قطع فعالیت‌ دو دوربین‌ فراپادمانی آژانس انرژی اتمی در ایران

گروه سیاسی الف،   4010318077 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

سازمان انرژی اتمی از قطع فعالیت‌ دو دوربین‌ فراپادمانی آژانس در ایران خبر داد و اعلام کرد: از امروز فعالیت‌ دوربین‌های فرا‌پادمانی دستگاه اندازه گیری بر خط سطح غنا OLEM‌ و فلومتر آژانس قطع می‌شود که دستور آن به مسئولان مربوطه داده شده است.

به گزارش فارس، سازمان انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) با صدور بیانیه‌ای از قطع فعالیت‌ دوربین‌های فرا‌پادمانی دستگاه اندازه‌گیری بر خط سطح غنا OLEMو فلومتر آژانس در ایران خبر داد.
در بیانیه سازمان انرژی اتمی آمده است: جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاری‌های گسترده‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است که متأسفانه آژانس بدون اینکه در نظر داشته باشد که این همکاری‌ها ناشی از حسن نیت ایران است، نه تنها قدردان این همکاری‌ها نبوده، بلکه به نوعی آن را وظیفه ایران نیز تلقی کرده است. به همین دلیل تصمیم گرفته شد از امروز فعالیت‌ دوربین‌های فرا‌پادمانی دستگاه اندازه گیری بر خط سطح غنا OLEM‌ و فلومتر آژانس قطع شود که دستور آن به مسئولان مربوطه داده شده است.

  این بیانیه یادآور شده است: البته بیش از ۸۰ درصد از دوربین‌های موجود آژانس دوربین‌های پادمانی هستند که کمافی‌السابق فعالیت این دوربین‌ها ادامه خواهد یافت.
براساس اعلام سازمان انرژی اتمی، «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران امروز با حضور در یکی از مراکز هسته‌ای بر قطع فعالیت دو دوربین آژانس نظارت کرد.

پس از انتشار گزارش اخیر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین تلاش سه کشور اروپایی و آمریکا برای تهیه قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس که دیروز در اختیار اعضای این شورا قرار گرفت، مقامات جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام کردند که پاسخ ایران به این اقدامات متناسب، فوری و موثر خواهد داد و مسؤولیت آن نیز متوجه مدیرکل آژانس و بانیان آن است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۱۶ خرداد ماه در توئیتی تصریح کرد: اگر بانیان قطعنامه ضد ایرانی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روش تهدید را دنبال کنند، مسؤول همه عواقب آن هستند. 

به گزارش رویترز، آمریکا و سه کشور اروپایی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی مشترک خود به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان کرده‌اند که حل نشدن موضوعات مرتبط با مواد اورانیوم پیدا شده در سایت‌های اعلام نشده، به شدت مایه نگرانی است.این چهار کشور همچنین گفته‌اند که «به دلیل همکاری ناکافی ایران» اختلافات و مسائل پادمانی همچنان حل نشده و از ایران خواسته‌اند که «فوراً پیشنهاد آژانس برای تعامل بیشتر برای حل و فصل همه مسائل پادمانی باقی‌مانده را بپذیرد.

وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این در گفت‌وگوی تلفنی با جورپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد: هرگونه اقدام سیاسی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی در آژانس ، بی تردید با واکنش متناسب، موثر و فوری ایران مواجه خواهد شد.

علاوه بر این، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۶ خرداد ماه در گفت‌وگویی تلویزیونی با مردود خواندن قطعنامه پیشنهادی به شورای حکام آژانس گفت که جمهوری اسلامی ایران متناسب با اتفاقی که در این شورا بیفتد، پاسخ‌های خود را خواهد داد. 

نشست شورای حکام آژانس از روز دوشنبه ۱۶ خرداد ماه در مقر سازمان در وین آغاز به کار کرده و گفته می‌شود امروز یا فردا احتمالا قطعنامه ضد ایرانی پیشنهادی سه کشور اروپایی و آمریکا به رای گیری گذاشته شود.