گروه تعاملی الف - ترنج شفیعی:
با توجه به صحبت وزیر محترم آموزش و پرورش در خصوص همخوانی نداشتن رشته تحصیلی حدود ۶۰ درصد معلمان با تدریسشان تعداد کثیری از دانش آموزان خواستار پذیرش معلمان از طریق دانشگاه فرهنگیان هستند.
علی رغم وجود دانشگاههای مرجع و تخصصی جذب و پرورش معلم و تاکید مقام معظم رهبری بر اینکه معلمان باید از طریق تربیت معلم وارد آموزش و پرورش شوند، نیروی انسانی مورد نیاز این وزارتخانه از طریق آزمون استخدامی و یا نیروهای غیرانتفاعی و نهضتیها آن هم با محدودیت سنی بالا (۳۵تا۴۵ سال) تامین میشود، در صورتی که نیروی جوان و با انگیزه از پذیرش در دانشگاه فرهنگیان بازمانده است.
چطور برای یک جوان ۲۶ ساله، پذیرش در دانشگاه فرهنگیان و معلم شدن دیر است اما یک فرد با ۳۵ سال سن یا بیشتر اجازه ورود به شغل معلمی را دارد؟ در گذشته سن پذیرش دانشگاه فرهنگیان ۲۴ سال بوده است که به ۲۲ سال کاهش پیدا کرده و در حال حاضر مجددا به سن قبلی یعنی ۲۴ سال بازگشته، بنابراین نمیتوان به عنوان افزایش سن از آن یاد کرد، و درواقع شرط سنی به حالت سابق برگشته است، ضمن اینکه تمام ازمونهای استخدامی افزایش سن داشتهاند به جز دانشگاه فرهنگیان.
با توجه به اینکه برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان، رتبه علمی تعیین کننده است، بنابراین با افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان به ۲۶ سال نه تنها حقی از شخصی ضایع نخواهد شد، بلکه یک فرصت عادلانه ایجاد میشود تا افراد باسواد و توانا وارد عرصه آموزش شوند و باعث رشد علمی دانش آموزان و همچنین ارتباط موثر معلم و دانش آموز خواهد شد.
همچنین سن بازنشستگی تا ۶۰ الی ۶۵ سال است که یک جوان ۲۶ ساله با احتساب سی سال کار و اینکه دوران دانشجویی در دانشگاه فرهنگیان جزؤ سابقه کار او محسوب میشود، در سن ۵۶ سالگی بازنشست خواهد شد که چهار الی ۹ سال کمتر از سن بازنشستگی میباشد. ما دانشآموزان از شما مسئولان مربوطه تقاضا داریم با پذیرفتن خواسته ما گام مهمی در احیای شغل شریف معلمی بردارید.
و من الله توفیق