انواع تابلو برق ساختمانی را بشناسید

گزارش بازرگانی،   4010503021

تابلو برق‌ها یکی از مهم‌ترین وسایل در میان تجهیزات الکترونیکی در هر ساختمانی هستند و انتخاب یک تابلو برق مناسب برای سیستم برق خانه یا شرکت شما امنیت بالایی را ایجاد می‌کند. به همین خاطر لازم است تا ابتدا با انواع تابلو برق ساختمانی آشنا شوید و اجزای یک تابلو برق و کاربرد‌های آن را بدانید. در ادامه این اطلاعات را در اختیار شما می‌گذاریم و شرکت شکوه صنعت را به عنوان یکی از برترین شرکت‌های مهندسی برق در ایران به شما معرفی خواهیم کرد.

تابلو برق چیست؟

تابلو برق یک محفظه است که در آن تجهیزات الکتریکی نسب می شوند. این تجهیزات عبارت‌اند از کلید‌ها، قطعات کنترلی و حافظتی و لوازم نمایشگر ولتاژ و جریان و مواردی این چنین. یکی از مهم ترین وظایف تابلو برق ساختمانی یا صنعتی جلوگیری از وارد شدن شوک الکتریکی به به تاسسیات برقی ساختمان است. در ادامه درباره کاربرد‌های دیگر انواع تابلو برق ساختمانی با شما صحبت خواهیم کرد.

کاربرد‌های تابلو برق چیست؟

  • همان‌طور که گفتیم یکی از مهم‌ترین کاربرد‌های تابلو برق جلوگیری از ورود شوک الکترونیکی به مدار‌ها و البته کاربران است.
  • هم‌چنین انواع تابلو برق ساختمانی از تاسیسات نصب شده درون محفظه، در برابر باران، باد، برف و این‌گونه آسیب‌های محیطی محافظت می‌کنند.
  • یکی دیگر از کاربرد های تابلو برق توزیع مناسب و مساوی توان در مدار‌های مصرف‌کننده برق ساختمان است.
  • به علاوه تابلو‌های برق ضریب برق ساختمان را اصلاح می‌کنند.
  • نشتی جریان یکی از مهم‌ترین اختلالاتی است که می‌تواند به سیستم برق یک ساختمان وارد شود. تابلو‌های برق از این نشتی جلوگیری خواهند کرد.

مهم ترین اجزای تابلو برق چیست؟

در انواع تابلو برق تجهیرات متنوعی به کار می‌روند. برخی از آن‌ها وظیفه محافظت از تابلو در برابر گرما یا اختلالات الکترونیکی را دارند و برخی برای اتصال دادن بخش‌های مختلف کاربرد‌ دارند. در ادامه مهم ترین اجزای تابلو برق را به شما معرفی خواهیم کرد:

چراغ‌ سیگنال

این چراغ‌ها در انواع تابلو برق به شما نشان می‌دهند که کدام بخش تابلو خاموش و کدام‌یک روشن است.

چراغ هشدار

این چراغ‌ها نشان‌دهنده وجود یک مشکل در تابلو برق هستند و خطر را از راه دور اعلام می‌کنند. برخی از این چراغ‌های هشدار به سیستم‌های صوتی نیز مجهز هستند.

کلید‌ نشتی جریان (RCD)

اگر نشتی‌ای در سیستم‌ها به وجود بیاید و خطر برق‌گرفتگی برای کاربران به وجود بیاید، کلید‌های نشتی جریان، مدار را قطع و ایمنی کاربران را تأمین خواهند کرد.

فیوز‌ها

فیوز‌ها قطعاتی هستند که وظیفه‌شان محافظت از اجزای تابلو برق در برابر جریان اتصال کوتاه است. این اتصالات ممکن است باعث آسیب‌ زدن به اجزای تابلو برق شوند. پس فیوز‌ها مانند یک سپر دفاعی عمل می‌کنند تا سایر بخش‌ها آسیب نبینند. به علاوه فیوز‌ها نقش محافظتی در برابر اضافه بار را نیز دارند.

بی‌متال

یکی دیگر از اجزای محافظتی موجود در انواع تابلو برق بی‌متال‌ها هستند که از موتور‌های سه‌فاز در برابر اور هیتینگ (افزایش دمای مدار) محافظت می‌کنند.

کلید‌های حرارتی

این قطعات از موتور های الکتریکی در برابر اضافه بار حرارتی یا الکترونیکی و عدم تعادل فاز مراقبت می‌کنند.

کنتاکتور

این کلید مغناطیسی عمل کلید زنی در مدار‌ها را تسهیل می‌کند. عملکرد این قطعه مثل قطعه رله است.

ترمینال

این قطعات امکان ارتباط بین قطعات داخلی تابلو برق و قطعات خارجی را ایجاد می‌کنند.

داکت کابل

کابل‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک تابلو برق هستند و آسیب‌ دیدگی آن‌ها باعث از بین رفتن عملکرد صحیح انواع تابلو برق ساختمانی می‌شوند. پس داکت کابل‌ها به خوبی از سیم‌ و کابل های یک تابلو برق محافظت می‌کنند و ظاهری مرتب به آن‌ها می‌دهند.

حالا که با مهم‌ترین اجزای تابلو برق ساختمانی آشنا شدید وقت آن است که به سراغ انواع تابلو برق از نظر سطح ولتاژ برویم.

انواع تابلو برق از نظر سطح ولتاژ

تابلو برق‌ها از نظر سطح ولتاژ به چند دسته تقسیم می‌شوند که هر کدام کارایی و ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند. انواع تابلو برق از نظر سطح ولتاژ عبارت‌اند از:

۱- تابلو برق با جریان پایین (LV)

این تابلو برق‌ها حداکثر جریان ۱ کیلوواتی را پشتیبانی می‌کنند و برای محافظت از سیستم‌هایی با جریان کم مناسب هستند و معمولاً در دو نوع ایستاده و ایستاده کشویی در بازار وجود دارند. در این نوع از تابلو‌ها از دستگاه‌های سوییچینگ و تجهیزات کنترلی و اندازه‌گیری استفاده شده است.

کاربرد‌های این نوع تابلو برق معمولی در استارتر و مرکز کنترل موتور، باس کوپلر و تغذیه مصرف‌کننده‌ها است.



۲- تابلو برق با جریان متوسط (MV)

تابلو برق‌هایی با جریان متوسط می توانند جریان‌هایی بین یک تا ۳۶ کیلوواتی را پشتیبانی کنند. این تابلو‌ها معمولاً می‌توانند بین جریان‌های خازنی و القایی سووییچ کنند و عملکرد OFF/ON نرمالی دارند. به علاوه باید بتوانند از مدار‌ها در برابر آسیب جریان کوتاه جلوگیری کنند. تابلو برق‌های جریان متوسط در دو نوع ثابت و کشویی وجود دارند.

۳- تابلو برق با جریان بالا (HV)

از این تابلو‌ها برای سیستم‌های برق بالای ۳۶ کیلوواتی استفاده می‌شوند. از آن‌جایی که ولتاژی که این تابلو‌ها با آن‌ها سر و کار دارند بالاست پس باید بتوانند سطح امنیت بالایی را به وحود بیاورند تا از آسیب به اجزای الکترونیکی جلوگیری کنند.

خرید تابلو برق با کیفیت بالا

همان‌طور که گفتیم تابلو برق‌ها یکی از مهم‌ترین اجزای الکترونیکی یک ساختمان محسوب می‌شوند و از همین رو انواع تابلو برق ساختمانی با ویژگی‌های مختلف طراحی و تولید شده‌اند. هم‌چنین اشاره کردیم که امنیتی که این تابلو‌ها برای تاسیسات الکترونیکی به وجود می‌آورند اهمیت بالایی دارد و از این رو باید توجه داشته باشید که حتما خرید تابلو برق با کیفیت را مد نظر داشته باشید تا متحمل ضرر نشوید. برای خرید تابلو برق یا انواع تجهیزاتی می‌توانید از شرکت مهندسی برق شکوه صنعت استفاده کنید.

شرکت مهندسی برق شکوه صنعت در خدمت شما

اگر در پروژ‌های خود نیاز به خدمات طراحی، مشاوره و اجرای برق صنعتی دارید، می‌توانید با خیالی آسوده به شرکت شکوه صنعت مراجعه کنید. این شرکت با بیش از ۱۰ سال سابقه می‌تواند به شما در نصب و استفاده از تجهیزات الکترونیکی کمک کند. هم‌چنین شما می‌توانید محصولاتی هم‌چون انواع تابلو برق ساختمانی، دیزل ژنراتور، سیم و کابل و مصنوعات فلزی را از وبسایت https://shokoohsanat.ir/ خریداری نمایید.

نسخهٔ اصلی خبر