چه مواردی برای خرید روتاری ولو یا شیر دوار باید دانست

گزارش بازرگانی،   4010405026

استفاده از شیرآلات صنعتی برای هر کاربر در حوزه صنایع مختلف لازم و ضروری است. شیرآلات صنعتی وظیفه کنترل سرعت جریان سیال را به عهده دارند که در برخی صنایع بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب سعی بر این داریم تا شما را با روتاری ولو یا همان شیر دوار بیشتر آشنا کنیم و به سوالاتی از قبیل اینکه این شیرهای خروجی چه کاربردهایی دارند و چگونه کار می‌کنند پاسخ دهیم. با کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مناسب ترین روتاری ولو را برای صنعت خود انتخاب کنید.

تعریف روتاری ولو یا شیر دوار

روتاری ولو که با نام شیر دوار نیز شناخته می­شود، یک نوع شیر تنظیم کننده بوده که وظیفه کنترل سرعت سیال عبوری و کنترل فشار هوا مثبت یا منفی را بر عهده دارد. برای این که بتوان یک صنعت بزرگ و گسترده را راه اندازی نمود، استفاده از این شیرها در آن اهمیت بسزایی دارد که از جمله این صنایع می­توان به معدن­ها، خوراک دام­ها، صنایع غذایی و دارویی، کشاورزی و سایر صنایع مشابه اشاره نمود. این شیردوارها را اغلب با نام شیر پروانه­ای، شیر ایرلاک، روتاری ولو ایرلاک، روتاری فیدر و بارریز نیز می­شناسند.

از این شیرها عمدتا برای انتقال دادن مواد سیال و اجسام جامد(گرانول) به شکل دانه­ای و پودری مورد استفاده قرار می­گیرند. مواد اولیه توسط مخزن تغذیه وارد روتاری ولو می شوند و در روتور همراه با پره ها به گردش در می آیند در نهایت پودر به قسمت خروجی به صورت ثقلی هدایت می شود تنها سیال اجازه عبور پیدا می کند و جریان هوا نمی تواند از قسمت بالای روتاری ولو به قسمت خروجی راه یابد . و به این عملکرد ایرلاک بودن روتاری ولو می گویند

شیر دوار از چه قسمت­هایی تشکیل شده است؟

یک شیر دوار از قسمت­های گوناگونی تشکیل شده است که هر کدام از آن­ها وظیفه مشخصی را بر عهده دارند. اجزا اصلی یک روتاری ولو شامل پره یا روتور، محفظه یا بدنه اصلی، موتور و گیربکس می­باشد که نحوه کارکرد هر کدام از این قسمت­ها به شرح زیر است:

پره یا روتور

تیغه­ها به واسطه یک عدد شفت به گیربکس اتصال پیدا می­کنند و به وسیله آن در مکان خود ثابت نگه داشته می­شوند. وظیفه این قسمت هدایت و کنترل مقدار عبور محصول به طرف خروجی روتاری ولو می باشد و در انواع روتاری ولو ها شکل و اندازه روتور مطابق با نیاز مورد نظر طراحی و ساخته می شوند

محفظه یا بدنه اصلی

بدنه یا محفظه مهم­ترین بخش روتاری ولو را تشکیل می­دهد. به دلیل اینکه مواد روی دیوار بدنه تماس شدید دارد ، می بایست جنس بدنه آن از مقاومت بالایی برخوردار باشد. جنس محفظه در بیشتر مواقع از فولاد ضد زنگ و یا انواع چدن ها و یا آلیاژی از آلومینیوم سخت شده ساخته می­شود تا در مقابل خوردگی طولانی مدت و فرسایش از خود مقاومت نشان دهد.

گیربکس

این قسمت با اتصال یافتن به شافت روتور، توسط کوپلینگ یا فولی و تسمه گشتاور مورد نیاز را تولید می‌کند. در حقیقت وظیفه کاهش و یا افزایش سرعت دوران روتور ، روتاری ولو را بر عهده دارد. گیربکس­هایی که از کیفیت مطلوب برخوردار باشند در مقابل افزایش دما و گرد و خاک از خود مقاومت نشان داده و جهت برخورداری از طول عمر بیشتر می بایست در فواصل زمانی معین روغن کاری و گریس کاری گردد.

موتور

این قسمت نیز به گیربکس متصل شده و باعث می­شود روتور به چرخش درآید. در حقیقت می­توان گفت که موتور نیروی برق مورد نیاز شیر را تامین می­کند. از آنجایی که گشتاور و نیروی لازم برای چرخاندن روتور در تناژ های مختلف، متفاوت می­باشد، بسته به تناژ مورد نیاز روتاری ولو قدرت موتور نیز تعیین می گردد

شیر دوار در چه مواردی به کار می­رود؟

مکانیزم عملکرد روتاری ولو ها ساده می باشد اما اثری که در منتقل نمودن مواد جامد و به ویژه مواد پودری دارد بسیار قابل توجه است. اگر بخواهید از شیر دوار به عنوان ایرلاک استفاده کنید، باید از میزان لقی مجاز بین روتور و بدنه آن اطلاع دقیقی داشته باشید تا دچار اختلال در عملکرد نشوید.

روتاری ولو ایرلاک یعنی جریان هوا و سیال از قسمت بالای شیر به قسمت پایین آن در هنگام عملکرد و خاموش بودن روتاری منتقل نشود و کاملا آب بند و قفل هوا باشد



این شیرهای دوار در صنعت کاربرد بسیار گسترده­ای دارند. از شیر زیر بگ فیلتر گرفته تا شیر ثابت‌کننده فشار مستقل. در تمام این موارد این شیرها می­توانند بسیار کارآمد واقع شوند. عمده کاربرد این بارریزها درصنایعی مانند معدنی و فولاد، صنایع غذایی، آهن، تولید دارو، کشاورزی، خوراک دام، پلاستیک، مواد شیمیایی و سایر صنعت­های مشابه می­باشد.

چه مواردی برای خرید شیر دوار باید دانست؟

برای این که بتوانید مناسب­ترین نوع شیر پروانه‌ای را برای انجام امر مورد نظر خود پیدا کنید، لازم است تا از یک سری نکات اطلاع داشته باشید تا بهترین شیر را انتخاب نمایید. در ابتدا لازم است تا تناژ مورد نظر در ساعت، چگالی ،رطوبت ،حرارت ،ذرات و ابعاد مواد و ... را به‌طور دقیق محاسبه کنید تا شیری که می‌خواهید انتخاب کنید، مناسب کار شما باشد. عموما سرعت روتور به اندازه 40 متر در دقیقه یا کمتر است که بسته به نوع تیغه و ویژگی­های مواد ممکن است تغییر کند.

در صورتی که سیستم شما از نوع فشار بالا یا خلا می­باشد، اطمینان حاصل کنید که روتاری ولو شما برای شرایط مذکور طراحی شده باشد . روتور دستگاه را به گونه­ای انتخاب و طراحی کنید تا عملکرد ایرلاک بودن صدمه نبیند کنترل مواد ورودی و خروجی سیستم شما بر اساس کارکرد مورد نظر شما تعیین می­شود. حتما سعی کنید جنس بدنه روتاری ولو را به گونه­ای انتخاب کنید که با مواد مورد استفاده شما سازگاری داشته باشند. مثلا در صورت مرطوب بودن مواد شما، جنس بدنه نیز می­بایست از فولاد ضد زنگ طراحی شده باشد.

جمع بندی

در صنایع مختلف استفاده از شیرآلات صنعتی خاص لازم و ضروری است. برای این که تجهیزات ایده‌آلی برای کسب و کار خود فراهم کنید، باید دایره اطلاعات خود را گسترده‌تر کنید. در این مطلب شما با روتاری ولو یا شیر دوار بیشتر آشنا شدید. در طول متن به اجزای تشکیل دهنده این شیرها و نحوه عملکرد آن‌ها اشاره کردیم. همچنین مواردی که باید در هنگام خرید این ماشین آلات باید دانست را در این مطلب آوردیم.

برای خرید تجهیزات صنعتی می‌توانید به سایت آرتین سام صنعت مراجعه کنید و هر آنچه نیاز دارید را از این شرکت برای پروژه خود فراهم کنید.

نسخهٔ اصلی خبر