جایگاه مقاومت در جنگ جهانی انرژی و دردسر بزرگ آمریکا و اروپا

گروه سیاسی الف،   4010430084 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

در شرایطی که آمریکا و اروپا در تلاش برای حل بحران سوخت خود از طریق گاز استخراج شده توسط اسرائیل در دریای مدیترانه هستند، مجبورند به شرایطی که حزب‌الله در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی تعیین کرده تن دهند.

به گزارش الف، درحالی که پیش از این مقاومت با ایجاد معادله بازدارندگی در برابر رژیم صهیونیستی توازن قوا را در منطقه برهم زده بود، اکنون می‌بینیم که در زمینه انرژی نفت و گاز نیز حرفی برای گفتن داشته و معادله انرژی را در منطقه ترسیم کرده که ابعاد جهانی دارد.

این معادله که توسط مقاومت لبنان ترسیم شده در چارچوب قدرت بازدارندگی حزب‌الله در برابر دشمن صهیونیستی است اما این بار نه تنها اسرائیل بلکه آمریکا و اروپا را نیز درگیر کرده است. در شرایطی که همه امیدهای «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا برای جبران کمبود سوخت ناشی از جنگ اوکراین و روسیه از بین رفت و عربستان سعودی صراحتا از زبان «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور اعلام کرد توان افزایش تولید نفت مورد نظر آمریکا را ندارد، این بار غربی‌ها به دریای مدیترانه چشم دوخته‌اند؛ جایی که یک منطقه بزرگ مورد مناقشه میان لبنان و فلسطین اشغالی وجود دارد.

از یک دهه گذشته که مسئله ترسیم مرزها بین لبنان و رژیم صهیونیستی همچنان بدون راه حل باقی مانده، اسرائیلی‌ها با حمایت آمریکا اقدامات متعددی برای بهره‌برداری از نفت و گاز مدفون در منطقه آبی که بخش زیادی از آن سهم لبنان است انجام داده‌اند. اما اقدامات متجاوزانه اسرائیل در دوره اخیر به اوج خود رسیده و موجب شد تا حزب‌الله یک معادله جدید در عرصه رویارویی با این رژیم ترسیم کند که مربوط به بحث انرژی و استخراج نفت و گاز از دریاست.

برای درک تاثیرات معادله «انرژی» مقاومت بر غرب و آمریکا بهتر است ابتدا نگاهی به شرایط این طرف‌ها بعد از بحران اوکراین بیاندازیم. ایالات متحده که با هدف محاصره و خفه کردن روسیه دست به اعمال تحریم‌های سنگین علیه این کشور زد اکنون خود را در موقعیتی می‌بیند که راهی برای یافتن جایگزین سوخت ارسالی مسکو به اروپا ندارد و از آن گذشته کشورهای غربی نیز باید تاوان جاه‌طلبی‌های آمریکا را بدهند که نتیجه آن کمبود فاجعه‌بار سوخت و افزایش چشمگیر قیمت‌های آن در اروپا و آمریکاست.

این درحالی است که هنوز چشم‌انداز روشنی برای زمان پایان جنگ اوکراین دیده نمی‌شود و مشخص نیست که اروپا و آمریکا تا چه زمانی باید با بحران سوخت دست و پنجه نرم کنند. در این میان تکاپوی غرب و واشنگتن برای کاهش پیامدهای بحران سوخت همچنان ادامه دارد و همانطور که اشاره شده به ایستگاه مدیترانه رسیده است.

چند هفته قبل بود که در پی تجاوزات اسرائیل به منطقه مورد مناقشه با لبنان و واکنش مقامات این کشور و سپس عملیات پهپادی حزب‌الله در میدان گازی کاریش، اروپایی‌ها به لبنان پیغام دادند کاری که اسرائیل در میدان کاریش انجام می‌دهد استخراج گاز برای اروپاست و غرب از آن حمایت می‌کند، بنابراین لبنانی‌ها نمی‌توانند کاری از پیش ببرند.

اما بعد از هشدارها و پیام‌های تهدیدآمیز حزب‌الله که مستقیما از زبان سید «حسن نصرالله» دبیر کل این حزب مطرح شد، علاوه بر اسرائیل، اروپایی‌ها نیز به تکاپو افتاده و در تلاش برای آرام کردن اوضاع در مرز دریایی لبنان و فلسطین اشغالی هستند. جالب توجه است که سید حسن نصرالله تهدیدات خود را مبنی بر اینکه اگر لبنان به حقوق خود نرسد اسرائیل نیز در هیچ کجا حق استخراج انرژی نخواهد داشت، هم‌زمان با سفر بایدن به عربستان و فلسطین اشغالی مطرح کرد. نصرالله به خوبی می‌دانست که یکی از اهداف سفر بایدن به منطقه ترغیب عربستان برای افزایش تولید نفت بود.

بنابراین دبیر کل حزب‌الله در عین حال که اسرائیل را درباره تجاوزات آن به حقوق لبنان تهدید و تاکید کرد که این کشور نه تنها در میدان کاریش بلکه در سراسر مدیترانه باید ثروت‌های دریایی خود را پس بگیرد، تلویحا به آمریکا و اروپا نیز هشدار داد که باید جلوی تحرکات رژیم صهیونیستی را بگیرند، در غیر این صورت منافع آنها نیز به خطر می‌افتد. به عبارت دیگر اکنون که اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها تصمیم دارند کمبود سوخت خود را با واردات گاز استخراج شده توسط اسرائیل در دریای مدیترانه جبران کنند، باید شرایطی را فراهم کنند که لبنان به حقوق کامل خود در پرونده مناقشه مرزی با اسرائیل برسد.

به دنبال آن وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که از مذاکرات رسمی با دولت لبنان جهت حل پرونده مرزبندی این کشور با اسرائیل حمایت می‌کند. وبسایت اکسیوس نیز گزارش داد که مقامات ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی 30 کشور عضو ناتو در یکی از پایتخت‌های اروپایی گرد هم آمده‌اند تا اقدامات اخیر حزب‌الله را بررسی کنند. مقامات صهیونیست نیز از اروپایی‌ها خواسته‌اند تا راهکاری برای مقابله با اقدامات حزب‌الله پیدا کنند.

بنابراین اگر آمریکا در کنار اروپا و اسرائیل بدون توجه به خواسته‌های حزب‌الله و مردم لبنان بخواهند همانند گذشته پرونده مرزبندی این کشور و رژیم صهیونیستی را در راستای منافع تل‌آویو پیش ببرند در برابر جنگ سوم اسرائیل و حزب‌الله قرار می‌گیرند؛ چیزی که صهیونیست‌ها به شدت از آن حذر دارند و آمریکا و اروپا نیز در بحبوحه بحران اوکراین اصلا آمادگی آغاز یک جنگ منطقه‌ای را ندارند. بر همین اساس منطقی است که شاهد تلاش‌های واشنگتن و تل‌آویو برای حل پرونده ترسیم مرزها با لبنان از طریق مذاکره باشیم.