز منتشر شده از قرص آن سبب بروز حساسیت شده یا بر روی ششها تأثیر میگذارد.
حشره کش راکتی برقی
بهترین حشره کش برقی برای خانههای کوچک، مدل راکتی است. دستگاه حشره کش راکتی از نظر ظاهری کاملاً شبیه راکت تنیس بوده و روی بدنه آن یک کلید سهحالته وجود دارد که میتوان بهوسیله آن دستگاه را روشن و خاموش کرد. حالت سوم کلید مربوط به روشنکردن لامپهای LED دستگاه است. انرژی الکتریکی این وسیله معمولاً از طریق باتری تأمین میشود که باتری دستگاه میتواند قابل شارژ یا تعویض باشد.
نحوه عملکرد حشره کش راکتی
برای ازبینبردن حشرات ابتدا باید دستگاه را که به مگس کش برقی نیز معروف است را روشن کرده و سپس هنگام ضربهزدن به حشره، شاسی روی دسته را فشرد. جریان برقی که در توری این دستگاه تولید میشود سبب ازبینبردن آنها میشود. بر روی این نوع حشره کش لامپهای LED نیز وجود دارد تا حشرات بهراحتی به سمت آن جذب شوند. در واقع برای کشتن حشرات با مدل راکتی مانند مگسکشهای پلاستیکی، باید سر دستگاه را به آنها نزدیک کنید و خودتان دنبال حشرات بروید.
نکات مهم در مورداستفاده و نگهداری از مگس کش برقی
-
خاموش بودن دستگاه هنگام شارژ شدن
-
لمس نکردن توریهای فلزی دستگاه در زمان روشن بودن آن
-
عدم تماس با اشیا فلزی
-
تمیزکردن توری فلزی بهوسیله برسهای پلاستیکی یا چوبی
-
نگهداری دور از دسترس کودکان
-
عدم تماس با آب یا پارچه مرطوب
-
ضربه نزدن به گوشههای میز و...
حشره کش برقی صنعتی
حشره کشهای صنعتی معمولاً از دو عدد لامپ با توان بیش از 20 وات UV یا فلورسنت، ترانس جرقهزن، ترانس مهتابی و فیوز، شبکه فلزی، کابل، کلید تک پل چراغدار و کلید قطع و وصل تشکیل شدهاند. معمولاً از این مدل حشره کش بیشتر در محیطهای عمومی، اداری و صنعتی استفاده میشود.
عملکرد نوع صنعتی تقریباً مشابه مدل پریزی است، یعنی نورهای آبی رنگ چراغهای این وسیله ابتدا حشره را به خود جذب میکند، سپس جریان الکتریکی موجود در صفحه یا میلههای فلزی دستگاه حشرات را از بین میبرد. دستگاه حشره کش صنعتی نسبت به مدل پریزی و قرصی، اندازه بزرگتری داشته و برای عملکرد بهتر باید در ارتفاع بیشتر از 2 متر نصب شود.
کاربرد حشره کش برقی صنعتی
از حشره کش برقی صنعتی میتوان در مکانهایی که مساحت وسیع و سقف بلند استفاده کرد، مانند:
-
فروشگاه
-
نانوایی
-
قنادی
-
قصابی
-
گلخانه
-
ادارات
-
رستوران
-
سالنهای انتظار
-
مزارع کشاورزی
-
دامداری
-
کارخانهها
حشره کش برقی چسبدار
حشره کش چسبدار برعکس مدل قبلی، هنگام کشتن حشرات هیچگونه جرقهای نمیزند، بههمین دلیل ایمنی بیشتری دارد. این مدل با استفاده از لامپ یو وی یا فلورسنت (با رنگ نور آبی) حشرات را به خود جذب میکند. زمانی که حشرات به دستگاه نزدیک شوند و روی قسمت چسبدار آن بنشینند، دیگر امکان پرواز نداشته و کشته میشوند. چسب دستگاه باید در بازههای مشخص تعویض شود و با یک چسب جدید جایگزین گردد. این مدل هم باید در فاصله حداقل دو متری از زمین نصب شود.
راهنمای خرید حشره کش برقی
هنگام خرید پشه کش برقی یا همان دستگاه حشره کش بهتر است به نکات زیر توجه شود:
-
دستگاه از نظر فنی و داخلی باید کاملاً استاندارد و بدون خطر باشد.
-
از یک برند معتبر خریداری شود، برندهای صاعقه، ایران دی اچ، رعد الکتریک، شهباز، شهاب، شاهین تارومار، پارسخزر، پیکار، پیکتو مشهورترین برندهای داخلی حشره کش برقی هستند.
-
قابلیت ازبینبردن چندین حشره را به طور همزمان داشته باشد.
-
هنگام ازبینبردن حشره بوی بد یا گاز سمی تولید نکند.
-
اندازه دستگاه متناسب با مساحت محیط انتخاب شود.
-
دارای امواج خطرناک و مضر برای انسان نباشد.
-
عملکرد دستگاه کمصدا بوده و آلودگی صوتی ایجاد نکند.
-
محفظه نگهداری لاشه حشرات را داشته باشد.
-
از نظر مصرف انرژی الکتریکی کممصرف باشد.
-
دستگاه باید دارای دفترچه راهنما و توضیحات کامل باشد.
-
آثار مخربی برای محیطزیست نداشته باشد.
-
از نظر ظاهری بهگونهای باشد که با دکوراسیون محیط هماهنگ باشد.
حشره کش برقی را از کجا باید تهیه کرد؟
همانطور که در بخش قبلی گفتیم استاندارد و سالم بودن لوازم الکتریکی، اولین نکتهای که هنگام خرید حشره کش برقی یا هر وسیله الکتریکی دیگر باید به آن دقت کرد. معیوب بودن یا غیراستاندارد بودن وسایل الکترونیکی، حتی لوازم یک وسیله برقی کوچک و ساده مانند پشه کش برقی پریزی نیز میتواند موجب برقگرفتگی یا بروز حادثه و آتشسوزی شود.
سادهترین راه برای انجام یک خرید راحت و مطمئن لوازم برقی مانند دستگاههای برقی ازبینبرنده حشرات، مراجعه به فروشگاههای لوازم الکتریکی معتبر است. معمولاً اکثر این فروشگاهها در کنار فروش حضوری، از طریق فضای مجازی یا بهصورت اینترنتی محصولات خود را به فروش میرسانند.
آرتا الکتریک فروشگاه اینترنتی معتبری است که میتوانید با خیال راحت از آن، انواع حشره کش با قیمت مناسب و باکیفیت بالا خریداری کنید.
قیمت حشره کش برقی
قیمت این وسیله معمولاً بهاندازه، نوع خانگی یا صنعتی بودن آن و برند یا همان شرکت سازنده آن بستگی دارد. معمولاً قیمت مدلهای صنعتی بین 1,700,000 تا 3,000,000 تومان است. قیمت حشره کشهای خانگی مانند پریزی، قرصی و راکتی نیز کمتر از نوع صنعتی بوده و نرخ آنها از 35,000 تومان به بالا است.
با مراجعه به فروشگاه اینترنتی لوازم الکتریکی، سایت آرتا الکتریک، و یک کلیک ساده میتوانید اطلاعات دقیقی از قیمتها و انواع دستگاه حشره کش و پشه کش برقی به دست آورید. همچنین در آرتا الکتریک، خرید عمده لوازم الکتریکی امکان پذیر است.
سخن پایانی
حشرات موذی مانند پشه و مگس با ایجاد مزاحمت سبب کلافه شدن افراد میشوند، همچنین میتوانند سلامت و جان انسان را به خطر بیندازند. برای ازبینبردن حشرات موذی، استفاده از سم و اسپریها سبب ایجاد مسمومیت و حساسیت در انسانها و نابودی محیطزیست میشود. از سوی دیگر با این روش به طور کامل از بین نمیروند و گاهی سیستم بدن آنها نسبت به این مواد شیمیایی مقاومت دارند.
بهترین راه برای خلاص شدن از شر مزاحمتها و خطرات حشرات موذی کمکگرفتن از تکنولوژی و دستگاههای حشره کش برقی است. این دستگاهها ابتدا به کمک نورهای رنگی حشرات را به خود جذب میکنند، سپس با جریان الکتریکی آنها را از بین میبرند. دستگاههای حشره کش برقی از نظر اندازه و کاربردی که دارند به دو نوع خانگی و صنعتی دستهبندی میشوند.